- 20 Şubat 2021
- 1.505
- 2.120
-
- Konu Sahibi hidennisko
- #105.661
Evet öksürürkende ölçtü beni 2 farklı doktor da aynı şekilde ölçüm yaptı. Sanırım öksürürken ıkınma durumu oluyor ya onu ölçüyor.Öksururken ölçü alındığını hiç duymamiştim. Yeni bir şey daha ögrendik sayende
Ya kötü olmuş benim de 24 sonra kısaldı kanama olmasa dikerdi demek suan benim de açılmam var rahim boyu 22 mm bakalım nereye kadar kısmet olacakİlk kanamam olduğunda 13.hafta başıydı sanırım, rahim kısalığım öksürürken 2.8 normalde 33 çıkmıştı doktor öyle demişti. 25 in altı sıkıntı demişti kanama var diye dikmemişti. Sonra uzun süre bu ölçüde devam etti 2 kez daha ölçüldü bu süreçte. Ta ki 21.haftaya kadar, perinatolog ölçtü ve 21 hafta başında öksürürken 2.2 normali 2.8 çıktı. Dikmem lazım ama kanaman var dikersem bebek zarar görür dedi dikmedi. Yani benimki hafta geçtikçe kısalmaya başladı sanırım ve kanama alanlarım ayrıca aktif kanamalarım sık sık olunca dikilmedi.
Anladım. Canım pesser halkayı araştır istersenDoktoruma gittiğimde dedim bende perinatologa kendi doktorum yönlendirmişti zaten. Elimde raporla gittim doktor bey dikiş gerekmiş dedim kanama alanları azalınca dikiş atılsın yazıyordu kağıtta. O zaman 21haftalıktık doktorum da artık 3.trimestera az kaldı 26.haftaya bir şey kalmadı dikmeyelim tutmaz filan dedi. Bir de öksürmüş, ıkınmış olduğun için kısalık olmuştur dedi. 4 gün önce yine randevum vardı hiç dikiş konusunu açmadı kısalığıda ölçmedi direk akciğer iğnesi yaptı.
Jilet&Ağda karisik. İpin ucunu kaçırmadan sık sık temizlemeye çalisiyorum ki onceki seferde alamadiklarimi, bir sonraki seferde cok uzatmadan temizleyebiliyorum boylece. Kıbrıs'ta oturuyorum ben, hava cok sicak. Mecburen her banyoda jiletle bir temizlik yapiyorumKızlar alakasız ve özel olacak ama vücut temizliği işlerinizi nasıl hallediyorsunuz acaba, karnım büyüdükçe zorlanıyorum
O süreçte hep yattı mı eltiniz, hangi ilaçları kullandı biliyor musunuzÇok şükür bebişin kilosu da çok güzel haftası da artık gelebilir izin veriyoruzyalnız o kadar zaman miniklere gelme dedik dedik sonra da gelmek bilmezler benim eltimin de böyle oldu 26 da acil serklaj atıldı tam 40. Haftada ancak doğurdu
Senin dikiş ne zaman atılmıştı? 24 ten sonra mı?Ya kötü olmuş benim de 24 sonra kısaldı kanama olmasa dikerdi demek suan benim de açılmam var rahim boyu 22 mm bakalım nereye kadar kısmet olacak
Ağda yapamıyorum kasılırım falan diye jiletle de hemen alıncak seviyeye gelmiyor ya sinir oluyorum o duruma, sonra da salıyorum amannn moduna giriyorum olduğu kadarJilet&Ağda karisik. İpin ucunu kaçırmadan sık sık temizlemeye çalisiyorum ki onceki seferde alamadiklarimi, bir sonraki seferde cok uzatmadan temizleyebiliyorum boylece. Kıbrıs'ta oturuyorum ben, hava cok sicak. Mecburen her banyoda jiletle bir temizlik yapiyorum
Onun 26. Haftada rutin kontrol sırasında açılması olduğunu gördü doktor ve bebek aşağı inmişti hemen serklaj yapıldı, progestan vermemişti hatta doktoru progestanın hiçbir etkisi olmadığını söylemişti, endol kullandı 3 hafta, antibiyotik kullanmıştı enfeksiyon olmasın diye bir de pıhtılaşma için iğne. Evet hep yattı, 40 da doğum yaptıO süreçte hep yattı mı eltiniz, hangi ilaçları kullandı biliyor musunuz
Ben 15+3 atıldıSenin dikiş ne zaman atılmıştı? 24 ten sonra mı?
Ben kıllıyım.Ağda yapamıyorum kasılırım falan diye jiletle de hemen alıncak seviyeye gelmiyor ya sinir oluyorum o duruma, sonra da salıyorum amannn moduna giriyorum olduğu kadar
Erken haftalarda göbeğimi ben de ağdayla alıyordum da sonra sertleşmelerim başlayınca hiç cesaret edemedim. Jilet de değdirmek istemiyorum valla tarzan gibi göbeğim hamilelikte çoğaldı. Kadın olmak hakikaten ne zor iş yahu.Ben kıllıyım.ağdayla kollarımı, gobegimdeki tuyleri alıyorum 2 haftada bir. Jiletle de bacaklarimi ve özel bolgemi temizliyorum her duşa girdigimde.
Atılınca nasıl hareket ediyordun, yatıyor muydun?Ben 15+3 atıldı
İki gün yattım ama ben yatağa bağlı kalmadım basit şekilde ütü yemek yaptım yada yürüyüş yaptım ama abartmadım açılma birde kısalma olunca lavoba dışında kalkmadımAtılınca nasıl hareket ediyordun, yatıyor muydun?
Günaydın anladım canım sağol.İki gün yattım ama ben yatağa bağlı kalmadım basit şekilde ütü yemek yaptım yada yürüyüş yaptım ama abartmadım açılma birde kısalma olunca lavoba dışında kalkmadım
Günaydın kızlar gece acile gittik batmalar oluyordu. 5 gündür şiddetli öksürükle savaşıyorum. Yine Dikiş tutuyor bebeği.rahim ağzı yine 2 cm. Ne güzel 3,5tu 10 gün önce. Öksüre öksüre hunileşmiş işteacildeki doktor hemen yatırmak istedi. Bende yatmicam evde yatarım dedim. O zaman sancı gelirse evde doğurursun dedi moralimi alt üst etti.daha 24 haftalığız ne doğumu ne olacak sonumuz bilmiyorum. Ben bu işi Allaha havale ettim. Keşke birkaç gün aralıksız uyuyabilsem de geçse günler
Günaydın cok gecmis olsun. Neye karar verdin peki evde misin, hastane de mi? 2cm de fena değil, yine dinlenme ile öksürüğün geçince 3'ün üzerine çıkabilir. Asıl öksürüğün icin bir şeyler yapsalar keşke. Sen de rahatlardın. Allah buyuktur.Günaydın kızlar gece acile gittik batmalar oluyordu. 5 gündür şiddetli öksürükle savaşıyorum. Yine Dikiş tutuyor bebeği.rahim ağzı yine 2 cm. Ne güzel 3,5tu 10 gün önce. Öksüre öksüre hunileşmiş işteacildeki doktor hemen yatırmak istedi. Bende yatmicam evde yatarım dedim. O zaman sancı gelirse evde doğurursun dedi moralimi alt üst etti.daha 24 haftalığız ne doğumu ne olacak sonumuz bilmiyorum. Ben bu işi Allaha havale ettim. Keşke birkaç gün aralıksız uyuyabilsem de geçse günler
Sağol canım Evdeyim sürekli yatışa geçtim antibiyotik kullanıyorum. 2 cm dikişten aşağı olan kısım yukarısı açık ,dinlenicem yine böyle düzelir inşallahGünaydın cok gecmis olsun. Neye karar verdin peki evde misin, hastane de mi? 2cm de fena değil, yine dinlenme ile öksürüğün geçince 3'ün üzerine çıkabilir. Asıl öksürüğün icin bir şeyler yapsalar keşke. Sen de rahatlardın. Allah buyuktur.