Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Iyi olmaya calsyorum canim hamileligimin en agir donemleri sicak aylara denk geldi 8 saat serumlar vurluyo terlemekten ic camasrima kadar su oluyorum
Nasılsınız? Siz hiç hastane ortamına takılmayın bebeğinizi düşünün❤ Dualarımız sizinle...

Iyi olmaya calsyorum canim hamileligimin en agir donemleri sicak aylara denk geldi 8 saat serumlar vurluyo terlemekten ic camasrima kadar su oluyorum
Gerçekten çok sıcak banyo yapamamakta zorluyordut ama olsun herşey bebeğiniz için. Hepsi geçip gidicek sağlıcakla bebeğinize kavuşacaksınız

InsAllah kuzum malesef banyoda yapamiyorum ter kokmayim diye banyo gordikce vucuduma biraz suyla yikayp cikiyom her sey yavrum icin inun icin katlancam
Gerçekten çok sıcak banyo yapamamakta zorluyordut ama olsun herşey bebeğiniz için. Hepsi geçip gidicek sağlıcakla bebeğinize kavuşacaksınız

InsAllah kuzum malesef banyoda yapamiyorum ter kokmayim diye banyo gordikce vucuduma biraz suyla yikayp cikiyom her sey yavrum icin inun icin katlancam
Şimdi saniyeler bile yavaş geçiyor gibi olsa da zaman su gibi akıp gidiyor aslında. Bu 8 hafta da göz açıp kapayıncaya kadar geçer. Ben hamile değilken bile en az 38 haftalık hamilelikten sonra bebeğime kavuşayım diye dua ederdim çok şükür kabul oldu 38+1 de kavuştum. Hunileşme artıp 28. Haftada pesser takıldığında bile duam değişmedi. Evet çok korktum. Bebeğin kafası dikişe dayandıktan sonra fazladan attığım bir adım bile strese sokardı beni. Doğumdan bir önceki akşam bile yatarak yedim yemeğimi. Sen de kesme umudunu. Bebeğin sağlıkla doğduktan sonra uzun uzun yıkanacağını hayal et. Bebeğini hayal et. Hayat o zaman daha katlanılır oluyor. Allah kolaylık versin sana

Hiçgecmis olsun Geçmiş olsun canım pesser nasıl bişey neden dikiş atılmadi bilgilendirirseniz sevinirim

InsAllah canim bana ne kadar umut oluyosun bi bilsen bide idrara giderken dikislerde kasiklarda guclu bi sanci oluyomuydu demin bende oldu idrarimi nasil yapdim korkumdam bilemedim

Hiçgecmis olsun
Geçmiş olsun canım pesser nasıl bişey neden dikiş atılmadi bilgilendirirseniz sevinirim
Dikişim vardı. 14. Haftada dikişim atıldı 23. Haftada hunileşme başladı. Hunileşme ilerleyince doktorum rahim ağzına halka taktı böylece açılma yavaşladı yanlış hatırlamıyorsam 33 ye bebeğin başı dikişe dayanmıştı. Halka olmasa daha erken olurdu.

Canim.bende 29 da ogrendim dikisime bebegin dayandigini rahim agzi yukaridan dikise kadar acilmis simdi wc icin kalktigimda baski

olusuyor sanki

Gecen cumartesi gitmistim ultrasona her gun bebegin kalp atimlari dinlenip tansiyon olculuyo bir kere oldu o agri ama baski oluyo sanki
Sanırım bir kere yaşamıştım. Zor oturmuştum klozete. Anlık ağrılar olabiliyor sürekli olursa sıkıntı. Ultrasonla hergün bakıyorlar mı ? Samara96

Canim.bende 29 da ogrendim dikisime bebegin dayandigini rahim agzi yukaridan dikise kadar acilmis simdi wc icin kalktigimda baski

olusuyor sanki
Brbiş pozisyonuda değişmiş olabilir belki cnm dün ben su geldi gelecek cnm dikişe vurdukça idrar kaçacak gibi oldu sızlattı baya 1 gün alt tarafımı tuta tuta gezdim

Ay kuzum ayni.oluyo bak sanki su gelecek idrarim gelecek gibi oluyo sen gitmedinmi canim doktora
Brbiş pozisyonuda değişmiş olabilir belki cnm dün ben su geldi gelecek cnm dikişe vurdukça idrar kaçacak gibi oldu sızlattı baya 1 gün alt tarafımı tuta tuta gezdim

Benim doğumdan 4 5 gün önce çok fena kabız oldum kabızlıkla sancım bile başladı. Artık dayanamaz noktaya geldim nolucaksa olsun dedim ıkındım hem de baya ıkındım. Sonra suyum geldi zannederek hastaneye gittim. Suyum da gelmemişti dikişim de sapasağlam duruyodu. Sancılarım başlamıştı ama 1 hafta öne çektik doğumu öyle olunca. Hareketsizlik kabız yaparmış aman dikkat.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…