Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Dogdu canim agrilarim cok narkoz verdiler yinede gecmiyor melegim sag salim geldi kucagima sukurler olsun insallah darisi size
Oyyyyyş Rabbimize şükür geldi minik kuş sağ sağlim sana ve yavruna gecmiş olsun canım ilk 1 hafta zorlanırsın ayağa kalkarken yavaş yavaş iyileşirsin bütün sıkıntılar bitti hayırlısı ile sıra diger hamişlerde

Duştan sonra biraz daha rahatladim sanki canim gaz gelince felaket oluyor sancisi insallah 1 haftada biter cunku hic bseyiyle ilgilenemiyorum emzirmek disinda diger arkadslarada kolay dogum diliyorum insallah

Niye kullandirtmiyorlarki ozaman heyet alirsin sende hic tehlikeye atma.rica ederim...
Memur eksikliğinden dolayı benim dhaa sürem var umarım o zamana fikirler değişir ama ben ona güveniyordm. Bakalım ne olacak Canım. Heyeti de vermiyorlar. Bir kere verdiler. Normal alabilirsin diyorlar. Ama bir taraftan da yatman gerekiyor diyorlar. Hep diyorlar zaten bir doktorda bu dediklerini nasıl yapacağımı demiyor. Ne diyim Allah yardımcım olsun

Duştan sonra biraz daha rahatladim sanki canim gaz gelince felaket oluyor sancisi insallah 1 haftada biter cunku hic bseyiyle ilgilenemiyorum emzirmek disinda diger arkadslarada kolay dogum diliyorum insallah
Sezeryan ağrısi cok zor canım benim.bile şuanda arada yine ağrilarım oluyor bagirsaklar baski yaptığında dikislerim aciyor ve karnım sisiyor patlicak gibi oluyorum sanki icimden bisey çıkacak gibi oluyor neşter vuruldu sonucta eskisi gibi orjinal olmayacak kesilen yerimiz sağlık olsun ne yapalım

Serklaj olup da normal hayatına devam eden var mı aranızda sevgili bayanlar. Yoksa sürekli yatmamız mı gerekiyor.

Bunun cevabını vermek çok zor aslında canım, senin açıklığına ve rahim boyuna göre değişir durum. Ama burada büyük bir çoğunluk sadece yatarak geçiriyor. Çünkü serklajın etkisini yatarak destekleyince işe yarıyor. Yoksa yerçekiminden dolayı bebek sürekli dikişlere baskı yapıyor. Sen serklaj olmadın sanırım hala, açıklığın sınırda mıydı öyle hatırlıyorum.

Yok canım daha olmadım bu hafta belli olacak. 13 haftalıkken 25 mm di

Merhaba kızlar bugün çok sinirlendim bir özel hastaneye gittim üroloji dru ultrason çekil dedi bu enfeksiyon için beni hamile olup beklemem sakıncalı oldugu halde 2 saat beklettiler konustugumu halde almadılar şikayet ettim saglık bakanlıgına ama ozellerde kendi insiyatıflerındeymiş öncelik verilmesi drda kendi aranızda anlasın dedi cok komıkti ya böbrekte genişleme varmıs takıp edılcek her ay umarım artmaz bebekler kafalarını dayadıkları ıcın oluyomuş enfeksiyon içinde tedaviye başladık korkunc bir gündü böbrek genişleemeai olanını varmı?

Gecmis olsun canim valla bu gune kadar o bekleme sorununu bizde yasadik doktor kapilarinda bu durumda cok zor canim bobrek genislenmesi Balkes15 arkadasimizda vardi sanirsanm son aylarda

B banur-hayat canim nasilsin demin senin durumu internetde

Dengeli translokasyon nedir?
Dengeli translokasyon bireyin kromozomlarından birinin yerinden kalkıp başka bir kromozoma transloke olması ("göç etmesi ve eklenmesi") durumudur. Örnek olarak 18. kromozomun bir tanesinin yerini terkedip tümüyle 14 numaralı kromozomun bir tanesine eklenmesi verilebilir. Böyle bir birey dış görünüş olarak tümüyle normaldir, çünkü kromozom bilgisi eksik ya da fazla değildir. Ancak bu bireyin kromozom haritası çıkarıldığında bireyin 45 kromozom taşıdığı ve 14 numaralı kromozomunda bir eklentisi olduğu (18 numaralı kromozom) görülür.
Böyle bir birey çocuk sahibi olduğunda bebeğe fazladan 18 numaralı kromozom içeren 14 numaralı kromozomunu verirse bebeğin kromozom sayısı normal olmasına karşın 18 numaralı kromozom bilgisini üç kez taşıması nedeniyle Edwards sendromu bulguları ortaya çıkar. Birey bebeğine anormal 14 numaralı kromozomunu geçirir ancak 18 numaralı kromozomunu vermezse bebek dengeli translokasyon taşıyıcılığını annesinden ya da babasından almış olur ve Edwards sendromu belirtileri göstermeden "taşıyıcı" olarak hayatını devam ettirir. Bebeğe normal olan 14 numaralı kromozom ve normal 18 numaralı kromozom geçerse bebek tümüyle normal doğar.

Son düzenleme:
Gecmis olsun canim valla bu gune kadar o bekleme sorununu bizde yasadik doktor kapilarinda bu durumda cok zor canim bobrek genislenmesi Balkes15 arkadasimizda vardi sanirsanm son aylarda
Benım bu haftada basladı valla cnm genısleme hıc bılmıyorum stendt cok kotu oluyomus beklettıler mal gıbı sorma bır ultrasonda öne almadı bobrek ıcın

Valla oyleler kuzum vicdansizlar baya bi canim insAllah daha da bisey olmaz stent de cok kotu bisey her insanin vucudi kabul etmiyo
Benım bu haftada basladı valla cnm genısleme hıc bılmıyorum stendt cok kotu oluyomus beklettıler mal gıbı sorma bır ultrasonda öne almadı bobrek ıcın

Canim nasil olim ayni.sen nasilsin asil sira sende guzel haberler icin.inan bunun hayaliyle yasiyorum desem sana bi umutla.boyle olunca bebek normal doguyomus yazdigi gibi sadece tasiyici oluyormus.ama iste dogmadan anlayamicaz.bi umutla yasiyorum

Cok sukur kuzum agrilar kasilmayla idare edyoruz sukur bu gunumuze bebegin cinsiyeti ne canim canim sana konan teshislerde ultrasonda probkemler cikarmis yarik dudak kafanin kuck olmasi haftanin geriden gelmesi kalo anomalileri gibu bi cok sey okudum bi problem gozukmedikte sadece tasyici ola biliniyomus bazi insanlar buyudukden sonra genlerine bakikdiginda biliyomus hastaligini hic fark edilmiyomys insAllah sendede boyle normal.olur kuzu
Canim nasil olim ayni.sen nasilsin asil sira sende guzel haberler icin.inan bunun hayaliyle yasiyorum desem sana bi umutla.boyle olunca bebek normal doguyomus yazdigi gibi sadece tasiyici oluyormus.ama iste dogmadan anlayamicaz.bi umutla yasiyorum

Cok sukur bugunune az kaldi.cinsiyet kiz.doktorum artik yorum yapamiyor cunku bu cok agir bi vaka normalde diyor.yani dis goruntusunu gecti kalp beyin ve bobreklerde sikinti gozukmesi lazim diyor ama bise gozukmuyor oyuzden bekleyip gorecez Allahtan bi mucize bekliyorum artik gerisi bos.benim icinde bebek icinde hayirlisi olsun diyorum dua ediyorum elimden baska bise gelmiyo

Rabbim evladini sana bagislasin kuzum Rahim kapali kutudur bazen doktorlar bile bisey diyemez Rabbim korusun melegini sag salim kucagina almayi nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…