-
- Konu Sahibi hidennisko
- #105.741
Ay sorma benim de saçlar aynı kahve lekelerim var oy oyBen şuan 30. Haftadayım 60la hamile kaldım 70 olmuşum ama anlamadığım sadece karnımdan almışım gibi, herkes böyle söylüyor, kilodan ziyade yüzüm baya kötü oldu benim ya kırmızı kırmızı lekeler çıktı, saçlarımı da boyatamadığım için dipler bembeyaz, bugün aynada kendimi epey çirkin buldum, neyse iyi yönden bakalım Allahtan biyere çıkamıyorum evde kendi kendime çirkinim
Ben de 67 ile kaldım sonra bulantılardan 64e düştüm şimdi de 69um, doktorum bunun iyi bile olduğunu söyledi. Bebeğin gelişimi iyi çok şükür o yüzden sorun yokBu gidişte sorucam dra ben daha kilo almadım diye.
Seninde şu an gayet iyi hatta zayıfların daha çok aldığını duymuştum.
Gerçi kilo sıkıntı yaratmadığı sürece verilir yeterki sağlıklı olsun bebişler
Bugün sordum hala kilo almamış olmam sorun mu diye şu an için değil dedi.Ben de 67 ile kaldım sonra bulantılardan 64e düştüm şimdi de 69um, doktorum bunun iyi bile olduğunu söyledi. Bebeğin gelişimi iyi çok şükür o yüzden sorun yok
Bu konuyu bende merak ediyorum bazı durumlar bütün hamileler de oluyor bazıları bizde oluyor. Hangisi normal bilmiyoruz? Sen tahmini doğum tarihine göre açılan sana uygun olan gruba yazıyor musun hiç? Onlarda da yaşayan var mı?Kızlar 29-30. Haftalarda karnınızın altında acıyor gibi ağrı oluyormuydu, dünden beri karnımın altında ağrılar var gergin gibi ayrıca yine muallakta kaldım hastaneye gitsemmi diye, yoksa bebek büyüyor diyemi böyle oluyor ya hangisi hamilelikten hangisi bizim durumlardan oluyor artık valla ayırt edemiyorum
Yok hiç sormadım ya, bir sorayım orada bakalım. Hamilelikte normalde olağan olan şeyler var ama biz durumdan dolayı kötüye yoruyoruz birçoğunuBu konuyu bende merak ediyorum bazı durumlar bütün hamileler de oluyor bazıları bizde oluyor. Hangisi normal bilmiyoruz? Sen tahmini doğum tarihine göre açılan sana uygun olan gruba yazıyor musun hiç? Onlarda da yaşayan var mı?
Gerçi ben sorsam da rahat edemiyorum.
Oluyor ya benim sezaryen dikiş yerim sızlıyor ağrı da oluyor her gün farklı şekilde bebek de büyüyor ondan da olurKızlar 29-30. Haftalarda karnınızın altında acıyor gibi ağrı oluyormuydu, dünden beri karnımın altında ağrılar var gergin gibi ayrıca yine muallakta kaldım hastaneye gitsemmi diye, yoksa bebek büyüyor diyemi böyle oluyor ya hangisi hamilelikten hangisi bizim durumlardan oluyor artık valla ayırt edemiyorum
Benim de o haftalarda bebek makat duruştu ve vajinama vuruyordu mesaneme baskı yapıyordu, ara ara hala öyle yapıyor. Daha çok döner merak etmeyin erken haftalar, tekme hissi de gaz gelir gibi evet veya kısa elektrik çarpması gibi de olmuştu bende. Kilo konusuna sağlığımız için dikkat etmemiz lazım, sürekli yatıyoruz hareketimiz yok rahme baskıyı azaltmamız bizim için daha iyi olur. Ben dikkat ediyordum ama 2 haftadır saldım gibi yine başlıcam dikkat etmeye, çünkü bana perinatolog özellikle şeker konusunda uyarı yapmıştı, şekerli besinler bebeğin idrarını arttırır ve rahme baskı artar diye, tabi hep otururken de insan yemeye sarıyor o da ayrı da biz elimizden geleni yapalım inşallahArkadaşlar bebeğin tekme atma hissi böyle içerde bir şey patlıyor gaz gibi , gaz sancın var gibi mi? Size şaka gelecek ama geçen haftadan bu yana böyle bir his ve karnımda sanki tekme atıyor çocuk. Ama eşimle bilemedik bu tekme mi? Yoksa başka bir durum mu var diye.. Çünkü bebeğimin yerleşimi rahmin ön duvarında o yüzden doktor çok hissetmezsin demişti hareketlerini. Şuan 25.haftadayız. Yeni yeni tekme hissediyorum ilk gebelik olunca onu da anlayamıyoruz. Birde dokttor en son ters duruyor çocuk demişti ayakları vajinama doğru aşağıda ve hep orada hissediyorum bu gaz patlama hissini..
Not: Kilo konusunu hiç açmayın derin yara.. 10 kilo aldım ben 65tim 75 kg geldim doktorun hassas kantarında evde 73 kg gelmiştim geçen pazartesi. İyice psikolojimi bozuyor bu kilo yiyor yiyor yatıyorum sıfır hareket.. Annem bakıyor bana 3 öğün full yemek aralarda full tatlı meyvegelsin kilolalar uhuu
Ben de dün kontrole gittim serklajı çok yukarıdan atamadık ama koruyucu olacağını düşünüyorum dedi doktorum. Adalatı günde 3e çıkardı endol 2 alıcam.Benim de o haftalarda bebek makat duruştu ve vajinama vuruyordu mesaneme baskı yapıyordu, ara ara hala öyle yapıyor. Daha çok döner merak etmeyin erken haftalar, tekme hissi de gaz gelir gibi evet veya kısa elektrik çarpması gibi de olmuştu bende. Kilo konusuna sağlığımız için dikkat etmemiz lazım, sürekli yatıyoruz hareketimiz yok rahme baskıyı azaltmamız bizim için daha iyi olur. Ben dikkat ediyordum ama 2 haftadır saldım gibi yine başlıcam dikkat etmeye, çünkü bana perinatolog özellikle şeker konusunda uyarı yapmıştı, şekerli besinler bebeğin idrarını arttırır ve rahme baskı artar diye, tabi hep otururken de insan yemeye sarıyor o da ayrı da biz elimizden geleni yapalım inşallah
Hissettiklerin çok normal, ben de o haftalar çok stresliydim sanki hiç geçmiyordu günler, dye diye 30 bitiyor çok şükür, dikiş çok iyi oldu öyle düşün ilaçların da güzel zaten ksılmaları önleyici ilaçlar, enfeksiyona dikkat et tabi bol su tüket, gerisi tevekkül artık. İlk hedeflerimiz 32, ama ben inanıyorum 37 leri göreceğizBen de dün kontrole gittim serklajı çok yukarıdan atamadık ama koruyucu olacağını düşünüyorum dedi doktorum. Adalatı günde 3e çıkardı endol 2 alıcam.
Bugün rahmin alt tarafında ağrı var bir de afedersiniz aşağısı sızlıyor arada anlam veremedim, belim de ağrıyor. Serklajın üzeri de kapanmış bunda adalatın etkisi var dedi doktor. Suyu alt sınırda ama çok olmasını istemiyoruz zaten dedi. İdrar yaparken dikiş kısmında ağrı olduğunu söylediğimde kültür yapalım o zaman dedi.
Gerginim, korkuyorum. Şu iki ay bir geçseydi
24mm'nin altı yetmezlik olarak değerlendiriliyor. Sizin 35mm. Endişelenecek bir durumunuz olduğunu düşünmüyorum. Yatıp dinlenmeniz gerekseydi doktorunuz uyarirdi zaten. Doktorunuza güvenilirsiniz.Kizlar mrb bugun ayrintiliya girdim bebegin herseyi saglikli cikti sukur tek sorun su 20.haftamdaym serviks uzunlugu 35mm cikti dr a sordum ortalama bi deger dedi agir is yapma dedi sizce erken dogum riskim var mi geceleri 1 adet olmk uzere progestan fitil kullaniyorum mumkun mertebe yatip dinlenmem mi lazm yardimci olrmusunuz kafam cok karisik
Herkese cok buyuk gecmis olsun ne guzel sizinde haftaniz doguma gelmis hayirli dogumlar olur insallah darisida bebegini bekleyen herkese24mm'nin altı yetmezlik olarak değerlendiriliyor. Sizin 35mm. Endişelenecek bir durumunuz olduğunu düşünmüyorum. Yatıp dinlenmeniz gerekseydi doktorunuz uyarirdi zaten. Doktorunuza güvenilirsiniz.
Buradaki arkadaşlarin rahim ağzi uzunluklari cogunlukla 10mm altı! Biz gebeliğimizin hic bir evresinde 35mm ölçümü görmedik bile.
Kizlar mrb bugun ayrintiliya girdim bebegin herseyi saglikli cikti sukur tek sorun su 20.haftamdaym serviks uzunlugu 35mm cikti dr a sordum ortalama bi deger dedi agir is yapma dedi sizce erken dogum riskim var mi geceleri 1 adet olmk uzere progestan fitil kullaniyorum mumkun mertebe yatip dinlenmem mi lazm yardimci olrmusunuz kafam cok karisik
Benim 16. Hafta da 38 mm ölçüldü ama benim kaybım ileri hafta da olduğu için tedbir amaçlı atıldı 20. Haftalar dan sonra kısalmaya başladı progestan başlaması güzel olmuş24mm'nin altı yetmezlik olarak değerlendiriliyor. Sizin 35mm. Endişelenecek bir durumunuz olduğunu düşünmüyorum. Yatıp dinlenmeniz gerekseydi doktorunuz uyarirdi zaten. Doktorunuza güvenilirsiniz.
Buradaki arkadaşlarin rahim ağzi uzunluklari cogunlukla 10mm altı! Biz gebeliğimizin hic bir evresinde 35mm ölçümü görmedik bile.
20.haftada birandami kisaldi uzunlugunuz nasi oldu cok gecmis olsunBenim 16. Hafta da 38 mm ölçüldü ama benim kaybım ileri hafta da olduğu için tedbir amaçlı atıldı 20. Haftalar dan sonra kısalmaya başladı progestan başlaması güzel olmuş
Teşekkür ederim evet doktorum sürekli iyi rahim boyu uzun diyordu ama ben bşr anda kısaldıgını duymuştum kendim de de öyle olduğunu düşünüyordum ki öyle oldu20.haftada birandami kisaldi uzunlugunuz nasi oldu cok gecmis olsun