Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Bence senim doktorunda buna sebep oluyor. Benim doktorum 2,5 üstüne stres yapmaya gerek yok demişti. Bence o kadar kötü düşünme.
Benim uzunluk sınırda 2,5-3 arası gidip geliyoruz da rahmimin yapısı doktoru şüphelendiriyor. Gevşemeye müsaitmiş ve işte hunileşme bazen çok artıyor, galiba o yüzden full tedbir gidiyoruz bakalım Allah emeklerimizi boşa çıkarmasın

Evet ilk günden beri hedef 32 ydi ondan sonra bir gün Bİle bizim için kar dedi doktorum.bende çok üzüldüm kontroller işlenceye döndü hala öyle. Saçım beyazladı. Yani gerçekten kolay değil. İnş sonrası kolay olur bizim içinde. Belirsizlik gerçekten zor. Bazen diyorum dikiş yaptırmalı mıydım? İşte hiç bitmiyor düşünceler. Hayırlısı allahtan

Amin canım, ya bebeğim çok hareketli diyen sen miydin? Kontrole gidince sorucam diyordun sordun mu?

Canım benim de dikişim yok anlaşıldığı hafta 27 idi ölçüm zaten o ölçüye dikiş atmıyorlar açılma falan yoksa, ama o düşünceler hiç bitmiyor ben de emin olmak için 3 doktora sordum dikiş attırayımmı diye. Hayırlısıyla şu süreci sağlıkla tamamlayalım da bu günler geride sadece anı kalsın tabi pek hoş anılar olmasa da ben hastaneye her gidişimde fotoğraf çekiniyorum bunlardan albüm yapıcam oğluma anlatıcam neler çekti anan senin için diye

Hareketleri nasıl diye sordu dedim iyi artık düzene girdi hatta bikaç haftadır daha hareketli dedim bişey demedi tamam düzene girmiştir dedi sadece
Hım iyi bari sevindim canım, az hareket iyi değil diyorlar zaten. Çok olunca bende bir şey mi var acaba dedim benimki de bugün aşağıya vuruyor. Kaçıncı haftadan sonra saymak gerekiyor acaba?

Allah yardımcın olsun sağ salim çıkarsın inşallah.
Hepimiz korktuk endişelendik ama dikiş olması bir tık daha koruyormuş onu anladım ben. Çıkınca kendini iyi hissedince haber ver bizede.
Kızlar şimdi kendime geliyorum yavaş yavaş başarılı geçmiş benim ağrım var biraz ne kadar sürüyor ağrılar?

Hım iyi bari sevindim canım, az hareket iyi değil diyorlar zaten. Çok olunca bende bir şey mi var acaba dedim benimki de bugün aşağıya vuruyor. Kaçıncı haftadan sonra saymak gerekiyor acaba?
Canım o sayma olayına ben katılmıyorum ya her bebek farklı ve günü gününü tutmuyor bence hiç sayma, genel olarak rutini neyse ona bak. Benim doktorumda bana 25 de falan 10 olmalı en az dedi ama arada o kadar olmadığı bile oluyordu, aşırı hareketli bi bebek değildi, sonra buna takılmadım açıkçası benim moralim bozuluyor sadece çünkü, zamanla düzene girdi zaten. Kafamda sanki az takılacak konu var da vallahhi bir de ona takılamam

Çok mantıklı benimde kafam dolu zaten.

Benim de bebegim çok hareketli degil. Hatta bazi gunler az hareket ediyor, bazi gunler cok hareket ediyor. Ben de takilmamaya çalisiyorum. Cunku bu saatten sonra yapacak şeyimiz de yok. Sakin bir kızım olacak demek ki diyorum kendime.

Kızlar şimdi kendime geliyorum yavaş yavaş başarılı geçmiş benim ağrım var biraz ne kadar sürüyor ağrılar?
Bana minoset hap vermişti doktor. Minoset icince gecmişti ağrim. Ilk gun sadece hafif ağri olmuştu. Ikinci gun ağri yoktu ama o gun 1 kez sadece kanlı akıntı oldum. Pantalonuma kadar geçmişti lekesi! Çok korkmuştum, aklım çikmisti. Doktor icerde kalan kan temizlenmiştir dedi.

Benim de hafif pembemsi kan oluyor afedersiniz lavabo ihtiyacımı görünce

Hafif ağrılaeım var ama çok şükür iyiyim, böyle bir anda hiç düşünmeye taşınmaya vakit bulamadan olması çok iyi oldu psikolojik olarak bana. Allah inşallah sağlıkla sürecimizi geçirmeyi nasip etsin kolaylaştırsın
Doktorum işlemden sonra çok isabetli bi karar vermişiz açılma vardı demiş aileme, belki artık bi tık daha rahat olurum

Kesinlikle bence de atılması iyi olmuş benim de açılmam vardı çünkü budan sonrası daha güzel olur inş çok geçmiş olsun

Benim de bebegim çok hareketli degil. Hatta bazi gunler az hareket ediyor, bazi gunler cok hareket ediyor. Ben de takilmamaya çalisiyorum. Cunku bu saatten sonra yapacak şeyimiz de yok. Sakin bir kızım olacak demek ki diyorum kendime.
Aynen bence de yani napılabilir ki, dediğim gibi saldım artık zaten akışa bıraktım, sürekli öylemi böylemi düşündükçe faydası olmadığı gibi zararı oluyordur bebeğe. Buraya geldiklerinde annişlerini yormayacaklar demekki minnoşlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…