- 18 Nisan 2020
- 183
- 100
- 38
-
- Konu Sahibi hidennisko
- #99.981
Canım haftanda göre biraz kısa 3üstğ genelde not al kabul ediliyor serklajdan bahsettim drun bide çocuğun varmış ev iş yemek çocuk derken yorulursun ne kadar yatsan okadar iyi hatta bakanın olsa çok daha iyi benim en son 17mm düşmüştğ şimdi bebek iyice kafayı indirmiş aşağıya sanırım uzunluk falan kalmadı dikiş tutuyo sende danış muhakkak druna ilk kızım normal oldu sıkıntı yoktu 2. Erken oldu 23+4 haftalık doğdu ama yaşamadı sana tavsiyem dikişi araştır kalkma kendini yorma enfeksiyona dikkat et inş sağlıkla alırsın kucağınaMerhaba arkadaşlar. Ben 13 haftalık hamileyim. Doktor bana rahim ağzı kısalığın var dedi. Takip edicez dedi. 2.5 cm miş. Ikinci gebeliğim. Kızımda hiçbir sıkıntım yoktu. Daha önce düşük falan da yapmadım. Ama çok tedirginim. 2.5 cm çok mu düşük. Sınır kaç olmalı yardımcı olursanız cok sevinirim
İnşallah canım.Canım haftanda göre biraz kısa 3üstğ genelde not al kabul ediliyor serklajdan bahsettim drun bide çocuğun varmış ev iş yemek çocuk derken yorulursun ne kadar yatsan okadar iyi hatta bakanın olsa çok daha iyi benim en son 17mm düşmüştğ şimdi bebek iyice kafayı indirmiş aşağıya sanırım uzunluk falan kalmadı dikiş tutuyo sende danış muhakkak druna ilk kızım normal oldu sıkıntı yoktu 2. Erken oldu 23+4 haftalık doğdu ama yaşamadı sana tavsiyem dikişi araştır kalkma kendini yorma enfeksiyona dikkat et inş sağlıkla alırsın kucağına
Acaba zamanla 2.5 cm üzerine çıkma ihtimali var mı ki. Yoksa düşecek mi bu değer hepİnşallah canım.
Acaba zamanla 2.5 cm üzerine çıkma ihtimali var mı ki. Yoksa düşecek mi bu değer hepCanım haftanda göre biraz kısa 3üstğ genelde not al kabul ediliyor serklajdan bahsettim drun bide çocuğun varmış ev iş yemek çocuk derken yorulursun ne kadar yatsan okadar iyi hatta bakanın olsa çok daha iyi benim en son 17mm düşmüştğ şimdi bebek iyice kafayı indirmiş aşağıya sanırım uzunluk falan kalmadı dikiş tutuyo sende danış muhakkak druna ilk kızım normal oldu sıkıntı yoktu 2. Erken oldu 23+4 haftalık doğdu ama yaşamadı sana tavsiyem dikişi araştır kalkma kendini yorma enfeksiyona dikkat et inş sağlıkla alırsın kucağına
Cnm benim biara 28.5 düştü daha 17 haftalık tı baya üzüldüm sonra daha çok yattım ve burda kızlardan okuduğum kadarıyla progestanı kendimce günde iki yapıp haftalık proluton yaptırdım drumdan habersiz sonraki ay 31.5 ölçtü DrAcaba zamanla 2.5 cm üzerine çıkma ihtimali var mı ki. Yoksa düşecek mi bu değer hep
Ay canım içimi rahatlattin Allah razı olsun. Umarım benimde artar. Dinlenmeye dikkat ediyorum. Azalırsa dikiş atcaz dedi doktor. Umarım artar. Progestan da iyi mi geliyor. Sağ salim zamanında kavuşuruz insallah bebeklerimizeCnm benim biara 28.5 düştü daha 17 haftalık tı baya üzüldüm sonra daha çok yattım ve burda kızlardan okuduğum kadarıyla progestanı kendimce günde iki yapıp haftalık proluton yaptırdım drumdan habersiz sonraki ay 31.5 ölçtü Dr
Ama işte araya ramazan girdi annem çok yoruldu kızımla ilgilendim ayakta geçirdin oyun vs derken 17 mm ölçtü 26+1de
Şuanda 30+3üm be ek kafası iyice aşağıda dikiş tutuyo büyük ihtimalle.
Aslında kısalık tan ziyade açıklık da önemli ikisi birarada olursa direkt yatmam gerekir ki burda balkes ve samara arkadaşımız ayaklarını dikip yattılar hep enfeksiyona çok dikkat ettiler kabız olmamaya bide
Cnm keşke haftan küçükken drun dikiş atsa ilerde kısalsada açıklık da olsa bi şekilde dikiş baya tutuyo bebeğiAy canım içimi rahatlattin Allah razı olsun. Umarım benimde artar. Dinlenmeye dikkat ediyorum. Azalırsa dikiş atcaz dedi doktor. Umarım artar. Progestan da iyi mi geliyor. Sağ salim zamanında kavuşuruz insallah bebeklerimize
Yok canım kullanmıyorum dr 16 haftalıkken tekrar bakalım ondan sonra karar vereceğiz dedi. Kullansam mı acabaCnm keşke haftan küçükken drun dikiş atsa ilerde kısalsada açıklık da olsa bi şekilde dikiş baya tutuyo bebeği
Progestan ve proluton çok etkili cnm
Sen kullanıyomusun bilmiyorum
Merhaba canım bende 12 haftalıkken 28 mm ölçtü yani 2.8 cm normali 4.0 yani 40 mm olmalı dedi o doktor bana progestan yatış ve pruloton var beklicez dedi ama benim ilkinde bir anda düştüğü için ben perinatologa gittim 13 haftamda 31 mm dedi hafta na göre kısa dikiş attı. Ondan 3 hafta sonr 16.haftamda yani bu hafta 37 oldu yatıyorum bu süreçte. Bence bir doktora daha görünMerhaba arkadaşlar. Ben 13 haftalık hamileyim. Doktor bana rahim ağzı kısalığın var dedi. Takip edicez dedi. 2.5 cm miş. Ikinci gebeliğim. Kızımda hiçbir sıkıntım yoktu. Daha önce düşük falan da yapmadım. Ama çok tedirginim. 2.5 cm çok mu düşük. Sınır kaç olmalı yardımcı olursanız cok sevinirim
Bi zararı yok cnm ama ben Dr değilim yanlış bişeyde söylemek istememYok canım kullanmıyorum dr 16 haftalıkken tekrar bakalım ondan sonra karar vereceğiz dedi. Kullansam mı acaba
Anladim canım doktora tekrar sorayim. Çok saģol umarım benimkide artarBi zararı yok cnm ama ben Dr değilim yanlış bişeyde söylemek istemem
Dr bana günde 1 yazdı ama ben kendim günde 2 aldım ve haftada da proluton iğne yaptırdım karar senin cnm
Çok teşekkurler verdiginiz cevaplar beni rahatlattı yani bu kısalığın uzayabilir olduğunu öğrenmek beni rahatlattı.Merhaba canım bende 12 haftalıkken 28 mm ölçtü yani 2.8 cm normali 4.0 yani 40 mm olmalı dedi o doktor bana progestan yatış ve pruloton var beklicez dedi ama benim ilkinde bir anda düştüğü için ben perinatologa gittim 13 haftamda 31 mm dedi hafta na göre kısa dikiş attı. Ondan 3 hafta sonr 16.haftamda yani bu hafta 37 oldu yatıyorum bu süreçte. Bence bir doktora daha görün
Rica ederim sorunuz olursa bildiğim kadaro ile yardımcı olurum her zaman. Evet bende en çok onu merak ediyordum uzayan bir şey olması umut olmuştu. Ama dediğim gibi bence bir doktorla daha görüşün. İlaca başlamakta fayda vardır diye düşünüyorum.Çok teşekkurler verdiginiz cevaplar beni rahatlattı yani bu kısalığın uzayabilir olduğunu öğrenmek beni rahatlattı.
Öyle yapayım bari canım. Çok sağol.Rica ederim sorunuz olursa bildiğim kadaro ile yardımcı olurum her zaman. Evet bende en çok onu merak ediyordum uzayan bir şey olması umut olmuştu. Ama dediğim gibi bence bir doktorla daha görüşün. İlaca başlamakta fayda vardır diye düşünüyorum.
Öyle
Öyle yapayım bari canım. Çok sağol.
Gecmiş olsun canım çok zor bi süreç. Umarım saglıkla bebeklerimize kavusuruz. Verdiğin bilgiler için sağolasınMerhava canim aslinda 2.5 cm sinir olarak kabul ediliyo ama tabi progestan ve porluton tedavisiyle uzayada biliyo rahim agzi yetmezligi dogumjn kotu gecmesi dogumjn zorlu gecmesindende yarana biliyo eger kisalma devam ederse dokor ne derse desin dikis talep et benim rahim boyum sifir 28 haftamdan beri boyle ve aciklik var ve bebegi sadece dikis tutuyo sadece dinlendim enfeksiyoba dikkat ettim burda en onemlisi dinlenmek canom.ayaklar havada ayaga kalkmamak ve mumkunse yemegi yerken bike yatarak ye cay su filan bunlarida yatarak yap pipetle filan ic insAllah kuzunj sag salim alirsin kucagina
Gecmiş olsun canım çok zor bi süreç. Umarım saglıkla bebeklerimize kavusuruz. Verdiğin bilgiler için sağolasın