- 18 Temmuz 2016
- 1.671
- 972
-
- Konu Sahibi hidennisko
- #105.801
Valla al bendede okdr temizlige arada annem geliyor saolsun temizliyor haftada bir esim pek is yapmayi sevmiyor bende hc umursamiyorm ev dandini isterse iyce kirlensin elimi kaldirmicam bebek icinBugün annemde temizlik konusunu açtı ben daha 25.haftadayım :) 30'u görelim de kadın tutup temizleyelim beraberce dedi. Bende düşündüm nasıl temiz kalacak ev sonuçta 38'i (inşallah) gördüğümü varsayarsak ev 2 ay temiz kalamaz :)
Bana doktorum oturabilirsin arada demişti, ama rahme baskıyı azaltmak için uzun süre oturur pozisyonda da kalmak bence riskli, yatıyorum oturuyorum kalkıyorum yani karışık. Ha bir de uzun süre aynı pozisyonda olmak her durumda iyi değil sürekli değiştirmek lazımAynen iste benide korkutan o oluyo halbuki progestanda kullaniyorum acaba isemi yaramiyor suan icin dinlenmeye gectim bir sonraki kontrolume kadar bakalim fark edecek mi. Cnm birde bsey sorucam sirtima yastik koyup ayaklarimi uzatip oturuyorum bunun bir zarari olmaz degilmi illa tamamen mi uzanmak yani yatkamk gerekiyor
Aynen cnm bnde oyle yapicam brde suan idrar yolu enfeksiyonu geciriyorum agri veriyo sag sol cok donuyorum uzanirken bile antibiyotik kullaniyrm ama dusuk dozBana doktorum oturabilirsin arada demişti, ama rahme baskıyı azaltmak için uzun süre oturur pozisyonda da kalmak bence riskli, yatıyorum oturuyorum kalkıyorum yani karışık. Ha bir de uzun süre aynı pozisyonda olmak her durumda iyi değil sürekli değiştirmek lazım
Ya daha önce yazmışsındır muhtemelen ama göremedim; kaçıncı haftada kaç cm ile serklaj olmuştun? Hep yattın mı? Bu süreci artık hayırlısıyla atlatmış biri olarak neler tavsiye edersin?Ben serklaj sonrasi hic hastanede kalmadim. Operasyon sonrasi kendime gelince yuruyerek ciktik hastaneden. O nedenle serumla ilac vermediler bana fakat 1 hafta boyunca ağizdan antibiyotik içmiştim.
Ben 22. haftamda 19mm ile serklaj oldum. Rahim ağzımın yapısı hem elastikligini kaybetmişti hem de hunileşmem vardı.Ya daha önce yazmışsındır muhtemelen ama göremedim; kaçıncı haftada kaç cm ile serklaj olmuştun? Hep yattın mı? Bu süreci artık hayırlısıyla atlatmış biri olarak neler tavsiye edersin?
41.haftada niye ciger geliştirici oldunuzki? Zaten 36.haftada ciger gelisimi tamamlaniyorBen 22. haftamda 19mm ile serklaj oldum. Rahim ağzımın yapısı hem elastikligini kaybetmişti hem de hunileşmem vardı.
Sabah 200+aksam 200'luk progesteron fitil ve haftada 1'de proluton iğne oldum. Tum ilaclari 36+5'de bıraktık. 37+0'da dikişlerim alındı.
41. haftamda ciğer geliştirici igneler yapildi.
Serklaj sonrasi uzunluğum 31mm oldu ama hafta hafta kısalmam devam etti. En son 19mm altına düşmüştü ama doktorum hic bir zaman bana uzunluğu tam olarak söylemedi.
Dikişler bebeği tutuyor, uzunluğa takılma diyordu hep. Bu süreçte hic enfeksiyonum olmadi. Günde 3 litre su içtim, ic çamaşırlarımı ayri yıkadım. Fitillerimi hep ellerimi yıkayıp yerlestirdim.
Hic bir zaman yatmadım. 31. haftama kadar hafif yürüyüş yaptım gun aşırı, araba da kullandim. Gezmeye de gittik. Ama 31. haftadan itibaren yürüyüş yapmayı bıraktım. Bebek aşagida dikislere baskı yapmaya başlamıştı çünkü. Ayakta hemen hemen hic durma dedi doktor. Ama asla tamamen yatırmadı beni. Tamamen yatmaya karşiydi.
Rahmim benim rahatmiş bu arada. Dikişler alinmadan önce 3 dakikaka bir gelen braxton hicks kasilmalarim olurdu ama şiddeti cok azdi hep. Doktorum çok rahat bir adam, bir kez bile nst'ye sokmadi beni. Her gebe de kasılma olur, takılma dedi hep. Ben de stres yapmadim.
Aklıma gelenler bunlar. Başka sorunuz olursa sorabilirsiniz.
Yanlis yazmisim, 31. hafta olacaktı. Kusura bakmayin41.haftada niye ciger geliştirici oldunuzki? Zaten 36.haftada ciger gelisimi tamamlaniyor
Yok estafullahYanlis yazmisim, 31. hafta olacaktı. Kusura bakmayin
Bendede pıhtılaşma var ve daha önce erken doğum yaptım. O zaman iğneleri düzenli kullanıyordum ben.Kızlar benim bi sorum olacaktı bende kan pıhtılaşması çıktı 4. Gebelikte anlayabildiler doktorum serklaj hakkinda gerekmeyebilir takip edeceğim dedi düşük ve erken doğumların tek sebebi kan pihtilasmasi dedi basina gelen var mi serklajsız tamamlayabilirmiyim 9 ayı acaba bilmiyorum
Bos kese, 24 hafta,27 hafta, en sonuncu 15 hafta ama ondada rahim agzinda polip çıkmıştı o sebep olduBendede pıhtılaşma var ve daha önce erken doğum yaptım. O zaman iğneleri düzenli kullanıyordum ben.
Rahimağzı yetmezligi ve trombofili farklı şeyler bence.
Kaçıncı haftalardaydı kaybıniz? Nasıl olmuştu?
Bildiğin parmağın cıtırdaması gibiO nasıl birşey sanırım olmadı hiç, bende baya bişey oluyor veya artık çözemiyor olabilirim
Evet bizim merkeze yakın köyümüz var orda kalıyorum çektik kapıyı çıktık ama biraz geç yapılması bana. Mantıklı geldi ister istemez ayaklanıyorsun çünkü senin ev düzenin neyse benim bitti darısı sizeBugün annemde temizlik konusunu açtı ben daha 25.haftadayım :) 30'u görelim de kadın tutup temizleyelim beraberce dedi. Bende düşündüm nasıl temiz kalacak ev sonuçta 38'i (inşallah) gördüğümü varsayarsak ev 2 ay temiz kalamaz :)
İyice araştırın bence sadece pıhtılaşma değildirBos kese, 24 hafta,27 hafta, en sonuncu 15 hafta ama ondada rahim agzinda polip çıkmıştı o sebep oldu
Canım iyi dileğin için çok teşekkürler Allah bebeğini sana seni de ona bağışlasın.27. Haftada bebekler yüzde 80 85 yaşıyor diyorlar. 27. Haftada Suyun mu gelmişti? Dikişin var mıydı?Bos kese, 24 hafta,27 hafta, en sonuncu 15 hafta ama ondada rahim agzinda polip çıkmıştı o sebep oldu
Yyaa lütfen bize doğum anında dua et biz de 39ları görelimKızlar benim kontrolüm yarin öğlen 12:00'deydi. Bu sabah doktor mesaj attı. Yarın sabah 08:30'da gel, muayene edeyim dedi. İçimden bir ses suni sancı verip yarın doğumu gerceklestirecek diyor. Doktorları biliyorsunuz bayram haftasına kalmasını istemezler. Şimdiden heyecan ve stres kapladı beni. Uyuyamam ben bu gece kesin