Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
hepinize iyi bayramlar arkadaşlar.hepimizin bebeklerimize kavuşması dileğiyle.
cuma günü kontrolüm vardı.herşey yolunda gidiyor çok şükür.37.haftaya girdim.doktorum 15 gün sonra dikişlerimi alacak ve 1 haftada daha bekleyecek.bana artık normal hamileler gibi davranabilirsin dedi.fakat bebeğim çok baskı yaptığı için rahat edemiyorum.evde biraz geziyorum. uzun zamandır ilk defa kahvaltı hazırladım.mutfağımı bile çok özledim.yinede çok dikkat ediyorum
.bu zamana gelebilmek benim için hayaldi.ama oldu.hepimiz için dua ediyorum.inşallah güzel günler yaşayacağız.

hepinize iyi bayramlar arkadaşlar.hepimizin bebeklerimize kavuşması dileğiyle.
cuma günü kontrolüm vardı.herşey yolunda gidiyor çok şükür.37.haftaya girdim.doktorum 15 gün sonra dikişlerimi alacak ve 1 haftada daha bekleyecek.bana artık normal hamileler gibi davranabilirsin dedi.fakat bebeğim çok baskı yaptığı için rahat edemiyorum.evde biraz geziyorum. uzun zamandır ilk defa kahvaltı hazırladım.mutfağımı bile çok özledim.yinede çok dikkat ediyorum
.bu zamana gelebilmek benim için hayaldi.ama oldu.hepimiz için dua ediyorum.inşallah güzel günler yaşayacağız.

:nazar:senin adına çok sevindim arkadaşım inşallah bebeğini de sorunsuz bir şekilde dünyaya getirirsin:nazar: ve bizede Allah senin gibi hayal olan günleri görmeyi nasip eder...a.s.

saliha çok sevindim canım senin adına.. Allah sabrının mükafatını veriyor işte. Sen kaçıncı haftadan beri yatıyordun? ne zaman atılmıştı dikişlerin. Canım benim yaa..

yaren darısı sizin başınıza arkadaşım. Allah isteyen herkese nasip etsin

saliha çok sevindim canım senin adına.. Allah sabrının mükafatını veriyor işte. Sen kaçıncı haftadan beri yatıyordun? ne zaman atılmıştı dikişlerin. Canım benim yaa..

yaren darısı sizin başınıza arkadaşım. Allah isteyen herkese nasip etsin
çok teşekkür ederim.Allah hepimizin muradını versin.ben hamile kalır kalmaz yatmaya başladım.ben tedbir olsun diye yattım.dikişten sonra yatmak gerekiyor.ama doktorum beni çok sıkmadı ben çok dikkat ettim.14.haftanın başında atıldı.artık doktor dikkat etmene gerek yok dedi ama ben yine dikkat ediyorum.20.sine kadar dikkat edeceğim.sen kaçıncı haftadasın.sanırım sende dikiş yoktu.

:nazar:senin adına çok sevindim arkadaşım inşallah bebeğini de sorunsuz bir şekilde dünyaya getirirsin:nazar: ve bizede Allah senin gibi hayal olan günleri görmeyi nasip eder...a.s.
çok zorlu bir süreç yaşadım günleri değil saatleri saydım.halada 1 gün kalsa kar diyorum.inşallah sende en kısa zamanda hamile kalırsın.

dikiş yok bende.ilk gebeliğim.1 hafta önce çıktı bu durumum ortaya. 1 haftadır günler geçmiyor sürekli yattığım için. Ben senin kadar yatmasamda yatıyorum arada kalkıyorum yiyecek bişiler hazırlıyorum suyumu dolduruyorum falan filan. ama benimki sizinki kadar ileri derece değil.inşallah rahim ağzı boyum daha da kısalmaz. Bu arada takvimimde de yazıyor 28 haftadayım. Bayramdan sonra kontrole gıdecem bakalım doktor ne dıyecek?

mrb kızlar bayram yoğunluğu yeni girdim siteye .hepinizin bayramı kutlu olsun.hamişler sağlıkla bebişlerini eline alsınlar .hamile kalmak isteyenler en kısa zamanda hamile kalıp sağlıkla bebişlerini eline alsınlar .bizim gibi beklemede olanlar sabırla sıhatle güzel günlerde hamile kalıp sağlıkla bebişlerini eline alsınlar inşallah .
saliha canım durumuna cok sevindim.sağlıkla bebeğini eline aldığın günleride okuycaz inşallah.
melek 81 canım sabret ve yat sürekli .doktor sonrası güzel haberlerini bekliyoruz30lara az kaldı.

teşekkür ederim salihas.Şurda 1 ayı atlatsam zaman çabucak geçse keşke. Umarım sizlerde en kısa zamanda hamile kalıp sağlıkla bebeklerinizi kucaklarınıza alırsınız.

teşekkür ederim salihas.Şurda 1 ayı atlatsam zaman çabucak geçse keşke. Umarım sizlerde en kısa zamanda hamile kalıp sağlıkla bebeklerinizi kucaklarınıza alırsınız.
banada çok zor geçmişti o haftalar.ama geçiyor.kendini sıkmamaya çalış. istirahatına dikkat et sadece ve bol bol dua et.ben hepimiz için sürekli dua ediyorum. kimsenin bu acıları yaşamasını istemiyorum.çok zor günler ama eminim ki hepsi gececek.yeterki Allahtan umudumuzu kesmeyelim ve dualarımızı eksik etmeyelim.

mrb arkadaşlar epeydir giremiyordum şu an 10 haftalık hamileyim bu dördüncü hamilelik çok korkuyorum yine aynı acıları yaşamaktan,ocak 7dide dikiş atılacak dikiştende çok korkuyorum nasıl olcak umarım herşey yolunda gider bi aksilik olmaz.sürekli yatıyorum yattığım halde iki kere hafif kanamam oldu neden oluyo anlamıyorum,dikiş sonrasıda olursa napcam bilemiyorum psikolojim alt üst rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah...herkesin bayramını kutluyorum...

geçmiş olsun arkadaşım
burda ki herkes seni çok iii anlıyor
biliyorsun benim durumumu da
bende 3 kızımı kaybettim
ne olur güçlü ol ve korkma
ben artık şunu çok ii biliyorum
üzülmenin stresin hiç bir faydası yok
herşey olacağına varıyo
ksndini bence oluruna bırak
bu günlerin tadını çıkar
ben o zor günleri bile çok özlüyorum
hamile olmak bile mucize benim için
bunları başka birisi söylese çok kızardım
ama yaşadım gördüm
benim başımdan geçti
buda ne gereksiz konuşuyo deme sakın

senin daha öncekilerde dikiş atıldı mı
dikiş aslında çokta korkulacak bi şey değil
atıldıysa bilmen gerekir
ama dikiş atılmadıysa korkman çok doğal tabi ki
senin için en güzelini diliyorum rabbimden
ne olur korkma
herşey çok güzel olucak arkadaşım :)

mrb arkadaşlar epeydir giremiyordum şu an 10 haftalık hamileyim bu dördüncü hamilelik çok korkuyorum yine aynı acıları yaşamaktan,ocak 7dide dikiş atılacak dikiştende çok korkuyorum nasıl olcak umarım herşey yolunda gider bi aksilik olmaz.sürekli yatıyorum yattığım halde iki kere hafif kanamam oldu neden oluyo anlamıyorum,dikiş sonrasıda olursa napcam bilemiyorum psikolojim alt üst rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah...herkesin bayramını kutluyorum...

geçmiş olsun arkadaşım .yaşadıklarınn hepsini yaşamış biriyim.Allahtan bol bol sabır diliyorum sana.sanırım sorunun geç farkedilmş.3 kayıp yaşamışsın.öncelikle dikişten korkma ,uyutularak yapıyorlar.hiç acı hissetmiyorsun.benimde bu hamileliğimde hafif kahverengi kanamalarım oldu.bebek rahmin içinde tutunuyor olabilir.ya da benimki progestan hapını kullanıdığım için olabilirmiş.doktorum sadece istirahat verdi.düşük iğnesi kullanıncada kanama kesiliyor.sen mutlaka doktoruna danış.vaktinde atılan dikişte problem çıkma olasılığıı düşük.sıkıntılarını anlıyorum.bana yapılan teselliler hiç fayda etmemişti.yaşayarak ve haftalar geçtikçe psikolojin düzeliyor.günlerin çabuk geçmesi dileğiyle.

geçmiş olsun arkadaşım
burda ki herkes seni çok iii anlıyor
biliyorsun benim durumumu da
bende 3 kızımı kaybettim
ne olur güçlü ol ve korkma
ben artık şunu çok ii biliyorum
üzülmenin stresin hiç bir faydası yok
herşey olacağına varıyo
ksndini bence oluruna bırak
bu günlerin tadını çıkar
ben o zor günleri bile çok özlüyorum
hamile olmak bile mucize benim için
bunları başka birisi söylese çok kızardım
ama yaşadım gördüm
benim başımdan geçti
buda ne gereksiz konuşuyo deme sakın

senin daha öncekilerde dikiş atıldı mı
dikiş aslında çokta korkulacak bi şey değil
atıldıysa bilmen gerekir
ama dikiş atılmadıysa korkman çok doğal tabi ki
senin için en güzelini diliyorum rabbimden
ne olur korkma
herşey çok güzel olucak arkadaşım :)

sağol canım ya inanın bu yazılar çok moral veriyo bana,ben 8 ay önce beş aylık kızımı kaybettim sancısız bi şekilde doktoruma gitmiştim çok az bi kanamam vardı gittiğimde rahim ağzım 5 cm açılmış yani doğum nerdeyse başlıcaktı,daha sonra dikiş atmak istedi ama dikiş atacağı esnada benim kesem patlamış ve bebek ölmüş yani atılamadı,çooook yıkıldım çok kötü günler yaşadım ve hiç beklemediğim bi anda hamile kaldım...şimdi on haftalık dikişim 25 gün sonra atılcak,ben şuan clexan diye bi iğne yapıyorum kendime günlük iğne 9 ay yapıcakmışım anlamadım kan sulandırıcı bi iğne bi nevi sanırım düşükleri ve erken doğum önleyici???ama kafamda çok soru işaretleri var hergün korku ve endişe bazende diyorumki iş olcağına varır napalım rabbim evlat sevgisini hepimize tattırsın nolur bana sık sık yazın rahatlıyorum Allah seninde yardımcın olsun çok zor yaşamayan bilemez,ama önemli olan senin sağlığın unutma....bu arada sen hamilelik döneminde yattınmı yoksa günlük hayatına devammı ettin bunu çok merak ediyorum istirahat nekadar yararlı çoğu dr istirahat pekte önemli deil diyolar bi kaç dr sordum hepsi aynı şeyi söledi...

geçmiş olsun arkadaşım .yaşadıklarınn hepsini yaşamış biriyim.Allahtan bol bol sabır diliyorum sana.sanırım sorunun geç farkedilmş.3 kayıp yaşamışsın.öncelikle dikişten korkma ,uyutularak yapıyorlar.hiç acı hissetmiyorsun.benimde bu hamileliğimde hafif kahverengi kanamalarım oldu.bebek rahmin içinde tutunuyor olabilir.ya da benimki progestan hapını kullanıdığım için olabilirmiş.doktorum sadece istirahat verdi.düşük iğnesi kullanıncada kanama kesiliyor.sen mutlaka doktoruna danış.vaktinde atılan dikişte problem çıkma olasılığıı düşük.sıkıntılarını anlıyorum.bana yapılan teselliler hiç fayda etmemişti.yaşayarak ve haftalar geçtikçe psikolojin düzeliyor.günlerin çabuk geçmesi dileğiyle.

amin diyelim inşallah biran önce günler geçer çook zor kendi evinden uzakta,ama sağolsun annemdeyim oda rahatsız zor zar benle uğraşıyo işte...sen şu an hamilemisin,ewt dikiş zamanında atılırsa problem olmazmış ama ben enfeksiyondan korkuyorum nedense bende hiç geçmeyen bi kaşıntı var ondan dolayı tedirginim,offff anne olmak çok zormuş ne diyim allah yardımcımız olur inşallah dua etmekten başka çaremiz yok sanırım

hemsin arkadaşım tedirginliğini bizden iyi anlayan yoktur herhalde canım .benimde daha önceden dikiş atılmadı kaybederken tanıyı koydu doktorlar.dikiş hakkında tecrübem yok ama eda saliha tiwiks ve daha bir çok arkadaşımızdan okuduklarımızla dikiş hakkında hepimiz umutluyuz canım.inşallah sende sağlıkla atlatırsın operasyonu ve bebişini alırsın sağlıkla eline.kanama nedeniylemi yatıyorsun yoksa kendi isteğinle hamileliğini öğrenince yatmaya mı basladın canım.kendine ii bak.

tuubay sanırım sayfadasın sen nasılsın uzun zamandır girmiosun sanırım.iisindir umarım

hemsin arkadaşım tedirginliğini bizden iyi anlayan yoktur herhalde canım .benimde daha önceden dikiş atılmadı kaybederken tanıyı koydu doktorlar.dikiş hakkında tecrübem yok ama eda saliha tiwiks ve daha bir çok arkadaşımızdan okuduklarımızla dikiş hakkında hepimiz umutluyuz canım.inşallah sende sağlıkla atlatırsın operasyonu ve bebişini alırsın sağlıkla eline.kanama nedeniylemi yatıyorsun yoksa kendi isteğinle hamileliğini öğrenince yatmaya mı basladın canım.kendine ii bak.

tuubay sanırım sayfadasın sen nasılsın uzun zamandır girmiosun sanırım.iisindir umarım
yok canım kanamadan dolayı yatmıyorum hamile olduğumu öğrenince her ihtimale karşılık yatmaya başladım,ve yine ara ara kanama oluyorum ama çok az,ya bilmiyorum bizim genetik sanırım benim ablamda bi düşük yaptı ikinciye hamile kaldığı zaman yattı ve sağlıklı bi oğlu oldu,dokuz ay boyunca ablamda kanama oluyodu ama doğurdu.benden küçük kızkardeşim geçen hafta ilk bebeğini kaybetti yani iki aylık karnında öldü işte böyle arkadaşlar şaşırmış durumdayım yani biz üç kızkardeşte düşük yapıyoruz ama en abartılı ben 3 kayıp malesef bu dördüncü artık rabbime sığındım inşallah hepimizin yardımcısı olur

amin diyelim inşallah biran önce günler geçer çook zor kendi evinden uzakta,ama sağolsun annemdeyim oda rahatsız zor zar benle uğraşıyo işte...sen şu an hamilemisin,ewt dikiş zamanında atılırsa problem olmazmış ama ben enfeksiyondan korkuyorum nedense bende hiç geçmeyen bi kaşıntı var ondan dolayı tedirginim,offff anne olmak çok zormuş ne diyim allah yardımcımız olur inşallah dua etmekten başka çaremiz yok sanırım
ben 37. haftalık hamileyim.hamilelik boyunca enfeksiyon yaşıyorum.ilaçlar fayda etmedi.doktor bıraktırdı.bol bol su içiyorum.benimki dikişlerden olabilirmiş.kaşıntı mantardan olabilir .bendede sürekli oluyor fitil kullanıyorum arada.doktor doğumdan sonra geçer dedi.haftaya cumartesi dikişim alınacak.

sağol canım ya inanın bu yazılar çok moral veriyo bana,ben 8 ay önce beş aylık kızımı kaybettim sancısız bi şekilde doktoruma gitmiştim çok az bi kanamam vardı gittiğimde rahim ağzım 5 cm açılmış yani doğum nerdeyse başlıcaktı,daha sonra dikiş atmak istedi ama dikiş atacağı esnada benim kesem patlamış ve bebek ölmüş yani atılamadı,çooook yıkıldım çok kötü günler yaşadım ve hiç beklemediğim bi anda hamile kaldım...şimdi on haftalık dikişim 25 gün sonra atılcak,ben şuan clexan diye bi iğne yapıyorum kendime günlük iğne 9 ay yapıcakmışım anlamadım kan sulandırıcı bi iğne bi nevi sanırım düşükleri ve erken doğum önleyici???ama kafamda çok soru işaretleri var hergün korku ve endişe bazende diyorumki iş olcağına varır napalım rabbim evlat sevgisini hepimize tattırsın nolur bana sık sık yazın rahatlıyorum Allah seninde yardımcın olsun çok zor yaşamayan bilemez,ama önemli olan senin sağlığın unutma....bu arada sen hamilelik döneminde yattınmı yoksa günlük hayatına devammı ettin bunu çok merak ediyorum istirahat nekadar yararlı çoğu dr istirahat pekte önemli deil diyolar bi kaç dr sordum hepsi aynı şeyi söledi...

arkadaşım hiç üzme kendini
bir kere sancısız açılması rahim ağzı yetmezliğinin kesin tanısı
bu bile şans bence
ben 2 dir sancı derdini yaşıyorum
asıl sancının çözümü, biraz zor
dikiş atılınca kafan rahat olsun
normal hamile gibi oluyo bence dikiş sayesinde
yalnız niye 25 gün sonra
bu tarih biraz geç değil mi
benim bildiğim 12. haftada atılmalı
bebiş ne kadar küçükse o kadar iyi
çünkü bebiş ağırlaştkça rahim ağzı açılıyo
bence bunu biraz sorgula
tabii senin durumun farklı olabilir
yatma işine gelince
aman yatıver ne olucak
önlem olsun işte
sonra yok yatmadım deyip vah vah edeceğine yat gitsin
hem o kadar da zor değil yatmak
alışıyo insan
ben şimdi bile her şeyi ayağıma istiyorum
yatmadan geçiren de çok
kıpırdamadan yatanda
bizlerin dili yandığı için yatcaz tabiii
ama stres yapmadan yat
birde kendine acıyıp moralini bozup yorma kendini
ben ağlaya ağlaya yattım çok pişmanım
her şey olacağına varıyo tadını çıkar bence
YALNIIIIIZ DİKİŞİN TARİHİNİ ÇOK İYİ SORGULA
NE KADAR ERKEN O KADAR İYİİİİİİ

SENİ DESTEKLİYORUZ ARKADAŞIM hihoyyyt BU SEFER BAŞARICAKSIN

Arkadaşım 25 gün sonrası o tarihlere geliyo zaten
pardon ben yeni hesapladım
zaten 13. Haftanda olucan
buda tek bebek için doğru tarih
bildiğim kadarıyla
pardon endişendirmedim inşallah

ben 37. haftalık hamileyim.hamilelik boyunca enfeksiyon yaşıyorum.ilaçlar fayda etmedi.doktor bıraktırdı.bol bol su içiyorum.benimki dikişlerden olabilirmiş.kaşıntı mantardan olabilir .bendede sürekli oluyor fitil kullanıyorum arada.doktor doğumdan sonra geçer dedi.haftaya cumartesi dikişim alınacak.

ay çok sevindim negüzel maşallah çok az kalmış allah sonuna kadar götürsün canım,dikişi uyutarakmı alıyolar yoksa normal bi şekildemi,bide bu ilk hamileliğinmi daha önce kayıpların varmı

X