Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Kıbrıs'ta yaşıyorum ben. Burada hem secenek cok az hem de fiyatlari çok pahalı diye fazla bir şey almadim. Annem rahmetli benim, teyzemle yakiniz. O da sağ olsun bir suru bebek giysisi satin almiş ama bir cogu hic benim tarzim degil. Nankorluk yapmak istemiyorum. Bebegim sağlıklı olsun da tarz bir tulumu olmasin diyorum ama diger taraftan da içime pek sinmiyor. Ozellikle ilk fotolari benim icin cok onemli, o anı hiç unutmayacagim ve akrabalara da o fotoyu atacagiz. O nedenle 2 tane duz renk, sade benim zevkime gore yeni dogan tulum alacağım. (1 tane beyaz aldim, cuma kontrole giderken bakacagim digerine de)

Biz hic hastane cikisi falan almadik. Alt ust takimlar yolladi hep teyzem.
Anneciğine Allah rahmet eylesin, teyzen de sağolsun.
İçine sineni giydirirsin sinmeyenide saklarsın yeni doğan birine hediye götürürsün sende.
Kendi içine sinen şeyler al tabikide, o ilk elbiseleri saklarız belki🥰🥰

Bende ilk bebeğimi kaybedince o karnımdaki boşluk hissini unutmuyorum hiç.bir de 30 haftalikti kocamandi karnım.isyan etmiyorum tabi binlerce şükür bir evladım daha oldu sonra da bu bebek hepsi şükür sebebi.yaşimdan dolayı da sanırım (37) bu gebelik de çok zorlandım hem ruhen hem fiziksel olarak çöktüm resmen.
Anlıyorum seni bu yüzden dedim ya hiç bir şeyimiz normal değil ki düşüncelerimiz normal olsun.

Muslin battaniye aldim bir kac tane ama ince penye battaniye 1 tane aldim. Yeter mi? Yoksa Temmuz sicaginda da dogsa bebek penye battaniye kac tane lazim?

Bir de temmuz sicaginda da dogsa tulum icine bir de citcitli body giydirecekler mi hastanede?

Bu benim ilk bebegim hic bilmiyorum nasil olacak
moonna moonna bu soruyu sana da sorayim. Sen ne dersin?

Aminn inşallah.besigi bebek eve girmeden eve sokma taraftarı değilim sanki uğursuzluk getirecrk gibi hissediyorum.(ne alakaysa)
Kılık kıyafette şimdilik aldıklarım yeter sonra ihtiyaç durumuna göre rahat rahat alicam.zaten 10 lü set falan da almadım ben.2 tane 5 li set aldım alt üst takımlar dedim 2 3 tane birkaç da tulum yeterli bence.abartili listeleri sevmiyorum.her an hersey elimizin altında zaten.
Benim abimler bize gelmişti yeğenim de sallamadan uyumuyordu. Abimle eşimde gidip sallanan beşik alıp geldiler benetonun.
Bir iki gün kullandılar sonrada kaldı bizde. Oğlumda kullanırım diye saklıyordum nasip olmadı şimdide yatağın altında duruyor. İnşallah bu sefer kullanmak nasip olur.
Seninde için nasıl rahat edecekse öyle yap zaten insan heves etmeye bile korkuyor. Sağ salim doğsun dediğin gibi herşey elimizin altında. Yeter ki sağlık olsun.
Çok minikler demi o elbiseler 🥰😃

Muslin battaniye aldim bir kac tane ama ince penye battaniye 1 tane aldim. Yeter mi? Yoksa Temmuz sicaginda da dogsa bebek penye battaniye kac tane lazim?

Bir de temmuz sicaginda da dogsa tulum icine bir de citcitli body giydirecekler mi hastanede?

Valla canım bende bilmiyorum ki ama müslinler çok iyi oluyor. Penye battaniyede çok sıcak olmadığı sürece kullanırsın gibime geliyor. Çıtçıtlı bodyleride her türlü giydiriyorlar diye biliyorum. Benimde ilk bebeğim olacağı için bende acemiyim

İlk zamanlar çıtçıtlı badi ile uzun penye takımlar giydirilir bence.ben çantaya koyduğum takımların içine birer çıtçıtlı badi koydum.ayri ayrı poşetledim.3 takım götürürüm bence yeterli olur.
Penye battaniye de 3 tane var.hastane çantasına dogumhaneye vereceğim takım içine birini koydum birini de çantaya koydum.müslin 1 tane aldım şimdilik birkaç da kalın battaniye var kış için.

İnşallah canım. Beşik modeline karar ver doğumdan sonrada alırsın, arabayıda dışarı çok çıkamam dersen hemen alma.
Benim nasip olursa kasımda görünüyor bende araba almayı düşünmüyorum, pusette görümcemde var kullanmamış hiç rica edicem verirse onu vermezse de alırız inşallah.
Ay o günler bir gelse bende bebeğim için bir şeyler alsam🤲 kaç defa girdim bebek mağazasına hiç bana nasip olmadı. İnşallah bu sefer nasip olur
Olacak inşallah ben inanıyorum iyi düşünüyorum birkaç gündür umutluyum hepimiz için. Beşik yatak falan hepsine karar verdim dediğin gibi herşey 2 günde geliyor zaten, araba konusunda kararsızım normalde eylül görünüyor doğumum hani sonrası kış aslında eltimin var puset bebişi şuan 3 aylık ama o zamana büyür kullanamayız biz benimkini al dedi ama hani hiç mi çıkmıcaz arabasız da nasıl olur bilemedim ona da daha karar veremedim, hemen alamam bir de bütçe de yok şuan ona daha sıra gelemedi aman sağlıkla gelsinler de alırız o zaman inşallah tatlı kuzucuklara herşeyi

Benim abimler bize gelmişti yeğenim de sallamadan uyumuyordu. Abimle eşimde gidip sallanan beşik alıp geldiler benetonun.
Bir iki gün kullandılar sonrada kaldı bizde. Oğlumda kullanırım diye saklıyordum nasip olmadı şimdide yatağın altında duruyor. İnşallah bu sefer kullanmak nasip olur.
Seninde için nasıl rahat edecekse öyle yap zaten insan heves etmeye bile korkuyor. Sağ salim doğsun dediğin gibi herşey elimizin altında. Yeter ki sağlık olsun.
Çok minikler demi o elbiseler 🥰😃
Yaa hem nasil minikler 😍 insan hevesleniyor gördükçe.bir de benim eşim ve oğlum iri yarilar o giysiler daha bi minik geldi gözüme 🙈Allah 'im saglikla kullanmayı nasip etsin hepimize.

Olacak inşallah ben inanıyorum iyi düşünüyorum birkaç gündür umutluyum hepimiz için. Beşik yatak falan hepsine karar verdim dediğin gibi herşey 2 günde geliyor zaten, araba konusunda kararsızım normalde eylül görünüyor doğumum hani sonrası kış aslında eltimin var puset bebişi şuan 3 aylık ama o zamana büyür kullanamayız biz benimkini al dedi ama hani hiç mi çıkmıcaz arabasız da nasıl olur bilemedim ona da daha karar veremedim, hemen alamam bir de bütçe de yok şuan ona daha sıra gelemedi aman sağlıkla gelsinler de alırız o zaman inşallah tatlı kuzucuklara herşeyi
İnşallah canım, umudumuzu hiç kaybetmeyelim. Benim ağrım yokken daha keyifli geçiyor. Araba konusunu dediğim gibi ben almayı düşünmüyorum. Senin bizden önce tam ara zaman. Tercihine kalmış artık
Yaa hem nasil minikler 😍 insan hevesleniyor gördükçe.bir de benim eşim ve oğlum iri yarilar o giysiler daha bi minik geldi gözüme 🙈Allah 'im saglikla kullanmayı nasip etsin hepimize.
İnşallah🤲 Bende arada bakıyorum netten elbiselere nasıl güzeller. İçinde birde bebeğimi düşünmek hele birde nasip olursa görmek 🥰🥰

moonna moonna bu soruyu sana da sorayim. Sen ne dersin?
Dediğim gibi çıtçıtlı badi ve tek kat takım yeterli olur bence.temmuz da olsa yenidogan olduğu için fazla gelmez.en azından ilk 1 ay 40 gün.
Battaniye de penye battaniye her zaman kullanilir.muslinler de kullanışlı oluyor ben sonra birkaç tane daha almayı düşünüyorum şimdilik 1 tane almıştım.

Şükürler olsun Allah a zorluklarla da geçse bu muhabbeti edebiliyorum.
🥰 inşallah sağ salim hepimiz kucağımıza alırız ve isteyen bekleyen herkese de nasip olur hayırlı sağlıklı evlatlar.

Kızlar ishal durum da doktora gitmelimiyim basına gelen arkadaşlar ne önerir
Ben geçen hafta gittim acile ishal oldum aşırı sıvı kaybetmiştim artık başım dönüyordu, sadece serum verdiler ama kendime geldim. Doktor da kanlı ishal falan olmadığı sürece önemli değil dedi yani hamile de olsan bişey yapılmaz ekstra dedi bana ama çok kötüysen git en azından serum iyi geliyor

Ben geçen hafta gittim acile ishal oldum aşırı sıvı kaybetmiştim artık başım dönüyordu, sadece serum verdiler ama kendime geldim. Doktor da kanlı ishal falan olmadığı sürece önemli değil dedi yani hamile de olsan bişey yapılmaz ekstra dedi bana ama çok kötüysen git en azından serum iyi geliyor
Yok o kadar değilim çok sağol valla az da olsa içim rahatladı idare ederim sadece erken doğum riskim varya onla alakalı mı dedim de yediğüm şeyler de yapmış olabilir

X