Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Cuma 32 inş 🙏🏻 Hastanedeyim zaten tuvalet birse yemeğe oturuyorum. Ama evde 3 yaşında çocuğum var annem bakıyor ama ister istemez hareket oluyor. Artık Allah’a emanet ne yapsak boş diyorum bazen. Günü saati bellidir diye telkin ediyorum kendimi. Tek istediğim sağlıklı olması 🙏🏻
Aslında doğru diyorsun rabbim iyisini bilir iyi olacak hersey inş erken doğsa bile önemli olan sağlıklı olması allahın izniyle iyi olacak inanıyorum ♥️

Akma hep oluyor o normalmiş fazlasını atıyormuş vücut, çamaşır değişmekten artık yetişemiyorum ben sürekli akıyor çünkü, fitil olarak daha etkiliymiş evet bir de ağızdan yan etki yapıyormuş ben hep fitil olarak alıyorum ama hala bazen zor geliyor itmek
Evet haklısın bende sevmiyorum ama yapacak bişey yok

Kızlar doktordan çıktım acilen dikiş atmamız lazım dedi akşam 6da serklaja giricem dua edin benim için hem açılma hem kısalma varmış
Allah yardimcin olsun. Seni sinirlendirmek icin söylemiyorum ama çok çok ama çok kızıyorum bazı doktorların son ana kadar bekleyip, öyle dikiş atma kararı almasına! 2 hafta önce atsaydı olmaz miydi? Haftan halen daha dikiş için uygun. Elinden geldiğinde sakin kalmaya çalış. Sonu guzel olacak inşallah. Kalbimiz, dualarimiz seninle. Hepimiz serklaj oncesi korkuyorduk, endiseliydik. Gececek, hepsi geride kalacak.

Allah yardimcin olsun. Seni sinirlendirmek icin söylemiyorum ama çok çok ama çok kızıyorum bazı doktorların son ana kadar bekleyip, öyle dikiş atma kararı almasına! 2 hafta önce atsaydı olmaz miydi? Haftan halen daha dikiş için uygun. Elinden geldiğinde sakin kalmaya çalış. Sonu guzel olacak inşallah. Kalbimiz, dualarimiz seninle. Hepimiz serklaj oncesi korkuyorduk, endiseliydik. Gececek, hepsi geride kalacak.
Allah razı olsun şu an duaya çok ihtiyacım var, geçen haftalarda 27mmdi, bir de ben şehir dışına geldim bu doktora ikinci kontrolümdü.

Allah razı olsun şu an duaya çok ihtiyacım var, geçen haftalarda 27mmdi, bir de ben şehir dışına geldim bu doktora ikinci kontrolümdü.
Bir doktordan dinlemiştim. Dikiş var diye arkamıza yaslanmıyoruz ama biraz daha rahatlayabiliyoruz demişti. Sende de öyle olacak inşallah. Serklaj sonrası fitillerini her zaman ellerini güzelce yıkayıp yerlestir ki enfeksiyon riskini en aza indir. Iç camasirini da gunde 2 kez degistir mutlaka. Ben korkumdan ilk 1 ay tek kullanimlik eldiven kullanıp, fitillerimi öyle yerlestiriyordum. Cok korkuyordum enfeksiyon kapmaktan. Gerisi Allah'a kalacak. Inşallah senin de 39. haftana gelişini kutlayacağız buradan hep beraber.

Sen de biz dikişlilerin arasına katılıyorsun annesi😘

Kızlar doktordan çıktım acilen dikiş atmamız lazım dedi akşam 6da serklaja giricem dua edin benim için hem açılma hem kısalma varmış
Kaçıncı hafta canım kaç cm açıklık bence iyi olmuş İnan ben artırdığıma dua ediyorum zaten İnan bir zorluğu yok allahın izniyle sorunsuz çıkarsın inş

Benim doktoruma ben zorla attırdım serklaj sırasın da ufak bşr açıklık görmüş demesin mi iyi ki atmışız 🤦🏻‍♀️

Allah yardımcın olsun sağ salim çıkarsın inşallah.
Hepimiz korktuk endişelendik ama dikiş olması bir tık daha koruyormuş onu anladım ben. Çıkınca kendini iyi hissedince haber ver bizede.

Annem var canım yemek birde tuvalete kalkıyorum. Ama 2 hafta önce biraz abartmıştım gezdim kuaföre gittim derken iyice kısaldı 😬 doktorumda dedi bazı şeyler kısmet bekleyip göreceğiz. İnş hepimizin ki durur🙏🏻
Ya ben psikolojik olarak ayağa kalktığımda hop kısalıyomuş gibi geliyo artık zaten. 2 ay sonra haftasonu arabayla gezdim onda bile kısalmışmıdır diye içim içimi yedi ya valla ama evde durmak da morali çökertiyor🙄 inşallah 🙏

Ya ben psikolojik olarak ayağa kalktığımda hop kısalıyomuş gibi geliyo artık zaten. 2 ay sonra haftasonu arabayla gezdim onda bile kısalmışmıdır diye içim içimi yedi ya valla ama evde durmak da morali çökertiyor🙄 inşallah 🙏
Ben her gün gözlerimi kapatip ayakta durup derin derin 3 nefes alıp elimle aşağiya doğru havayı ittirip rahim ağzımın uzadigini hayal ediyordum. Naparsin? Psikolojik olarak bir yerden güç almak gerekiyordu çünkü 😅

Canım benimki 21. Haftada bile 1,8 cm di ve hunileşme vardı. Ne kendi doktorum ne perinatolog yatma dedi kısıtlı hareket ama yatış yok. Serklaj yok. Bence hareket değil zaten çalışmalarda onu gösteriyor. Benimki zaten kısa ama en çok kısaltan kasılmalar. Ben bazen günde 30 kere kasılıyorum. Hastanede endol veriyorlar fitil biraz daha hafif şu anda. Doktorum elimizden geleni yaptık doğum sancın gelirse alıcaz bebeği dedi. Ciğer geliştiriciler yapıldı. Şöyle düşünüyorum ölüm gibi doğumda bir kaderdir bence. Erken doğsa Bİle en kıymetli şey sağlık. Kimse istemez ama elimizden gelen fazla bir
Şey yok. Doktorum Bİle aynı şeyi dedi. Yarım saat sonrada doğurabilirsin 10 gün sonrada bunu kimse bilemez. Artık kader kısmet.

Ben her gün gözlerimi kapatip ayakta durup derin derin 3 nefes alıp elimle aşağiya doğru havayı ittirip rahim ağzımın uzadigini hayal ediyordum. Naparsin? Psikolojik olarak bir yerden güç almak gerekiyordu çünkü 😅
Harikasın 👍 motivasyon şart. Her doktor kontrolünde yüreğim ağzıma geliyor, o gece uyuyamıyorum zaten. Bir de benim serklajım yok, o sebepten çok stres yaptım sanki dikiş kesin tutuyor gibi geliyor bana, ayağa kalktığımda da rahim ağzım açılcak da bebek düşecek gibi bir psikolojideydim ilk haftalar, onu yendim gibi ama hala 15 dk dan fazla ayakta kalsam kazara hemen panik yapıyorum ve kontrol günleri çok stresli oluyorum

Harikasın 👍 motivasyon şart. Her doktor kontrolünde yüreğim ağzıma geliyor, o gece uyuyamıyorum zaten. Bir de benim serklajım yok, o sebepten çok stres yaptım sanki dikiş kesin tutuyor gibi geliyor bana, ayağa kalktığımda da rahim ağzım açılcak da bebek düşecek gibi bir psikolojideydim ilk haftalar, onu yendim gibi ama hala 15 dk dan fazla ayakta kalsam kazara hemen panik yapıyorum ve kontrol günleri çok stresli oluyorum
Bence senim doktorunda buna sebep oluyor. Benim doktorum 2,5 üstüne stres yapmaya gerek yok demişti. Bence o kadar kötü düşünme. 😌

Canım benimki 21. Haftada bile 1,8 cm di ve hunileşme vardı. Ne kendi doktorum ne perinatolog yatma dedi kısıtlı hareket ama yatış yok. Serklaj yok. Bence hareket değil zaten çalışmalarda onu gösteriyor. Benimki zaten kısa ama en çok kısaltan kasılmalar. Ben bazen günde 30 kere kasılıyorum. Hastanede endol veriyorlar fitil biraz daha hafif şu anda. Doktorum elimizden geleni yaptık doğum sancın gelirse alıcaz bebeği dedi. Ciğer geliştiriciler yapıldı. Şöyle düşünüyorum ölüm gibi doğumda bir kaderdir bence. Erken doğsa Bİle en kıymetli şey sağlık. Kimse istemez ama elimizden gelen fazla bir
Şey yok. Doktorum Bİle aynı şeyi dedi. Yarım saat sonrada doğurabilirsin 10 gün sonrada bunu kimse bilemez. Artık kader kısmet.
Evet doktor biz istirahati öneriyoruz tabi tedbir için ama yatmanın da garantisi yok birden kısalabilir açılma olabilir takdir Allahtan biz elimizden geleni yaparız dedi. İlk haftalar çok kötüydüm ben hergün ağlıyordum. Baktım bu yaptığım inancıma da ters, eğer kaderde ölüm de varsa takdiri ilahi, yapacak birşey yok. Heee tabi arada yine moralim bozulmuyor mu bozuluyor ama nispeten daha iyiyim saldım gibi sanki. Sadece doktor kontrolü günlerinde yüreğim çarpıyor. Kasılmalar kısalmanın göstergesiymiş evet doktor bana da öyle dedi, haftaya muhtemelen ben de iğne olacağım tedbir amaçlı yapalım dedi benim de içim rahat edecek

X