Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Merhabalar rabbim zamaninda doğum nasip etsin inş. benim ilk gebeliğimde 22.ci haftamda birden açilmam olmuştu.sonraki gebeliğimde ise 35, 40mm arasi oldu çok şükür.yani diyiceğim bünyeniz ile alakali dikkat edilmezse birden açilmaya bile sebep olabiliyo .dinlenmeye dikkat edin. yorucu iş yapmayin .ağir kaldirmayin .size tavsiyem tedbirli olun inş sıkıntı yaşamadan tamamlarsiniz
Yok zaten is yaptigim falan yok dinleniyorum suan bende blmiyorum ne olucak allaha emanetim

Uzunluğunuz normal, 25 mm altı kısalık olarak değerlendiriliyor zaten, neden telaş yapmış doktor tam anlayamadım açıkçası rahmin yapısında farklı birşeymi gördü acaba? Hunileşme, gevşeme tarzı ek birşey varsa ondan tedbir alıyor olabilir.
Yok dun detayliya grdm 35mm cikti rahim agzi kapali dedi dr a sordum agir is yapma dedi benm 16 haftamda 4 cikmisti korkum su ki biranda kisalirsa diye 20den sonra olabiliyomus o kafami kurcaladi cok zormua bu isler yemn ederm omrumden 10yil gtti dusunmek bile kotu allahm herkesin bebegini kucagina saglikla almayi nasip eylesin insallah su bayram onu

Kızlar 32 cuma bitecek bugün temizliğe başladılar aslında ben bayram sonrası istiyordum ama erken doğum olur diye erken yaptırmak istedi kayın validem ama bence 34 sonra yaptırın ister istemez kimse ev düzeninizi bilmiyor kalk otur yapıyorum içime sinmiuor o yüzden tavsiyem riski atlattığınız ileri haftalar da yaptırmanız
Bugün annemde temizlik konusunu açtı ben daha 25.haftadayım :) 30'u görelim de kadın tutup temizleyelim beraberce dedi. Bende düşündüm nasıl temiz kalacak ev sonuçta 38'i (inşallah) gördüğümü varsayarsak ev 2 ay temiz kalamaz :)

Yok dun detayliya grdm 35mm cikti rahim agzi kapali dedi dr a sordum agir is yapma dedi benm 16 haftamda 4 cikmisti korkum su ki biranda kisalirsa diye 20den sonra olabiliyomus o kafami kurcaladi cok zormua bu isler yemn ederm omrumden 10yil gtti dusunmek bile kotu allahm herkesin bebegini kucagina saglikla almayi nasip eylesin insallah su bayram onu
35 mm gayet iyi benim 20.haftaya kadar 33 çıkmıştı öksürtüp ölçünce de 28 çıkmıştı. Ama 20.haftadan sonra 22 çıktı öksürürken, diğer türlü 28 di sanırım. 5 haftadır ölçmedi doktorum. Korkmayın yatın az hareket ve ilaç ve dua.

Korkmayın yine tedbirli olmakta fayda var aslında bu tüm gebeler için geçerli, rahim ağzı bi anda kısalabilen bir yapı maalesef belirti de vermiyor, böyle olunca aslında hamileyken ağır işlerden ani hareketlerden kaçınmak lazım. Bizler için 35 falan baya hayal yani o sebepten kısa değil şuan, amin inşallah zor günlerden geçiyoruz hepimiz

35 mm gayet iyi benim 20.haftaya kadar 33 çıkmıştı öksürtüp ölçünce de 28 çıkmıştı. Ama 20.haftadan sonra 22 çıktı öksürürken, diğer türlü 28 di sanırım. 5 haftadır ölçmedi doktorum. Korkmayın yatın az hareket ve ilaç ve dua.
Bnde bayramdan sonra tekrar gidicem aybasi kontrole bakalim kac cikicak hep uzaniyrm suan sadece wc kalkiyrm okdr bakalim uzucakmi blmiyorum suan kac haftandasn cnm masallah

Korkmayın yine tedbirli olmakta fayda var aslında bu tüm gebeler için geçerli, rahim ağzı bi anda kısalabilen bir yapı maalesef belirti de vermiyor, böyle olunca aslında hamileyken ağır işlerden ani hareketlerden kaçınmak lazım. Bizler için 35 falan baya hayal yani o sebepten kısa değil şuan, amin inşallah zor günlerden geçiyoruz hepimiz
Aynen iste benide korkutan o oluyo halbuki progestanda kullaniyorum acaba isemi yaramiyor suan icin dinlenmeye gectim bir sonraki kontrolume kadar bakalim fark edecek mi. Cnm birde bsey sorucam sirtima yastik koyup ayaklarimi uzatip oturuyorum bunun bir zarari olmaz degilmi illa tamamen mi uzanmak yani yatkamk gerekiyor

Yatin derken ben sirtima yastik koyup arkama yaslanip ayaklarimi uzatip duruyorum oylede bir sorun olurmu tamamen mi yatmam lazm yani

Ayrica ne ilaclari kullaniyosun

Yatin derken ben sirtima yastik koyup arkama yaslanip ayaklarimi uzatip duruyorum oylede bir sorun olurmu tamamen mi yatmam lazm yani
Ben soluma doğru dönüp ayaklarımı cenin pozisyonun da tutup yatıyorum yorulunca sırt üstü arada dönüp dinleniyorum. Doktorum sırt üstü yatma dedi hatta çok oturma fiziksel olarak ayakta kalma dedi. Soluma yatmamı söyledi bebek daha çok oksijen alıyormuş.

Aynen iste benide korkutan o oluyo halbuki progestanda kullaniyorum acaba isemi yaramiyor suan icin dinlenmeye gectim bir sonraki kontrolume kadar bakalim fark edecek mi. Cnm birde bsey sorucam sirtima yastik koyup ayaklarimi uzatip oturuyorum bunun bir zarari olmaz degilmi illa tamamen mi uzanmak yani yatkamk gerekiyor
Ben hep sirtima yastik koyup ayaklarimi uzatarak oturdum. Hatta kucagimda bilgisayar evden çalıştım. Ama hic agir iş yapmadim, torba taşimadim, camasir sepeti bile kaldirmadim. Ütüyü oturduğum yerden yaptım falan...

Ayrica ne ilaclari kullaniyosun
Her gün 3 kez duphaston hap, 3 tane 200mg progestan fitil, magnezyum saşe suda eriyen, 2 güne 1 pruloton depot iğne, 4 güne 1 endol fitil kullanıyorum ben. Kanamalarımda olduğu için reçetem bu kadar ağır yoksa rahim kısalığına iyi gelen endol fitil diye biliyorum. Ayrıca 24.haftada akciğer geliştirici iğneye başladık nasip olursa 1 ay sonra tekrar vurulacağım. Şuan 25+4 günlüğüm.

Ben hep sirtima yastik koyup ayaklarimi uzatarak oturdum. Hatta kucagimda bilgisayar evden çalıştım. Ama hic agir iş yapmadim, torba taşimadim, camasir sepeti bile kaldirmadim. Ütüyü oturduğum yerden yaptım falan...
Benim şöyle bir durumum da var kanama alanım var 2 tane. İzmirde doçent bir perinatologa gittim. 20.hafta sonundaydı. Kanama alanımın biri tehlikeli yerdeydi plesantaya zarar verebilirdi. O yüzden de mutemadiyen yatacaksın dedi. Rahim kısalığı da ekstrası tabi. Şimdi de annem yardımcı oluyor onlara taşındık geçici olarak pek ayakta durmuyorum arada koridorda yürüyorum sadece.

Her gün 3 kez duphaston hap, 3 tane 200mg progestan fitil, magnezyum saşe suda eriyen, 2 güne 1 pruloton depot iğne, 4 güne 1 endol fitil kullanıyorum ben. Kanamalarımda olduğu için reçetem bu kadar ağır yoksa rahim kısalığına iyi gelen endol fitil diye biliyorum. Ayrıca 24.haftada akciğer geliştirici iğneye başladık nasip olursa 1 ay sonra tekrar vurulacağım. Şuan 25+4 günlüğüm.
Masallah cnm saglikla kucagina al insallah allah yrdimcimiz olsun bi bebek yasiyacagi gunu varsa illaki yasiyor yani allahin dedigi olur annemde beni 7aylik dogurmus 1kg dogmusum ozamnlarko teknoloji oldurmeyen allah oldurmuyor yasayacagm varmis demekki :)

Aynen bende oyle yapiyorum yatakta bu sicaklardada btn gun yatilmiyor tv falan izliyorum en azindan insallah bende 30lu haftalara eylul 15e kdr ciksam cok rahatlicam kizlar

Masallah cnm saglikla kucagina al insallah allah yrdimcimiz olsun bi bebek yasiyacagi gunu varsa illaki yasiyor yani allahin dedigi olur annemde beni 7aylik dogurmus 1kg dogmusum ozamnlarko teknoloji oldurmeyen allah oldurmuyor yasayacagm varmis demekki :)
Amin 🤲 inşallah 🤲 hepimiz sağ salim kucağımıza alalım 🤲 ilk hedefim 28. Hafta açıkcası.. Sağ salim bir göreydim 28'i.. Doktor da napsın o kadar çok kanama yaşadık ki korkuyoruz artık 24 erken bir haftaydı ama ciğer iğnesine başladı. Tedbir amaçlı..

Amin 🤲 inşallah 🤲 hepimiz sağ salim kucağımıza alalım 🤲 ilk hedefim 28. Hafta açıkcası.. Sağ salim bir göreydim 28'i.. Doktor da napsın o kadar çok kanama yaşadık ki korkuyoruz artık 24 erken bir haftaydı ama ciğer iğnesine başladı. Tedbir amaçlı..
25desin az kalmis snn riskli zamnlarini atlatmaya cnn bnm insallah amin🤲🤲

X