Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Canim bir problem gorurse bence bakar icecreamm icecreamm arladasimizin rahim boyu kisalonca doktoru vajinal muyane etmis bana hic bakmadi sadece vajinal ultrasonla bakildi bana bakiyimmidedi izin vermedim
Bu dr perınatolojı prof cnm elle rahımmahzındakı yumsaklıga bakıyo sanırım ona baktı yatıyorum bakalım akan yok wc de geldı azmonce daha az serklajdan sonra alttan bakmıyolar dımı

Kızlar rahımm agzım 20 den 24 e uzamıs 10 gunde hersey ıyıydı Pazartesi salı serklaj olcam elle falanda muayne ettı benı eve geldım kanama geldı bıraz ya tahrısmı oldu acaba dr olabılır dedı
Bende kanama olmadi ama alttan muayene defalarca oldum speklumlada bakildi ultrasonlada bi kez sadece elle muayene oldum yumuşama varmi diye bakilmisti. Rahim boyun ne guzel uzams ins dahada uzar. Serklajida sağ salim atlatirsiniz umarim

Bende kanama olmadi ama alttan muayene defalarca oldum speklumlada bakildi ultrasonlada bi kez sadece elle muayene oldum yumuşama varmi diye bakilmisti. Rahim boyun ne guzel uzams ins dahada uzar. Serklajida sağ salim atlatirsiniz umarim
Evt cnm kanama durdu aletten sanırım brz cnm yanmıstı bıde serklajdan sınra alttan muayne oldnmu karındanmı

Evt cnm kanama durdu aletten sanırım brz cnm yanmıstı bıde serklajdan sınra alttan muayne oldnmu karındanmı
Benim 26+1 17 mm ölçünce elle muayene etti rçrahmin durumuna baktı cnm

Ama ben kendimi çok kastım 5 6 güne yakın kasılmam oldu herkes benim gibi olacak değil tabiki de yinede yazayım dedim

Dikisten sonra 22 de daha sonra her muaynede alttan bakildi. Dikise, su gelisine, akintiya, ve yumusama varmi diye bakildi. Genelde speklumla bakarak muayene etti elle muayene devlette acilde bikez oldu. Gerekli gorduklerinde bakilabilir çati muayenesi yapilmadikca korkma kimse kimseyi riske atmaz

Benim 26+1 17 mm ölçünce elle muayene etti rçrahmin durumuna baktı cnm

Ama ben kendimi çok kastım 5 6 güne yakın kasılmam oldu herkes benim gibi olacak değil tabiki de yinede yazayım dedim
Aman allah korusun kasılma fqan yok daha benım oyle cnm kanama oldu sukur kesıldı ama sana dıkıslıyknmı baktı

Dikisten sonra 22 de daha sonra her muaynede alttan bakildi. Dikise, su gelisine, akintiya, ve yumusama varmi diye bakildi. Genelde speklumla bakarak muayene etti elle muayene devlette acilde bikez oldu. Gerekli gorduklerinde bakilabilir çati muayenesi yapilmadikca korkma kimse kimseyi riske atmaz
Ilk bebekte kasılmam vardı alttan ultrasonla bakınca drdan coktıktan sonra sancım baslamıstı rahım agzım acılmıstı bende korkuyorum acıkcası alttan bakmazlar dıkısle belkı dedm ama 🥺

Ilk bebekte kasılmam vardı alttan ultrasonla bakınca drdan coktıktan sonra sancım baslamıstı rahım agzım acılmıstı bende korkuyorum acıkcası alttan bakmazlar dıkısle belkı dedm ama 🥺
İstemiyorum dersen bakmaz tabiki canim. Bende bakmasi şart oldugundan bakildi dikis gevsemesi flan olmstu sonrasinda nisan geldi sandim gittim. Kanda enfeksiyon cikti suyum geliyormu diye kontrol etti yani normal sartlarda bakmiyordu zaten

İstemiyorum dersen bakmaz tabiki canim. Bende bakmasi şart oldugundan bakildi dikis gevsemesi flan olmstu sonrasinda nisan geldi sandim gittim. Kanda enfeksiyon cikti suyum geliyormu diye kontrol etti yani normal sartlarda bakmiyordu zaten
Anladm cnm bakalm dr nasıl yapıyor hanı ınsan korkuyo bısey yasayınca bılıyosun bı dıkısmolalımda

Amın cnm ıns 28 lere gelınce az daha rahatladınmı pekı cnm ben nasıl hıssederım acaba ıns dedıgın gıbı sonuna kadar gıderıx
Aslında tam değil cnm Dr bana 32 dedi
Araştırıyorum 27 haftalık yapıp vefat edende çok yaşayanoda var ne kadar kalsa kar hala yatıyorum hep

Bende çok oluyor en baştan beri hatta akıntım hep sarı . Hatta 3-4 hafta önce hafif lekelenmem bile oldu 1-2 hafta boyunca doktor korkulacak bişey yok diyor . Her seferinde koku ve yeşil akıntı olmadığı sürece enfeksiyon değil diyor .
Sizin akıntı hamilelikte mi oluyor bende de sık sık sarı akıntı oluyor hamile degilim

Arkadaşlar. Yeniden merhaba geçen cumartesi günü sizlere yazmıştım. Rahim ağzı kısalığı var diye. 12. Haftada 28 demişti. Doktorum ısrarla serklaj yapmak istemedi. Bende en son yakında bir büyük şehire geldim. Oradaki doktor 3 mm daha uzun ölçtü 13.hafta 31mm ama direk serklaj önerdi. Bugun oldum çok şükür. Şu an hastane odasından yazıyorum sizlere peki şimdi ne yapmalıyım. Yarın çıkaracaklar beni. Burda bir otelde kalırım 1 gün daha dönemem sarsılırım diye. AMA BNa temizlik banyo hiç bir açıklama yapılmadı

X