Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
İlkinde hep yattınızmı nasıl geçti hamilelik
İlkinde 22 haftaya kadar herşey normaldi ama sonra acilma gördü ve hep yattım altımdan aldılar annemler 37 de doğum yaptım bu sefer de ayakslsrim tutmadı yatmaktan fizik tedaviye gittim bir yıl sonra yuruyebildim çünkü 15 hafta hiç kalkmadan felçli gibi yattım Allah başa vermesin ama bunda durum oyle değil çok şükür şu an dinleniyorum rahmimin durumu dahaiyiymis Allah'a emanet ne diyelim artık hayırlısı ile doguralim

Şimdi öyle olacağımı düşünmüyorum moral çok önemli ve doktorum bu sefer Allah nasip ederse yatirmayacam dedi tabi yinede gidişata göre değişir bendeki durum herkeste olmuyor bende dikişe rsgmen açılma oldu önlem amaçlı yattım ama ayakta geçirenlere de çok canim şu an stresli değilim elhamdülillah ve daha rahatim ilaçlarımı alıyorum dinleniyorum bir hafta sonra normal hayatına donebilirsin dedi ama tedbiri elden bırakmamak gerek çok sıkılınca balkona cikiyoeum lavaboya gidiyorum ama başka hicbisey yapmiyorum annemde kalıyorum en büyük şükür sebebim bu annemde kalmak

Cok zor seyler yasamissiniz. Suan bende ayniyim 12 de dikisim atilmasina ragmen acilma oldu 22 den bu yana hareketsiz yatiyorum doktora giderken uc saate bi adim atabildim nerdeyse gercekten kaslar bitiyor bi yil tedavi deyince kesin benimde gitmem gerekir neyseki saglikla kavusmussunuz insallah bu hamilelek daha rahat gecer

Korkma canım anneler güçlü annesin ben gozyaslariminicime akıttım azimli çıktım 2 3 ayda ancak yuruyebildim ama iyileşme surem1 yılı aldı Allah'ın izniyle sende szminle 2 ayda yueursun ama fizik tedavi şart sakın ihmal etme yoksa aylarını alabilir yürümek bu arada senin niye açılma oldu dikkat mi etmedin fszlami dolastin yoksa kendiliğinden mi oldu canim

Bu 4. Gebeligm yasayan yok, ben dikisten once neredeyse ogrendigimden beri yattim kanama alaniyla da ugrastim 10. Haftaya kadar, dikisten sonra sadece wcye kalktim bide banyo icin. 22 de muayenede yarim mm tuttugunu ogrendim bi hafta sonra rahim silindi dikisimde gevsedi hafif sanciyla gittim, ertesi gun hemen dikisi acip skılastirdi o gun bu gundur dusda almadan yatiyorum. Wc icin sandalyeyi ortadan kestirdik surgu koyduk bi onun icin bir adim atiyorum,surguyu yatarak kullanamadim boyle cok rahat oldu insallah gerek kalmasin ama aklinizda bulunsun yatarak yapilmiyo cunku

Canim bende medicakden seyyar lavabo almıştım senin sistemin aynısı ama hazır olanı ve coknuygun fiyatti 75 TL gibi şimdi onu getirttim ama doktor gerek yok kullanmama dedi ama ben yine küçük lavabomu ona yapmayı düşünüyorum çok hareket etmemek için sonuçta ikimizde aynı şeyi yaşamışız bende bir adım atmadan seyyar lavaboya yapıyordum böyle haftalsrim geçti ama neyseki az kalmis insallah sizinki darısı tüm annelere olsun benim ev Medical gibi olmustuntsnsiyon aleti şişme yatak sldirmistim yatmaktan yatak yarası oluşmuştu seyyar lavabo derken ateş ölçer derken ev Medical olmuştu ama herşeye değer minnak kızım oldu bak teyzesi bu kızım darısı sana olsun bak bana anneler günü için Gül kopartmis herşeye değer sabret sonu güzel oluyor

Eklentiler

• IMG-20200510-WA0038.jpg
    81,2 KB · Görüntüleme: 16
Bende yikanamadim sonra saçlarımı kısacık kestirdim ne oldu yine uzadı 38 kilo verdim azmettim herşey geciyor yeterki moralini yüksek tut

Tansiyon aleti falan ayni bizde o durumdayiz duzenli olcuyorum. Sisme yatak cok sonra aklimiza geldi ama az kaldi diye istemedim ben, wcyi eski sandalye olunca ayni gun icinde yaptik aksam vaktiydi medicali bile bekleyemedk anlican bebek agirlasinca mutlaka onu kullan ben bide iki surguye bes wcye gdiyodum cok yorulmaym diye o bile yetmis keske en basndan dusunebilseydim doktora gidince resmen kan yurudu bacaklarima ates basti nasi fena oldum ates 38 bcuk ckti bide koranaliym diye korkmasnlarmi neyseki dustu de gonderdiler. Kizina maşallahh çok tatliii

Bende yikanamadim sonra saçlarımı kısacık kestirdim ne oldu yine uzadı 38 kilo verdim azmettim herşey geciyor yeterki moralini yüksek tut
Bende aramakas attirdm baya azalttim saclarim cok gür ne taraniyo ne bisey annem basimi egip yattgm yerden yikiyor o bile nasi ferahlatiyor, vucut temizligimide sirkeli suyla sampuanlarla siliyor. 32 de yikanicam ama 5 dk bayram arefesinde

Şimdi 30 haftada rahim boyun kaç canım ne diyor doktorun sunuda unutma ben 30 haftada sıfır santim dikişle yatarak 37 yi gördüm için rahat olsun

Şimdi 30 haftada rahim boyun kaç canım ne diyor doktorun sunuda unutma ben 30 haftada sıfır santim dikişle yatarak 37 yi gördüm için rahat olsun
Canm 23 den bu yana rahim boyum yok sadece dikis var ve hemen dibinde kizimin kafasi yarin 31 e giricez 9 hafda dayandi bi 6 daha dayansa daha be isterim, ama asiri bikkinlik geldi,tahammulum kalmadi hic bseye. Nankorluk yaptigim ama cok yoruldum saga donemiyorum sola donemiyorum ayak havada ot gibi yasiyorum sirtim icime goctu resmen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…