Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
tiwiks sen kacıncı haftadaydın.. sende dıkıs vardı galıba dımı? ne kadar zamandır bır kontrole gıdıyorsun? wc ye de mı kalkmııyorsun sen? nıdılat kullanıyormusun? ıgne sanada vurulacakmı?

ne kadara düşmüş boyu bir şey dediler mi kasılma olmaması lazım yoksa rahim açılır nidilat pruluton rahim kasılmaarını azaltır magnezyum kullanıyormusun ayağa kalktıkça ağırlık biner rahime yat canım kalkma sakın

yaa kendı doktorum gecen gıttıgımde 2.2 demıstı. pzt gıttıgımde servıks boyu kalmamıs dedı.ama wc ye falan kalkabılecegımı soledı. hemen aynı gun baska bır doktora daha gıttım durum o kadar cıddımı dıye o servıks boyu kalmamıs degıl 2 - 2.2 cıvarı dedı. O da wc dısında kalkmayacaksın dedı..

proluton 1 er hafta arayla 2 defa vuruldum. Pazar gunu 3 vurulacam
nıdılat 6 saatte bır yanı gunde 4 defa kullanıyorum
magnezyumda gunde 3 defa.

arada oluyor yıne kasılma sancı ama ılk bastakı kadar degıl

tiwiks sen kacıncı haftadaydın.. sende dıkıs vardı galıba dımı? ne kadar zamandır bır kontrole gıdıyorsun? wc ye de mı kalkmııyorsun sen? nıdılat kullanıyormusun? ıgne sanada vurulacakmı?

canım benim 27 haftam bitti 28 den gün alıyorum ben ayda 1 gidiyordum 15 güne düşecek sanırım artık 31 den sonra o günlere gelebilirsek benim dikişim var canım daha önce ikizlerimi kaybettiğim için böyle bir problemim olduğunu öğrenmiştim ben nidilatı dikişten sonra kısa bir süre kullandım şimdi prulutonla magnezyum kullanıyorum vitamin demir de ekstra tuvalete banyoya bir takım ihtiyaçlarım için kalkıyorum iğne bana da vurulacak ama daha zamanı varmış drum kartıma gününü not almış gördüm bu bize özel birşey değil canım her hamileye veriliyormuş biliyorsun zamanında doğan bebeklerde bile solunum problemi olabiliyor seninki de önlem amaçlı kasılman var mı peki

yaa kendı doktorum gecen gıttıgımde 2.2 demıstı. pzt gıttıgımde servıks boyu kalmamıs dedı.ama wc ye falan kalkabılecegımı soledı. hemen aynı gun baska bır doktora daha gıttım durum o kadar cıddımı dıye o servıks boyu kalmamıs degıl 2 - 2.2 cıvarı dedı. O da wc dısında kalkmayacaksın dedı..

canım anlattıklarınla tedirgin oldum biraz.sen kaçıncı haftandasın.bence yatarken kalçanın altına arada bir yastık koy.baskıyı azaltıyor ve rahatlatıyor.bende koymuştum.bebeğim dikişlerimi tekmeliyordu.tuvaletide yapabilirsen kalkma.bu söylediğim çok zor tabi söylemesi kolay.benim doktorum beni sıkmadı ama ben yapmayı düşündüm.yapamadım.
Allah yardımcın olsun.hepimiz için dua ediyorum.

proluton 1 er hafta arayla 2 defa vuruldum. Pazar gunu 3 vurulacam
nıdılat 6 saatte bır yanı gunde 4 defa kullanıyorum
magnezyumda gunde 3 defa.

arada oluyor yıne kasılma sancı ama ılk bastakı kadar degıl

2.2 çok kısa değil ama riskli 1in alt yüksek riskli diye biliyorum acil seklajı atsalardı keşke ama oda riskli belki daha çok zararı olacaktı bence ilaçların faydası olacak inşallah ama yatmanın da faydası büyük benim dikişten onra kısalmam yok ama her dr farklı ölçüyor karından ölçülünce kısa çıkıyor rahimden ve mesane doluyken ölçüm yapılması lazım dikkat et moralini yüksek tut arkadaşım bu gün de senin içi dua edeceğim

zaten kasılma sancı ıle oluyor ama az. ılacların etkısı ıle pek olmuyor gunde bı kac kez olabılıyor. Ama hep vajımdan ıdrar kacıracakmısım hıssı hep oluyor. doktora onu soracam haftaya gıttıgımde. salıha sen bebegını almıstın kucagına dımı. Bende ıgnemın ılkını pazartesı ıkıncısını dun aksam vuruldum cıger gelıstırıcılerın her an dogabılır dıye

arkadaşım bu iğne 26.haftadan önce yapılmıyor çünkü bebeğe bir faydası olmuyor 26.haftadan önce

canım ben şimdi yaptımıyacağım ama doktorun bana bu iğneden bahsetmezse ben soracağım hiç değilse adını öğrenmek istedim cevap için teşekkürler.

2.2 çok kısa değil ama riskli 1in alt yüksek riskli diye biliyorum acil seklajı atsalardı keşke ama oda riskli belki daha çok zararı olacaktı bence ilaçların faydası olacak inşallah ama yatmanın da faydası büyük benim dikişten onra kısalmam yok ama her dr farklı ölçüyor karından ölçülünce kısa çıkıyor rahimden ve mesane doluyken ölçüm yapılması lazım dikkat et moralini yüksek tut arkadaşım bu gün de senin içi dua edeceğim

valla ıkı doktor da hem vajınal hem ultrasonnla olctu. ılk doktorum cok az kalmamıs gıbı bısı dedı. dıgerı 2.2. dedı. aynı gun gıttım dusun artık. benım 27 haftada ortaya cıktıgı ıcın dıkıs olayı da soz konusu degıldı. dogumu tetıkler dıye. 15 gun oncesıne kadar hıc problemım yoktu yanı.

tesekkurler dualarınız ıcın cok ıhtıyacım var

beni yarın dikişlerim alınacak arkadaşlar. hemşireler dikişlerinin alındığı günleride göreceğiz derken inanamıyordum.ama 38.haftamın sonundayım. yani oldu. doktorum 28 ine kadar bekleyip sezeryanla alacağını söyledi.Allah hepimizi bu zorlu yolda muaffak etsin.sıkıntılı günlerden sonra başarmak beni hala şaşırtıyor.kızımı kucağıma alacağıma inanamıyorum. artık doktorlardan kurtulmak istiyorum.Allah hepimizi hastanelerden kurtarsın.

ayyy canım ya cok sevındım. dogum tarıhı bellı mı .. sezeryan mı normal mı oluyor bu durumda?

ayyy canım ya cok sevındım. dogum tarıhı bellı mı .. sezeryan mı normal mı oluyor bu durumda?

1 hafta sancımın gelmesini bekleyecek doktor.sanırım son anda bile sezeryan yapacak bence.daha önce rahim ameliyatı geçirdiğim için normal doğumu sakıncalı buluyor doktorum.bizde bebeğimizi riske atmayacağız.1 hafta daha bekleyecek .bakalım dikişşiz kaç gün taşıyacağım.

beni yarın dikişlerim alınacak arkadaşlar. hemşireler dikişlerinin alındığı günleride göreceğiz derken inanamıyordum.ama 38.haftamın sonundayım. yani oldu. doktorum 28 ine kadar bekleyip sezeryanla alacağını söyledi.Allah hepimizi bu zorlu yolda muaffak etsin.sıkıntılı günlerden sonra başarmak beni hala şaşırtıyor.kızımı kucağıma alacağıma inanamıyorum. artık doktorlardan kurtulmak istiyorum.Allah hepimizi hastanelerden kurtarsın.
canım ne güzel senin sıkıntın bitti sayılır biz de o günlere geliriz inşallah

1 hafta sancımın gelmesini bekleyecek doktor.sanırım son anda bile sezeryan yapacak bence.daha önce rahim ameliyatı geçirdiğim için normal doğumu sakıncalı buluyor doktorum.bizde bebeğimizi riske atmayacağız.1 hafta daha bekleyecek .bakalım dikişşiz kaç gün taşıyacağım.

neden bekliyor anlamadım zaten sezeryan olacaksın sancıyı beklemesi gerekir mi bir an önce bitseydi beklemen neyse sanırım dikişin başarısını tasdikleyecek drun dikiş alındıktan sonra kısa sürede doğum oluyormuş zaten arkadaşım bende nasip olursa sezeryandan korksamda bebeğim için ve rahimin daha fazla görmemesi için sezeryan düşünüyorum şimdiden tebrikler canım bebişi de görürüz artık burdan

tabıkı bızım gıbı rısklı gebelıklerde doktorumuz ne derse o sekılde dogum yapacaz ama yıne de arastırmak lazım normal mı sezeryan mı bu sorunun ılerde tekrarlanmaması acısından daha ıyıdır?

ınsallah tiwiks inşallah darısı başımıza.. yaa 34 bı gorebılsem[/QUO melekcim moral çok önemli bizim durumumuzda rahim açılacak diye bir şey yok olabilir deniliyr bunu kimse bilemez sibel dra sormuş ölçüler bir belirti değilmiş çoğu kadın bundan daha kısayla bile doğum yapıyormuş zamanında tavşancık arkadaş varmış bu sitede 4cm rahim boyuna rağmen açıklık varmış ama bebeğini kucağına almış yine de sen güçlü bir kadın olmalısın bebeğin karnında duruşu nasıl eğer kafa yukarda ayaklar aşağıdaysa mesanene baskı yapabilir idrar kaçıracak hissi ondan olabilir ki bu haftalarda böyle olurmuş zatenbende de oluyor bazen

canım bebegın durusu yuzunden doktor suphenelıp rahım agzı boyunu olctu zaten. bebek dogum pozısyonunu almıs durumda. kafasını legen kemıklerınıın ıcıne sokmus bıle. bır dahada donmezmıs. basıyla baskı yapıyor herhalde. zaten bende pelvıs bolgesınde ınanılmaz dolgunluk hıssedıyordum. 15 gundur o sekılde :) bak yıne wc ye gıdecem

neden bekliyor anlamadım zaten sezeryan olacaksın sancıyı beklemesi gerekir mi bir an önce bitseydi beklemen neyse sanırım dikişin başarısını tasdikleyecek drun dikiş alındıktan sonra kısa sürede doğum oluyormuş zaten arkadaşım bende nasip olursa sezeryandan korksamda bebeğim için ve rahimin daha fazla görmemesi için sezeryan düşünüyorum şimdiden tebrikler canım bebişi de görürüz artık burdan

teşekkür ederim canım darısı hepinize.yarın doktoruma herşeyi soracağım.ben dikiş alındıktan sonra neler yaşayacağımı merak ediyorum. bebek birden gelir mi diye sordum.öyle kolay değil dedi.biraz tedirginim .doktora yetişemem gibi geliyor.ben ilçede oturuyorum .40 dakikalık mesafe var.doğurana kadar rahatlamayacağım. sancım gelecek diye korkuyorum.dikişlerim acıyor sende yaşıyormusun.patlayacak gibi.

tabıkı bızım gıbı rısklı gebelıklerde doktorumuz ne derse o sekılde dogum yapacaz ama yıne de arastırmak lazım normal mı sezeryan mı bu sorunun ılerde tekrarlanmaması acısından daha ıyıdır?
melekciğim bu sorun hep olacak her hamilelikte bunun bir tedavisi yok dikişle önlem alınıyor sadece ki benimki tedavilerden mi oldu yoksa doğuştan mı bilmiyorum senin de böyle bir sorunun vadı farkedilmedi belki de çünkü böyle bir durum 3.trimesterde de ortaya çıkabiliyor bu sitede arkadaş vardı gülkara o da ilk bebişini 30.haftada kaybetmişti ama küveze geç girmişti bebişi ikinci bebişini 36.haftada dikiş sayesinde dünyaya getirdi serklaj 2.ve 3.trimesterde rahim ağzı problemi yaşayanlara yapılıyor
sen yine de şanslısın bebişini bu zamana kadar taşıdın ki önlem almaya da devam ediliyor

teşekkür ederim canım darısı hepinize.yarın doktoruma herşeyi soracağım.ben dikiş alındıktan sonra neler yaşayacağımı merak ediyorum. bebek birden gelir mi diye sordum.öyle kolay değil dedi.biraz tedirginim .doktora yetişemem gibi geliyor.ben ilçede oturuyorum .40 dakikalık mesafe var.doğurana kadar rahatlamayacağım. sancım gelecek diye korkuyorum.dikişlerim acıyor sende yaşıyormusun.patlayacak gibi.

dikiş alınınca kısa bir sürede belki bu 1 -2 haftada doğum başlıyor yada açılma olmuyormuş böyle olupta sezeryan olan birini okudum burda bir yerde canım dikişlerim acımıyor benim daha bebek o kadar büyük değil benim bebişin kafası aşağıda o yüzden ayaklarıyla vurduğu gibi vuramıyor belki senin haftalara gelince aynı şeyleri yaşarım zaten bebek hemen gelmez canım sen yine de dikiş alındıktan sonra imkanın varsa merkezde bir yerde kalsan için rahat eder yada alsın bebeği bekletmesin bilmiyor mu senin ilçeden geleceğini drun sezeryan sezeryan 2 hafta önce oluyor benim bildiğim dikiş sezeryan olacaklar için ameliyatta alınır normalse 37 38 de alınır ben gerçekten anlamadım canım drunu tabii sancının olabileceğini düşünerekhesaba rahimin sancı geldikçe dikişten yırtılabileceğini düşünmüş de olabilir neyse sen rahat ol canım

X