Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Valla canım psiklojik olarak iyi değilim şükür diyorum sadece Hastaneden çıktık. Pazar gününe kadar bir şey olmazsa İzmir e kuzenimizin yanına gidicez kendisi kadın doğum uzmanı. İZmir Büyükşehir bir küvöz falan bulunur heralde. O kadar üzüldüm ki boğazım çok ağrıyor inş 34 görmekte nasip olur. Sorduğun için teşekkür ederim

Çok iyi düşünmüşsün bakma bende senin gibiyim küçük şehirde yasamanın zorluğu işte illa bir küvöz bulunur üzülme rabbim zamanını belirlemiştir zaten inşallah nasip olacak sancın kasılman varmı

Ben öyleyim 2 progestan haftalık proluton ve 2 estrofem 2 de duphaston onlarda progesteron içerikli. İnşallah bizede faydası olurda açılmaz zamanından önce

Oluyor canım kasılmam serviks 1 in altında zaten. Üstüme birde karın çevresi 2 hafta geri. Ne diyim bilmiyorum ki beterin beteri vardır Şükür diyorum İnş şu bayram haftasında doğurmayız. Hastanelere doktor kalmıyor sinir oluyorum. Bu akşam öZeldeki doktoruma gidicem.

Ya ne saçma bayram diye kimse doğurmasın mı kasılman da varsa yol tehlikeli olmaz mı

Ben öyleyim 2 progestan haftalık proluton ve 2 estrofem 2 de duphaston onlarda progesteron içerikli. İnşallah bizede faydası olurda açılmaz zamanından önce
Ben de 200 mg progestan fitil günde 3 kez kullanıyorum, 2 güne 1 de pruloton depot iğnem var. 4 günde 1 endol fitil alıyorum, günde 3 kez duphaston hap içiyorum i 10 mg'lık, Bir de akciğer geliştirici iğneye başladık bebek için. Benim rahmim dikili değil bu arada. İnşallah hepimize faydası olur..

Amin, Allah hepimizin evlatlarını korusun sağlık versin inşallah.
ilaçların iyi bence dr progestan günlük 800 e kadar çıkarılabilir demişti.
Kaçıncı haftadasın,dikişin yoksa mutlaka yat ve akıntını takip et.
Progestandan dolayı olan akıntı değil de
farklı bir şey olursa yada kaşıntı koku olurs dra söylersin.

Amin inşallah benim doktor pruloton iğneyi haftada 1 e düşürmek istedi son kontrolde. Ama ben çok kanama vs. Yaşadığım için korkuyorum yok dedim 1 ay daha böyle devam etsek olur mu dedim doktor da tamam dedi. Allah nasip ederse 25.haftaya giriyorum ben duphaston içiyorsun zaten pruloton iğneyi düşürebiliriz dedi. Sarı sarı akıntım oluyor limon sarısı gibi ama ilaçlara bağlıyorum bunuda. Peki sizce doktorun akciğer geliştirici iğne yapması için erken mi? Yani ben 28.haftalarda yapılır diye düşünmüştüm bir anda rahmimi ölçmeden direk iğne yapalım dedi. 24.haftada başlamış olduk iğneye..

Ciğer geliştirici ile ilgili hiç bir bilgim yok canım ya.
Benimde çok kanamam oldu başlarda,o zaman progestan ve proluton kullanıyordum.
Estrofem ve duphaston eklenince durdu çok şükür. Proluton 3 günde 1di haftalık devam edelim dedi.

Benim haftam küçük daha 21 olduk.
Benimde yatıp yatıp kalkınca wcde akıntım oluyor, antibiyotik kullanıyorum ara ara .

Estrofem hiç kullanmadım ben, progestan ile başladım akıntılarım oluyordu ilk aylarda. Sonra 2.trimester başlayınca ağır kanamalarım oldu bu kez duphaston eklendi arkasından pruloton eklendi. 1 ay önce de perinatolog endol fitili ekledi kendi doktorum da kullan dedi zaten fitili. Antibiyotik konusunda bende çok kullandım önce serum yoluyla verdiler mayısta ayrı ayrı 2 kez hastanede yattığımda. Sonra perinatolog ısrarla kontrolde antibiyotik vereceğim dedi 2 tane ayrı ayrı verdi 750 mg biri hatta sulcid. Allah şifa versin seninde haftan iyi az kaldı sabır.. 28.haftayı sağ selamet görelim.. 30 ları görmek tabi temennim ama kritik nokta 27-28.hafta diyorlar çok okudum araştırdım %70 oranında şansı oluyormuş hayatta kalır diyorlar bebek.

Hastalığınız geç mi anlaşıldı dikişi kendiniz mi istemediniz

Çok şükür bebişin kilosu da çok güzel haftası da artık gelebilir izin veriyoruz yalnız o kadar zaman miniklere gelme dedik dedik sonra da gelmek bilmezler benim eltimin de böyle oldu 26 da acil serklaj atıldı tam 40. Haftada ancak doğurdu

Hastalığınız geç mi anlaşıldı dikişi kendiniz mi istemediniz
İlk kanamam olduğunda 13.hafta başıydı sanırım, rahim kısalığım öksürürken 2.8 normalde 33 çıkmıştı doktor öyle demişti. 25 in altı sıkıntı demişti kanama var diye dikmemişti. Sonra uzun süre bu ölçüde devam etti 2 kez daha ölçüldü bu süreçte. Ta ki 21.haftaya kadar, perinatolog ölçtü ve 21 hafta başında öksürürken 2.2 normali 2.8 çıktı. Dikmem lazım ama kanaman var dikersem bebek zarar görür dedi dikmedi. Yani benimki hafta geçtikçe kısalmaya başladı sanırım ve kanama alanlarım ayrıca aktif kanamalarım sık sık olunca dikilmedi.

Hala dikiş için şansınız var bence dün grupta 24 haftalık arkadaşımız serklaj oldu yada pesser halka da takılabilir
Doktoruma gittiğimde dedim bende perinatologa kendi doktorum yönlendirmişti zaten. Elimde raporla gittim doktor bey dikiş gerekmiş dedim kanama alanları azalınca dikiş atılsın yazıyordu kağıtta. O zaman 21haftalıktık doktorum da artık 3.trimestera az kaldı 26.haftaya bir şey kalmadı dikmeyelim tutmaz filan dedi. Bir de öksürmüş, ıkınmış olduğun için kısalık olmuştur dedi. 4 gün önce yine randevum vardı hiç dikiş konusunu açmadı kısalığıda ölçmedi direk akciğer iğnesi yaptı.

Kızlar bir de bu dikişle alakalı forumlarda herkes ileri haftalarda da yapılır yazıyor da ben 4 farklı doktora sordum biri kuzenim biri ünlü bir doktor biri perinatologum biri de kendi doktorumdu. Hepsi de acil durumlar hariç 20 haftadan önce atılır dedi bana, açılma vb gibi acil durumlarda yapılırmış 20 hafta sonrası, serklajın kendi içinde barındırdığı riskleri var, o sebepten açılma olmadan o riske girilmiyor dendi. Valla kafam karışıyor benim de dikişim yok gerçi çok şükür 30 a gelmek üzereyim benden geçti ama yine de ya doktorlar çok rahat diyorum ya forumlarda biraz korku mu salınıyor

Geçen haftaki kontrolde de doktor bana 40'ı gorursun demişti. Rahmim çok rahatmış cunku, kasılmalarım olmaz pek. 40. hafta bayram haftasına geliyor diye istemiyorum aslında. Sanki doktoru, anestezisti, çocuk doktorunu falan ayarlamak zor olur gibime geliyor. Küçük yerlerdeyiz biz çünkü. İsler ters gitse nöbetçi eczane arama derdi var falan... Neyse sağlik olsun, hayirlisiyla gelsin de düşünmemek lazım o kadar detay.

Bir de geçen bir hemşire arkadaşla konuştuk. Onunda hiç kanaması vs yokmuş ama 20.hafta gibi hafif sancılanmalar olmuş. Doktor da rahim kısalığını ölçmüş 2.6 çıkmış tam sınırdaydı dedi. Fitil ve iğneye başlamış. Çalışmaya da devam etmiş ayakta durmaya yani. 38.hafta da sezaryen ile doğurmuş bebeğini. Yani ilaçlarla 3 küsurlara çıkmış rahim kısalığı ve doğumu zamanında olmuş. Darısı bize inşallah

Öksururken ölçü alındığını hiç duymamiştim. Yeni bir şey daha ögrendik sayende

Bence de bu zamana kadar sağ salim gelindi ya önemli olan bu bence bayramda da doğuramıcaz diye bi koşul yok illaki doğurtulur, bence de kafayı rahat tutmak lazım artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…