Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Kan pihtilasmasi icin hic ilac kullanmadim ben kullandigim serumlarin kan pihtilasmasini onledigini soyledi soktorum aspirin filan vermedi

Bide benim bu kasolmalarin caresi olsa cok guzel olur😫😫😫
Merhaba,
Sizinle aynı haftalardayız, benimde rahim ağzı 25 mm ölçüldü. 2 haftadır kasılmalarım var progesteron jel günde bir ve adalat günde bir kullanıyorum. Kasılmalar hiç geçmedi. Kasılma dediğimiz bebeğin bir yerde toplanması gibi değil mi? Doktorum bana yat demedi am sizin gibi bende çok az ayağa kalıyorum😔 allah sağlıkla vaktinde kucağımıza almayı nasip etsin hepimiz için...

Merhaba,
Sizinle aynı haftalardayız, benimde rahim ağzı 25 mm ölçüldü. 2 haftadır kasılmalarım var progesteron jel günde bir ve adalat günde bir kullanıyorum. Kasılmalar hiç geçmedi. Kasılma dediğimiz bebeğin bir yerde toplanması gibi değil mi? Doktorum bana yat demedi am sizin gibi bende çok az ayağa kalıyorum😔 allah sağlıkla vaktinde kucağımıza almayı nasip etsin hepimiz için...
Cnm geçmiş olsun banada Dr yat demedi günlük hayatına devam et dedi ama bende yatıyorum hep
Sende yat inş sağlıkla al bebeğini kucağına

Cnm geçmiş olsun banada Dr yat demedi günlük hayatına devam et dedi ama bende yatıyorum hep
Sende yat inş sağlıkla al bebeğini kucağına
Aynen yatıyorum, ya da ayaklarımı uzatıyorum. Arada kalkıp evde bir 10 dk dolanıyorum ki dolaşım artsın diye o kadar. Aminn hepimiz sağlıkla allalım kucağımıza inşallah🤲🏻

Amin cnm inş kan sulandırıcı da kullanıyomusun
Yok hayır. Dr 25. Haftada rahim ağzıını 25 mm ölçünce progesteronu sadece önlemiçin verdim dedi korkmana gerek yok dedi hatta. Ama benim içim rahat etmedi iki hafta sonra perinatologa gittim o da yine 25 mm ölçtü şükür🤲🏻 Rahat ol, eğer kasılman ve ağrın olursa haberleşiriz dedi. Kasılmanın ne olduğunu anlamadığımı nasıl anlayacağımı sordum tam gösteriyordu karnımda normalden biraz fazla tepki verdi rahim dedi ve adalat günde bir tablet başladı. Yani ben hala kasılmama mı bebek hareketi mi çok anlamıyorum açılcası. Bazen tek tarafta çıkıntı oluyor ama diğer taraf sertleşmemiş oluyor. İnşallah sağlıkla 38. Haftaya gelelim🤲🏻

Yok hayır. Dr 25. Haftada rahim ağzıını 25 mm ölçünce progesteronu sadece önlemiçin verdim dedi korkmana gerek yok dedi hatta. Ama benim içim rahat etmedi iki hafta sonra perinatologa gittim o da yine 25 mm ölçtü şükür🤲🏻 Rahat ol, eğer kasılman ve ağrın olursa haberleşiriz dedi. Kasılmanın ne olduğunu anlamadığımı nasıl anlayacağımı sordum tam gösteriyordu karnımda normalden biraz fazla tepki verdi rahim dedi ve adalat günde bir tablet başladı. Yani ben hala kasılmama mı bebek hareketi mi çok anlamıyorum açılcası. Bazen tek tarafta çıkıntı oluyor ama diğer taraf sertleşmemiş oluyor. İnşallah sağlıkla 38. Haftaya gelelim🤲🏻
İnş gelirsin geliriz cnm
Bende Dr 1 tane grogestan verdi ben günde 2 alıp haftada 1de proluton yaptırıyorum okuduğum kadarıyla kısalığa çözüm oluyo bende de 28.5dan 31.5a çıktı
Kasılma da nefesin kesilir karnının bi tarafı şişer seni rahatsız eder cnm

İnş gelirsin geliriz cnm
Bende Dr 1 tane grogestan verdi ben günde 2 alıp haftada 1de proluton yaptırıyorum okuduğum kadarıyla kısalığa çözüm oluyo bende de 28.5dan 31.5a çıktı
Kasılma da nefesin kesilir karnının bi tarafı şişer seni rahatsız eder cnm
Maşallah🧿🤲🏻 Nefesim kesilmiyor hiç olmadı öyle. Haftaya kendi dr um ile randevum var daha detaylı anlatıp daha detaylı soracağım. Ben son iki haftadır takip edip anlayabiliyorum kasılma vb açılcası.

Hayırlısı herşeyin dediklerinin hepsi doğru kesinlikle inşallah birdahakine böyle acı yaşamam 🙏 bazı şeyler yaşamadan bilinmiyor

Merhaba canim benim nasilsin oglusun nasil buyudumu kuzycuk
Haftan cok guzel masallahhhhh ❤
bak agrim var ,sizim var die die atlattin sukur. Bundan sonra bi sey olmaz Allahin izniyle. Ama agrilarin daha da artabilir; bebek agirlasip iyice kuvvetle tekmeledigi icin. Rabbim yardimcin olsun canim.
Yagiz da buyuyo sukur. Tam bi tosbik oldu. Darisi size ins ❤❤

Oyy kuzum 41 kere masAllah olsun canim canim cok sukur bu zamana kadar sapasaglam geldik 24 haftamda rahim boyum 23mm ye inmis vajinal olculdu 28 mm ee denildi simdide buyudukce agrilarla vajinadaki
Haftan cok guzel masallahhhhh ❤
bak agrim var ,sizim var die die atlattin sukur. Bundan sonra bi sey olmaz Allahin izniyle. Ama agrilarin daha da artabilir; bebek agirlasip iyice kuvvetle tekmeledigi icin. Rabbim yardimcin olsun canim.
Yagiz da buyuyo sukur. Tam bi tosbik oldu. Darisi size ins ❤❤

baskilarla ugrasyoruz

Verirsin canim benim -28 lerden bahsediyosun maşallah🙂 hamile kalmadan enfeksiyon icin guzel bi tedavi olursan ilk uc ay rahat gecer, dikisten sonrada ara ara tahlil vererek ilaclarla atlatirsin hic korkma.

Kızım olacak nasipse🤗 23. Haftada tekrar dikisim yenilendi , sadece diks tutuyor o gunden bugune kimildamadan yatiyordum, dün sari kati akinti gelince nisan sandim direk kontrole gittim, normalde 30. Haftada gidecektim ama bizm kiz doktoru gormek istemis🙂 vajinal enfeksiyonmus simdi fitil kullaniyorum. 4 saate yarim adalat sabah aksam magnezyum, gunluk progestan igne haftalik proluton igne, oksapar kullaniyorum.
Merhaba sarı akıntı ben de de vardı kokusuz bu enfeksiyon belirtisi mi 27 haftalık erken doğum yaptım ben ama sebebi ne bilmiyorum bazısı karnım da sertleşme yazıyor mesela ben hamilelik dönemin de bunu normal sandım yada sarı akıntıyı normal sandım rahim ağırlarım vardı bebek büyüyor diye normal saydım kendimi çok bilgisiz gördüm

Canim bebegim yasyormi karinda sertlesme karnin bi tarafi boyle sisiyor nefes alamiyorsun boyle rahatsiz bir his oluyo valla ben kasilmayi bu bebegimde his etdim diger 3 gebeligimde ne kasilmam olmustu nede agrim ama malesef kaybettim anlamaybiliyoruz
Merhaba sarı akıntı ben de de vardı kokusuz bu enfeksiyon belirtisi mi 27 haftalık erken doğum yaptım ben ama sebebi ne bilmiyorum bazısı karnım da sertleşme yazıyor mesela ben hamilelik dönemin de bunu normal sandım yada sarı akıntıyı normal sandım rahim ağırlarım vardı bebek büyüyor diye normal saydım kendimi çok bilgisiz gördüm

X