Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Suan cok uzuldum kizlar pasif olarak takip ediyorum sizi.bare sizin iyi haberlerinizi alim diye @Anne olmak55 cok uzuldum Allah sabir versin cok buyuk sinavlardan geciyoruz
İki haftaya yakin hastanede kaldi su sizmaya basladi zaten hep agrilari vardi. Enfeksiyonda yukselince bisey yapamadilar. Çok üzülduk Allahm hc brimize yasatmasin tekrar

Arkadaşlar merhaba. 3 gün önce 22 haftalık bebeğimi kaybettim.Erken doğum oldu.29 yaşındayım. 7 aylık evliyim. Hamileliğimde herşey yolunda giderken 18.haftada şans eseri doktorum rahim ağzında açılma var dedi.oysa 1 hafta önce gittiğimizde herşey yolunda demişti.Bu arada hamileliğim boyunca hiç alttan muayene olmadım.Beni acilen hastaneye yatırdı. 1 gün hastanede kaldım. Ertesi gün bana 1 ay rapor yazacağını ve evde yatmam gerektiğini söyledi. Eşim internetten biraz araştırmış. Neden serklaj uygulamıyorsunuz dedi. Bu durumda uygulanamayacağını sadece 0.8 mm kalmış olduğunu söyledi. O hastaneden çıktık.Eşimin içine sinmediği için başka hastaneye götürdü. Bu doktor ise kendisinin serklaj uygulayabileceğini bizimde bu riski göze almamız gerektiğini söyledi. Serklaj ameliyetını oldum ve ertesi gün taburcu edildim.Evde kıpırdamadan yattım. Günde 3 kez progestan , magnezyum , demir ilacı gibi ilaçlar kullandım. Wc harici hiç ayağa kalkmadım. 10 gün sonra iki doktora birden kontrole gittim. Herşey yolunda dikiş iyi tutmuş 1.2 mm olmuş dediler. 18.haftamda serklaj oldum ve 22.haftama kadar hep yattım. 22.haftamda gece uyurken suyum geldi. Bütün suyum bir anda boşaldı. Hemen serklaj ameliyatını yapan hastaneye gittik. Yapacak birşeylerinin olmadığını normal doğumun başlamasını bekleyeceklerini söylediler. Enfeksiyon v.s testleri yaptılar bir sorun yoktu.12 saat boyunca benim sancım başlamadı. Suni sancı vererek doğumu yaptırdılar. Bebeğim 5 saat küvezde yaşadı. Sonra vefat etti. Gittiğim iki hastanede istanbul anadolu yakasının en pahalı hastanelerinden olup a sınıfı hastanelerdi. Neden böle oldu sorusuna sebebi yok denildi. Serklajım tutmuştu. Doğumdan öce aldılar. Henüz acım çok taze fakat neden böle oldu , neyi yanlış yaptık bundan sonrasında neler yapmalıyım , tekrar bebeğim olur mu , hangi doktora gitmeliyim sorularına cevap arıyorum.

Öncelikle Allahım sabırlar versin cnm
Sonrasında elbetteki hamile kalırsın Rabbim nasip eder inş
Ozaman erken atılır serklaj ın 12. Haftada güvendiğin bi drla ilerlersiniz sağlıkla alırsınız inş bu sefer

Başınız sağolsun. Allah sabır versin. Bebeğiniz tabi ki olur. Benim 19. Haftada tuvalette kesem elime geldi acil serklaj yapmaya çalıştı doktorum yapamadı üniversite hastanesine sevk etti oradaki doktor yapsak bile 4 hafta dayanır demişti sizin de 4 hafta sürmüş Su gelince genelde enfeksiyondan şüphelenilir ama sorun yokmuş sizde. Bir dahaki hamileliğinizde erken serklaj ve doğru ilaçlar ile bebeğinizi kucağınıza alırsınız inşallah. İlk sayfalarda doktor önerileri var ben doktorumu ordan buldum ve bebeğimi kucağıma aldım. İlk sayfaları biraz okuyun 6 ay korunma veriyorlar genelde bu sürede doktor bulup önceden yapmanız gerekenleri yaparsınız.

Basiniz sağolsun. Buyuk ihtimal kese baskidan dolayi patlamis. Rahim uzunlugunzda zaten erken dogum %95 olasikmis acil serklajlar cok etkili olmuyor.size tavsiyem pihtilasma kultur enfeksiyon gbi tum testlerinizi yaptirin ve 6 ay dan once bebek dusunmeyin rahminizde ruhunuzda biraz toparlansin. Sonra iyi bi doktorla 12. Haftada saglam bi dikis attirin, 20gunde bir idrar kan enfeksyon baktirin, dikis cok onemli, dikise ragmen iki kaybim var 22 20 haftalarda. Ve mumkun mertebe baskiyi azaltmak icin ayaklar havada yatarsiniz inşallah bu ilk ve son aciniz olur.

Merhaba kizlar sapasaglam dogum yapanlar icin cok sevindim Rabbim evlatlarinizi korusun insAllah bizede nasip olsun insAllah kaybeden arkadaslar icin cok uzuldum Rabbim insAllah bi dahaki gebeliginzde sapasaglam kucaginiza almayi nasio etsin

Canim benim Rabbimden umudunu kesme belki ayruntili ultrasonda guzel seyler soyler kuzum inan o kadar hikaye okdum ki aminyo sentez sonucu riskli cikip saglikli bebek doguran Rabim buyuk umudunu hic kesme rabbimden
Bise demiyo canim ne desin su ana kadar ultrasonda bise cikmadi hala.carsamba gunu kontrol var bakalim ne dicek bekliyorum iste

Canim benim Rabbimden umudunu kesme belki ayruntili ultrasonda guzel seyler soyler kuzum inan o kadar hikaye okdum ki aminyo sentez sonucu riskli cikip saglikli bebek doguran Rabim buyuk umudunu hic kesme rabbimden
Kesmemeye calisiyorum ama olmuyo cok dusuk bi ihtimali bekliyorum artik rabbim hayirlisini biliyodur benim sinavim da bu sekildeymis

Hic biseyi Rabbimden iyi hic kimse bilemez canim biliyorum zor bende ayni durumu yasadim cok aci bir durum ama Rabbiminde mucizesi bitmez hic zaman
Kesmemeye calisiyorum ama olmuyo cok dusuk bi ihtimali bekliyorum artik rabbim hayirlisini biliyodur benim sinavim da bu sekildeymis

Merhaba Kan pıhtılasması olup serklaj olanlar serklaj sonrası kan sulandırıcı ya kacgun ara verdiniz.
Bende pıhtılaşma yoktu ama 0.4 lük oksapar kullanıyordum bir önceki akşam her zamanki saatinden önce vuruldum sonraki akşam da saatini hatırlamıyorum ama iğneyi yaptık ara vermedim hiç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…