Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Hayrli olsun canim sag salim kucagina aladin insAllah uyurken saga sola donuyodum ben canim ama normal gun icinde ayaklarinin altina yastik koyup uzan canim arada skilirsan saga sola done bilirsin ilk 1 ay istirahata cok onem ver canim

Hayrli olsun canim sag salim kucagina aladin insAllah uyurken saga sola donuyodum ben canim ama normal gun icinde ayaklarinin altina yastik koyup uzan canim arada skilirsan saga sola done bilirsin ilk 1 ay istirahata cok onem ver canim
Tamam çok sağol canım Rabbim bu zor süreci geçiren bütün anne adaylarına evlatlarini kucağına almayi nasip etsin insaallah

Ben hep yatiyodum sag genelde sol, sonra acilmam oldu hep sirt ustu ayaklarim havada yatmak zorunda kaldm halada oyle gece sag sol donsen bile gunduzleri mutlaka ayaklarin yuksekte yat 18 19 da bebek agirlasinca. Cok gecmis olsun simski tutsun bebegini serklajin insallah

Benim Dr genellikle sola dön yat diyor cnm
Hayırlı olsun geçmiş olsun diyeyim

Ne kadar süre de ikinciye hamile kaldınız geçmiş olsun doğacak bebeğinizi sağlıcakla büyütün inş

Merhaba rahim ağzı yetmezliğin de kanama oluyur mu ben de erken doğum yaptım suyum geldi sancı yoktu açılmam vardı nedeni bilinmiyor tabi

Şimdi 30 haftada rahim boyun kaç canım ne diyor doktorun sunuda unutma ben 30 haftada sıfır santim dikişle yatarak 37 yi gördüm için rahat olsun
Merhaba rahim ağzı yetmezliğin de belirtiler nedir ben erken doğum yaptım 27.hafta da sebebi belli değil suyum geldi açılmam vardı kanamam yoktu

Bunu anlamak için ysni rahim ağzı yetmezliği tanısı koymak için hamile olmak şart mı bende erken doğum yaptım sebebi belli değil 27. Hagta da suyum geldi kanama yoktu açılmam vardı nedeni ne çok merak ediyorum

Cnm bu tanı olsada olmasada diğer gebeliklerinde serklaj yaptırmalısın enfeksiyon var mıydı acaba oda etkili erken doğumda

Bende de ne kanama ne ağrı hiçbişey yoktu ama ben ray olduğumu düşünmüyorum 23+4de doğdu ikinci kızım
İlk kızım 38de hiçsıkıntı yoktu

Merhaba Hanımlar. Hepinize sağlıklı doğumlar diliyorum. Ben de 24 haftalık gebeyim. İlk gebeliğimde rahimde perdeden dolayı serklaj oldum, kızım doğduktan sonra perdeyi aldırdım. Bu gebeliğimde her şey yolunda olduğu için doktorum gerekli görmedi. Elimde günlerce yana yakıla aradığımız serklaj ipi (Merslen mesh) kaldı. İhtiyacı olan var ise özelden mesaj atsın. Güzel hamilelikler dilerim

Merhaba rahim ağzı yetmezliğin de belirtiler nedir ben erken doğum yaptım 27.hafta da sebebi belli değil suyum geldi açılmam vardı kanamam yoktu
Merhaba canım bende ilk bebegimi tam 27 haftam bitmişti birden suyum geldi ebe 4 cm açıklık var dedi ve doğum başladı ama bebeğim yasamadi malesef rahimagzi yetmezliğinin belirtisi erken dönemde acıkma başlıyor 12 18 hafta arasında ve ağrı sancı hicbisey yok aslında günlük hayatında sonra birden ya kanama ile doğum başlıyor ya suyun geliyor doğum başlıyor belirtileri bu kar günlük herşey normal iken birden doğum yalman ve hiç sancı olmaması 27 haftada doğum yapmış olmakta aslında ilk gebelihin ise sadece rahimin daha sağlam olmasıyla alakalı mesela bende ben 27 haftada ilk gebelihin yani hiç bişey yoktu açılma falan günlük temizlik yapardım hiç oturmazdim yürüyüş yapardım ama ikincisinde 16 da açılma oldu üçüncüde 13 de acilma oldu yani anlayacagin her hamilelik rahim ağzını zayıflatıyor bebeğiniz yasiyormu

Bende de ne kanama ne ağrı hiçbişey yoktu ama ben ray olduğumu düşünmüyorum 23+4de doğdu ikinci kızım
İlk kızım 38de hiçsıkıntı yoktu
Sanırım sizde rahimagzi yok ama rahim zayifligi oluşmuş olabilir ama şöyle biseyde var ilkini 38 39 da hiçbir sorun yaşamadan doğurup ikinciye üçüncüye serklaj olanda var yani bu hastalik aslında önce olmayıp sonra rahimanamolisi ile de ortaya çıkabilir ilkinde yok diye olmayacak anlamına gelmez dedi benim doktorum sağlıkla kucağına almak nasip olsun inşallah

Merhaba Merhaba gecmis olsun evet sağa sola donebilirsin düz yatabilirsin nasıl rahat edersen ama haftaların ilerledikce özellikle 18 ve sonrası en azından guzduzleri ayaklarının altına yastık al uzan sirke ile vajina temizliğini dıştan yap fitillerini düzgün kullan çok ayağa kalkma Allah'ın izniyle sağ salim kucsgina almak nasip olsun

Aslında iyi bir doktora denk gelirsen hemen fark edebilir rahimagzi yetmezliği olup olmadigini yani en az iki kayıp vermek zorunda değilsin Allah korusun ama enfeksiyonda erken doğuma sebep olabilir benimkilerde ultrason da açılma görülünce rahimagzi yetmezliği tanısı konuldu ama.malesef iki bebeğimi kaybettim

Canım benim de bilgim yokki bu konuda bana doktorun dediği histereskopi sonrası rahim yetmezliği oluşuyor yani bu söyledi perinatoloji bolumune gittim ordada aynı sey soylendi bana şimdi daha 7 haftadayım 11. Haftada ölçülecek oyle dikiş atılacak ama kafam çok karışık

Hayır bebeğim hayatta değil ilk gebeliğimdi gözümü açamayacak kadar halsizdim ayağa kalkamamıştım bir gün öncesi sabah suyum geldi açılmam vardı sevk edildim bebeğim bir hafta yasadı vefat etti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…