Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Merhabalar rabbim zamaninda doğum nasip etsin inş. benim ilk gebeliğimde 22.ci haftamda birden açilmam olmuştu.sonraki gebeliğimde ise 35, 40mm arasi oldu çok şükür.yani diyiceğim bünyeniz ile alakali dikkat edilmezse birden açilmaya bile sebep olabiliyo .dinlenmeye dikkat edin. yorucu iş yapmayin .ağir kaldirmayin .size tavsiyem tedbirli olun inş sıkıntı yaşamadan tamamlarsiniz

K Karma_Baby .!.: ne durumdasın bebişten ses yok herhalde
Ben de anlamadim, niye doğmuyor bu bebek? Her gun şiddeti daha çok artan kasılmalarım oluyor. Her gece yatağa girerken diyorum ki acaba şiddeti artacak mı, bu gece hastaneye gidecek miyiz diye sonra bir bakıyorum sabah olmuş! Sabah akşam squat yapiyorum, kalca açıcı hareketler yapıyorum. Her gece 1 saat yürüyoruz, eşimle çok sık olmasa da ilişkiye bile girmeye başladık ama halen daha doğmadı.

2 hafta önceki kontrolde doktor bana demişti ki benim rahmim çok rahatmiş. Bu rahatlikla 40. haftayi da görürsün demişti. Benim normalde de kasılmalarım çok zayıf oluyordu. Ben hiç endol, adalat falan da kullanmadım. Daha hic bir kontrolde doktor beni nst'ye de bağlamadı. Ağrin, kasılman yoksa niye bağlayayim nst'ye diyordu. Herhalde diyorum bundan dolayı daha doğum başlamadı.

Ay maşallah da gelse ufaktan iyi olur benim de kasılmam yok inş bende görürüm ileri haftaları rahim boyu uzun mu

Ay maşallah da gelse ufaktan iyi olur benim de kasılmam yok inş bende görürüm ileri haftaları rahim boyu uzun mu
Hadi inşallah, darısı başına 21. haftamda 19mm'ydi. Serklaj sonrası 31mm olarak ölçuldu. Sonra yavaş yavaş yine kısalmıştı. 19mm altına düşmüştü 31. haftamda. Doktor dikiş tutuyor bebeği diyordu ama bana uzunluğu sonradan hiç söylemedi. Kafana takmanı istemem diyordu.

Kasılmanin olmaması iyi bir şeymiş. Onu anladim. Ne kadar sakinse rahim, o kadar daha risk azalıyor anladığım.

Benim de 22 mm civarı 32. Hafta ya işte nasip olunca hersey bahane ilk bebeğin mi

27 haftalık olan bebeğim var vefat eden onda sezaryen oldum o yüzden çok da beklemezler herhalde senin kaybın varmı
Benim hic kaybim yok. İlk doktorum vajinal varislerim var diye sezeryan demisti bana. Ben de normal dogum yapabilir miyim diye baska bir doktora gidince rahim agzi yetmezligi teshisim konuldu. Hersey sans, kader diyorum. Allah insallah bu bebegini sana bagislayacak. Dualarim ve kalbim hep sizlerle

Öyle görecek günü yokmuş amin diğer tüm arkadaşlarım da vaktin de sağlıcakla alırlar kucaklarına inş Allah razı olsun sende sağlıcakla al kucağına inş

Kız senin bu bebiş önce doğmasın diye uğraştın şimdide gelsin diye ileri haftaları görmek nasip olsun inşallah hepimize
Kontrole gidiyor musun? Hurma yiyor musun?
Allah bir ayazda kurtarsın inşallah

kızlar doktorum mesaj attı, idrar kültüründe üreme olmuş, monurolle philoseptyl başlayacağım. Benim korkum bana yetiyordu zaten bir de enfeksiyon çıktı. Nasıl bu moralleri ayakta tutacağız artık bilmiyorum.

Kız senin bu bebiş önce doğmasın diye uğraştın şimdide gelsin diye ileri haftaları görmek nasip olsun inşallah hepimize
Kontrole gidiyor musun? Hurma yiyor musun?
Allah bir ayazda kurtarsın inşallah
Evet haftada bir kontrole gidiyorum. Bu cuma yine kontrol günü. O gun ben suni sanci gibi opsiyonlari da soracagim. Kacinci gune kadar bekleriz diye konusacagim. Cok beklemek istemiyorum cunku o zaman bebek kaka yapabiliyor, plasenta eskidigi icin bebegi besleyemiyor falan....
Hurma yiyorum, 37. haftamda başladim yemeye. Bakalım daha hazir degil demek ki diyorum bebegim dogmaya

Uzunluğunuz normal, 25 mm altı kısalık olarak değerlendiriliyor zaten, neden telaş yapmış doktor tam anlayamadım açıkçası rahmin yapısında farklı birşeymi gördü acaba? Hunileşme, gevşeme tarzı ek birşey varsa ondan tedbir alıyor olabilir.

Canını sıkma, ilaçların şifa olur inşallah hemen biter enfeksiyon, bol su iç, enfeksiyon suyla temizleniyor. Moralleri ayakta tutmak zor evet kabul ediyorum ama bir gün öyle bir gün böyle geçireceğiz artık napalım

Şimdi de gelmek istemiyor birileri he vakti zamanı dolduğunda gelecek tabi, sağlıkla gelsin de en önemlisi o tabi, beklemek de yoruyor bir yandan artık sonlara doğru diye tahmin ediyorum.

İlaçları kullanınca geçiyor merak etme canım, ben her kontrolde veriyorum kültür birinde çıkmasa birinde çıkıyor

İnşallah suni sancıya gerek kalmadan kendi sancınla doğar.
Evet geciktiğinde de sıkıntıya giriyor bebek.
Allah yardımcın olsun canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…