Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Yarın 29 haftalık olucak inş ama karın çevresi 10 gün geriymiş kilo almamış magnezyum 2 alıyorum zaten serklaj yok.
Bakma sen ultrason ölçümlerine, bak herkes diyor stres daha çok kasılma yapıyor diye. Sakin ol yarın kontrolde de Dr a anlat olanları. İlaç dozlarını arttırır belki.

Yarın 29 haftalık olucak inş ama karın çevresi 10 gün geriymiş kilo almamış magnezyum 2 alıyorum zaten serklaj yok.
Bende bugün bitirdim 28 hep zaten sürekli bişey diyorlar çok takılma inş bişey yoktur benim de bebek zayıf kalça kemiği kısa dedi aradan zaman geçiyor normal diyor

Arkadaşlar son bir iki saattir 15-20 dakikada ağrısız kasılmalarım oluyor. Yarın kontrolüm vardı doktora acile gitmeli miyim?
Birsey yoktur inşallah ama çok şüpheye düşerseniz gidip nst ye de bağlanabilirsiniz en azından emin olursunuz.kasıla kasıla bu haftaya geldim bende benim de oluyor.hafta ilerledikçe de yetmiyor,vaktinde gelsin sorun yaşamayalım istiyor insan.

Devam etseydi gidecektik ama çok şükür azaldı. Bugün gidicem kontrole kasıldıkça korkuyor insan serviks zaten kısa hunileşme var. 32 yi bende geçebilseydim

Kızlar önceki veya şimdiki hamileliklerinizde saçınızı kestirdiniz mi hiç? Ben oğluma hamileyken kestim sonra bana dediler kesilmez çocuğun ömrü kısalır bebeğimi kaybedince aklımdan çıkmadı alakası yoktur belki ama denk geldi öyle.
Şimdide aşılama tutmaz zaten dedim kestirmedim ama saçlarım çok kötü halde,resmen koyun tüyü gibi.

Ben iki hamileliğimde de kestirdim canım.. ömürle böyle şeylerin ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Ama araştırıp okumuştum bende inanmadım sonra.

Arkadaşlar geçen hafta perinatolog muayene ettiğinde rahim kısalığım var demişti kağıtta da 27mm ve 22 mm yazıyor. Yani öksürme olduğunda sanırım 22mm düşüyor. Hamileliğimin de 22.haftasına giriyorum yarın. Kendi doktorum ile görüştüm dikiş konusunu ama 26.haftaya yaklaştın artık dikiş yapsamda tutmaz dedi dikmedi. Kanamaların oluyor dedi riskli dedi ayrıca. Sizce çok mu sıkıntılı bu 27 mm olması?

Ben de az önce kontrolden çıktım. Benim doktoruma göre 35+5'deyim. Bebeğim 2470gr. Biraz üzüldüm, az kilo almış diye. Hiç üzülme dedi. Kilosu haftasına gore normal dedi. Önemli olan içerde kalacağı hafta dedi. İri bebek olmayacak senin bebeğin dedi. Artık her hafta gideceğim kontrole.

Son 2 haftadır biraz çöp beslenmiştim. Bu hafta kararlıyım sağlıklı beslenmeyi abartacağım.

Psikolojik olarak senin mantığındayım aklımda hep ömrü kısa olur batıl inancı var. Bu nedenle saçlarım yatmaktan keçeleşti ama kestirmiyorum.

Benim de ilk ölçüm 27 idi sonrakiler hep aynı civarda gitti 5 haftadır böyle, ama sanırım en son geçen hafta daha kısaydı bana göstermedi doktor söylemedi de ama hissettim hunileşmem de devam ediyor. Ben 3 doktora sordum üçüde serklaj önermedi, kendi doktorum, kuzenim de kadın doğum doktoru ona sordum, bir de instagramdan Arda Lembete mesaj attım o da dikiş dememiş. İnsan dikiş olunca daha rahat eder gibi hissediyor psikolojik olarak tabi de artık bilmiyorum güvenmekten başka çaremiz yok

O zaman sizinde 22.haftadan bu yana 27 mm ölçüsünde bende şuan 22 deyim. 4 hafta önce 32 norrmali öksürürken 28 çıkmıştı. Dikiş olsa evet psikolojik olarak iyi hissedeceğim bende. Umarım daha fazla kısalmam olmaz çünkü benim bebek daha çok küçük yaşaması için daha 5-6 hafta daha sağsalim geçmesi lazım. Sizin 27.hafta olmuş maşallah az kalmış

Üzülme canım maşallah kötü haber duymamışsın doğuncaya kadar 3 kilo olur zaten.

21. Haftadan beri böyleyiz işte şuan 26 dayım ama yine riskli haftalar bitmedi tabi, 32ye gelince rahatlıcam galiba, 28 de ciğer geliştirici yapılacak büyük ihtimal doktor yaparız dedi ama haftasını söylemedi, 28. Hafta kontrole gidicem tam belki o zaman yapar. Ara ara kasılmalarım oluyor beni onlar korkutuyor olduğunda psikolojim çöküyor o gün sanki her an doğum başlayacak gibi bir hisse kapılıyorum. İlaçlarınız neler hangilerini kullanıyorsunuz

İnşallah bebe
İnşallah bebeklerimizi sağ salim kucağımıza alırız. Benimde kasılmam oluyor karnımda zaman zaman gerilme hissediyorum. Şuan pruloton iğne, progestan 200mg, duphaston hap ve endol fitil kullanıyorum. Fitile 1 haftadır başladım diğer ilaçları 2 aydır kullanıyorum kanamalar yüzünden.

Ben iki hamileliğimde de kestirdim canım.. ömürle böyle şeylerin ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Ama araştırıp okumuştum bende inanmadım sonra.
Ömürle bencede ilgisi yok ama geçen sefer olanlardan sonra korkuyorum.
Saçım resmen keçe gibi olmuş tarayamıyorum da aşırı kıvırcık diye. Normalde de banyoda taradım taradım yoksa imkanı yok tarak girmez içine.
Kalıcı fön mü ne onu duydum yaptırim desem gidip saatlerce o koltukta oturamam ki zaten bu sıkıntıda birde ona para veremem.

Amin Rabbim hiçbir anneyi evladıyla sınamasın, hepimiz sağlıkla zamanında kavuşalım inşallah buraya 38 39. Haftalarda doğurdum diye yazalım ben de progestan magnezyum kullanıyorum, endolü de arada kullanacakmışız, 3 gün kullandım bi ama baya da yan etki yaptı bende ama sanki kasılma olayına iyi geldi karnım yumuşak olmuştu onu kullanınca, böyle arada kullanıcaz dedi. Şifa olsun inşallah ilaçlarımız bebeklerimize ve bize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…