Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Canım sen Muğla damısın? Yazdıklarından öyle anladım. Allah korusun bende acil durumda denizliye yada Antalya ya sevk edilirim.
İnşallah gerek kalmaz

Canım sen Muğla damısın? Yazdıklarından öyle anladım. Allah korusun bende acil durumda denizliye yada Antalya ya sevk edilirim.
İnşallah gerek kalmaz
Evet canım muğladayım eğer 30.haftayı görürsem sıkıntı olmayabilir ama göremezsem muğla da alan hastane yokmuş küçük bebekleri

İnşallah gerek kalmaz
İnşallah gerek kalmaz bu arada muğla araştırma eğer yer olursa yoğunluğa göre alıyormuş küveze. Onun dışında belki bilirsin muğla yücelen hastanesi, bodrum acıbadem, milas izan hastanesi 30.hafta öncesi kabul etmiyor küveze almıyor. Acil doğum olursa seni doğurtup bebeği sevk ediyor.

Acil durumlar için herhangi birinin alması gerek aslında ama almıyorlar.
Esnaf hastaneside haftası küçük olanları sevk ediyor.

Sen Fethiye desin sanırım canım ben milasta özel bir kliniğe gidiyorum dikiş atılmadı bana kanamam olduğu için.
Doğru sende dikiş yoktu demi.
hangi ilaçları kullanıyordun? Senin bebişte tedaviyle mi oldu?
Yok fethiyede değilim bende oraya dra gidiyorum.
Lima klinik mi gittiğin?

Evet canım limaya gidiyorum sen neredensin? Fethiyede gittiğin hastaneden memnun musun? Pruloton depot, progestan fitil, endol, duphaston ve vitaminler kullanıyorum ben. Senin rahim kısalığın şuan kaç? Yani en son?

Doğru sende dikiş yoktu demi.
hangi ilaçları kullanıyordun? Senin bebişte tedaviyle mi oldu?
Yok fethiyede değilim bende oraya dra gidiyorum.
Lima klinik mi gittiğin?
Bu arada tedavisiz oldu sürpriz bebek. Biz doğal yollarla olmayacak mı acaba derken hamile kaldım

Evet canım limaya gidiyorum sen neredensin? Fethiyede gittiğin hastaneden memnun musun? Pruloton depot, progestan fitil, endol, duphaston ve vitaminler kullanıyorum ben. Senin rahim kısalığın şuan kaç? Yani en son?
Fethiye esnafa gidiyorum ben,köyceğizde oturuyoruz.
Bende endol hariç diğerlerini kullanıyorum.
Benim dr ölçü söylemiyor yani bilmiyorum
Açılma hunileşme yok diyor

Bu arada tedavisiz oldu sürpriz bebek. Biz doğal yollarla olmayacak mı acaba derken hamile kaldım
Hım anladım inşallah sağ salim kucağına alırsın alırız hepimiz.
Hastaneden memnunum drum da dikkatli biri.
Geçtiğimiz haftalarda dikişli bir hastası doğum yaptı zamanında ve sadece dikiş tutuyordu dedi.

Amin inşallah hepimiz sağ salim kucağımıza alırız beni dikmiyor doktor izmire perinatologa bile gittim o da dikiş lazım dedi ama kanamam vardı o gün. O yüzden dikmedi. Bende doktorumdan memnunum yani elinden geleni yapıyor. Nereye gidersen git kullanacağın bu ilaçlar dışında başka ilaç vermezler demişti zaten doktorum. Beni sık sık ölçmüyor 14.hafta da ölçmüştü sonra 20de perinatolog ölçtü. En sonda geçen cumartesi kendi doktorum ölçtü ertesi günde hastaneye yatınca araştırmadaki doktorlar ölçtü. Şuan dikiş yok ama son 6-7 haftadır şeutan kulağına kurşun ne uzama ne kısalma var aynı ölçüdeyim hemen hemen. Hunileşme var dedi araştırma da muayene eden doktor eski de olabilir bu dedi. Çok kötü bir şey mi hunileşme?

Yani iyi bir şey değil diye biliyorum ama ne kadar kötü anlamıyorum
Araştırmada acilden mi giriş yaptın kadın doğum doktorları hep oluyor mu acaba hastanede?
Benimde 11 haftalık olana kadar kanamam vardı dr böyle giderse dikiş atamayız diyordu çok şükür kanamalar ilaçları arttırınca durdu. Yani sana dikiş atılmaması doğru bir karar galiba.
İlaçlara gelince evet hemen hemen aynı ilaçları kullanıyoruz hepimiz.
Arada kültür verip antibiyotik kullanıyorum ben druna sorabilirsin. Biz Ali Kavasa aşılama için bir kaç kere gelmiştik pek içime sinmedi diye bir daha gelmedik.

Ben şuan 27+1'deyim ama inan geçen haftaya kadar hunileşme diye bir şey ne duydum ne bildim. Kendimde olduğunu da bilmiyordum. Belki kendi doktorum doktor korkutmamak için söylemedi bana . Acilden giriş yapıyorsun biraz bekletiyorlar maalesef geçen sefer 1 saati geçkin süre bekledim, bu gidişte daha kısa sürdü. Kadın doğum uzmanları doğumhanede nöbetçi zatten ultrason filan da orada yukarı çıkarıp bakıyorlar. Genelde yatış veriyorlar hele kanama ile gittiysen. Ben çok uzun süre kanadım 20.haftalarda bile bariz oluk oluk kanama vardı. Ali bey yani doktorumdan şuan için memnunum yaşadıklarımı bildiği için, kanama nedeniyle, sağolsun hastane çıkışı gitsem randevusuz bile alıyor bekletmiyor fazla. Adam korkuyor artık benden ne zaman kanayacağım belli değil 27-28.haftayı sağ salim görelim dedi hep. Çünkü her hafta kanama yüzünden kontrole gittiğim oluyordu. Şimdi dediği haftalara geldim Allah büyük 30'lu haftalara gelmekte nasip olsun

Araştırmaya hiç gitmedim ben aciline falan çok şükür. Ama iyiymiş nöbette olmaları.

Gittiğim hastaneyede 2017den beri gidiyorum benim drda her şeyimi bildiği için sağolsun destek oluyor.
Bizimde ilk hedef 26ydı, çok şükür 3 hafta kaldı. İnşallah zamanında doğarlar küvöz yolu beklemek daha zordur.
Bebek kaybetmek zaten Allah korusun ben aklımı yitiriyordum az daha
İnşallah hep beraber o güzel günleri görürüz

Allah hastanelere muhtaçta etmesin eksikliğini de göstermesin, inşallah zamanında doğum yaparız. Araştırmanın doktorları biraz daha sert mizaçlı yani o an psikolojik olarak zaten kötüsün bir de sert davranıyorlar. O yüzden bana kalsa özel hastaneye gider yatarım. Ama bu sefer Ali bey yönlendirdi araştırma hastanesine kanama var diye arayınca doğum filan olursa diye gittim. İnşallah ama inşallah hepimiz kucağımıza sağ salim alırız bebeklerimizi

İnşallah canım inşallah
Evet devlet hastaneleri öyle malesef.
Senin kasılman oluyor mu? Birde 23 24 haftalıkken bebek nerelerde oynuyordu.
Benimki bazen çok aşağıda, bazen göbek deliğinin altında.

İnşallah canım inşallah
Evet devlet hastaneleri öyle malesef.
Senin kasılman oluyor mu? Birde 23 24 haftalıkken bebek nerelerde oynuyordu.
Benimki bazen çok aşağıda, bazen göbek deliğinin altında.
24 haftalıkken ufak ufak tekmelerini hissettiğimde aşağı doğru vuruyordu. Benim plesanta anterior yani rahim duvarında o yüzden hareketlerini net hissedemiyorum. Bebek ters duruyor denmişti ultrasonda ama 26.haftada baş aşağı pozisyona geçmişti bebek. Şuan hala öyle tekmeler daha yukardan geliyor çünkü. Kasılma toplanma gibi karnımın içinde oluyor hatta batma çıkma hissi oluyor zaman zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…