Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Geçmiş olsun. İnşallah en az 38 hafta sürecek hamileliğinizden sonra sağlıklı sıhhatli bebeğinize kavuşursunuz. Ben kendi yaptıklarımı anlatayım. Serklajdan sonra ilk iki hafta duşa girmedim. Daha sonra ortalama haftada bir ılık suyla 5 dakika duş aldım. Doktorumun bilgisiyle tuvalette sirkeli su ile temizlendim. Kabızlık problemim vardı ilaç kullandım kabızlık çok sakıncalı bizim için. Drum istemese de her ay kanda crp, tam idrar tahlili ve idrar kültürü yptırdım. İdrarı evde yapıp eşimle tahlile yolladım ben gitmedim. Haftalık iğne vuruluyordum iğneci eve geliyordu çıkmadım. Evde sadece WC için kalktım yemeğimi bile yatarak yedim, hiç oturmadım. Kontrollere arabanın arka koltuğunda yatarak gittim, sıramı beklerken de yatıp bekledim. İlaçlarımı hiç aksatmadım. Kasılmalarımı sıkı takip ettim not aldım ona göre ilaç kullandım. Kilom fazla olduğu için toplamda 4.5 kilo aldım fazla kilo almayarak baskıyı arttırmadım. Aklıma gelenler bunlar başka merak ettiğiniz bir şey olursa seve seve cevaplayabilirim.

Oncelikle gecmis olsun canim insAllah bebegini sag salim alirsin kucagina ben serklajdan sonra yattim hep wc haroc kalkmadim doktorum antibiotik hic vermedi bana yogurtlarla kizilcik suyuyla dut kurusu suyuyla enfeksiyondan korunmaya caliatim sirkeli suyla teharetlendim serklajdan beri kendim hic yikanmadim annem bir sandalyeye otrdub yikadi beni 10 dakkafa fazla kalmadim banyoda yemegimi filan hatta cayimi suyumda yatarak icdim ilk 3 hafta yikanmadim 29 haftada rahim agzim sifirlanip acildo hastaneye yatrldim simdide ayaklar havada yatyorum serklajdan beri ayagim yukarida yatyorum kasilma ve agriya dikkat et eger rahatsiz edici bel kasik agrin olsuesa kasilman olursa doktorla konus mutlaka bunlar dikisi etkileyecek seyler

teşekkür ederim.
Sizin kaçla belli olmuştu ve kaçıncı haftada. Dikiş rağmen sıfırlanıypr mu. 8nlara dikkat ederim. Malesef ef ben o kadar Yatma şansım yok doktorlar 20 günden fazla rapor vermiyor

Canim evet malesef sifirlana biliyo Balkes15 arkadasimiz 22 haftadan beri sifirlandi bendede 24 haftada hunilesme basladi 23mm ye indi rahim boyu 29 haftamda rahim sofirlanmisdi rahim boyum kalmamisti bu dikisin yatarak etkisi daha artyomus canim
teşekkür ederim.
Sizin kaçla belli olmuştu ve kaçıncı haftada. Dikiş rağmen sıfırlanıypr mu. 8nlara dikkat ederim. Malesef ef ben o kadar Yatma şansım yok doktorlar 20 günden fazla rapor vermiyor

Rabbim hepimize sağlıkla almayı nasip etsin kucağımıza öyle duydum bende zorlayabildiğim kadar rapor zorlucam ama sonra mecbur işe döneceğim. Şu idari izinler varken iyiydi rahattım. Şimdi bklım. Benim buradaki doktıe her şey normal gbi devm edeceksin dedi 20 gün içinde toplar d ikişer dedi

InsAllqh her sey guzel gecer canim her kes ayni problemi yasayacak diye bisey yok insAllah bizim yasadiklarimizi Rabbim yasatmaz

İğne çok önemli keşke bırakmasanız. Ben haftada bir Prolüton iğne günde 3 kere ağızdan 200lük Progestan alıyordum. Rapor alabilseniz de çok iyi olurdu benim dr hep yatıcaksın demişti. Sizin hiç kaybınız yok sanırım o yüzden öyle demiş olabilirler. Ben de hep sağ sol dönüşümlü yattım nasıl rahat edersem. Gündüzleri ayağımın altına koltuğun kalın yastığını koydum yüksekte olsun diye. Tüm bunlara rağmen hunileşme yaşadım 28. Haftada dikişe ek rahim ağzına halka takıldı 33. Haftada bebeğin başı dikişte dayanmıştı. A Angel04

Yok benimde ilk bebeğim 12 haftada kayıp ve yine aynı nedenden şüphelenşyorlar. Valla bilemedim ben bana kalsa kullanayım her gün. İğneyi bırak ve progestanı fitil 2 ye düşür dedi 200 lğk. Bide doktorum ciddenmişinde baya iyi çok ünlü erzuurumda neden böyle bir yol çizdi anlamadım

Metin hoca mı doktorunuz

Hastanede vizit gezer görürsün inş iyi olur hakkından hayırlısı

Anlafıgım kadarıyla bır kaybın var senın yerınde olsam dıkıs ve heyet raporuyla uzatabıldıgım kadar uzatırım ılk gebelıgımde dr kurbanı oldm sonra normalsın ıse gıt dedı hunılesmelrım oluyodu kaybettım sımdı ec harıcı kalkmıyorım ıkız gebeyım sımdıden 24 mm rahım agzım pazartesı serklaj olcam

Evet canım 12.haftada düştüğüm oldu ağrsz suyum geldi biranda. Valla işte zorlayacağım yaşadıpım Şehirde de bakalım grne aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum. İlk hamileliğim de bende doktor ihmalsizliğinr gittim. İnşallah sağlıkla alırsın kucağına ikizlerini canım. Haftan kaç. Serklaj mantıklı karar gerçekten ben düne kadar korkularından daha şikayetçiyim. Bende dün oldum

13+3 um cnm serklaj oldunmu orayı kacırmısım ben cnm yatmalıyız drlarmıse got dıyo dokıs var ama sureklı ayakta olmak bızım gıbılere gore mantıklı dgl

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…