Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Serklaj nasıl bir şey kızlar. Dikişten sonra ağrı sızı çok oluyor mu. Bir de narkozun bebeğe zararı olmuyor mu ki. Aklımda deli sorular. Bi 15 gün sonra belli olacak serklaj olup olmayacağım.
İşlem çok kısa sürüyo zaten sen anlamıyorsun bile cnm
Benim ilk gün Lekelenmem oldu ağrı da operasyondan çıkınca azcık oldu adet ağrısı gibi zaten hemen ağrı kesici yapıyolar
Yani serklaj ın hiç zor bi yönü olmadı benim açımdan

Enfeksiyon icin yakinlarda bi saglik ocagi filan varsa canim idrar kan tahlili ver canim ama o dikisin batmasi bebde serklaj olundugun gunden var simdide var kuzum

Serklaj agrili bir islem degil canim narkozda zaten az veriliyo kuzum bebege zarar verilmeyecek kadar az veriliyo ben seeklajdan sonra hafif kasiklarimda adet sancisi his etdim 1 gunde kanamam oldu canim
Serklaj nasıl bir şey kızlar. Dikişten sonra ağrı sızı çok oluyor mu. Bir de narkozun bebeğe zararı olmuyor mu ki. Aklımda deli sorular. Bi 15 gün sonra belli olacak serklaj olup olmayacağım.

Benim hiç hiç ağrım olmadı, ilk 2 gün lekelenme şeklinde oldu, sonra geçti. Burada herkes narkoz aldı merak etme 10 dakikalık ona göre veriyolar narkozu. Fazla deli sorular takılma, yaptırırsan gebeliğin sonuna kadar rahat edersin, dikiş yüksek ihtimal tutuyor

Çok sağol canım. 15 gun sonra dr karar verecek. Kaç haftalıkken oldunuz siz. Muayene tarihimde 16 haftalık falan olucam geç olmaz inşallah

Benim serklaj sonrası çok olmuştu ağrım. Burda hep adet ağrısı gibi olduğunu okumuştum uyanıp o ağrıyla karşılaşınca şok oldum biraz ama benim serklaj yöntemim farklı mesane itilip yapılmıştı belki o yüzdendir. Narkoz da etki etmedi bebeğe çok şükür. 14. Haftam dolduğunda serklaj olmuştum. Haftanız küçükken serklajda ısrar edin. İlaçla iğneyle uzasa bile bebek ağırlaştıkça kısalabilir. Vakitlice bebeğinize kavuşmanız dileğiyle.

Neden serklaj yönteminiz farklı olmuştu acaba. Rahim kısalığı hariç farklı bir sorun mu vardı.

Enfeksiyon icin yakinlarda bi saglik ocagi filan varsa canim idrar kan tahlili ver canim ama o dikisin batmasi bebde serklaj olundugun gunden var simdide var kuzum
Ip dgl vajına dudagıma battı bıkackere cnm dıstan enfeksıyon olırmu dedm burdakı saglık ocakları koronodan almıyo cnm kan ıdrar salı en kotu hastaneye gıdınce verırım yatıyorum wc harıcı kalkmıyorım sacımı yatakta yıkyoz bol su ıcıyorum artık rısklı haftalara geldık sayılır bana baska ne onerırsın cnm neleere dokkat edeym

Kac haftalıksın acaba bende mesane ıtılıp serklaj oldum telnıklerımız aynı neler yapıyosun bısey olmasın dıye

15 dakika bayıltıyorlar seni kısa olduğu için bebeğe zararı olmuyor. Ağrısı benim sadece ilk çıkınca olmuştu bir daha olmadı, kanamada ilk gün oldu 6 güne kadar turuncu gibi geldi ama normal demişti doktorum. Serklaj insanı psikolojikman da rahatlatıyor. Tabiki yine her şey Allahtan ama böyle direk beklemekten iyi oluyor canım ben çok korkmuştum olunfyaa kadar burda arkadaşlarda sormuştum onlarda erkenden yaptır söyle doktoruna demişlerdi. Benim doktoeumvyapmadı beklciez dedi ben de o yüzden başka ile gittim. İyiki de yaptırdım. İnşallah seninde en iyi nasıl olacaksa öyle olur canım

Canim gerekenleri yaoiyorsun masAllah o batmalar olucak vajina dudaginda ve rahim agzinda filan his edeceksin gebelik buyudukce vajina agrilari olucak bebegin agriligindan dolayi bacaklarinin altina dizlerinin altina yani yastik koy yuksekde olsin canim her wc ye girdikce teharetlenip kurulan o enfeksiyondan koruyor inan canim hic bi ilac kulanmadim enfeksiyon icin doktorum bir onlem almadi bende kendimce boyke korundum

Sağol canım şu an için bekliyoruz 16. Haftada bakacağız artık. Tabi biraz korku var hem bebeğimden hem işlemden korkuyorum

Vajına dudaklarına az batma wc de bebeklerdenmıdır dıyosun cnm bende enfeksıyon mu acaba dedım bu hafta olmadı test vereyım de ıcım rahatlasıb bebek hareketlerını hıssetmeye basladım kucuk vuruslar olarak cnm sureklı yatmadayım valla cnm ıns senın haftanı gorurum ya en zor haftalara geldım korkuyorım 28 e kadar artık cnm baska ne ılac kullanıyon progestan vajınal ve pruluton haftalık benım baska bısey kullanıyomsn acaba karın sertlesmesı ıcın nıdılat adalat ıstesemmj

Canim ben progestan igne kullandim gunde bir kere progestan fitil kullandim haftada bir porluton vuruldum 15 haftamdan 28 haftama kadar kasilna icin haftada iki magneziyum serum vuruldum magneziyum tablet kullandim 16 haftamda nidilat yazdi dufaston denen ilac var onu kullandim bide ben azerbeycanliyim kasilma icin bizde bir fitil var tum hamilelere yaziliyo papaverin ismi hamile kaldigimdan beri onu kullaniyorum canim sen yinede enfeksiyon icun tahlil ver icin rahatlar batma bendede oluyodu doktor normal demisti bana
Dr fıtıl verıyo cnm gercı bana sekljdn once krem verdıler sonra da fıtıl onlem ıcın ayroca antıbıyotık serumda

Sağol canım şu an için bekliyoruz 16. Haftada bakacağız artık. Tabi biraz korku var hem bebeğimden hem işlemden korkuyorum
İnsan korku yaşıyor elbet ben girşnceye kadar nasıl paniktim. Ama zaten anlamıyorsun bile. Hani işlem sırasında riski az olan bir operasyon inşallah atlatırsın belkş gerekte kalmaz tabi. Doktorun bilir. Ama olsada korkma cidden hiç anlamıyorsun. Tabi sonrasında enfeksiyon olmamak ve dikkat etmek kısmı var. Ama o işlem olmasada dikkat etmen gereken bir şey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…