Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Kızlar ben 34 haftanın içindeyiz bebeğim kız ve ben hala bi isim bulamadım ısındığım bir isim yok bana fikir verir misiniz
Canım benim kızım olursa bir gün ismini Ada koyacağım :) ama alternatif olarak Alya, Derin, Deren, Lavin, Leyla geliyor aklıma 🤲❤️

Bu arada kabızlık problemi yaşıyorum eskiden makatımdan kanama olmazdı ama son birkaç gündür yaşıyorum bu kanamayı. Henüz doktoruma danışmadım. Zeytinyağı sürdüm acısını geçirsin diye. Bir de hematen krem sürdüm sizce bu krem zararlı mı? Kullanam oldu mu?

Canım benim kızım olursa bir gün ismini Ada koyacağım :) ama alternatif olarak Alya, Derin, Deren, Lavin, Leyla geliyor aklıma 🤲❤️
Ada erken doğum da vefat eden kızımın adıydı eşim koymak istiyor ama ben bilmiyorum gerçekten koyup koymayacağımı teşekkür ederim inş isimlerini koymak nasip olur 🙏♥️

Merhaba arkadaşlar.. dün kontrol vardı serviks 0,52 mm olmuş. Son doz ciğer geliştirici yapıldı. Zar zor 2 kg olmuş görünüyor. Geriden geliyor ama az da olsa kg alıyor dedi doktor. 35. Haftada doğarsa emme refleksi geliştiği için küvöze bile girmeyebilirmiş. Tabi inş sağlıklı olurda artık o fikre Bile alışıyor insan. Hepinize dua ediyorum aklıma geldikçe inş 35. Haftayı görmek nasip olur 🙏🏻

Ada erken doğum da vefat eden kızımın adıydı eşim koymak istiyor ama ben bilmiyorum gerçekten koyup koymayacağımı teşekkür ederim inş isimlerini koymak nasip olur 🙏♥️
İnşallah bu evladını sağ salim kucağına alırsın 🤲🤲🤲 okumuştum daha önce evladını erken doğumla kaybettiğini. Rabbim sabrını versin sana ve eşine çok zor.. Bende senin gibi düşünürüm bu durumda Ada koymazdım herhalde

Günaydın kesinlikle şükür sebeplerimizden biri bu olmalı. Hastanede yatmak benim psikolojimi alt üst ediyor. İyi ki diyorum evdeyim. Bende bunaldım yatmaktan nasipse 27+1 bugün ve şöyle geriye dönüp bakınca 14 - 15 haftadır evde hapsolmuş gibiyim. Bulunduğum ilçe ne çok küçük ne çok büyük ve burada erken doğum olursa bebeği başka yerlere sevk ediyorlarmış. Haftası küçükse hele.. Ben de kaç gündür kafamı oturdum buna taktım yok yere canımı sıkar oldum. 3-4 saatlik uzaktaki yerler bu arada sevk ettikleri yerler eğer ildeki araştırma da küvez yoksa. Allahım sen koru 🤲

Canım ben sırf bu yüzden şehir değiştirmek zorunda kaldım 3. Basamak yoğunbakım kapalıymış sevk edilecek dediler bizde İzmir’e geldik. Burda bekliyoruz.. inş ihtiyacımız kalmaz ama benim serviks açılmak üzere üstelik dikiş yok. İnş 3 5 gün daha dayanırda 35. Haftayı görmek nasip olur 🙏🏻 İnş bebeklerimizi sağsalim kucağımıza alırız

Merhaba arkadaşlar.. dün kontrol vardı serviks 0,52 mm olmuş. Son doz ciğer geliştirici yapıldı. Zar zor 2 kg olmuş görünüyor. Geriden geliyor ama az da olsa kg alıyor dedi doktor. 35. Haftada doğarsa emme refleksi geliştiği için küvöze bile girmeyebilirmiş. Tabi inş sağlıklı olurda artık o fikre Bile alışıyor insan. Hepinize dua ediyorum aklıma geldikçe inş 35. Haftayı görmek nasip olur 🙏🏻
İnşallah görürsünüz, görürüz 35.haftayı şuan kaçtasınız?

Canım ben sırf bu yüzden şehir değiştirmek zorunda kaldım 3. Basamak yoğunbakım kapalıymış sevk edilecek dediler bizde İzmir’e geldik. Burda bekliyoruz.. inş ihtiyacımız kalmaz ama benim serviks açılmak üzere üstelik dikiş yok. İnş 3 5 gün daha dayanırda 35. Haftayı görmek nasip olur 🙏🏻 İnş bebeklerimizi sağsalim kucağımıza alırız
İnşallah 🤲 🤲 🤲 bananda doktorum denizliyi önerdi denizli benim şuan olduğum yere 3 saat aşağı yukarı. Orada özel bir hastanede küveze alıyorlarmış erken doğsa da bebekleri malum benim haftam daha küçük 27+1'deyim. Bizde eşimle düşündük doktorla görüşünce diyeceğiz araştırma hastanesi de alıyormuş eğer yer olursa küvezde gerekirse il merkezinden apart tutacağız acil şeyler için doğum olursa diye. Çünkü 3 saat uzağa denizliye gitmek, eşim burda kalacak ben annemle gideceğim, bu beni yıpratır:KK43:

İnşallah 🤲 🤲 🤲 bananda doktorum denizliyi önerdi denizli benim şuan olduğum yere 3 saat aşağı yukarı. Orada özel bir hastanede küveze alıyorlarmış erken doğsa da bebekleri malum benim haftam daha küçük 27+1'deyim. Bizde eşimle düşündük doktorla görüşünce diyeceğiz araştırma hastanesi de alıyormuş eğer yer olursa küvezde gerekirse il merkezinden apart tutacağız acil şeyler için doğum olursa diye. Çünkü 3 saat uzağa denizliye gitmek, eşim burda kalacak ben annemle gideceğim, bu beni yıpratır:KK43:

Çok zor süreçler gerçekten Allah hepimizin yardımcısı olsun başa gelen biliyor 😪 tabi insan eşinide yanında ister benim eşimde yıllık izinlerini bitiyor bebek doğunca kullanırız demiştik ama böylesi nasipmiş. 2 hafta oldu geleli ama psikolojik olarak daha rahatladım. Çünkü gerçekten transfer sürecide zor 😞 bebeği nereye gönderecekler birde küçük doğarsa yolda birşey olursa diye insan düşünmeden edemiyor. Bir yandan da diyorum Allah ne derse o olacak ama tedbir bizden takdir Allah’tan dedik geldik. 2 hafta oldu bekliyoruz ama artık sona yaklaştık gibi hissediyorum tek dileğim ne kilo ne hafta yeterki sağlıklı olsunlar 🙏🏻 Eğer imkanınız varsa yakın olmakta fayda var inşallah hakkımızda hayırlsı olur

Kızlar ben 34 haftanın içindeyiz bebeğim kız ve ben hala bi isim bulamadım ısındığım bir isim yok bana fikir verir misiniz
Maşallah sona yaklaşmışsın sende bayağı, sağ salim gelsin güzel kızçe..
Benim kızım olsaydı Begüm Zehra ismini koyacaktım.. Diğer beğendiğim isimler Nil, Serra, Elif, Zülal, Zümra,...

Maşallah canım inş 35 de göreceksin çok sevindim haşa doğmadıgına

İnşallah bu evladını sağ salim kucağına alırsın 🤲🤲🤲 okumuştum daha önce evladını erken doğumla kaybettiğini. Rabbim sabrını versin sana ve eşine çok zor.. Bende senin gibi düşünürüm bu durumda Ada koymazdım herhalde
Amin canım çok sağol zor ama napıcan herkesin hayatın da var böyle şeyler basına gelince anlıyorsun

Hasret
Bahar
Ela
Zeynep
Merve
Ben eski isimleri seviyorum.
Yeni tarzlar hoşuma gitmiyor,sağ salim kavuşalım inşallah hepimiz.
Ben cinsiyetini öğrenmedim daha ama isimleri hazır 😍

Bu arada kabızlık problemi yaşıyorum eskiden makatımdan kanama olmazdı ama son birkaç gündür yaşıyorum bu kanamayı. Henüz doktoruma danışmadım. Zeytinyağı sürdüm acısını geçirsin diye. Bir de hematen krem sürdüm sizce bu krem zararlı mı? Kullanam oldu mu?
Kullanmadım kremi ama kantaron yağı çok iyi geliyor.
Kabızlık içinde üzüm ye bol bol,ben farketmeden çok yemişim 🤣wcden çıkamadım

Sen bilirsin ama bence koyma, cennette seni beklesin Ada'n...😥
Seslendikçe kötü olursun

Kullanmadım kremi ama kantaron yağı çok iyi geliyor.
Kabızlık içinde üzüm ye bol bol,ben farketmeden çok yemişim 🤣wcden çıkamadım
Kuru üzüm mü? 😄 Normal üzüm mü? Erik, kayısı yiyorum ama bana mısın demiyor. Tavsiyeni dikkate alacağım üzüm konusunda

X