Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Aynen oyle oluyo kuzum kac haftaya kadar gelmistin unuttum canom kuzumun bir 34lu haftalarini gorsem dunyalar benim olur keske bende pesser taktra bilseydim simdk gec sanirsam
Benim WC de değil de tuvalete gitmek için yürürken baskı olurdu bir de bazı geceler yatarken bile baskı hissederdim uyuyup uyandığımda geçmiş olurdu.

Aynen oyle oluyo kuzum kac haftaya kadar gelmistin unuttum canom kuzumun bir 34lu haftalarini gorsem dunyalar benim olur keske bende pesser taktra bilseydim simdk gec sanirsam
38+1 de doğum yaptım. Pesser için geç mi bilmiyorum her dr yapmıyo sanırım ben duymamıştım hiç dr bana söyleyince şaşırmıştım. Sen hastanedesin daha güvendesin stres yapma.

Canim cok tesekkurler bilgin icin calstogim kadar kabiz olmamaya calsyorum su icmeye camsyorum agrim olunca ruh halim degsiyo
Benim doğumdan 4 5 gün önce çok fena kabız oldum kabızlıkla sancım bile başladı. Artık dayanamaz noktaya geldim nolucaksa olsun dedim ıkındım hem de baya ıkındım. Sonra suyum geldi zannederek hastaneye gittim. Suyum da gelmemişti dikişim de sapasağlam duruyodu. Sancılarım başlamıştı ama 1 hafta öne çektik doğumu öyle olunca. Hareketsizlik kabız yaparmış aman dikkat.

Pesseri yapacaklarini dusunmuyorum tek temennkm hastanedeyim doktor vakiyo simdi araya bayram tatili giriyor doktor ani bir problemin olursa benimle surekli ara konus dedi
38+1 de doğum yaptım. Pesser için geç mi bilmiyorum her dr yapmıyo sanırım ben duymamıştım hiç dr bana söyleyince şaşırmıştım. Sen hastanedesin daha güvendesin stres yapma.

Canim cok tesekkurler bilgin icin calstogim kadar kabiz olmamaya calsyorum su icmeye camsyorum agrim olunca ruh halim degsiyo
Ben kabızlık için hep ilaç kullandım. Bazen o da yetmedi lavman yaptım. Kolay değil. Benim suratımdan anlarlardı bişeyi kafaya taktığımın ruh halim değişirdi hemen hergün da takılacak bir sorun bulurdum. Kendimizi çok dinliyoruz her hamilenin yaşayacağı şeyleri yaşıyoruz çoğu zaman ama bu bize büyük sorunmuş gibi geliyor. Dr a ağrılarımdan bahsedince sen hamilesin hiçbişey yokmuş gibi olmaz tabi ki ağrın olucak derdi.

Canim kabizlik icin cok sukur hic bisey kullanmadim sivi tuletiyorum.bol aynen canim bisey olunca suratim asiliyo kimseyle konusasim bile gelmiyo
Ben kabızlık için hep ilaç kullandım. Bazen o da yetmedi lavman yaptım. Kolay değil. Benim suratımdan anlarlardı bişeyi kafaya taktığımın ruh halim değişirdi hemen hergün da takılacak bir sorun bulurdum. Kendimizi çok dinliyoruz her hamilenin yaşayacağı şeyleri yaşıyoruz çoğu zaman ama bu bize büyük sorunmuş gibi geliyor. Dr a ağrılarımdan bahsedince sen hamilesin hiçbişey yokmuş gibi olmaz tabi ki ağrın olucak derdi.

Gerçekten biraz bağırsak ya da gaz ağrısı bile olsa benimde hemen suratım düşüyor😔 zaten eğer bağırsaklar hareketliyse kasılmalarda artıyo bu sefer tüm gün kendimi dinliyorum. Annem çok kızıyor ama insanın elinde değil. Hamilelik hormonları 😇 allah şu an hamile olup bu stresleri yaşayan herkese gönül ferahlığı versin🤲🏻

Dikişim vardı. 14. Haftada dikişim atıldı 23. Haftada hunileşme başladı. Hunileşme ilerleyince doktorum rahim ağzına halka taktı böylece açılma yavaşladı yanlış hatırlamıyorsam 33 ye bebeğin başı dikişe dayanmıştı. Halka olmasa daha erken olurdu.
Merhaba hunileşme den kasıt nedir sanırım ikinci hamilelikte bana da dikiş atılacak bilgi amaçlı soruyorum

Merhaba hunileşme den kasıt nedir sanırım ikinci hamilelikte bana da dikiş atılacak bilgi amaçlı soruyorum
Hunilesme canım şöyle anlatayım sana bir yol var trafik şeridi gibi düşün mesela olması gereken şerit bir arabanın geçeceği kadar diyelim ama o yol dış etkenlerle örnek veriyorum iki araba bin gececwgi kadar genişliyor hatta 3 araba hatta 4 araba geçecek kadar genişliyor ve bu genişlemeye hunilesme diyorlar olması gereken kapalılık birden gitgide artıyor buna hunilesme deniyor canim

Hunilesme canım şöyle anlatayım sana bir yol var trafik şeridi gibi düşün mesela olması gereken şerit bir arabanın geçeceği kadar diyelim ama o yol dış etkenlerle örnek veriyorum iki araba bin gececwgi kadar genişliyor hatta 3 araba hatta 4 araba geçecek kadar genişliyor ve bu genişlemeye hunilesme diyorlar olması gereken kapalılık birden gitgide artıyor buna hunilesme deniyor canim
İstem dışı açılma gibi diyebiliriz sanırım çok sağolun

Ultrasonda çok kolay farkediliyor zaten. Yukardan rahim ağzına doğru genişliyor. Şekil olarak huniye benziyor. Hunileşme büyüdükçe kese aşağıya doğru sarkıyor. Umarım bunu hiç öğrenmezsiniz ☺️

Ultrasonda çok kolay farkediliyor zaten. Yukardan rahim ağzına doğru genişliyor. Şekil olarak huniye benziyor. Hunileşme büyüdükçe kese aşağıya doğru sarkıyor. Umarım bunu hiç öğrenmezsiniz ☺
Bnde erken doğum yaptım 27 hafta da doktor ikinci hamilelikte sana dikiş atarız dedi ama nedeni tam belli değil benim suyum geldi sancısız iki cm açılmam vardı bunun dışında bişey bilmiyorum

Bnde erken doğum yaptım 27 hafta da doktor ikinci hamilelikte sana dikiş atarız dedi ama nedeni tam belli değil benim suyum geldi sancısız iki cm açılmam vardı bunun dışında bişey bilmiyorum
Cnm ciğer geliştirici olmuşmuydun acaba bebiş kaç kg doğmuştu
Acana enfeksiyon varmıydı sende
Bende dün gittim de su fazla enfeksiyon var dedi 17mm düşmüş serviks de erken doğuma davetiye

Cnm ciğer geliştirici olmuşmuydun acaba bebiş kaç kg doğmuştu
Acana enfeksiyon varmıydı sende
Bende dün gittim de su fazla enfeksiyon var dedi 17mm düşmüş serviks de erken doğuma davetiye
Gecmis olsun canım 17 mm düşmesi sorun değil kalkmadan 34 u atlatabilirsin insallah peki şu neden fazla canim bide ben iki hamileliğimdee de alttan ornisid diye bir fitil kullanıyorum bundada kullanıyorum dikisten itibaren bu bir çeşit antibiyotik dikiş atılan ip enfeksiyon yapmasın diye sizler Boyle bişey kullanmiyormusunuz hic

Gecmis olsun canım 17 mm düşmesi sorun değil kalkmadan 34 u atlatabilirsin insallah peki şu neden fazla canim bide ben iki hamileliğimdee de alttan ornisid diye bir fitil kullanıyorum bundada kullanıyorum dikisten itibaren bu bir çeşit antibiyotik dikiş atılan ip enfeksiyon yapmasın diye sizler Boyle bişey kullanmiyormusunuz hic
Cnm dün 17 mm inince Dr elle muayene etti 32 görsek iyi dedi şuanda sıkıntı dedi doğarsa
Endol fitil vermişti 2 gün kullanmıştım cnm onu vermedi dünden buyanada ağrı kasılma kesilmedi

X