- 29 Nisan 2019
- 69
- 37
- 43
-
- Konu Sahibi hidennisko
- #98.901
Merhaba,Siz de serklaj var mı acaba Kusura bakmayın yeni olduğum için kim ne durumda bilgim yok geçmişe dönük konuşmaları da yavaş yavaş okuyorum. O yüzden soru soruyorum
Renkli goruntu veriyo elime kendide bakiyo bak diyo hersey normal gozukuyo diyo ustelik gununden once gidiyo bebek tek tek el ayak parmaklarini saydik agiz burun dudak goz hersey normal ama bu tip rahatsizlikta ilerde kalp beyin gibi yerlerden patlak verebilirmis.bilmiuorum cnim inan.dikis atilck derken nerelere geldim bende hayret ediyorum
Cnm öncelikle yatıyomusun progestan alıyomuşsun bu önemli benim ilkinde bikaç günde sıfırlandı rahim boyu çünkü hiç yatmadım bunda full yatış olmasada yani yemek wc namaz harici yatıyorum 21+1de gitmiştim en son 31.5 ölçtü drMerhaba,
Yok serklaj yapılmadı 12. Haftada vajinal ultrasonda 34 mm ölçülmüştü perinatolog bişey dememişti. Sonra 21. Haftada detaylı kontrolde vajinal bakmadılar üstten 40mm ölçüldü. Daha sonra 25. Haftada 25mm ölçülünce önlem amaçlı ilaçları verdiler. Haftaya salı kontrolüm var stres oldum kısalma olmuş mudur acaba diye. Bilginiz var mı doğuma kadar 25 mm kalıyor mu yoksa her hafta kısalıyor mu?
Sağolun cevap için. Annem var şükür genelde wc ve kan dolaşımı için hareket ediyorum. Progestan 200 iki adet gece kullanıyorum. Tüp bebek doktorumla görüştüm dozu değiştirdi. İnşallah kısalmamıştırCnm öncelikle yatıyomusun progestan alıyomuşsun bu önemli benim ilkinde bikaç günde sıfırlandı rahim boyu çünkü hiç yatmadım bunda full yatış olmasada yani yemek wc namaz harici yatıyorum 21+1de gitmiştim en son 31.5 ölçtü dr
Yatman ve progestan proluton kullanman çok önemli
Merhaba,
Yok serklaj yapılmadı 12. Haftada vajinal ultrasonda 34 mm ölçülmüştü perinatolog bişey dememişti. Sonra 21. Haftada detaylı kontrolde vajinal bakmadılar üstten 40mm ölçüldü. Daha sonra 25. Haftada 25mm ölçülünce önlem amaçlı ilaçları verdiler. Haftaya salı kontrolüm var stres oldum kısalma olmuş mudur acaba diye. Bilginiz var mı doğuma kadar 25 mm kalıyor mu yoksa her hafta kısalıyor mu?
Amin cnm amin benim dr günde 1 verdi ben bu grupta öğrendim çok önemli olduğunu 17. Haftada 28.5 ölçtü Dr 21e gidene kadar günde 2 progestan haftada 1 proluton yaptırdım asmde 21de 31.5 ölçtüSağolun cevap için. Annem var şükür genelde wc ve kan dolaşımı için hareket ediyorum. Progestan 200 iki adet gece kullanıyorum. Tüp bebek doktorumla görüştüm dozu değiştirdi. İnşallah kısalmamıştırAllah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin vakti zamanında...
Ayy inşallah bizlerde sonuna kadar gelicez allahın izniyle. Gebelik şekeri olduğu için zaten 38. Haftada doğumu başlatacaklarmışCogu kadin buyuk haftalarda kisalma yasyor be serklaj icinde gec oldugu icin yatarak ve ilaclarla sonuna kadar g
eliyo canim
Ayy inşallah bizlerde sonuna kadar gelicez allahın izniyle. Gebelik şekeri olduğu için zaten 38. Haftada doğumu başlatacaklarmışSizinle aramızda 1 gün var bizim de muhtemel doğum 30 temmuz
Maşallah baya ilerlemiş siniz sizdeAyy inşallah bizlerde sonuna kadar gelicez allahın izniyle. Gebelik şekeri olduğu için zaten 38. Haftada doğumu başlatacaklarmışSizinle aramızda 1 gün var bizim de muhtemel doğum 30 temmuz
İnşallah bebeğinizin en sağlıklı olacağı ana kadar hiç kısalmasınAmin cnm amin benim dr günde 1 verdi ben bu grupta öğrendim çok önemli olduğunu 17. Haftada 28.5 ölçtü Dr 21e gidene kadar günde 2 progestan haftada 1 proluton yaptırdım asmde 21de 31.5 ölçtü
Yok sadece gece yatarken 2 tane 200 mg progesteron onu da tüp bebek doktorum( istanbulda) değiştirdi sağolsun. Yoksa 25 mm ölçümü yapan doktorum (izmirde) crinone jel bir tane vermişti. İki gündür yüksek dozu kullanıyorum. Şifa olsun ilaçlarımız bize ve kuzularımızaMasAllah canim yolu yarilamisdin canim saglicakla al kucagina insAllah ben inaniyorum geleceksiniz porluton filan vuruluyomusunz
Keske oyle olsa canim bakalm yasayip gorecem.dikissiz nereye kadar gidicem o da belli degil zatenCanim oyle bebekler ultrasonda bile kendini gosterir yani bana teest filan yapmana gerek yok dediler yuzde yuz anomali teshisi kondu benim icimde bir his varki bebek saglikli
Aynen dogru kapali bi kutudalar tabiki garanti degil hersey allahtan biliyorm ama ne bilim cok zor geciyo kafayi yememek icin elimden geleni yapiyorum.herks icin sonu guzel olsun ne diyim hepiniz aklimdasiniz sagolasin.herkesin iyi haberlerini aliriz sonunda insallahB banur-hayat cnm Allah daha iyisini bilir elbettekş ama nedense senin bebeğinde sağlıklı doğacak gibi hissediyorum bende burda sadece sana moral vermek değilde hissettiklerimi söylemek istedim
Bide şöyle bişey var bizimde ne nasıl doğum yapacağımız gerçekten belli değil hamilelik lkapalı kutu derlermiş eskiler bence hala aynı ne olduğu tam bilinmezlik
Bizlerin engelli doğum yapmayacağımızın garanti olmadığı gibi seninde sağlıkla yapmayacağı allahtan başka kimse bilemez
Bu formda aklımdaki annelerden biriside sensin inanki duamdasın
Amin insAllah kuzim ama doktoruna sorup porlutonda kullansan iyi olur en faydalisi porluton canimYok sadece gece yatarken 2 tane 200 mg progesteron onu da tüp bebek doktorum( istanbulda) değiştirdi sağolsun. Yoksa 25 mm ölçümü yapan doktorum (izmirde) crinone jel bir tane vermişti. İki gündür yüksek dozu kullanıyorum. Şifa olsun ilaçlarımız bize ve kuzularımıza
Maşaallah inşaallah 38 leri de görürsün Bahsettigin arkadaşa da çok sevindim. Ben de 13+5 im geç olmaz herhalde mümkün olursa pazartesi olucam ben de. İnşaallah güzel ilerler ve hepimiz sağlıkla kucağımıza alirizBen 28 +1 oldun bu gun canim valla bende yaptrmaktan korkuyodum ama yaptrmamak daha kotu erken haftalarda atilan bir dikisse risk orani %1 canim simdi ben yatyorum wc haric kalkmiyorum @Balkes15 arkadasimiz 22 haftayken rahim boyu sifirlandi sifir rahim.boyuyla MasAllah 30 lara kadar geldi doktorun bilgilu bir doktorsa kasilma onleyicilerle filan sona kadar getre bilir gebeligini
Maşaallah inşaallah 38 leri de görürsün Bahsettigin arkadaşa da çok sevindim. Ben de 13+5 im geç olmaz herhalde mümkün olursa pazartesi olucam ben de. İnşaallah güzel ilerler ve hepimiz sağlıkla kucağımıza aliriz❤
İnan hiç bilgim yok ben canım. 21 de kaybettim bebeğimi. Ve o zamanlar ölçüm falan yapılmadı. Aslinda bir ara su gibi bı akıntım oldu bebeğin suyu zannedip doktora gittim apar topar alttan muayene etti rahim ağzı kapalı bebeğim suyu değil falan dedi. O su gün geçtikçe çoğaldı koyulaşti ve sarardı ped kullanarak geçiriyordum günleri. 10 gün sürdü akıntım ve on günün sonunda da bu geldi başıma. Mesela o gun ölçüm yapılsa daha farklı olabilirdi. Doktor benim doktorum bile değildi mecburiyetten gittim kendi doktorun izinde olduğu için. En büyük pismanligim o doktora gitmem. Bir de pazar günü cagirdigimiz için normal muayene ücretinin dört katını aldı doğru düzgün bı şey yapmadı. Gece başıma bu gelince de onu aradım anlattım. Azarlar gibi konuştu ablacım bı hastaneye git falan filan diye iyice canımı sıktı. Neyse basinizi çok sisirdim ama baya dolmusum kusura bakmay lütfen. Bu konu hakkında fikrim yok ama inşaallah kısalma olmaz aksine uzar inşaallah bı sıkıntı çıkmaz sağlıkla doğar bebeğin.Merhaba,
Tamam inşaallah ben bu kasılma sancı için ilaçlar kullanıldığını duymuştum. Demek gerekliymiş gerçekten. Bir de ne olur ne olmaz ciğer gelistirici iğne yapicaz demişti doktorumInsAllah canim saglicakla zamaninda al kucagina hayr tam zamani bence dikisten sonrada yatmaya dikkat et wc haric kalkma doktorundan mutlaka kasilma icin ilaclar iste progestan porluton kullan
Tamam inşaallah ben bu kasılma sancı için ilaçlar kullanıldığını duymuştum. Demek gerekliymiş gerçekten. Bir de ne olur ne olmaz ciğer gelistirici iğne yapicaz demişti doktorum