Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Aslında iyi bir doktora denk gelirsen hemen fark edebilir rahimagzi yetmezliği olup olmadigini yani en az iki kayıp vermek zorunda değilsin Allah korusun ama enfeksiyonda erken doğuma sebep olabilir benimkilerde ultrason da açılma görülünce rahimagzi yetmezliği tanısı konuldu ama.malesef iki bebeğimi kaybettim
Çok üzüldüm basınız sağolsun iyi bir doktor da denk gelmez sanırım ufak bir yerde yaşıyorum yani sebep be bilmiyorum idrar yolu enfeksiyonu da olabilir kasıkda ağrı okuyordu idrar yaptığım da ama üstünden zaman geçti bugün idrar tahlili sonucunu alucam bakalım ne çıkacak

Canım benim de bilgim yokki bu konuda bana doktorun dediği histereskopi sonrası rahim yetmezliği oluşuyor yani bu söyledi perinatoloji bolumune gittim ordada aynı sey soylendi bana şimdi daha 7 haftadayım 11. Haftada ölçülecek oyle dikiş atılacak ama kafam çok karışık
Gerçekten karışılmayacak gibi değil allah yardımcımız olsun

Gunaudin canim 3 gebelim kaybim var malesef bu rahim agzi yetmezligi hic bi belirti vermiyo aniden nisan ve su gelmesiyle olusuyor her sey
Hayır bebeğim hayatta değil ilk gebeliğimdi gözümü açamayacak kadar halsizdim ayağa kalkamamıştım bir gün öncesi sabah suyum geldi açılmam vardı sevk edildim bebeğim bir hafta yasadı vefat etti

Nette biraz baktım arda lembet diye bir doktor var cok hastasına yapıyomuş bu dikişi ve yatmıyorlar kızlar burda okudugum cogunuz hep yatıyosunuz acaba farklı bi sorunmu bu

Canim abdominal serklajdanmi bahs edyosun ?aslinda vajinal serklajlada cogu kadin normal hayatina devam edyo ama yatmak serklajin etkisini artrirmis benim doktor hamile kaldigimdan beri yat diyo serklajdan sonrada wc haric kalkma diyo
Nette biraz baktım arda lembet diye bir doktor var cok hastasına yapıyomuş bu dikişi ve yatmıyorlar kızlar burda okudugum cogunuz hep yatıyosunuz acaba farklı bi sorunmu bu

Ben hep yatiyodum sag genelde sol, sonra acilmam oldu hep sirt ustu ayaklarim havada yatmak zorunda kaldm halada oyle gece sag sol donsen bile gunduzleri mutlaka ayaklarin yuksekte yat 18 19 da bebek agirlasinca. Cok gecmis olsun simski tutsun bebegini serklajin insallah
Tamam çok sağol canım. Şimdi nasıl durumun?

Arkadaşlar bugün ben de serklaj oldum. Çok şükür iyi geçti şimdilik bı sıkıntı yok. Hastanedeyim bu gece. Sırt üstü uzaniyor veya yatmaya calisiyorim ama insan her zaman aynı pozisyonda kalamiyor. Sağa veya sola dönsem sıkıntı olur mu veya bundan sonraki zamanlarda insan gece uyurken kendinde olmaz ya aniden sağa veya sola dönsem sıkıntı olur mu ki? Biraz saçma gelebilir kusura bakmayın. Ben de ona göre hareket edeyim
Çok geçmiş olsun inşallah 38. Haftayı göz açıp kapayıncaya kadar gelirsiniz🤲🏻

Ne kadar süre de ikinciye hamile kaldınız geçmiş olsun doğacak bebeğinizi sağlıcakla büyütün inş
Çok teşekkür ederim canım Allah razı olsun. ❤️Doktorlarin bazısı 3 bazısı 6 ay ara verin dediler. Biz dört aydan sonra düşünmeye başladık ama bir altı aylık süreçte de istediğimiz halde olmadi. Acaba neden olmuyor diye doktora gorunduk bir kere olduysa yine olur birkaç ay daha bekleyin dedi. Gittim ay hamile kaldım ama beta HCG değerim çok yavaş yükseliyordu ve keseyi dahi normal ultrasonla goremedik. 7.5 hafta olunca da düşük yaptım. Doktor kimyasal gebelik geçirmiştim hiç ara vermenize gerek yok dedi. Biz de sadece bir adet görecek kadar ara verdik. Çok korktum yine uzun bı sure olmayacak diye ama ikinci ay yine hamile kaldım çok şükür. Kusura bakma canım biraz uzattım. Rabbim dileyen herkese nasip etsin🙏

Merhaba rahim ağzı yetmezliğin de belirtiler nedir ben erken doğum yaptım 27.hafta da sebebi belli değil suyum geldi açılmam vardı kanamam yoktu
Merhaba canım ben araştırdığımda 16-22 haftalık gebeliklerde ağrı ve sancı olmadan oluşan doğumlarda servikal yetmezlik tanısı konuluyor 26. haftadan sonraki doğumlar erken doğum olarak görülüyor falan yazıyordu. İyice bı arastir İnsaallah hakkında hayırlısı olsun. Sağlıkla doğar bebeğin insaallah

Bunu anlamak için ysni rahim ağzı yetmezliği tanısı koymak için hamile olmak şart mı bende erken doğum yaptım sebebi belli değil 27. Hagta da suyum geldi kanama yoktu açılmam vardı nedeni ne çok merak ediyorum
Ben mesela ilk hamileligimde kendini çok yordum soğuk aldım ve çok kötü okurdum buna benzer öyle çok şey oldu ki. Bana rahim ağzı yetmezliği dediler sonra araştırdım ölçüm yapıyorlarmış. Emin olamadigim için ben de yaptirdim. Bujilerle ölçtü doktor. 8 mm mı cm mı tam emin değilim o da girince evet sendr rahim ağzı gevşekliği var bı dahaki gebeliginde dikiş yapılmali dedi

X