Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
tiwiks vajinit ne demek? ne olmuşsun yani?

ssaslan hamilelik seminerine gittiğimde doktor bahsetmişti bu üründen en iyisi bende alayım bir tane teşekkürler. Canım 34 haftaya gelıyorsun ama bebegın umarım bıraz daha sabreder. Cıger gelıstırıcı ıgneden sende vuruluyormusun?hangı ılacları kullanıyorsun sımdı?

hayır canım iğne vurulmadık ciğerler için zaten bu haftadan sonra da sanırım ihtiyaç da değilidr

serklajım 20+1de yapıldı benim başta nidilat kullanıyordum 3-4 hafta sonrasında dozu azaltarak kestik nst de sancı falan çıkmayınca ama başucumdaydı devamlı
kullandıklarım gyno ferrosanol- elevit ve duphalac(yataktan hiç kalkmadığım için tuvalet olayı da sürgüyle çünkü- kabız olmamak için)
yani özel bir ilacım yok

ever arkadaşım çok kötüydü o gün ben de herşey bitti diye düşündüm herkesi telaşlandırdım fisfisfisdr bile eşine ne yapmışsın senden daha panik olmuş dedi:eek:neyse ki bir şey yokmuş :1shok:kayıbım var benim geç kalmak istemedim yine keşke demek beni bitirirdi ben gerçekten panik biri olmuşum söz konusu bebiş olunca normal herhalde halim valla ne kimliğim vardı giderken ne sağlık karnem :bbo:umrumdada değildi naniknanikbir daha olmasın yeter ki ben haberdar ederim hafta içi kontrole gideceğim malum bayram girdi araya içim rahat olsun ben yazacağım fırsat buldukça canım öpüyorum

bencede canım her ne kadar hastanede hocanın bilgisi dahilinde olsada teşhisin yinede ona görünmende fayda var hem bu sayede bebişini bir daha görmüş olursunŞeniz..ooofff ben bile tedirgin oldum yani..Allahım inşallah başka sorunlar çıkarmaz ve sorunsuz bir şekilde doğurmanı diliyorum..:Saruboceq: senin durumun beni o kadar etkiliyor ki bunu bir kere daha anladım resmen..:nazar:Allah korusun bir şey olsa sanki benimde bütün ümidim kırılacak ve transferi bile olmak istemiycem:çok üzgünüm:.. seni iyi gördükçe ama içim içime sığmıyor bana güç veriyosun canım arkadaşım lütfen çok iyi olkaydirigubbakcemile3

arkadaşlar uzun zamandır tuubay dan haber alamıyoruz neden girmiyor acaba..

toprakcım seninle de uzun zamandır görüşemiyoruz nerelerdesin....

tiwikscim polis memuru olmana çok sevindim bende küçükken hep polis olmak isterdim..
bende bağcılarda oturuyorum kirazlı da sana yakın sayılırım...

tiwikscim polis memuru olmana çok sevindim bende küçükken hep polis olmak isterdim..
bende bağcılarda oturuyorum kirazlı da sana yakın sayılırım...

gerçekten yakın sayılırız arkadaşım benden güç aldığını biliyorum 3.trimestere girmişiz bile bak senin de şurda ne kadar kaldı ki hihoyyyt:lepi:bugün bacaklarım ve belim ağrıdı biraz şimdi geçti balkonda güneşlendik iyi oldu sağolsun eşim bayramda hep evdeydi bana iyi bakıyor son olayda panik atak ettim adamı :eek:bugünlere kadar geldik gerisi de gelir inşallah :Saruboceq:şmdiden bol bol gez 1 ay bir aydır ben bugün balkonda hava alınca bile gezmiş kadar oldum

hayır canım iğne vurulmadık ciğerler için zaten bu haftadan sonra da sanırım ihtiyaç da değilidr

serklajım 20+1de yapıldı benim başta nidilat kullanıyordum 3-4 hafta sonrasında dozu azaltarak kestik nst de sancı falan çıkmayınca ama başucumdaydı devamlı
kullandıklarım gyno ferrosanol- elevit ve duphalac(yataktan hiç kalkmadığım için tuvalet olayı da sürgüyle çünkü- kabız olmamak için)
yani özel bir ilacım yok

canım mantar olmuşum

canım mantar olmuşum

benim de kasıklarım falan hep pişik oluyor diye drun önerdiği pişik kremini kullanıyorduk
2 günde bir tekrarlayıp kaşıntı yapıyordu
son kontrolde dr travogen verdi 1 hafta kullandık 1 haftadır rahatladım
meğer benimki de pişik değil mantar kaynaklıymış
neyseki dış alandaydı sadece akıntımda falan herhangi bir değişikliğe sebep olmamıştı

gerçekten yakın sayılırız arkadaşım benden güç aldığını biliyorum 3.trimestere girmişiz bile bak senin de şurda ne kadar kaldı ki hihoyyyt:lepi:bugün bacaklarım ve belim ağrıdı biraz şimdi geçti balkonda güneşlendik iyi oldu sağolsun eşim bayramda hep evdeydi bana iyi bakıyor son olayda panik atak ettim adamı :eek:bugünlere kadar geldik gerisi de gelir inşallah :Saruboceq:şmdiden bol bol gez 1 ay bir aydır ben bugün balkonda hava alınca bile gezmiş kadar oldum

şakkıdıiyi yapmışsın sende şu son güneşli günlerin tadını çıkar, kara kış geliyor nede olsa bende bugün eşimle gezdim sahile gittik bir de adağımız vardı transferimden önce bir kan akıtmak istedik bebeklerimizi kaybettikten sonra bugün onu yerine getirdik bol bol dua ettim hepimiz için bizim gibi bebek isteyen herkesin içinde de bizim dualarını kabul et bebeklerimizi hayırlısıyla kucağımıza ver Rabbim dedim o zaman da onun için keselim dedim Allah hepimizin dileklerini versin en kısa zamanda inşallah..:Saruboceq:

haklısın canım eşlerimizde bizim yanımızda aynı olayları en az bizim kadar yoğun yaşıyorlar, bizi en çok onlar anlıyabiliyor ama zaten onlarda olmazsa nasıl başarabiliriz ki insanın eşi yanında destek olmazsa böyle günde ne anlamı kalırki sonunçta bizim de çabamız kendimiz kadar onlar içinde değilmimutlu bir yuvaya güzel bir meyve verebilmek sadece ikimize ait dünyanın en tatlı meyvesi..
neyseki canım çok korkmuşta olsan herşeye rağmen korktuğumuz şeyin olmaması en büyük tesellimiz, kendimizi ne kadar korkuttuğumuzu böyle durumlarda daha iyi anlayıp sonra yaptıklarımıza kendimiz bile gülebiliyoruz değilmi?sende adamı panik atak ettiysen normal yani bizi burda paranoyak ettin canım...:))))))
bizde bu kadar evham olduktan sonra bakalım benim başıma neler gelir hep beraber görücez..kocalarınızı panik atak yapmakla kalsak cemil hoca ne yapar acaba bizim gibi hastalar la adamcağız kimbilir bizim gibi kaçtane hastayla uğraşmıştır bugüne kadar ve daha nicelerimiz gelir..Allah onunda yardımcısı olsun.. bir keresinde bana demişti ki bazen o kadar gereksiz şeyler için bile arıyorlar ki beni saçımı hamileyken boyasam mı yoksa röfle mi yaptırsam daha zaralı diye arıyanlar oluyor demişti:))))) neyseki biz o kadar da değiliz..ama mutlaka git bu hafta görsün seni..sende benim selamımı söyle hocam sibel bir ayı kalmış bir ay sonra ordayım diyor de...:))))))))

kızlar nasılsınız. ya sie bir sorum olcak.gecenlerde doktora gitmiştim enfeksiyon için nidazol adında bir fitil verdi.kullanan varmı?birde yeniden hamilelik düşünenler doktora gidip herhangi bir kontrolden geçtinizmi yoksa doktora gitmeye gerek yokmu ne dersiniz

Merhaba Yaren bende Kirazlı Yenimahallede oturuyordum kaç yaşındasın. Hamilemisin?

merhaba canım ben yılbaşında 27 olucam.. ben ikiz hamilelik geçrdim ama beş ay önce bebeklerimi 5.5 aylıkken rahimağzı yetmezliğinden kaybettim.. şimdi eğer bir aksilik çıkmazsa bir ay sonraya dondurulmuş yumurtalarımla transfer olmayı bekliyorum:CüvCüv:
sen şimdi nerde oturuyorsun taşınmışsın galiba..sen kaç haftalık hamileydin canım?:1hug:

kızlar nasılsınız. ya sie bir sorum olcak.gecenlerde doktora gitmiştim enfeksiyon için nidazol adında bir fitil verdi.kullanan varmı?birde yeniden hamilelik düşünenler doktora gidip herhangi bir kontrolden geçtinizmi yoksa doktora gitmeye gerek yokmu ne dersiniz

:kahve:bence gitmek gerek canım heleki bizim gibi biraz sorunlu:uhm: olanlar sadece hamilelikte değil hamilelik öncesi de gitmeliler bence..:eek:

Kızlar siz ankaralıydınız değil mi
hakan şatıroğlu diye bir profun adını duydunuz mu
Arkadaşım ben Hakan Şatıroglunu tanıyorum. Ben hamilelik öncesi genel muayeneye gitmiştim.

Özellikle tüp bebek konusunda uzman. Hamile kaldıktan sonra bıraktım onun kliniğine gitmeyi, çünkü hep kliniğinde çalışan diğer doktorlara devrediyor hastayı bir süre sonra.

Ama hamile kalmamda bir sorun olursa yine ona gitmeyi düşünüyorum.

Arkadaşım ben Hakan Şatıroglunu tanıyorum. Ben hamilelik öncesi genel muayeneye gitmiştim.

Özellikle tüp bebek konusunda uzman. Hamile kaldıktan sonra bıraktım onun kliniğine gitmeyi, çünkü hep kliniğinde çalışan diğer doktorlara devrediyor hastayı bir süre sonra.

Ama hamile kalmamda bir sorun olursa yine ona gitmeyi düşünüyorum.

teşekkürler arkadaşım

bence git arkadaşım
doktorunu belirledin herhelde
önden bi gidip bilgilendirmek lazım
ben öyle yapmıştım
hem ben hem doktorum hazırdı bu duruma
her şeyi planlamıştık
onun tatillerini, seyahatlerini falan

Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba
ne zamandır giremedim hepinizin geçmiş bayramı kutlu olsun
sizlere birşey sorucam
üç doktor adı aldım Prof.Acar KOÇ, Prof.Sinan BEKSAÇ ve Prof.Lütfü ÖNDEROĞLU
Bu doktorlar hakkında bilgisi olan varsa lütfen bana fikirlerinizi söyleyin
Şimdiden hepinize çok teşekkür ederim.

Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba
ne zamandır giremedim hepinizin geçmiş bayramı kutlu olsun
sizlere birşey sorucam
üç doktor adı aldım Prof.Acar KOÇ, Prof.Sinan BEKSAÇ ve Prof.Lütfü ÖNDEROĞLU
Bu doktorlar hakkında bilgisi olan varsa lütfen bana fikirlerinizi söyleyin
Şimdiden hepinize çok teşekkür ederim.
Merhaba arkadaşım, galiba bu 3 doktor arasında kaldın:)) Bu doktorlarla görüştünmü sen peki?

Merhaba arkadaşım, galiba bu 3 doktor arasında kaldın:)) Bu doktorlarla görüştünmü sen peki?

Merhabaaaaaaa arkadaşım!
Evet kararsız kaldım :)
Hepsi de yüksek riskli gebelik uzmanı
Sinan Bey'e ulaşmak zor 2 ay sonraya randevu veriyor muayenehanesi de yokmuş Hacettepede özel muayene olunuyormuş. Ama istediğimiz zaman ulaşmakta problem yaşarız gibi geliyor bana
Birkez de olsa görünmek istiyorum ona da
Bu arada daha araştırma aşamasında olduğum için hiçbiriyle görüşmedim.
Ama sen galiba Acar KOÇ'a gittin dimi?
Nasıl bir doktor sence?

X