- 8 Ağustos 2017
- 179
- 258
- 35
-
- Konu Sahibi hidennisko
- #105.641
Canım nasılsın S starrdustt
Çok iyi düşünmüşsün bakma bende senin gibiyim küçük şehirde yasamanın zorluğu işte illa bir küvöz bulunur üzülme rabbim zamanını belirlemiştir zaten inşallah nasip olacak sancın kasılman varmıValla canım psiklojik olarak iyi değilim şükür diyorum sadeceHastaneden çıktık. Pazar gününe kadar bir şey olmazsa İzmir e kuzenimizin yanına gidicez kendisi kadın doğum uzmanı. İZmir Büyükşehir bir küvöz falan bulunur heralde. O kadar üzüldüm ki boğazım çok ağrıyor inş 34 görmekte nasip olur. Sorduğun için teşekkür ederim
Ben öyleyim 2 progestan haftalık proluton ve 2 estrofem 2 de duphaston onlarda progesteron içerikli. İnşallah bizede faydası olurda açılmaz zamanından önceEvet dikişleri aldığında artık serbest, ilişkiye girebilirsiniz demişti. Bence dikişten değil ben çok yuksek oranda progesteron kullanıyordum. O nedenle bence açılma, doğum olmuyor.
Gunluk 400mg progesteron fitil ve haftada bir de proluton igne oluyordum. İcinizde bu kadar yuksek dozlarda kullanan var mi?
Çok iyi düşünmüşsün bakma bende senin gibiyim küçük şehirde yasamanın zorluğu işte illa bir küvöz bulunur üzülme rabbim zamanını belirlemiştir zaten inşallah nasip olacak sancın kasılman varmı
Ya ne saçma bayram diye kimse doğurmasın mı kasılman da varsa yol tehlikeli olmaz mıOluyor canım kasılmam serviks 1 in altında zaten. Üstüme birde karın çevresi 2 hafta geri. Ne diyim bilmiyorum ki beterin beteri vardır Şükür diyorumİnş şu bayram haftasında doğurmayız. Hastanelere doktor kalmıyor sinir oluyorum. Bu akşam öZeldeki doktoruma gidicem.
Ben de 200 mg progestan fitil günde 3 kez kullanıyorum, 2 güne 1 de pruloton depot iğnem var. 4 günde 1 endol fitil alıyorum, günde 3 kez duphaston hap içiyorum i 10 mg'lık, Bir de akciğer geliştirici iğneye başladık bebek için. Benim rahmim dikili değil bu arada. İnşallah hepimize faydası olur..Ben öyleyim 2 progestan haftalık proluton ve 2 estrofem 2 de duphaston onlarda progesteron içerikli. İnşallah bizede faydası olurda açılmaz zamanından önce
Amin, Allah hepimizin evlatlarını korusun sağlık versin inşallah.Ben de 200 mg progestan fitil günde 3 kez kullanıyorum, 2 güne 1 de pruloton depot iğnem var. 4 günde 1 endol fitil alıyorum, günde 3 kez duphaston hap içiyorum i 10 mg'lık, Bir de akciğer geliştirici iğneye başladık bebek için. Benim rahmim dikili değil bu arada. İnşallah hepimize faydası olur..
Amin inşallahAmin, Allah hepimizin evlatlarını korusun sağlık versin inşallah.
ilaçların iyi bence dr progestan günlük 800 e kadar çıkarılabilir demişti.
Kaçıncı haftadasın,dikişin yoksa mutlaka yat ve akıntını takip et.
Progestandan dolayı olan akıntı değil de
farklı bir şey olursa yada kaşıntı koku olurs dra söylersin.
Ciğer geliştirici ile ilgili hiç bir bilgim yok canım ya.Amin inşallahbenim doktor pruloton iğneyi haftada 1 e düşürmek istedi son kontrolde. Ama ben çok kanama vs. Yaşadığım için korkuyorum yok dedim 1 ay daha böyle devam etsek olur mu dedim doktor da tamam dedi. Allah nasip ederse 25.haftaya giriyorum ben duphaston içiyorsun zaten pruloton iğneyi düşürebiliriz dedi. Sarı sarı akıntım oluyor limon sarısı gibi ama ilaçlara bağlıyorum bunuda. Peki sizce doktorun akciğer geliştirici iğne yapması için erken mi? Yani ben 28.haftalarda yapılır diye düşünmüştüm bir anda rahmimi ölçmeden direk iğne yapalım dedi. 24.haftada başlamış olduk iğneye..
Estrofem hiç kullanmadım ben, progestan ile başladım akıntılarım oluyordu ilk aylarda. Sonra 2.trimester başlayınca ağır kanamalarım oldu bu kez duphaston eklendi arkasından pruloton eklendi. 1 ay önce de perinatolog endol fitili ekledi kendi doktorum da kullan dedi zaten fitili. Antibiyotik konusunda bende çok kullandım önce serum yoluyla verdiler mayısta ayrı ayrı 2 kez hastanede yattığımda. Sonra perinatolog ısrarla kontrolde antibiyotik vereceğim dedi 2 tane ayrı ayrı verdi 750 mg biri hatta sulcid. Allah şifa versin seninde haftan iyi az kaldı sabır.. 28.haftayı sağ selamet görelim.. 30 ları görmek tabi temennim ama kritik nokta 27-28.hafta diyorlar çok okudum araştırdım %70 oranında şansı oluyormuş hayatta kalır diyorlar bebek.Ciğer geliştirici ile ilgili hiç bir bilgim yok canım ya.
Benimde çok kanamam oldu başlarda,o zaman progestan ve proluton kullanıyordum.
Estrofem ve duphaston eklenince durdu çok şükür. Proluton 3 günde 1di haftalık devam edelim dedi.
Benim haftam küçük daha 21 olduk.
Benimde yatıp yatıp kalkınca wcde akıntım oluyor, antibiyotik kullanıyorum ara ara .
Hastalığınız geç mi anlaşıldı dikişi kendiniz mi istemedinizAmin inşallahbenim doktor pruloton iğneyi haftada 1 e düşürmek istedi son kontrolde. Ama ben çok kanama vs. Yaşadığım için korkuyorum yok dedim 1 ay daha böyle devam etsek olur mu dedim doktor da tamam dedi. Allah nasip ederse 25.haftaya giriyorum ben duphaston içiyorsun zaten pruloton iğneyi düşürebiliriz dedi. Sarı sarı akıntım oluyor limon sarısı gibi ama ilaçlara bağlıyorum bunuda. Peki sizce doktorun akciğer geliştirici iğne yapması için erken mi? Yani ben 28.haftalarda yapılır diye düşünmüştüm bir anda rahmimi ölçmeden direk iğne yapalım dedi. 24.haftada başlamış olduk iğneye..
Hala dikiş için şansınız var bence dün grupta 24 haftalık arkadaşımız serklaj oldu yada pesser halka da takılabilirHastalığınız geç mi anlaşıldı dikişi kendiniz mi istemediniz
Çok şükür bebişin kilosu da çok güzel haftası da artık gelebilir izin veriyoruzŞimdi kontrolden çıktım. Şu an 38+4'deyim. 4 gözle kontrolü bekleyip, 4 dakika sürünce kontrol sinir oluyorum. Neyse, bebek 3100 gr olmuş. Yine az kilo almiş ama suyu, kalp atışı, kordon akımı normal. Bol bol squat yap dedi bana doktor, eşimle bir de ilişkiye girmemi söyledi
İlk kanamam olduğunda 13.hafta başıydı sanırım, rahim kısalığım öksürürken 2.8 normalde 33 çıkmıştı doktor öyle demişti. 25 in altı sıkıntı demişti kanama var diye dikmemişti. Sonra uzun süre bu ölçüde devam etti 2 kez daha ölçüldü bu süreçte. Ta ki 21.haftaya kadar, perinatolog ölçtü ve 21 hafta başında öksürürken 2.2 normali 2.8 çıktı. Dikmem lazım ama kanaman var dikersem bebek zarar görür dedi dikmedi. Yani benimki hafta geçtikçe kısalmaya başladı sanırım ve kanama alanlarım ayrıca aktif kanamalarım sık sık olunca dikilmedi.Hastalığınız geç mi anlaşıldı dikişi kendiniz mi istemediniz
Doktoruma gittiğimde dedim bende perinatologa kendi doktorum yönlendirmişti zaten. Elimde raporla gittim doktor bey dikiş gerekmiş dedim kanama alanları azalınca dikiş atılsın yazıyordu kağıtta. O zaman 21haftalıktık doktorum da artık 3.trimestera az kaldı 26.haftaya bir şey kalmadı dikmeyelim tutmaz filan dedi. Bir de öksürmüş, ıkınmış olduğun için kısalık olmuştur dedi. 4 gün önce yine randevum vardı hiç dikiş konusunu açmadı kısalığıda ölçmedi direk akciğer iğnesi yaptı.Hala dikiş için şansınız var bence dün grupta 24 haftalık arkadaşımız serklaj oldu yada pesser halka da takılabilir
Geçen haftaki kontrolde de doktor bana 40'ı gorursun demişti. Rahmim çok rahatmış cunku, kasılmalarım olmaz pek. 40. hafta bayram haftasına geliyor diye istemiyorum aslında. Sanki doktoru, anestezisti, çocuk doktorunu falan ayarlamak zor olur gibime geliyor. Küçük yerlerdeyiz biz çünkü. İsler ters gitse nöbetçi eczane arama derdi var falan... Neyse sağlik olsun, hayirlisiyla gelsin de düşünmemek lazım o kadar detay.Çok şükür bebişin kilosu da çok güzel haftası da artık gelebilir izin veriyoruzyalnız o kadar zaman miniklere gelme dedik dedik sonra da gelmek bilmezler benim eltimin de böyle oldu 26 da acil serklaj atıldı tam 40. Haftada ancak doğurdu
Öksururken ölçü alındığını hiç duymamiştim. Yeni bir şey daha ögrendik sayendeİlk kanamam olduğunda 13.hafta başıydı sanırım, rahim kısalığım öksürürken 2.8 normalde 33 çıkmıştı doktor öyle demişti. 25 in altı sıkıntı demişti kanama var diye dikmemişti. Sonra uzun süre bu ölçüde devam etti 2 kez daha ölçüldü bu süreçte. Ta ki 21.haftaya kadar, perinatolog ölçtü ve 21 hafta başında öksürürken 2.2 normali 2.8 çıktı. Dikmem lazım ama kanaman var dikersem bebek zarar görür dedi dikmedi. Yani benimki hafta geçtikçe kısalmaya başladı sanırım ve kanama alanlarım ayrıca aktif kanamalarım sık sık olunca dikilmedi.
Bence de bu zamana kadar sağ salim gelindi ya önemli olan bu bence bayramda da doğuramıcaz diye bi koşul yok illaki doğurtulur, bence de kafayı rahat tutmak lazım artıkGeçen haftaki kontrolde de doktor bana 40'ı gorursun demişti. Rahmim çok rahatmış cunku, kasılmalarım olmaz pek. 40. hafta bayram haftasına geliyor diye istemiyorum aslında. Sanki doktoru, anestezisti, çocuk doktorunu falan ayarlamak zor olur gibime geliyor. Küçük yerlerdeyiz biz çünkü. İsler ters gitse nöbetçi eczane arama derdi var falan... Neyse sağlik olsun, hayirlisiyla gelsin de düşünmemek lazım o kadar detay.