Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Aynen bence de yani napılabilir ki, dediğim gibi saldım artık zaten akışa bıraktım, sürekli öylemi böylemi düşündükçe faydası olmadığı gibi zararı oluyordur bebeğe. Buraya geldiklerinde annişlerini yormayacaklar demekki minnoşlar
Benim doktor Allah'tan sakin bir adam. O da strese sokmuyor beni. Geçen sordu bebegin hareketli, kıpır kıpır degil mi diye. Yok dedim normal. Her zaman ki gibi. Hic bir zaman çok hareket etmez zaten dedim. O da yogacı bebeklerden demek ki dedi. Güldü, geçti. Bir kez bile bana hareketlerini say dememiştir. Eğer, farkli bir yaklasimi olan doktorum olsaydi daha cok stres olur kafayi yerdim herhalde.

Benim doktor Allah'tan sakin bir adam. O da strese sokmuyor beni. Geçen sordu bebegin hareketli, kıpır kıpır degil mi diye. Yok dedim normal. Her zaman ki gibi. Hic bir zaman çok hareket etmez zaten dedim. O da yogacı bebeklerden demek ki dedi. Güldü, geçti. Bir kez bile bana hareketlerini say dememiştir. Eğer, farkli bir yaklasimi olan doktorum olsaydi daha cok stres olur kafayi yerdim herhalde.
Canım nasılsın? Kontrolün me zamandı senin ?
Maşallah 39.haftada yazıyor Allah hepimize nasip etsin inşallah. Sende sağ salim doğumunu yapar bebeğinle evine dönersin inşallah🤲

Canım nasılsın? Kontrolün me zamandı senin ?
Maşallah 39.haftada yazıyor Allah hepimize nasip etsin inşallah. Sende sağ salim doğumunu yapar bebeğinle evine dönersin inşallah🤲
Selam, 38+4'deyim şimdi. Kontrolüm yarin 11:00'de. Halen daha kasılmalarim cok cok az oluyor. Dun arkadaslara oturmaya da gittik. Gece 1 gibi geldik eve. Ben gun icerisinde bol bol uyuyorum. Bebekle bana yardimci olsun diye teyzem bu cumartesi sabah gelecek. Kalbimden geçen de pazartesi günü doğum yapmak. Kontrollerimin falan bayram haftasina sarkmasini istemem çünkü.
Teşekkürler guzel dileklerin için, inanin ben de kalbimden sizler icin aynisini diliyorum.

Selam, 38+4'deyim şimdi. Kontrolüm yarin 11:00'de. Halen daha kasılmalarim cok cok az oluyor. Dun arkadaslara oturmaya da gittik. Gece 1 gibi geldik eve. Ben gun icerisinde bol bol uyuyorum. Bebekle bana yardimci olsun diye teyzem bu cumartesi sabah gelecek. Kalbimden geçen de pazartesi günü doğum yapmak. Kontrollerimin falan bayram haftasina sarkmasini istemem çünkü.
Teşekkürler guzel dileklerin için, inanin ben de kalbimden sizler icin aynisini diliyorum.
İnşallah her şey gönlünce olur, her şey yolunda ilerler.
Sayfaya ve bana verdiğin enerji içinde ayrıca teşekkür ederim.
🥰😘

İnşallah her şey gönlünce olur, her şey yolunda ilerler.
Sayfaya ve bana verdiğin enerji içinde ayrıca teşekkür ederim.
🥰😘
Asıl sizler, hepiniz bana çok destek oldunuz. Aklima ne duştuyse yazdım buraya. Insallah bebeklerimiz ile ilgili de paylasimlar yapmaya devam edecegiz, destek olacagiz birbirimize🧿

Asıl sizler, hepiniz bana çok destek oldunuz. Aklima ne duştuyse yazdım buraya. Insallah bebeklerimiz ile ilgili de paylasimlar yapmaya devam edecegiz, destek olacagiz birbirimize🧿
İnşallah canım inşallah 🤲 bende aklıma geleni yazdım, sakinleştirdiniz umut verdiniz.
Hayırlısıyla hepimizin kalan zamanı sağlıcakla hızlıca geçsin gitsin

Canım tez zamanda sağlıkla kucağına al inş. Doğumunda su gibi geçsin.. bizlere dua et en ihtiyacımız olan şey. Her şey gönlüne göre olsun 🙏🏻🧿

Her gün bir kötü haberle gelmekten yoruldum. Doğum yapmayı düşündüğüm şehirde bir tek yenidoğan bakım yapan yer olduğu için burda devlet hast. doğum yapacaktım. Yoksa özel de devam ettiğim bir doktorum daha var. Şu an öğrendim ki bayramda 3. Basamak kapalıymış çocuk doktorlar yani Yenidoğancılar yokmuş. Şoka girdim. Bir de perinatolog demesin mi bütün ilaçları bırakalım zaten sancıların gelir haftaya alalım. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Ben çocuğu bir gün tutmak için çalışırken denilecek şey mi. Ağladım ağladım.. zaten topun ucundayım farkındayım. Ama ne mucizeler var. Yani suyum gelmesede nst de sancı bulduğu an alalım diyor. Benim bildiğim okuduğum 36. Haftaya kadar devam edilmiyor mu dursun diye sancı çıksa Bİle engellenmeye çalışılmıyor mu? Allahım yardım et gerçekten zor tutuyorum artık kendimi. Neymiş 32 hafta olacakmış tamammış. 😪😪😪😪

senin kaç hafta oldu? Serklajdan sonraki süreç nasıl geçti?
Serklaj yapıldı uyandım ben ufak bşr ağrı hissettim serum verildi sonrası çok rahattı bana günlük hayatına devam et dedi çünkü rahim boyu uzundu benim sonra bşr gittim 30 düşmüş ondan sonra hareketlerimi iyice kısıtladım sonrası lavoba harici kalkmadım suan 31 bitecek yarın inş

Hafif ağrılaeım var ama çok şükür iyiyim, böyle bir anda hiç düşünmeye taşınmaya vakit bulamadan olması çok iyi oldu psikolojik olarak bana. Allah inşallah sağlıkla sürecimizi geçirmeyi nasip etsin kolaylaştırsın🙏🏼
Doktorum işlemden sonra çok isabetli bi karar vermişiz açılma vardı demiş aileme, belki artık bi tık daha rahat olurum
Genel olarak yatıştmıyın yemek vs yapıyor muydun

Her gün bir kötü haberle gelmekten yoruldum. Doğum yapmayı düşündüğüm şehirde bir tek yenidoğan bakım yapan yer olduğu için burda devlet hast. doğum yapacaktım. Yoksa özel de devam ettiğim bir doktorum daha var. Şu an öğrendim ki bayramda 3. Basamak kapalıymış çocuk doktorlar yani Yenidoğancılar yokmuş. Şoka girdim. Bir de perinatolog demesin mi bütün ilaçları bırakalım zaten sancıların gelir haftaya alalım. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Ben çocuğu bir gün tutmak için çalışırken denilecek şey mi. Ağladım ağladım.. zaten topun ucundayım farkındayım. Ama ne mucizeler var. Yani suyum gelmesede nst de sancı bulduğu an alalım diyor. Benim bildiğim okuduğum 36. Haftaya kadar devam edilmiyor mu dursun diye sancı çıksa Bİle engellenmeye çalışılmıyor mu? Allahım yardım et gerçekten zor tutuyorum artık kendimi. Neymiş 32 hafta olacakmış tamammış. 😪😪😪😪
Sancın yoksa bence de kalsın ya dediğin gibi her gün kar bebeğe benim bulunduğum yer de de 32 kadar altı yok sancılar ilaçla durduruluyor sonuçta keske başka hastane başka doktor şansın olsaydı

Maşallah ne güzel insan duydukça mutlu oluyor ☺️♥️

Okurken nutkum tutuldu. Biz mi anlamıyoruz, bu doktorlar mı çok rahat emin olamiyorum. Haftaya sancin gelirse zaten bayram haftasi oncesi oluyor. Bu durumda yine yenidogan bakıma yatirmasi lazim ki bayramda orada personel yok anladigim. Tam aksine bayram haftasini da atlatalim, personel calismaya başlasın demesi gerekmiyor mu? Ben bu acelenin nedenini anlayamadim.

Izin verme, birakma ilaclarini. Ünlu Bir iki doktoru da telefonla arayip bilgi almak ister misin? Cagri Gulumser, Arda Lembet falan mesajlara donuş yapiyor. Cagri Hoca telefon numarasini da paylasiyor. Arayip fikir mi sorsan

Genel olarak yatıştmıyın yemek vs yapıyor muydun
Yok yapmıyordum yatıyordum genel olarak ama benim tek sorunum kısalık değil rahim ağzının yapısı çok çok yumuşakmış o yüzden bi anda açılma ve kısalma oldu. Şimdi mesela serklajlı bi şekilde masaya oturup yemek yiyebilir miyim acaba? Tuvalete oturunca çok ağrım oluyor ameliyatın ağrısı heralde. Endol ve adalat al günde 2 kez dedi

Yok yapmıyordum yatıyordum genel olarak ama benim tek sorunum kısalık değil rahim ağzının yapısı çok çok yumuşakmış o yüzden bi anda açılma ve kısalma oldu. Şimdi mesela serklajlı bi şekilde masaya oturup yemek yiyebilir miyim acaba? Tuvalete oturunca çok ağrım oluyor ameliyatın ağrısı heralde. Endol ve adalat al günde 2 kez dedi
Mesela yattığın yerde
yerin de olsam bir müddet uzanır şekilde yerdim benim de açılmam erken oluyor muhtemelen benim de yumuşak yapısı tuvalette ağrı yaşamadım ama geçici bir kaç günü rahatlarsın elinden geldiğince kalkmamaya çalış

Mesela yattığın yerde

yerin de olsam bir müddet uzanır şekilde yerdim benim de açılmam erken oluyor muhtemelen benim de yumuşak yapısı tuvalette ağrı yaşamadım ama geçici bir kaç günü rahatlarsın elinden geldiğince kalkmamaya çalış
Bundan sonra öyle yapacağım inşallah

Narkoz aldiktan sonra bir kaç gun kabizlik yaşanması çok normal. Ikinmamaya calisarak uzun uzun oturarak tuvaletini yapmayi deneyebilirsin. Ama senin hissettigin ağrı, sanki dikişlerin geriliyormuş gibi bir his mi? Yoksa kabizlik agrisi mi?
Tam anlayamıyorum ama sanki dikişlerin ağrısı ama uzanınca bişey yok yalnızca tuvalette, gaz ağrısı gibi de sanki

Balkes15 Balkes15
Günaydın canım, nasılsın😘 rahatsız ediyorum kusura bakma.
Senin dikişlerin gevşemişti ya hani, sen mi farketmiştin yoksa dr ultrasonda mı gördü?
Nasıl olmuştu biraz bahsedebilir misin?
Merhaba canim, evde hafif kasık agrilari yaşamaya başladım süphelendim gittim muayene de acılmanin oldugunu 0,5 mm tuttugunu ogrendim bi kac gun sonrada dikiş gevşedi ertesi gun acil aldilar beni. Bu kez oyle bi dikmişti ki doktor son haftalarda yurumeme ragmen o dikis acilmadi. Çok mecbur kalmadikça kimsenin yapacagini sanmiyorum tetikler diye dusunen doktor çok. Serklaj sonrasi endol kullandim bi kac gün de duzenli saatlerde. Ben eger onu yaptirmasaydim coktan gitmisti bebek

X