- 13 Ekim 2019
- 2.786
- 2.423
- 28
-
- Konu Sahibi hidennisko
- #98.981
Arkadaşlar bugün ben de serklaj oldum. Çok şükür iyi geçti şimdilik bı sıkıntı yok. Hastanedeyim bu gece. Sırt üstü uzaniyor veya yatmaya calisiyorim ama insan her zaman aynı pozisyonda kalamiyor. Sağa veya sola dönsem sıkıntı olur mu veya bundan sonraki zamanlarda insan gece uyurken kendinde olmaz ya aniden sağa veya sola dönsem sıkıntı olur mu ki? Biraz saçma gelebilir kusura bakmayın. Ben de ona göre hareket edeyim
Tamam çok sağol canım Rabbim bu zor süreci geçiren bütün anne adaylarına evlatlarini kucağına almayi nasip etsin insaallahHayrli olsun canim sag salim kucagina aladin insAllah uyurken saga sola donuyodum ben canim ama normal gun icinde ayaklarinin altina yastik koyup uzan canim arada skilirsan saga sola done bilirsin ilk 1 ay istirahata cok onem ver canim
Ben hep yatiyodum sag genelde sol, sonra acilmam oldu hep sirt ustu ayaklarim havada yatmak zorunda kaldm halada oyle gece sag sol donsen bile gunduzleri mutlaka ayaklarin yuksekte yat 18 19 da bebek agirlasinca. Cok gecmis olsun simski tutsun bebegini serklajin insallahArkadaşlar bugün ben de serklaj oldum. Çok şükür iyi geçti şimdilik bı sıkıntı yok. Hastanedeyim bu gece. Sırt üstü uzaniyor veya yatmaya calisiyorim ama insan her zaman aynı pozisyonda kalamiyor. Sağa veya sola dönsem sıkıntı olur mu veya bundan sonraki zamanlarda insan gece uyurken kendinde olmaz ya aniden sağa veya sola dönsem sıkıntı olur mu ki? Biraz saçma gelebilir kusura bakmayın. Ben de ona göre hareket edeyim
Tamam çok sağol canım Rabbim bu zor süreci geçiren bütün anne adaylarına evlatlarini kucağına almayi nasip etsin insaallah❤
Benim Dr genellikle sola dön yat diyor cnmArkadaşlar bugün ben de serklaj oldum. Çok şükür iyi geçti şimdilik bı sıkıntı yok. Hastanedeyim bu gece. Sırt üstü uzaniyor veya yatmaya calisiyorim ama insan her zaman aynı pozisyonda kalamiyor. Sağa veya sola dönsem sıkıntı olur mu veya bundan sonraki zamanlarda insan gece uyurken kendinde olmaz ya aniden sağa veya sola dönsem sıkıntı olur mu ki? Biraz saçma gelebilir kusura bakmayın. Ben de ona göre hareket edeyim
Ne kadar süre de ikinciye hamile kaldınız geçmiş olsun doğacak bebeğinizi sağlıcakla büyütün inşTeşekkür ederim öncelikle. Arkadaşlar merhabalar aranızda yeniyim. Ben de ilk gebeliğimde 21 haftalıkken bebeğimin kordonu sarktı bir gece. Erken doğum yaptım. Servikal yetmezlik dediler ve bir dahaki gebeliginde dikiş atilmasi gerekiyor dendi bana. O surecte doktor konusunda çok sıkıntı çektim. Şimdi yine hamileyim ve doktoruma çok güveniyorum. Doktorum serklajin dezavantajlarından bahsetti. Açıkçası korkuttu bu durum beni. Bir de uzun süreli progestan kullanarak tedavi olanlar varmış. Rahim olcusu olması gereken sınırlarda olursa progestan da 37. haftalara kadar goturuyor dedi. Bu sekildeki tedaviye daha ılımlı gibime geldi. Yani benim sormak istediğim Progestan kullanarak bebeğini sağlıkla kucağına alan var mı ben bunu sormak istiyorum.
Merhaba rahim ağzı yetmezliğin de kanama oluyur mu ben de erken doğum yaptım suyum geldi sancı yoktu açılmam vardı nedeni bilinmiyor tabiİlkinde 22 haftaya kadar herşey normaldi ama sonra acilma gördü ve hep yattım altımdan aldılar annemler 37 de doğum yaptım bu sefer de ayakslsrim tutmadı yatmaktan fizik tedaviye gittim bir yıl sonra yuruyebildim çünkü 15 hafta hiç kalkmadan felçli gibi yattım Allah başa vermesin ama bunda durum oyle değil çok şükür şu an dinleniyorum rahmimin durumu dahaiyiymis Allah'a emanet ne diyelim artık hayırlısı ile doguralim
Merhaba rahim ağzı yetmezliğin de belirtiler nedir ben erken doğum yaptım 27.hafta da sebebi belli değil suyum geldi açılmam vardı kanamam yoktuŞimdi 30 haftada rahim boyun kaç canım ne diyor doktorun sunuda unutma ben 30 haftada sıfır santim dikişle yatarak 37 yi gördüm için rahat olsun
Bunu anlamak için ysni rahim ağzı yetmezliği tanısı koymak için hamile olmak şart mı bende erken doğum yaptım sebebi belli değil 27. Hagta da suyum geldi kanama yoktu açılmam vardı nedeni ne çok merak ediyorumKızlar benimde kaybım var doktor rahim yetmezliği diyor histereskopi sonrası oluyormuş şimdi bem tekrar hamileyim karından girip atıcagını söyledi daha sağlam oluyormuş ama gideceğim başka doktor yok kafam karışık
Cnm bu tanı olsada olmasada diğer gebeliklerinde serklaj yaptırmalısın enfeksiyon var mıydı acaba oda etkili erken doğumdaBunu anlamak için ysni rahim ağzı yetmezliği tanısı koymak için hamile olmak şart mı bende erken doğum yaptım sebebi belli değil 27. Hagta da suyum geldi kanama yoktu açılmam vardı nedeni ne çok merak ediyorum
Merhaba rahim ağzı yetmezliğin de kanama oluyur mu ben de erken doğum yaptım suyum geldi sancı yoktu açılmam vardı nedeni bilinmiyor tabi
[/QUOT. Canim benim ilk cocuhumdada olmadı açılma oldu ve suyu geldi ağrısız sancısız suyum geldi ama ikincisinde bebeğim 18 haftalikti onda birden ayağa kalktım kocaman bir kan parçası düştü yani bir küçük bebek kadar kan parçası sonra normal doğum oldu genelde olmaz ama oladabilir
Merhaba canım bende ilk bebegimi tam 27 haftam bitmişti birden suyum geldi ebe 4 cm açıklık var dedi ve doğum başladı ama bebeğim yasamadi malesef rahimagzi yetmezliğinin belirtisi erken dönemde acıkma başlıyor 12 18 hafta arasında ve ağrı sancı hicbisey yok aslında günlük hayatında sonra birden ya kanama ile doğum başlıyor ya suyun geliyor doğum başlıyor belirtileri bu kar günlük herşey normal iken birden doğum yalman ve hiç sancı olmaması 27 haftada doğum yapmış olmakta aslında ilk gebelihin ise sadece rahimin daha sağlam olmasıyla alakalı mesela bende ben 27 haftada ilk gebelihin yani hiç bişey yoktu açılma falan günlük temizlik yapardım hiç oturmazdim yürüyüş yapardım ama ikincisinde 16 da açılma oldu üçüncüde 13 de acilma oldu yani anlayacagin her hamilelik rahim ağzını zayıflatıyor bebeğiniz yasiyormuMerhaba rahim ağzı yetmezliğin de belirtiler nedir ben erken doğum yaptım 27.hafta da sebebi belli değil suyum geldi açılmam vardı kanamam yoktu
Sanırım sizde rahimagzi yok ama rahim zayifligi oluşmuş olabilir ama şöyle biseyde var ilkini 38 39 da hiçbir sorun yaşamadan doğurup ikinciye üçüncüye serklaj olanda var yani bu hastalik aslında önce olmayıp sonra rahimanamolisi ile de ortaya çıkabilir ilkinde yok diye olmayacak anlamına gelmez dedi benim doktorum sağlıkla kucağına almak nasip olsun inşallahBende de ne kanama ne ağrı hiçbişey yoktu ama ben ray olduğumu düşünmüyorum 23+4de doğdu ikinci kızım
İlk kızım 38de hiçsıkıntı yoktu
Merhaba gecmis olsun evet sağa sola donebilirsin düz yatabilirsin nasıl rahat edersen ama haftaların ilerledikce özellikle 18 ve sonrası en azından guzduzleri ayaklarının altına yastık al uzan sirke ile vajina temizliğini dıştan yap fitillerini düzgün kullan çok ayağa kalkma Allah'ın izniyle sağ salim kucsgina almak nasip olsunArkadaşlar bugün ben de serklaj oldum. Çok şükür iyi geçti şimdilik bı sıkıntı yok. Hastanedeyim bu gece. Sırt üstü uzaniyor veya yatmaya calisiyorim ama insan her zaman aynı pozisyonda kalamiyor. Sağa veya sola dönsem sıkıntı olur mu veya bundan sonraki zamanlarda insan gece uyurken kendinde olmaz ya aniden sağa veya sola dönsem sıkıntı olur mu ki? Biraz saçma gelebilir kusura bakmayın. Ben de ona göre hareket edeyim
Aslında iyi bir doktora denk gelirsen hemen fark edebilir rahimagzi yetmezliği olup olmadigini yani en az iki kayıp vermek zorunda değilsin Allah korusun ama enfeksiyonda erken doğuma sebep olabilir benimkilerde ultrason da açılma görülünce rahimagzi yetmezliği tanısı konuldu ama.malesef iki bebeğimi kaybettimBunu anlamak için ysni rahim ağzı yetmezliği tanısı koymak için hamile olmak şart mı bende erken doğum yaptım sebebi belli değil 27. Hagta da suyum geldi kanama yoktu açılmam vardı nedeni ne çok merak ediyorum
Canım benim de bilgim yokki bu konuda bana doktorun dediği histereskopi sonrası rahim yetmezliği oluşuyor yani bu söyledi perinatoloji bolumune gittim ordada aynı sey soylendi bana şimdi daha 7 haftadayım 11. Haftada ölçülecek oyle dikiş atılacak ama kafam çok karışıkBunu anlamak için ysni rahim ağzı yetmezliği tanısı koymak için hamile olmak şart mı bende erken doğum yaptım sebebi belli değil 27. Hagta da suyum geldi kanama yoktu açılmam vardı nedeni ne çok merak ediyorum
Bugün idrar tahlili verdim üstünden zaman geçti. Ama kasıklarda ağrı devam ediyordu bakalım ne çıkacak belirsizlik çok kötüCnm bu tanı olsada olmasada diğer gebeliklerinde serklaj yaptırmalısın enfeksiyon var mıydı acaba oda etkili erken doğumda
Hayır bebeğim hayatta değil ilk gebeliğimdi gözümü açamayacak kadar halsizdim ayağa kalkamamıştım bir gün öncesi sabah suyum geldi açılmam vardı sevk edildim bebeğim bir hafta yasadı vefat ettiMerhaba canım bende ilk bebegimi tam 27 haftam bitmişti birden suyum geldi ebe 4 cm açıklık var dedi ve doğum başladı ama bebeğim yasamadi malesef rahimagzi yetmezliğinin belirtisi erken dönemde acıkma başlıyor 12 18 hafta arasında ve ağrı sancı hicbisey yok aslında günlük hayatında sonra birden ya kanama ile doğum başlıyor ya suyun geliyor doğum başlıyor belirtileri bu kar günlük herşey normal iken birden doğum yalman ve hiç sancı olmaması 27 haftada doğum yapmış olmakta aslında ilk gebelihin ise sadece rahimin daha sağlam olmasıyla alakalı mesela bende ben 27 haftada ilk gebelihin yani hiç bişey yoktu açılma falan günlük temizlik yapardım hiç oturmazdim yürüyüş yapardım ama ikincisinde 16 da açılma oldu üçüncüde 13 de acilma oldu yani anlayacagin her hamilelik rahim ağzını zayıflatıyor bebeğiniz yasiyormu