Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
ya gerçekten şu anlattıkların tam isabet bu konuda, kişilik yapılarına göre doktorlukları da ayrı anacım vallahi dua ediyorum iyilerle karşılaşalım, şuan başka bişey yapamıyoruz, 10 doktora sa gitsek 11. Ararız çünkü standardı yok konunun ne biçim birşeyse. Benim de ilk 3 ay müthişti mide bulantım bile olmadı herhalde diyorum kendi kendime nazar ettim artık 6 ay yatarak geçiricem
Canım evet tatlı ve kilo konusuna dikkat et, perinatolog bana yat bile demedi düşün yani ölçümü çok kötü değerlendirmedi ama bu tatlı konusuna üstüne basa basa söyledi 1 porsiyon meyveyi geçme dedi, ben de sadece meyve yiyorum çok canım tatlı isterse de incir, kayısı gibi doğal şeylerden 1 tane yiyorum, hayırlısıyla sağlıkla kucağıma aldığım gün gidip tüm yasakları delecem inşallah

Bebeğin büyümesinden kaynaklı gerginlik var bendede nefesimi falan kesmiyor.
Zaten sırt üstü yatınca o sertliği hissediyorum. Benimki kasılma değil demi

Bence o otuz saniye dedikleri bebek toplanması, diğeri genel karın sertleşmesi ya çok değişik bişey o da hazımsızlık gibi işte geriliyor tüm karın bölgen, akşam olması düşündürücü
Ah ah hepimizin psikolojisi aynı, hep birşeyleri kaçırıyor gibi hep doktor eksik mi acaba duygusu, en çok bu yoruyor, her dakika değişiklikleri takip etmekten olmayan şeyleri bile oluyor diye hissediyor olabilirim hatta

Bebeğin büyümesinden kaynaklı gerginlik var bendede nefesimi falan kesmiyor.
Zaten sırt üstü yatınca o sertliği hissediyorum. Benimki kasılma değil demi
Yok bence o kasılma değildir o genel gerginlik bende var zaten yumuşacık değil karnım, bu sertleşmede nefes alınmıyor gerçekten hele bir keresinde ölüyorum sanmıştım ağladım acıdan onda duramıyorsun

Gerçekten Allah iyilerle iyi doktorlar ile karşılaştırsın. Hatta kanama yüzünden yattığımda farklı doktor baktı hasttanede o da previa teşhisi koymuştu
Gerçekten bazen bende neyim olduğundan şüphe ediyorum hepsi başka bir şey dediği için..
Bende azaltıcam baya tatlı mayyağıyım ben şuan 75 kg olmuşsam şaşırmam çünkü 1 aydır tartılmadım ve paso yatıyorum yiyorum homili gırtlak.. Son 8 haftam benimde yatarak geçti. Ve doğuma kadar da yatacağız mecbur..
Bebeklerimizi sağ salim alalım da kucağımıza bende o kafe senin bu kafe benim gezicem tatile gidicem çocuğu da gezdiricem:)

Allah korusun benim öyle değil çok şükür umarım olmaz. Ayakları sıcak tutmak gerekiyor

Dün eşim de diyor ki belki senin durumun bu kadar ciddi bile değildir, baya tedbirli olmaktan böyle olduk psikolojik olarak olmaynları da olduruyoruz diyor bazen doğru geliyor ne yalan söyliyim
Ben de öyleydim hele ramazanda tatlıları pideleri çifter çifter gömdüm kiloyu da çok aldım zaten o ay, tatlıyı kestiğimden beri kilo alımı da azaldı neyse iyi tarafından bakalım bari. 40 ı çıksın hemen gezmelere atacam kendimi bebeyle, Allahım amin çok amin bizlere o günleri sağlıkla göstersin

Belki haklı olabilir eşin psikolojik olarak daha çok panik yapıyoruzdur:) Yani umarım öyledir aslında aşırı ciddi bir şey yoktur filan mesela doktorum diyor ki 9 ay kanaması olan hastam vardı korkma kanaya kanaya doğurursun bu bile rahatlatıyor yani diyorum neden olmasın kanama olsada doğururum inşallah millet ne durumlar ne hastalıklarda doğuruyor olumlu düşünelim Allah büyük. Yeterki bebeklerimiz yaşam eşiğini geçsinler sağ salim hiç olmazsa 30.haftaları görelim
Çok amin Allahım

Proluton iğne kullanıyor musun? Benimde serklajdan önce çok oldu. 3 çeşit progesteron içerikli ilaç ve iğnesini kullanıyorum
Hergün 2 ampul progestan iğne vuruluyorum
Acaba proluton iğne daha mı etkili?
Progestan iğne kullandığım için fitile ara verdik
Kanamadan dolayıda oksaparı kesti

Sizede çok geçmiş olsun
Kan değerim gebelik öncesi çok iyiydi ama dediğin gibi baktırmam lazım
Şu an progestan iğne vuruluyorum hergün
Yatıyorken birden kanamam oldu ama tabi yinede yatıyorum

Evet aynen sizle şikayetimiz aynı nerdeyse valla olmayan şeyleri bile psikolojikmen hissediyoruz sanki

Sizede çok geçmiş olsun
Kan değerim gebelik öncesi çok iyiydi ama dediğin gibi baktırmam lazım
Şu an progestan iğne vuruluyorum hergün
Yatıyorken birden kanamam oldu ama tabi yinede yatıyorum
Evet muhakkak kan değerine baktır ihöal etme. Kan plazma al gerekirse özelde, doğum kliniklerinde belli bir ücretle yapılıyor kan plazma tedavisi. Bende pruloton iğne vuruluyorum 2 günde 1 şeklinde. Yatarken bile olur kanama haklısın ama doktorun dediğini söyleyeyim kanamanın olması iyi dedi. Kanama içerde olur akmazsa asıl sıkıntı dedi. Aşırı ağrılı sancılı olmadığı sürece bırak kanaman olsun dedi. Tabi doktora göre kolay bu işler gelsin bize sorsun bir de.. Ama içini rahatlatacaksa diye yazıyorum kanasın kanaması daha iyi şuan bizim için yoksa plesantaya baskı yapıp ayırabilirmiş Allah korusun

Amin amin inşallah şu ciğer geliştiricileri vurunsam rahatlıcam belki en azından erken gelse de solunum sıkıntısı çekmez çabuk toparlanır diye düşünüyorum hep. Doktorun bakış açısını sevdim ya ben öyle doktorları daha seviyorum galiba, geçende acile gittim acildeki doktor bana dediki senin ölçünde ciddi bişey yok falan hiç ciddiye almadı o kadar rahattı ki, benim doktor da pimpirik, hayır olsun ama bana yansıtmasa daha iyi olacak, şu durumda da yeni doktor aramak istemiyorum o da ayrı dert

Evet aynen sizle şikayetimiz aynı nerdeyse valla olmayan şeyleri bile psikolojikmen hissediyoruz sanki
O bebek toplanması olayını doktor önemsemedi olur dedi ama bu sertleşmeyi önemsiyor, anlamlı dedi o yüzden endol verdi ama işte onu da devamlı kullanamıyoruz, bak yine az önce bişeyler yedim ve sertleşme oldu yine, bir de bebek vurunca çişim geliyor gibi his oluyor ya o da çok kötü altıma kaçırcam sanki bu da bu hafta başladı inşallah kötü bişey değildir

Siz 29 haftadasınız değil mi valla bebek vurdukça benim de tuvalete gidesim geliyor valla ne iyi ne kötü karıştı bende yarın randevu aldım gidicem

Siz 29 haftadasınız değil mi valla bebek vurdukça benim de tuvalete gidesim geliyor valla ne iyi ne kötü karıştı bende yarın randevu aldım gidicem
Şuan 26dayız, hehe öyle normal gebelik bulgularını da kısalıyor mu acaba, rahme baskı mı var acaba diye yorumluyorum işte, sorularını bir yere yaz iyice düşün şimdiden ben yazmadan gidince unutuyorum hangi birini sorcamı

Merhaba Doktordan geldim şimdi serviks 1,5 cm düşmüş hunileşme çok artmış. 32 geçsen yeter dedi. Kasılmalar için magnezyumu 3 kadar kullanabilirsin dedi. Gerçekten psikolojik olarak yorgunum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…