Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Arkadaşım 25 gün sonrası o tarihlere geliyo zaten
pardon ben yeni hesapladım
zaten 13. Haftanda olucan
buda tek bebek için doğru tarih
bildiğim kadarıyla
pardon endişendirmedim inşallah

yok canım niye endişeleneyim siz yazdıkça ben çok mutlu oluyorum hemde daha çok bilgileniyorum,nolur sende üzülme canım inşallah sende sonunda başaracaksın bundan emin ol,aslında sen istanbulda yaşıyosun doktor ve hastane konusunda daha şanslısın ben erzurumdayım malesef iyi dr çok az ve çokta ilgisizler yani hiç umurlarında bile değilim olursa olur olmazsa olmaz bişe sormaya bile çekiniyorum öyle işte tek yardımcım allah......

arkadaşlar herkesin geçmiş bayramını kutlarım biraz geç oldu ama ben arife günü sabah lavaboya kaltığımda silinti gibi bir lekelenme oldu belli belirsiz abartısız 10 dk dondum kaldım anlam veremedim panikledim eşimi *delirmiş gibi uyandırdım çünkü geçen gebeliğimde kanlı bir akıntım olmuştu düşükten önce bir yandan ağlıyorum bir yandan göbeğimin sabahları yumuşak olduğunu ve bebeğimi biraz aşağıda taşıdığımı unutarak karnım aşağıya inmiş diye eşimi de korkuttum eşim sağa sola koşturuyor bir yandan hazırlamış olduğum pijamalarımı hazırlıyor bir yandan eşofmanlarımı giydiriyor bir yandan beni sakinleştiriyor göbeğin normal deyip duruyordu çok korkuyorduk Allahım böyle bir korku yaşatmasın Kimseye :Saruboceq:gidene kadar dualar ettim ağlayarak bebişim de bir tane tekme atmadı onu kaybettim sandım senağlamaresmen 10 dkda uçtuk hastaneye drma tlf açtık oda hastaneyi aramış gittik hemen sorular sordular eşimin eline bebek için ciğer geliştirici iğne alması için reçete verdiler ben bittim işte o an mahvoldum zaten drlar bizi öyle panik görünce çok ilgili ve üzülmüşlerdi kaybımı anlattım beni çatala aldılar işte yine aynı yerdeydim sadece zaman ve drlar farklıydı üç dr geldi başıma herkes bir şey yapıyordu dikişme baktılar spakulum la muane ettiler kasılma var mı diye kontrol ettiler ultrasonla baktılar ne kanama ne açılma ne kasılma varmış bebişim de dönmüş sırtını uyuyor herşeyden habersiz sonra uyandı tekmeleri başladı :ecrin_bebek:dr vaginitim olduğunu yani mantar olduğumu söyledi idrar ve kan tahlili verdirdi herşey temiz mantar dışında serum verdiler ve bide fitil drma danışarak eve gönderdiler beni mantarım da geçti tekrarlamazsa tabii yoksa ilaca devam anlayacağınız böyle bir sıkıntı yaşadım hepinizi öpüyorum sakın endişelenmeyin dikişmden değil sorunum vaginitten tahrişten :1rolleyes:

canım büyük geçmiş olsun. Zaten benide bu tedirginlik mahvedecek. Her wc ye gittiğimde iç çamaşırıma bakıyorum tedirgin bir şekilde wc ye giriyorum. Çamaşırımda ufacık ıslaklık olduğunda hemen wc ye koşuyorum. Akıntı mı yoksa su kesesinden sızan bişey mi var diye? Ya suyun geldiği nasıl anlaşılıyor acaba?

Tiwiks bu arada kacıncı haftadasın hangı hastane doktora gıdıyordun

canım büyük geçmiş olsun. Zaten benide bu tedirginlik mahvedecek. Her wc ye gittiğimde iç çamaşırıma bakıyorum tedirgin bir şekilde wc ye giriyorum. Çamaşırımda ufacık ıslaklık olduğunda hemen wc ye koşuyorum. Akıntı mı yoksa su kesesinden sızan bişey mi var diye? Ya suyun geldiği nasıl anlaşılıyor acaba?

Tiwiks bu arada kacıncı haftadasın hangı hastane doktora gıdıyordun

sağol canım şimdi iyiyim atlattım ama ben de endişeleniyorum sık sık tuvalete gidiyorum çok su içiyorum ama ben de korkuyorum suyum mu geliyor diye canım suyun geldiği anlaşılmıyormuş bazen idrarla bile gelebiliyor ama onu idrar gibi tutamadığını biliyorum sadece ben 27.haftamdayım canım bide amniyotik sıvının kokusu çok hoş bi koku oluyormu çapa tıpta görevli prof.Cemil hocaya gidiyorum

tiwiks geçmiş olsun canım allah bir daha bu korkuyu yaşatmasın çok korkmuşsunuz inan okurken ben heyecanlandım allaha şükür bişeyin yokmuş canım dikkat et kendine
hemsin53 benim dikişlerim alındığında 6 aylık hamileydim ...bebek küçük olduğu içinmi bilmiyorum ama çatala yattım ve muayene eder gibi aldı dr.um dikişi yani uyuşturma veya uyutma olmadan
melek81 canım suyun geldiği o kadar bariz belli oluyorki anlamaman mümkün değil tiwiksin de dediği gibi idrarını yaparken yapmamak için tutabiliyorsun ama bu su geldiği zaman tutamıyorsun ne yapsanda akıyor canım .. akıntı normal ama, sen kafana takma bunları bak ne güzel 28. haftanıda doldurmuşsun hayırlısıyla allahım yavrunu zamanında kucağına almayı nasip etsin inşallah

sağol canım şimdi iyiyim atlattım ama ben de endişeleniyorum sık sık tuvalete gidiyorum çok su içiyorum ama ben de korkuyorum suyum mu geliyor diye canım suyun geldiği anlaşılmıyormuş bazen idrarla bile gelebiliyor ama onu idrar gibi tutamadığını biliyorum sadece ben 27.haftamdayım canım bide amniyotik sıvının kokusu çok hoş bi koku oluyormu çapa tıpta görevli prof.Cemil hocaya gidiyorum

canım benim ya 1 hafta 10 gun aramız var. Takipte olalım birbirimizi. Evde yatıyorsun şimdi dimi? hiç mi kalkmıyorsun? çalışmıyormusun? nerde oturuyorsun?

[/QUOTE]melek81 canım suyun geldiği o kadar bariz belli oluyorki anlamaman mümkün değil tiwiksin de dediği gibi idrarını yaparken yapmamak için tutabiliyorsun ama bu su geldiği zaman tutamıyorsun ne yapsanda akıyor canım .. akıntı normal ama, sen kafana takma bunları bak ne güzel 28. haftanıda doldurmuşsun hayırlısıyla allahım yavrunu zamanında kucağına almayı nasip etsin inşallah[/QUOTE]

saol tatlım peki su geldikten ne kadar sonra doğum oluyor?

canım benim ya 1 hafta 10 gun aramız var. Takipte olalım birbirimizi. Evde yatıyorsun şimdi dimi? hiç mi kalkmıyorsun? çalışmıyormusun? nerde oturuyorsun?
ben yazarım sürekli canım evde yatıyorum tuvalet banyo yemek için kalkıyorum çalışıyordum ama heyet raporluyum aylardır başakşehirde oturuyorum canım

Son düzenleme:
tiwiks geçmiş olsun canım allah bir daha bu korkuyu yaşatmasın çok korkmuşsunuz inan okurken ben heyecanlandım allaha şükür bişeyin yokmuş canım dikkat et kendine
hemsin53 benim dikişlerim alındığında 6 aylık hamileydim ...bebek küçük olduğu içinmi bilmiyorum ama çatala yattım ve muayene eder gibi aldı dr.um dikişi yani uyuşturma veya uyutma olmadan
melek81 canım suyun geldiği o kadar bariz belli oluyorki anlamaman mümkün değil tiwiksin de dediği gibi idrarını yaparken yapmamak için tutabiliyorsun ama bu su geldiği zaman tutamıyorsun ne yapsanda akıyor canım .. akıntı normal ama, sen kafana takma bunları bak ne güzel 28. haftanıda doldurmuşsun hayırlısıyla allahım yavrunu zamanında kucağına almayı nasip etsin inşallah

sağol arkadaşım inşallah yaşamayız bir daha bu durumu :Saruboceq:

[/quote]

saol tatlım peki su geldikten ne kadar sonra doğum oluyor?[/quote]

CANIM , BENİM 3 GÜN BEKLETİLDİ NE KADAR BEKLESE KAR DİYE AÇILMAM DİKİŞTEN ÖNCE 3 CM Dİ
SUYUM GELİNCE DİKİŞ ALINDI BEKLEDİK AMA SANCIM YOKTU AÇILMAMDA DEVAM ETMEDİ
3 GÜN SONRA SUNİ SANCIYLA DOĞUM YAPTIM BENDE ENFEKSİYON BAŞLANGICI BAŞLAMIŞTI
AMA NORMAL BİR DURUMDA SU GELİNCE 1 GÜN KADAR BEKLENİYOR CANIM SANCINA GÖRE . GENELDE SUYLA BERABER SANCIDA BAŞLIYOR

canım çok saol. Ne kadar zamandır yatıyorsun? ssk lı mı calıısıyorsun? ne kadar sure rapor verıyorlar nerden aldın raporunu? banada doktorum bayramdan sonra gel gerekırse rapor verecez yatman ıcın dedıde..

tiwiks canım okurken yüreğim ağzıma geldi.korkuttun bizi.senin ne kadar telaşlandığını tahmin edebiliyorum.allaha şükür iyisin:nazar:canım daha önce yasadık hepimiz azar azar silinti seklinde kan gelirdi.dikişten sonra hiç kanama olmuyormu canım.bilmediğim için soruyorum. canım vajinitte normalde de olabilen birsey tedaviyle gececektir.cokkkkkkkkkkkk geçmiş olsun.sağlıkla kal

melek81 suyun geldiğini anlamamak imkansız.ben hastanedeyken geldi suyum arkadaşım ben üzülmeyeyim diye idrarını yapıyorsundur demişti.ama ilk defa başıma gelmesine ragmen anlamıştım suyumun geldiğini.zaten yatar pozisyondayken cok hızla geliyor.canım cok tedirgin olma.iyi düşün iyi olsun .inşallah zamanında alırsın bebeğini kucağına......

canım çok saol. Ne kadar zamandır yatıyorsun? ssk lı mı calıısıyorsun? ne kadar sure rapor verıyorlar nerden aldın raporunu? banada doktorum bayramdan sonra gel gerekırse rapor verecez yatman ıcın dedıde..

canım ben polis memuruyum emekli sandığına bağlıyım raporumu tıp fakültesinden aldım drum verdi bence rapor al ve mümkün olduğunca yat dinlen hamile kaldığımda sürekli yatmadım ama hiç bir işte yapmadım dikişten sonra gün boyu yatıyorum nerdeyse

tiwiks canım okurken yüreğim ağzıma geldi.korkuttun bizi.senin ne kadar telaşlandığını tahmin edebiliyorum.allaha şükür iyisin:nazar:canım daha önce yasadık hepimiz azar azar silinti seklinde kan gelirdi.dikişten sonra hiç kanama olmuyormu canım.bilmediğim için soruyorum. canım vajinitte normalde de olabilen birsey tedaviyle gececektir.cokkkkkkkkkkkk geçmiş olsun.sağlıkla kal

melek81 suyun geldiğini anlamamak imkansız.ben hastanedeyken geldi suyum arkadaşım ben üzülmeyeyim diye idrarını yapıyorsundur demişti.ama ilk defa başıma gelmesine ragmen anlamıştım suyumun geldiğini.zaten yatar pozisyondayken cok hızla geliyor.canım cok tedirgin olma.iyi düşün iyi olsun .inşallah zamanında alırsın bebeğini kucağına......
sağol arkadaşım dikişten sonra lekenme oluyor benim 1 hafta olmuştu ve bir daha olmamıştı dr dikişten olabilir dedi serklajlılarda sürekli oluyor böyle dedi normalmiş rahim vücudun en kanlı bölgesiymiş ama vaginit olmuşum hastaneye gittiğimde kimseye kanıtlayacak bir lekelenmem yoktu benneyaptımkianlık birsilinti ben bile 10 dk inceledim anlamak için offf neyse ki kanama olmadı o doğumhane kapısından yine girmek kabus gibiydi muaneden sonra nasıl yüzüm güldü anlatamam :1rolleyes:

kızlar selam
yazılarınızı sürekli takipteyim ama yattık yerden yazmak çok zor oluyor diye her zaman yazamıyorum
amniyotik sıvının geldiğini nasıl anlarız diye sormuşsunuz bunun bir testi var sizi bilgilendirmek istedim
gerçi sürekli yaparsanız masraflı olur ama yine de aklınızda bulunsun
ben başucumda 1 kutu tutuyorum her ihtimale karşı

https://www.deppo.com/index.php?a=product.detail&productId=549456

açıklaması ve adı bu adreste var eczanelerde satılıyor kızlar

bu arada ben de 33. haftamı yarıladım ama bir kaç gündür braxton hicks kasılmalarım arttı
ve sanırım bu kasılmalr dikişleri zorlar oldu
sağ kasığıma doğru bir yerde inceden inceye sızlama oluyor
ve hiç ayağa kalkamadığımdan bebiş devaml kemiklerimin itip duruyor
19unda kontrol var sanki o günü beklemeyecekmiş gibi gelmeye başladı

tiwikscim önemli bişey olmamasına çok sevindim canım
geçmiş olsun

arkadaşlar herkesin geçmiş bayramını kutlarım biraz geç oldu ama ben arife günü sabah lavaboya kaltığımda silinti gibi bir lekelenme oldu belli belirsiz abartısız 10 dk dondum kaldım anlam veremedim panikledim eşimi *delirmiş gibi uyandırdım çünkü geçen gebeliğimde kanlı bir akıntım olmuştu düşükten önce bir yandan ağlıyorum bir yandan göbeğimin sabahları yumuşak olduğunu ve bebeğimi biraz aşağıda taşıdığımı unutarak karnım aşağıya inmiş diye eşimi de korkuttum eşim sağa sola koşturuyor bir yandan hazırlamış olduğum pijamalarımı hazırlıyor bir yandan eşofmanlarımı giydiriyor bir yandan beni sakinleştiriyor göbeğin normal deyip duruyordu çok korkuyorduk Allahım böyle bir korku yaşatmasın Kimseye :Saruboceq:gidene kadar dualar ettim ağlayarak bebişim de bir tane tekme atmadı onu kaybettim sandım senağlamaresmen 10 dkda uçtuk hastaneye drma tlf açtık oda hastaneyi aramış gittik hemen sorular sordular eşimin eline bebek için ciğer geliştirici iğne alması için reçete verdiler ben bittim işte o an mahvoldum zaten drlar bizi öyle panik görünce çok ilgili ve üzülmüşlerdi kaybımı anlattım beni çatala aldılar işte yine aynı yerdeydim sadece zaman ve drlar farklıydı üç dr geldi başıma herkes bir şey yapıyordu dikişme baktılar spakulum la muane ettiler kasılma var mı diye kontrol ettiler ultrasonla baktılar ne kanama ne açılma ne kasılma varmış bebişim de dönmüş sırtını uyuyor herşeyden habersiz sonra uyandı tekmeleri başladı :ecrin_bebek:dr vaginitim olduğunu yani mantar olduğumu söyledi idrar ve kan tahlili verdirdi herşey temiz mantar dışında serum verdiler ve bide fitil drma danışarak eve gönderdiler beni mantarım da geçti tekrarlamazsa tabii yoksa ilaca devam anlayacağınız böyle bir sıkıntı yaşadım hepinizi öpüyorum sakın endişelenmeyin dikişmden değil sorunum vaginitten tahrişten :1rolleyes:

kafamçokkarıştıooooooooofffffffffffff resmen yüreğim ağzımda okudum şimdi yazıyı ödümü kopardın yaaaaa-tatlicadiarzu- senin o zamanki durumunu tahmin bile edemiyorum artık..
tam dedim bu kız kaç gündür yazmıyor bir gireyim sorayım dedim resmen kafamdan kaynar sular dökülüyordu..yani sen inşallah doğurucan ama bende burda dokuz doğurucam:roflol:tiwikscim biliyorum kolay değil ama serinkanlı ol canım hep birlikte hop oturup hop kalkıyoruz..herşeye rağmen bebişinin ve senin iyi olmana çok çok çok sevindim canım... sık sık haberdar et beni merak ederim artık hiç birşey yazmazsan buğün iyiyim sibel de yetera.s.

kafamçokkarıştıooooooooofffffffffffff resmen yüreğim ağzımda okudum şimdi yazıyı ödümü kopardın yaaaaa-tatlicadiarzu- senin o zamanki durumunu tahmin bile edemiyorum artık..
tam dedim bu kız kaç gündür yazmıyor bir gireyim sorayım dedim resmen kafamdan kaynar sular dökülüyordu..yani sen inşallah doğurucan ama bende burda dokuz doğurucam:roflol:tiwikscim biliyorum kolay değil ama serinkanlı ol canım hep birlikte hop oturup hop kalkıyoruz..herşeye rağmen bebişinin ve senin iyi olmana çok çok çok sevindim canım... sık sık haberdar et beni merak ederim artık hiç birşey yazmazsan buğün iyiyim sibel de yetera.s.

ever arkadaşım çok kötüydü o gün ben de herşey bitti diye düşündüm herkesi telaşlandırdım fisfisfisdr bile eşine ne yapmışsın senden daha panik olmuş dedi:eek:neyse ki bir şey yokmuş :1shok:kayıbım var benim geç kalmak istemedim yine keşke demek beni bitirirdi ben gerçekten panik biri olmuşum söz konusu bebiş olunca normal herhalde halim valla ne kimliğim vardı giderken ne sağlık karnem :bbo:umrumdada değildi naniknanikbir daha olmasın yeter ki ben haberdar ederim hafta içi kontrole gideceğim malum bayram girdi araya içim rahat olsun ben yazacağım fırsat buldukça canım öpüyorum

kızlar selam
yazılarınızı sürekli takipteyim ama yattık yerden yazmak çok zor oluyor diye her zaman yazamıyorum
amniyotik sıvının geldiğini nasıl anlarız diye sormuşsunuz bunun bir testi var sizi bilgilendirmek istedim
gerçi sürekli yaparsanız masraflı olur ama yine de aklınızda bulunsun
ben başucumda 1 kutu tutuyorum her ihtimale karşı

https://www.deppo.com/index.php?a=product.detail&productId=549456

açıklaması ve adı bu adreste var eczanelerde satılıyor kızlar

bu arada ben de 33. haftamı yarıladım ama bir kaç gündür braxton hicks kasılmalarım arttı
ve sanırım bu kasılmalr dikişleri zorlar oldu
sağ kasığıma doğru bir yerde inceden inceye sızlama oluyor
ve hiç ayağa kalkamadığımdan bebiş devaml kemiklerimin itip duruyor
19unda kontrol var sanki o günü beklemeyecekmiş gibi gelmeye başladı

tiwikscim önemli bişey olmamasına çok sevindim canım
geçmiş olsun
sağol arkadaşım sen de maşallah yolun sonuna gelmişsin hemen hemen az kaldı sabret bebeğini kucaklamaya:1hug:

tiwiks vajinit ne demek? ne olmuşsun yani?

ssaslan hamilelik seminerine gittiğimde doktor bahsetmişti bu üründen en iyisi bende alayım bir tane teşekkürler. Canım 34 haftaya gelıyorsun ama bebegın umarım bıraz daha sabreder. Cıger gelıstırıcı ıgneden sende vuruluyormusun?hangı ılacları kullanıyorsun sımdı?

merhaba kızlar
yazıları şöyle bir okudum
yeniler var aramızda
hoşgeldiniiiiiiz
ne adar çok muşuz aslında
ben dikişi iki kere yaşadım
yenilere dikişle ilgili şunu söylemek itiyorum
dikiş eğer doğru zamanda atılırsa bence tutmamazı gibi bi şey yok
önemli olan sancı gelmesin ve bebeğin suyu gelmesin
bunlar zaten normal gebelikte de sorun
dikişlerin sancıya dayanamadığı için açılma problemi var
bu nedenle biz daha riskli gibiyiz

AMAAA YAŞADIM GÖRDÜM
3 GÜN SANCI ÇEKTİM
EN SON GÜN 2 DAKİKA ARAYLA ÇEKTİM
VEEEE DİKİŞ 1 MM DAHİ AÇILMADI
ANCAK SANCIM DURMADI
HASTANEDEKİ BAŞKA ARKADAŞIM 45 DAKİKA ARYLA 1 GÜN ÇEKTİ
DİKİŞİ YOKTU NORMAL BİR HAMİLEYDİ YANİ
ONUN 1 CM AÇILDI
AMA SANCISI DURDU
BENİM SANCIMIN DİKİŞLE HİÇ BİR İLGİSİ YOKTU
NORMAL BİR RAHİM AĞZI BU KADAR DAYANMAZDI BENCE
SORUN İKİZLERİMDEYDİ SANIRIMSANCIM BU NEDENLE DURMADI
ÖZETLE ŞUNU DİYORUM BEN
BENİM KANIMCA(tabii doktor değilim)
DİKİŞ TUTAR ARKADAŞLAR
ancak kasılma önleyici ilaçlar kesin sonuç vermeyebilir bence

biliyosunuz bende 3 bebeğimi kaybettim
ilk bebeğim ardından da ikzlerim
bu gün evde yalnızdım
doğal olarak bebişleri düşündüm
veee çok kötü şeyler düşündüm
bu gün galiba ben Rabbime isyan ettim
Allahım ben elime almadığım bebeklerime kıyamıyorum
sen beni yaradansın
bir anneden kat kat fazla seviyosun
nişye bana bu kadar acı çektiriyosun deyip ağladım
şimdi suçluluk hissediyorum
neden böyle düşündüm diye
biliyorum ki hayırlısı buydu benim için
siz bunları hissettiniz mi kızlar
bu duyguyla nasıl baş ettiniz
çok kızıyorum kendime ama bebişleri düşününce bu hisler oluşuyo içimde
birde üzmemeye çalışıyorum kendimi
ağlamıyorum
ancak böylede kötü galiba
birden sıkıntı basıyo içimi
başka şeylere patlıyorum
çevremdekiler de şaşırıyo
sizce psikolağa gitmeli miyim
ilk bebişimde rabbime sığınıp o dönemi atlatmıştım
şimdi ise isyanlardayım
SİZCE NE YAPAYIM KIZLAR
Edacim,benim yorumum biraz gec olacak aslinda, ama yasadigin duygu karmasasi ve isyanlarin o kadar normal ki.

Ben bebegimi kaybettikten birkac gun sonra gece bir ruya gordum.

Ruyamda aglayarak gokyuzune bakiyordum ve ' Allahim, su kockoca dunyaya bir benim bebegim mi fazla geldi, neden neden aldin benden bebegimi' diye sesleniyordum, uykumdan uyandigimda gercekten aglamis gibiydim.

Ilk gunlerde ben de cok isyan ettim, kabullenmek istemedim. Cok uzaklara gitmek istiyodum, ama nereye de gitsem o aci yuregimde hep benimle gelecekti.

Ama bunlarin hepsi bir surec, tekrar hamile kalmak icin en az 3 ay beklemen gerek dediklerinde o gunlerin hic gecmeyecegini dusunuyodum.

Ama zaman geciyor gercekten, yureginde derin izler birakarak.

Kaybin arkasindan once saskinlik ve sok, sonra kabullenememe ve isyan ve en sonunda aci, zamanla boyut degistiren bir aci.

Ama Edacim sen guclu bi kadinsin, ilk kaybinda da cok cabuk toparlandin. Ben sasirmis ve cok takdir etmistim seni. Simdi de Allahin izniyle toparlanip yoluna devam edeceksin hayirlisiyla. Hepimizin yapmaya calistigi gibi..

X