Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Adalat uada nıdılat bende ıstıcem cnm mahnezyum gunde ıkı kere ıcıyorım bende toz suya koyuyorum ama baska kasılma ıcın bısey vermedıler daha banada bende ılk uc ay progestan ıgne vuruldm onlem amaclı alım da nodılat adalar gunde bırmı ıkımı kullanıyosun cnm kasılman yada sancın hıc oldumu evet tahlıl vermek lazım allah korusun bısey olmasın

Canim evet ben 20 haftamdan beri bel kasik agrisi cekiyorum 24 haftamdan beri bol kasilmali gunler gecriyorum simdide sancim oluyo canom karnimda ara ara gelip gidiyo bazen agrilardan geceleri uyuyamiyorum ben nidilati 6 saate bir aliyorum canim magneziyumu da gunde 3 kere aliyidum ama 28 haftadan sonra vermedi doktor magneziyum progestan igne kullanmasanda fitilini mutlaka kullan gunde 3 kere kullandim simdi progestan fitil ve porluton durduruldu sadece progestan vuruluyorum gun asri porlutonu sakin kesme o cok guclu bir ilac

Canım bende magnezyum için toz içiyorum günde 1 kere. Birde akıntım var dedim diye mıxovul fitil verdi doktor. Progestanı 3 e çıkardı. Ama iğne vermedi hiç. Başkada bir şey vermedi. Kasılma olmadı da. Kasıklarımda Ağrı çok oluyor 2 gündür belim ve sırtımdasa var

Kac haftalıksın acaba bende mesane ıtılıp serklaj oldum telnıklerımız aynı neler yapıyosun bısey olmasın dıye
Ben 38+1 de bebeğimi kucağıma aldım. WC harici kalkmadım. Duş sadece dr kontrolüne giderken 5 dakika ılık suyla yaptım. Hiç oturmadım. Yemeğimi bile yatarak yedim. Günde en az 3 TL su , 1 tane maden suyu içtim Günde 3 kez 200lük progestan içtim haftada bir prolüton iğne kullandım. WC’de drumun onayıyla sirkeli su kullandım. Kabızlık için ilaç kullandım. Ayda bir tam idrar ve idrar kültürü kanda crp baktırdım. Tüm bunlara rağmen 28. Haftada hunileşmem arttı dr rahim ağzına halka taktı. Kasılma için ilaç kullanmaya başladım. 33. Haftadan sonra bebeğin başı dikişe dayandı. Normalde 39. Haftada doğum olacaktı ama sancım çıkınca rahim ağzı zarar görmesin diye doğum oldu. Dikişim çok sağlam ve derindeydi. Doğum yapan dr alamadı sezaryende de çok uğraştırdı dikiş beni çok derindeydi dedi. Ben doktorumu bu yöntemi yapıyor diye tercih etmiştim. Darısı başınıza inşallah.

Erken baslamıs agrın benımde ılk bebekte 20 demokdı gercı agrım ıkı hafta kaldı 20 ye bende o haftalardan cok korkuyorum ya dr a soylım barı de ılacları sıklastıralım barı

Halka dedıgın ne acaba cnm masallah tbr ederım valla cok guzel haftalara gelmıssın en guzelı yatmak haklısın en az 28 ı gorurum ıns bende cnm ya korkuyorum artık rısklı haftalara geldık umarım kotu gunler yasamam bende

Agrılara dıkkat et cnm druna soyle mutlaka normalmı dıye bana gunde 1 progestan dedı ama ben ıkı kere koyuyotım artık zor haftalar gelıuo ıns saglıkla atlatırız

Evet canim en onemlisi doktorun onlem ala bilmesi kasilma onleyiciler vere bilir mesela ben haftam buyudukce daha cok agri yasyorum artik kasilmalar agrili oluyo pozisyon degsince de karnimin ici cok koti agriyo
Erken baslamıs agrın benımde ılk bebekte 20 demokdı gercı agrım ıkı hafta kaldı 20 ye bende o haftalardan cok korkuyorum ya dr a soylım barı de ılacları sıklastıralım barı

İsmi pesser. İlk bebeğimi 19 haftalıkken kaybetmiştim o haftaya geldiğimde her an kötü bir şey olacak diye bekledim. Çok şükür ben atlattım o zor zamanları Allah buradaki tüm kader arkadaşlarıma evlatlarına kavuşmayı nasip eder inşallah.

Kızlar resimdeki progestanı fitil olarak da kullanabiliyoruz dimi. Ben bunu hap olarak kullanmıştım şimdi doktor vajinal deyince şaşırdım acaba yanlış mı aldım diye

Eklentiler

• Screenshot_20200621-220301_Chrome.jpg
    80,2 KB · Görüntüleme: 20
Evet cnm rahatlamışsındır bıde bız rahatlasak Allahın ıznıyle ıkı bebbek tasımak daha zor ve streslı umarım 28 lerı en az atlatırım

Evet canim en onemlisi doktorun onlem ala bilmesi kasilma onleyiciler vere bilir mesela ben haftam buyudukce daha cok agri yasyorum artik kasilmalar agrili oluyo pozisyon degsince de karnimin ici cok koti agriyo
Dogrudur cnm rahmr baskı artıyor bebek kılo aldıkca ıkı bebekle ıns 28 kerı gecerım ınsan korkuyor

InsAllah gececeksin canim arkadadima 26mm yle dikis attilar acil serklaj olundu ikizlerini 1 hafta once dogurdu 1 oglu 1 kizi oldu darisi sana bizlere insAllah
Dogrudur cnm rahmr baskı artıyor bebek kılo aldıkca ıkı bebekle ıns 28 kerı gecerım ınsan korkuyor

Benımde 24 mmdı cnm atılınca 40mm oldu ıns kısalmammıstır kacıncı jaftada dogırdu ıkızlerını
InsAllah gececeksin canim arkadadima 26mm yle dikis attilar acil serklaj olundu ikizlerini 1 hafta once dogurdu 1 oglu 1 kizi oldu darisi sana bizlere insAllah

Canim maşallah bak doktorun sana ne demişti sen sabrettin çektin ama 35 haftaya geldin rabbim tamamına erdirsin doğum ne zman artık güzel günler seni bekliyor canım benim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…