Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Su gibi geçsin inşallah.ben de iyiyim bazen benimde şikayetlerim oluyor.bebek büyüdükçe alt kısımda baski hissediyorum gecen kontrolde sordum doktor bebek büyüdüğü için normal dikislerine baski yapmasi dedi.bir de Şu durumda tasinmak zorunda kaldım ev almıştık doğum sonrası taşınacaktik, ev sahibi yeni kiracı bulunca mecbur taşındık.gerci eşim temizletti onceden,sonra da yardımcı aldım 2 günde yerlesti ama yoruldum.insallah acısı çıkmaz sonradan.bugun itibariyle dinlenicem artık.

İnşallah canım sağol. Evin hayırlı olsun güle güle oturun inşallah. Biliyor musun şimdi taşınman daha iyi olmuş. Bebekle çok zorlanırdın, şimdi temiz temiz bebek eşyalarını yerleştirirsin.

Kasılma ağrı gibi bişey mi sertleşmeyi biliyorum bebek sertleşiyor ama kasılma nasıl bilmiyorum
Önceden sadece sertleşip top gibi oluyordu bir tarafı.ağrı geliyor ve kasılıyordu. İlacı 2 katına çıkarınca Dün 1 kere oldu.Bakalım nasıl devam edecez

Merhaba hanımlar , 29+2 ikiz gebeliğim var . Geçen hafta doktor kontrolünde serviks uzunluğunun bir anda 2.1 e indiğini öğrendim doktor ciğer geliştirici , proluton depont vurdu . 3 kez günde progestan fitil kıllanıyorum , 4 kes nidicard diye bir ilaç ve kalsiyum magnezyum suya atılandan . Dün kontrolde serviks aynı kalmıştı . Kısalmamış. Böyle olup kaç hafta daha durur bebekler . Sürekli yatıyorum ama çokta korkuyorum . Kasılmalarım oluyor çünkü . Bir yere toplanıp sertleşiyor karnım ara ara .

Merhaba. Kişiden kişiye çok değişiyor bu, full yatıp kısalan da var sadece ağır iş yapmayıp devam edip geç haftaları gören de var. Ben de nerdeyse hep yatıyorum sadece tuvalet yemek arada bir kalkıp dolanma dışında kalktığım yok ama uzamamış zaten kısalma yok sadece aynı kalıyor 5 haftadır. Sizin sertleşme kısa süreli ve bir tarafta mı ? Öyle olunca benim doktorum ona normal demişti, ama komple karnın sertleşmesine iyi değil demişti bendeki öyle oluyor magnezyum da az geliyor herhalde anlamadım

Tesekkur ederim:)) evet bebekle daha zor olurdu ama her ne kadar yardımcı alsam da yoruldum o açıdan kötü oldu.şukur 2 günde taşındık bitti ama şimdi de korkuyorum.bu yorgunlugun üstüne inşallah bir sorun çıkmaz.

Merhaba.haftaniz küçük degil stres yapmamaya çalışın.doktor gereken ilaçları vermiş sabit de kalabilir rahim ağzı.fazla ayakta kalmamaya özen gösterin.kac hafta duracağı hiç belli olmuyor sıfırlanan rahim ağzıyla 40 ı görenler var.

Çıkmaz inşallah bol bol uzan dinlen

Evet haftanız hiç de az değil o nedenle çok stres yapmayın. Zaten ikiz olduğu için muhtemelen doktorunuz 36 - 37'de sezeryanla alacaktir bebekleri. Hiç belli olmuyor bu işlerin nasıl ilerleyeceği. Sadece serviksin kısalması değil, hunileşmesi-açılması gibi etkenler de var. Benim de rahim ağzim çok uzun zamandir 2cm altında ama hem dikişim var hem de tekil gebelik. Bence kasılma olmadığı müddetçe, yani kasılma olup da rahim ağzi açilmadiği muddetce endişe etmemek gerekir.

Bazı arkadaşlar sıkı şekilde hareketlerini kısıtlıyorlar, doktorları öyle tavsiye ediyor. Benim doktorum da abartmadiğim muddetçe herseyi serbest birakti. Simdiye kadar 2 kez denize gidip yüzdüm bile. Ama asla uzun sure ayakta kalmiyorum, agirlik kaldirmiyorum, evde temizlik yapmiyorum falan...

İnsallah siz de 38-39. haftalari goreceksiniz

Kısa sürüyor kasılmam 10-15 sn tekrar eski haline geliyor evet çoğu zaman karnım yamuluyor sağa ya da sola doğru tepe oluşuyor . Bazı günler 1.2 kez olurken bazen 4-5 olabiliyor . O an sancı ağrı vs yaşamıyorum .

Şimdilik sabit kaldı kısalmadı şükür umarım bu şekilde devam eder . Olabildiğince yatıyorum inşallah herkes sağ Salim alır evlatlarını kucağına

Şimdilik sabit kaldı kısalmadı şükür umarım bu şekilde devam eder . Olabildiğince yatıyorum inşallah herkes sağ Salim alır evlatlarını kucağına
Benimki ikiz değil ama iki hafta önce bi evi süpürdüm sildim yemek falan yaptım 4-5 saat ayakta kaldım bir anda 2 cm e indi 3,2 cmden.2 cmden aşağısı dikişleri açar zaten.Bende günün yüzde 90 ı uzanarak geçiriyorum. Ve iki haftadır aynı uzunlukta kaldı kasılmalara rağmen. Daha 21 haftalığız görücez bakalım nereye kadar gidecek. Sizin yaşam sınırını geçmiş en azından inşallah 34 ü görürsünüz bol bol yatın çaresi bu gibi duruyor

Şükür şu anda açılma yok sadece kısalma var , ikiz olmasıda tabi biraz daha riskli hale sokuyor . 35-36 yı görsem şükrederim . Bende dikiş yok normalde 28. Haftaya kadar 3cm ile geldim bir anda iki hafta da 2.1cm indi . O dönem bir gerginlik ve üzüntü yaşamıştım ona bağlıyorum . İnşallah dediğiniz gibi olur hepimiz evlatlarımıza sağ Salim kavuşuruz

Benimde 3cm den indi bir anda 2.1e bende bir gerginlik yaşamıştım ve o gece inanılmaz kasılmalarım olmuştu sanırım orada kısaldı . İnşallah hepimiz 35-36ları görürüz . Sizin dikiş atılma gibi bir durum olmuyor mu ?

Dikişim 14. Haftada atıldı ama en az ikiz gebelikler kadar riskliyim. Daha önce iki kaybım da var. 13 hafta daha böyle geçsin başka birşey istemiyorum

Ya bende o hafta eşimle tartışmıştım çok bağırıp çağırdım ondan sonra kısaldı işte. Demek ki stres hiç yaramıyor bizlere

Dikişim 14. Haftada atıldı ama en az ikiz gebelikler kadar riskliyim. Daha önce iki kaybım da var. 13 hafta daha böyle geçsin başka birşey istemiyorum
Anladım bende dikiş yok . İnşallah rabbim evladınızı korur ve sağ Salim hepimizin kavuşmasını nasip eder . Elimizden geleni yapıp dua etmekten başka çare yok sanırım . Benimde daha önce iki kaybım var tabi onlar sağlıksız gebeliklerdi bu tip sorunlardan değildi.

Ya bende o hafta eşimle tartışmıştım çok bağırıp çağırdım ondan sonra kısaldı işte. Demek ki stres hiç yaramıyor bizlere
Kesinlikle bence de gebelik çok hassas bir durum gerçekten , gerilmek asla iyi gelmiyor . Çok yakın arkadaşım öyle bir gerginlik ve tartışma ile 33. Haftada doğum yapmıştı .

Günaydın kızlar nasılsınız? Size bir şey soracağım dilim döndüğünce.
Çünkü ne olduğunu anlamadım.
Bir kaç gündür bebek hareketi gibi ama emin değilim, bağırsak hareketleri de olabilir. Bana değmiyor ama aşağı vuruyor gibi. Dikişe mi değiyor yoksa içerden kasılma gibi bir şeyde ben mi anlamıyorum.
Bağırsak gazına olabilir
Ne olduğunu anlamadığım için dra yazamadım.
Sanki bebek dik duruyor ve direk dikişe vuruyor gibi,mesaneyede vuruyor olabilir.
Hani bağırsaklar gurk ederya bir his olur aynı öyle.
Umarım azda olsa anlatabilmişimdir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…