Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Günaydın kızlar gece acile gittik batmalar oluyordu. 5 gündür şiddetli öksürükle savaşıyorum. Yine Dikiş tutuyor bebeği.rahim ağzı yine 2 cm. Ne güzel 3,5tu 10 gün önce. Öksüre öksüre hunileşmiş işte😔 acildeki doktor hemen yatırmak istedi. Bende yatmicam evde yatarım dedim. O zaman sancı gelirse evde doğurursun dedi moralimi alt üst etti.daha 24 haftalığız ne doğumu😔 ne olacak sonumuz bilmiyorum. Ben bu işi Allaha havale ettim. Keşke birkaç gün aralıksız uyuyabilsem de geçse günler

Canım geçmiş olsun. Banada doktor sen bayramı göremezsin dedi. Bebek kilo almamış. 2 hafta geriden geliyor. Gerçekten çok zor. Zaman geçmiyor benim serviks 1 in altında artık. Yaşadığımız yerde yenidoğan kapalıymış yarın kısmet olursa yata yata İzmir’e gitmeye çalışacaz. 2 gündür ağlamaktan canım çıktı. Hepimiz zorlanıyoruz inş geçecek zaman bizde rahat nefes alacağız🙏🏻 Ama çok zormuş Allah hepimizin yardımcısı olsun😓

Sağol canım Evdeyim sürekli yatışa geçtim antibiyotik kullanıyorum. 2 cm dikişten aşağı olan kısım yukarısı açık ,dinlenicem yine böyle düzelir inşallah 🙏🏼
Çok geçmiş olsun, ne zaman dikiş atılmıştı sizin?
Benim serklajın üzerinden iki gün geçti hala büyük abdeste çıkamadım afedersiniz. Bu beni rahatsız ediyor 🙁

Sağol canım Evdeyim sürekli yatışa geçtim antibiyotik kullanıyorum. 2 cm dikişten aşağı olan kısım yukarısı açık ,dinlenicem yine böyle düzelir inşallah 🙏🏼
Benim serklajın üzerinden iki gün geçti hala büyük abdeste çıkamadım afedersiniz. Bu beni rahatsız ediyor 🙁
Benim 14. Haftada atılmıştı wcye bende çıkamıyordum dikişten sonra antep fıstığı çok iyi geldi ondan sonra rahatladım yavaş yavaş stres azalmıştı. Stresten de oluyor kabızlık

Doktoruna sor kendini zorlama toz ilaç var magnesse ismi yanlış hatırlamıyorsam perinatolog vermişti bu tarz şeyler iç istersen

Günaydın cok gecmis olsun. Neye karar verdin peki evde misin, hastane de mi? 2cm de fena değil, yine dinlenme ile öksürüğün geçince 3'ün üzerine çıkabilir. Asıl öksürüğün icin bir şeyler yapsalar keşke. Sen de rahatlardın. Allah buyuktur.
Canım nasılsın? Bir soru sordum bakabilir misin bir fikrin var mı?

Günaydın kızlar gece acile gittik batmalar oluyordu. 5 gündür şiddetli öksürükle savaşıyorum. Yine Dikiş tutuyor bebeği.rahim ağzı yine 2 cm. Ne güzel 3,5tu 10 gün önce. Öksüre öksüre hunileşmiş işte😔 acildeki doktor hemen yatırmak istedi. Bende yatmicam evde yatarım dedim. O zaman sancı gelirse evde doğurursun dedi moralimi alt üst etti.daha 24 haftalığız ne doğumu😔 ne olacak sonumuz bilmiyorum. Ben bu işi Allaha havale ettim. Keşke birkaç gün aralıksız uyuyabilsem de geçse günler
Hastane de kalsan daha güvenli sanki

Canım geçmiş olsun. Banada doktor sen bayramı göremezsin dedi. Bebek kilo almamış. 2 hafta geriden geliyor. Gerçekten çok zor. Zaman geçmiyor benim serviks 1 in altında artık. Yaşadığımız yerde yenidoğan kapalıymış yarın kısmet olursa yata yata İzmir’e gitmeye çalışacaz. 2 gündür ağlamaktan canım çıktı. Hepimiz zorlanıyoruz inş geçecek zaman bizde rahat nefes alacağız🙏🏻 Ama çok zormuş Allah hepimizin yardımcısı olsun😓
Kaç kilo bebek canım valla bayramı görüp göremezsin Allah bilir yol çok uzakmı bulunduğun yere

Kızlar bende bir şey sorucam bebek hareket ettikçe sanki gurk gurk sesleri geliyor vajinadan.
Dün detaylıya gitmiştim ultrasonda dr bakarken bebek hareket edince, bana o his yine oluyordu. Dra dedim rahimağzı kapalı mı hunileşme var mı diye yok dedi. Bebek idrar torbasına vuruyor dedi sonrada.
Hareket ettikçe öyle oluyor,var mı böyle bir şey yaşayan.?
Umarım anlatabilmişimdir
Bende de oluyor bazen de pıt pıt atma sesi geliyor

Bende de oluyor bazen de pıt pıt atma sesi geliyor
Bu pıt pıt değilde bebek vurdukça sanki bağırsak sesi geliyor ne olduğunu anlamadım ama çok tuhafıma gitti.
Gırk gurk ses oluyor sanki,dışardan duyulan bir şey değil ama ben öyle hissediyorum.
Dikişle ilgili olmasında gerisi önemli değil

Kusura bakma soruyu goremedim. Bir kez daha yazabilir misin?
Bebek hareket ettikçe içerden bir ses geliyor sanki böyle gurk gurk eder gibi. Dün detaylıya girdim orda tekme attı hissettim ve yine o sesi içerden duydum gibi. Bağırsak gurklaması gibi,drda idrar torbasına vuruyor dedi.
Rahimağzı kapalı dedi hatta ben ses ondan geliyor sandım.
Tuhaf yani anlatamadım, hareket ettikçe oluyor. Ağrıttığı için dicemde o kadar kuvvetli değildir herhalde 🤔 yaşadın mı hiç böyle bir şey ?

Bebek hareket ettikçe içerden bir ses geliyor sanki böyle gurk gurk eder gibi. Dün detaylıya girdim orda tekme attı hissettim ve yine o sesi içerden duydum gibi. Bağırsak gurklaması gibi,drda idrar torbasına vuruyor dedi.
Rahimağzı kapalı dedi hatta ben ses ondan geliyor sandım.
Tuhaf yani anlatamadım, hareket ettikçe oluyor. Ağrıttığı için dicemde o kadar kuvvetli değildir herhalde 🤔 yaşadın mı hiç böyle bir şey ?
Yok ben hic oyle sesler duymadim, yaşamasim ama Temmuz anneleri grubunda bundan bahsedenler vardı. Hatta eşleri bile duymuş bazen, denk gelmiş.

Bu pıt pıt değilde bebek vurdukça sanki bağırsak sesi geliyor ne olduğunu anlamadım ama çok tuhafıma gitti.
Gırk gurk ses oluyor sanki,dışardan duyulan bir şey değil ama ben öyle hissediyorum.
Dikişle ilgili olmasında gerisi önemli değil
Belki de olağan şeyler de biz sıkıntılı olduğumuz için göze batıyor

Geçmiş olsun. Öksürük için bir tedavi falan uygulasalardı keşke, ciğer geliştiriciden bahsettimi bu arada? Evdemisin şimdi hastanedemi kaldın? Bugünlerde ben de hep uyumak istiyorum bu psikolojiyle ben doğum bile nasıl yapıcam diye düşünmeye başladım, Allah sonumuzu hayreylesin

Canım 1,600 gr 2 hafta geriden geliyor. Üstelik o kadarsa dikkat etmekte çalışıyorum. 4 saat yolumuz var yavaş yavaş gidicez kısmetse. İnş bir şey olmadan gideriz 🙏🏻
Ya benim de biraz geri kalmış bu hafta, proteine yüklen dedi, bakalım işe yarayacakmı yumurtayı 2 ye çıkardım, süt ve yoğurdu da öyle. Bence büyükşehire gitmen iyi olmuş canım, bizler için koşullar normal gebeliklerden önemli

Canım 1,600 gr 2 hafta geriden geliyor. Üstelik o kadarsa dikkat etmekte çalışıyorum. 4 saat yolumuz var yavaş yavaş gidicez kısmetse. İnş bir şey olmadan gideriz 🙏🏻
Kilosu normal belki bir 100 gr eksiktir bende de ultrason da çıkıyor bir fark ama kilo gelişim normal dedi inş hayırlısyla gidersin canım hersey gönlünce olur

X