Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Merhabaaaaaaa arkadaşım!
Evet kararsız kaldım :)
Hepsi de yüksek riskli gebelik uzmanı
Sinan Bey'e ulaşmak zor 2 ay sonraya randevu veriyor muayenehanesi de yokmuş Hacettepede özel muayene olunuyormuş. Ama istediğimiz zaman ulaşmakta problem yaşarız gibi geliyor bana
Birkez de olsa görünmek istiyorum ona da
Bu arada daha araştırma aşamasında olduğum için hiçbiriyle görüşmedim.
Ama sen galiba Acar KOÇ'a gittin dimi?
Nasıl bir doktor sence?
Bana birkaç doktor tanıdığımızın tavsiyesi üzerine gittim ona. Söylediğin gibi riskli gebelik konusunda uzman zaten. Ben tüm hikayeyi anlattım ona.

Bundan sonraki gebeliğimde kesin dikiş atacakmısınız diye sorduğumda sadece verilere dayanarak karar vereceğini şimdiden birşey söyleyemeyeceğini belirtti.Muayenede de bujilerle rahim ağzını ölçtü ve kısa olduğunu söyledi. Ama ona giden diğer hastalardan duyduğum kadarıyla, hastasıyla birebir ilgilenen ve gereksiz her türlü müdahaleye karşı bir doktormuş. Mesela folik asit kullanımını gereksiz buluyo:))

Bana birkaç doktor tanıdığımızın tavsiyesi üzerine gittim ona. Söylediğin gibi riskli gebelik konusunda uzman zaten. Ben tüm hikayeyi anlattım ona.

Bundan sonraki gebeliğimde kesin dikiş atacakmısınız diye sorduğumda sadece verilere dayanarak karar vereceğini şimdiden birşey söyleyemeyeceğini belirtti.Muayenede de bujilerle rahim ağzını ölçtü ve kısa olduğunu söyledi. Ama ona giden diğer hastalardan duyduğum kadarıyla, hastasıyla birebir ilgilenen ve gereksiz her türlü müdahaleye karşı bir doktormuş. Mesela folik asit kullanımını gereksiz buluyo:))

Teşekkür ederim verdiğin bilgi için arkadaşım
Hastasına karşı ilgili olması çok güzel
Folik asit için gereksiz diyor demek biz hep önemli diye düşünürdük oysa ki:))
Benim durumum biraz daha zor galiba rahim ağzım yok gibi bişeymiş çünkü
Ama bana önceden karın açılarak dikiş atılmıştı
Hala duruyor dikişlerim bakalım
doktorlar ne diyecek çok merak ediyorum!!

Teşekkür ederim verdiğin bilgi için arkadaşım
Hastasına karşı ilgili olması çok güzel
Folik asit için gereksiz diyor demek biz hep önemli diye düşünürdük oysa ki:))
Benim durumum biraz daha zor galiba rahim ağzım yok gibi bişeymiş çünkü
Ama bana önceden karın açılarak dikiş atılmıştı
Hala duruyor dikişlerim bakalım
doktorlar ne diyecek çok merak ediyorum!!
Aslında gidip kendin görüşmen daha önemli tabi,

Hem doktorla aranda iyi bi elektrik oluşması gerekiyor biliyosun, o elektrik oluşacak ve doktora güveneceksin için bi nebze rahat etsin.

Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba
ne zamandır giremedim hepinizin geçmiş bayramı kutlu olsun
sizlere birşey sorucam
üç doktor adı aldım Prof.Acar KOÇ, Prof.Sinan BEKSAÇ ve Prof.Lütfü ÖNDEROĞLU
Bu doktorlar hakkında bilgisi olan varsa lütfen bana fikirlerinizi söyleyin
Şimdiden hepinize çok teşekkür ederim.

CANIM BN LÜTFÜ ÖNDEROĞLUNA GİTMİŞTİM...DEEDİĞİN GİBİ SİNAN BEKSAÇA RANDEVÜ BULAMAMIŞTIM.ACİL DOKTOR LAZIMDİ İLK BEBEĞİMDE PROBLEM ÇIKMIŞTI SONRA ÖNDEROĞLUNA GİTMİŞTİM AMA BN OLUMLU SONUÇ ALAMADIM 1. GEBELİĞİME SON VERİLDİKTN SONRA ONA GİTMEYE DEVAM ETTİM 22 HAFTADA AÇIKLIK OLDU DİKİŞ ATILDI (SADECE AMELİYATLARDA GÖRDÜM)3 HAFTA HASTANEDE YATTIM SADECE 1 KEZ GLDİ YANIMA 3 GEBELİĞİMDEDE HADİ DEDİM YİNE ORAYA GİTTİM DİKİŞ ATILDI 1 HAFTA HASTANEDE KALDIM YİNE UĞRAMADI YANIMA NEDE ARADI BEBEĞİN DURUMU NE OLDU...3 YIL ONUN HASTASIYDIM İNSAN BEKLİYO İLGİSİZ BİR TİP BENCE SADECE MUANESİNİN YAPIYO PARASINI ALIYO.HASTANEDE YATTIĞIMDA SİNİN BEKSAÇIN HASTASI ÇOKTU VE HASTALARIDA MEMNUNDU.4 DE ZEKAİ TAHİRDE BİR DOKTORA GİTTİM UZMANDI AMA İLGİLİYDİ VE HER ARADIĞIMDA ULAŞTIM...AMA 2 BEBEĞİMİ KAYBETME NEDENİM ÖNDEROĞLUYDU BİRAZ DAHA DİKKATLİ VE İLGİLİ OLDAYDI BÖLE OLMAYACAKTI...HALEN ÇOK KIZGINIM:eek:klava:NEYSE VALLA BEN DAHA SONRA BİRKAÇ DOKTORA GİTTİM ONA GÖE KARAR VERDİM...DOKTOR İŞİ ÇOK ZOR KOLAY GELSİN CANIM

CANIM BN LÜTFÜ ÖNDEROĞLUNA GİTMİŞTİM...DEEDİĞİN GİBİ SİNAN BEKSAÇA RANDEVÜ BULAMAMIŞTIM.ACİL DOKTOR LAZIMDİ İLK BEBEĞİMDE PROBLEM ÇIKMIŞTI SONRA ÖNDEROĞLUNA GİTMİŞTİM AMA BN OLUMLU SONUÇ ALAMADIM 1. GEBELİĞİME SON VERİLDİKTN SONRA ONA GİTMEYE DEVAM ETTİM 22 HAFTADA AÇIKLIK OLDU DİKİŞ ATILDI (SADECE AMELİYATLARDA GÖRDÜM)3 HAFTA HASTANEDE YATTIM SADECE 1 KEZ GLDİ YANIMA 3 GEBELİĞİMDEDE HADİ DEDİM YİNE ORAYA GİTTİM DİKİŞ ATILDI 1 HAFTA HASTANEDE KALDIM YİNE UĞRAMADI YANIMA NEDE ARADI BEBEĞİN DURUMU NE OLDU...3 YIL ONUN HASTASIYDIM İNSAN BEKLİYO İLGİSİZ BİR TİP BENCE SADECE MUANESİNİN YAPIYO PARASINI ALIYO.HASTANEDE YATTIĞIMDA SİNİN BEKSAÇIN HASTASI ÇOKTU VE HASTALARIDA MEMNUNDU.4 DE ZEKAİ TAHİRDE BİR DOKTORA GİTTİM UZMANDI AMA İLGİLİYDİ VE HER ARADIĞIMDA ULAŞTIM...AMA 2 BEBEĞİMİ KAYBETME NEDENİM ÖNDEROĞLUYDU BİRAZ DAHA DİKKATLİ VE İLGİLİ OLDAYDI BÖLE OLMAYACAKTI...HALEN ÇOK KIZGINIM:eek:klava:NEYSE VALLA BEN DAHA SONRA BİRKAÇ DOKTORA GİTTİM ONA GÖE KARAR VERDİM...DOKTOR İŞİ ÇOK ZOR KOLAY GELSİN CANIM

Merhaba arkadaşım
öncelikle sana çok geçmiş olsun çok sıkıntılı günler geçirmişsin gerçekten
şimdi ki durumun nasıl peki? kasılma önleyici ilaç vermişler miydi sana ?
verdiğin bilgiler için teşekkür ederim canım :)

Dibircik şimdi okudum sanırım 4. de Barış bebeğine kavuşmuşsun Allah bağışlasın yavrunu sana darısı bizlerin başına
Birşey öğrenebilir miyim nasıl bir uygulama yapılmıştı sana hamileliğinde? benim dikişlerim hala duruyor ama bana kasılma önleyici iğne ve ilaç vermeleri gerekiyormuş galiba bir doktor öyle dedi sen de kullanmış mıydın bu ilaçları dikişi olan herkese verilmiş galiba okuduğum kadarıyla
umarım bende de işe yarar inşallah!
Bu arada zekai tahirdeki dr un adı neydi?
çok soru sordum sana nolur kusura bakma!

merhaba tiwikscim nasılsın üç gündür yazmadın ama iyisindir inşallah.. kontrole ne zaman gidiyorsun gelince yaz canım.. seni çok çok öptüm tatlım..

merhaba tiwikscim nasılsın üç gündür yazmadın ama iyisindir inşallah.. kontrole ne zaman gidiyorsun gelince yaz canım.. seni çok çok öptüm tatlım..

merhaba canım iyiyim dün konroldeydim cemil hocam beklemiyordum böyle bir şey ama yine de korkuttun beni dedi bir problem yok çok şükür içim daha da rahatladı istirahate devam inan oturamıyorum yatmaya alıştığım için mi bilmiyorum şu ciğer geliştirici iğneyi her hamileye yapıyorlarmış artık zamanı gelince ben de olacakmışım duruma göre birkaç ilaç söyledi kullanmam için mutlu mutlu ayrıldık benim 3 hafta sonra gideceğim bir problem olmazsa ocağın 2.haftası seninle görüşebiliriz belki hihoyyytöpüyorum ben de seni

tiwiks iyi olmana swvindim. Pzt doktora kontrole gıttım. Doktor nerdeyse hastaneye yatırıyordu. Bebek her an gelebılır dedı.Sımdı evde wc dısında kalkmıyorum bende

Hatta daha sonra ıkıncı bır doktora gıttım nısantasında o da aynı seylerı soyledı. Haftada bır kez olmak uzere 2 tane proluton depot vurulmustu. Pazartesı aksamı 2 ampul celestone vuruldum. Pazartesıden berı 6 saatte bır nıdılat da kullanıyorum. 2 ampul celestone da dun aksam vuruldum. Ara ara sancıları hıssedıyorum ben. Ilaclar bıraz azalttı ama galıba

Dua edin kızlar en azından şu 34.haftayı göreyebileyim. 1 ay daha sabret oğlum

tiwiks iyi olmana swvindim. Pzt doktora kontrole gıttım. Doktor nerdeyse hastaneye yatırıyordu. Bebek her an gelebılır dedı.Sımdı evde wc dısında kalkmıyorum bende
sağol canım neden açılman mı var yoksa bence kalkma tuvalete altına sürgü koy büyük tuvalet için kalk yatarak s-üreni uzatabilirsin dikkat et bol su iç iyi beslen ki bebiş kilo alsın ciğer geliştirici iğneni olmuşsun bu en az 2 hafta bebişin öne götürür Korkma sakın

Son düzenleme:
Hatta daha sonra ıkıncı bır doktora gıttım nısantasında o da aynı seylerı soyledı. Haftada bır kez olmak uzere 2 tane proluton depot vurulmustu. Pazartesı aksamı 2 ampul celestone vuruldum. Pazartesıden berı 6 saatte bır nıdılat da kullanıyorum. 2 ampul celestone da dun aksam vuruldum. Ara ara sancıları hıssedıyorum ben. Ilaclar bıraz azalttı ama galıba

Dua edin kızlar en azından şu 34.haftayı göreyebileyim. 1 ay daha sabret oğlum

ya canım git hastane de yat lütfen ilaçla serumla açılmayı sancıyı durdururlar evde kalma dualarım seninle hemen yat hastaneye

Son düzenleme:
ya canım git hastane de yat lütfen ilaçla serumla açılmayı sancıyı durdururlar evde kalma dualarım seninle hemen yat hastaneye

canım benım allahtan rahım agzım kapalı. rahım agzı boyu kısa. buda 2 hafta once ortaya cıktı. Yatıyorum 2 haftadır. Wc ye falan kalkıyorum ama. Ama dıkısım falan da yok. acılma olursa dogumu durduramazlarmıs. Bakalım bebegım sabredecek en az 1 ay daha.

bu arada benım cıger gelıstırıcı ıgnenın adı celestone

canım benım allahtan rahım agzım kapalı. rahım agzı boyu kısa. buda 2 hafta once ortaya cıktı. Yatıyorum 2 haftadır. Wc ye falan kalkıyorum ama. Ama dıkısım falan da yok. acılma olursa dogumu durduramazlarmıs. Bakalım bebegım sabredecek en az 1 ay daha.

bu arada benım cıger gelıstırıcı ıgnenın adı celestone

ne kadara düşmüş boyu bir şey dediler mi kasılma olmaması lazım yoksa rahim açılır nidilat pruluton rahim kasılmaarını azaltır magnezyum kullanıyormusun ayağa kalktıkça ağırlık biner rahime yat canım kalkma sakın

X