-
- Konu Sahibi hidennisko
seni çok iyi anlıyorumgözün aydın arkadaşım
hiç sıkılma bence hamileliğin bitmiş bile
bende senin gibi ikizlerimi katbettim
ilk gebeliğim20. haftada bitti
ikinci gebeliğim yani ikizler 23.haftada bitti
senin ikizlerin doğal yolla mı oldu
tek mi çift yumurta mıydı
benimkiler tekti
dikişim atılmıştı
ama sancım geldi bu yüzden kaybettim
sana kötü şeyleri hatırlatmıyosam hikyayeni öğrenmek isterim
belki kendimle ilgili problemi çözerim
ikizlerden sonra kaç ay bekledin hamilelik için
birde ikizlerin riski ile ilgili sana bilgi
verildi mi
umarım seni yormamışımdır
seni çok iyi anlıyorum
.bebeklerimiz cennette bizi bekliyorlar.inanıyorum ki bu sıkıntılarımızın mükafatını mutlaka alacağız ben iğne tedavisi ile hamile kalıyorum.yumurtalıklarımd kist var.bu nedenle çift yumurta ikizlerim oldu.ikizleri taşımamın zor olacağını söylemişti doktorum.ikizlerimi kaybedince doktorum bir daha ikiz hamile kalırsam birini aldırmamız gerekeceğini söyledi.daha öncedende septum ameliyatı olmuştum.buda rahmin gücünü etkilermiş.yani benimde çok sıkıntılarım var.ikizleden4 aysonra tedaviye başladım .ancak 1 yıl sonra doktorumu değiştirdim ve o ay hamile kaldım.
teşekkür ederim canım tam ümidimi kestiğim anda nasip oldu.sanırım sende tüp bebek düşünüyorsun.yeni doktora başladığım için hastalığımı anlatmak zor oldu.muayne etmesini söyledim.muaynede anlaşıdı.bana 14.haftada dikiş atıldı.ondan sonraki her hafta pruloton depot iğnesi vuruldum.bu hafta iğneyi kesti.prepar ilacını kullanmak istedim ama doktorum vermedi ben doktorun peşini bırakmadım.daha önce enfeksiyon geçirdiğim için 15 günde bir idrar tahlili yaptırıyorum.enfeksiyonum yine çok yüksek ilaçlar fayda etmedi.doktor ilacı bıraktı bol su iç dedi.bende günde 4 kiloya yakın su içiyorum.yalnız bebeğimi hep aşağıda taşıdım şimdide çok rahatsızım yırtılacak gibi hissediyorum.baskı yapıyor.1 hafta sonra dikişime bakıp 1 hafta daha bekleyip beklemeyeceğine karar verecek.bence dikiş tek gebelik için çok başarılı yanlız enfeksiyona dikkat etmek gerekiyor ve istirahat etmek gerekiyo.doktorum bu rahatsızzlığı olna kişilerde sadece 1 kere sorun yaşadık dedi.o da enfeksiyondan olmuş. rahmin zarar görmesini angellemek için bu hfta kontrol edecek.bu arada ben polikistik overim.biraz karışık yazdım ama anlatabildim sanırım.sende umudunu kaybetme.canını sıkma ama çoğul gebeliğin bu hastalığa olan etkisini doktorunla tanış.ben 1 tanesini zor taşıdım.tabi Allah nasip ederse her iş başarılır.çok dua ettim .Allah hepimize sağlıklı bebekler nasip etsin.Beni anlayan kişilerle konuşmak beni çok rahatlatıyor.sevgilerkaydirigubbakcemile5aramıza hoşgeldin arkadaşım, öncelikle kayıplarından dolayı geçmiş olsun, inşallah sağlıklıca bebeğini kucağına alırsınbu sefer, sende bizim gibi olumsuluklar yaşamışsın ama şu anda geldiğin nokta çok güzel inşallah bizde senin gibi dikişimizle 35. haftaları görebiliriz.sen şu anda dikiş konusunda bayağı tecrübelisin, bizi burda biraz aydınlatırsan seviniriz. bu arada yumurtalıklarımda kist var demişsin, polikistik over misin canım?
sende çok sıkıntı çekmişsin.sende rahim yetmezliği var mı öyleyse ikiz gebelikte riskli oluyor.bu cumartesrıya çıkmasi dikişleirimi kontrol edecek rahmin incelip incelmediğine bakacakmış.daha önce geçirmiş olduğum septum ameliyatı rahmi inceltebilirmiş.bu hafta belli olacak ne olacağı dikişlerin ne zaman alacağı.normal doğum olabilirmiş.bu nedenle dikiş alınacak.ben tuvalet ve özel ihtiyaçlarım için ayağa kalkıyorum doktor dışında dışarıya çıkmadım.sabrımızın karşılığını alacağız inşallah.sende duanı eksik etme.kistler içinkullandığın ilacı bende kullandım.sabredeceğiz.anladım canım cevabın için çok teşekkürler, gerçekten bu yolda bayağı mücadele vermişsin inşallah emeklerinin karşılığını alıcaksın ama..genelde 36. haftalarda alıyorlar canım seni neden 38 hafta bekletiyorlar? bu kadar zorlanmanda bence iyi birşey değil.. ben tüp bebek yaptım canım ikiz bebeklerimi kaybettim 5.5 aylık, şimdi yılbaşından sonrası için dondurulmuşlarım var onları deniycem,bende polikistik overim ama benimki biraz ileri safhadaydı senin o hamile kalmak için kullandığın iğnelerden ilk etapta bende kullandım bir dönem ama kistlerden dolayı hiç sağlıklı yumurta alamadık en sonunda laporoskopi olmak zorunda kaldımki çok faydasını gördüm ilaçsız bile olgun yumurtam çıkmaya başladı her ay ama bu seferde hamile kalamadım nedense gerçi çok fazla bekleyemedik biz çok yıprandık maddi ve manevi o yüzden tüp bebek yaptırdım. ben bir prof. tedavi oluyorum o benim hastalığım ve riskli gebelikler hakkında bayağı uzman, düşüğümün sebebini o polikistik overden olmadığını söylüyor çünkü bu hastalığın düşüğü ilk üç ayda oluyormuş, onunda çaresi var zaten glucophace adında bir hap kullanarakta engellenebiliyor..sen bu arada yatıyormusun sürekli tuvalete falan kalkabiliyormusun?
merhaba arkadaşlar hatırlarsınız belki geçen haftalarda konizasyon sonrası serklaj için bilgilerinizi almıştım.herşey hazırlandı perşembe günü hastaneye yattım cuma günü saat 11:10da anesteziyle uyuduk.11:50de uyandım.dikişim atılmış herşey iy geçmiş.bian önce odama alınmak istedim cumartesi günü yani dün bebişin kalp atışlarına bakıldıktan sonra taburcu olduk.narkoz etklememiş çok şükür kıpır kıpırdı:)şimd evimdeyim yürüyorum elimden geldiğince çok fazla iş yapmamaya çalışıyorum 2 gün sonra kızımı alıcam.çok özledim ama hastane çıkışı giribe yakalandım onu atlatmak istiyorum.şimdi eritro diye antibiyotik kullanıyorum birde endol fitil yumuşak doku enfeksiyonu olmaması için.birde haftada bir defa erken doğumu engelleyen iğne vurunucam birtanesi ameliyattan çıktıktan sonra yapıldı.ben serklaj olanlara bişey sormak istiyorum ameliyatta rahim ağzına dikiş atılan ipliği siz kendinizmi aldınız yoksa hastanemi karşıladı bize medikalden aldırıldı 85 ytl kurdela gibi kalın beyaz bi ip
şimdilik kızımda bende iyiyiz bian evvel ablamıza kavuşmak istiyoruz sadece:)
eda, doktorun ne dedıkı sen pko olmaktan şüphelendin? Bildiğim kadarıyla pko'da adet düzensizliği,gebe kalamama gibi sorunlar oluyomus. Sen kendiliğinden gebe kalmıştın bildiğim kadarıyla değil mi?polikistik over hakkında bana bilgi veriri misiniz
sanırım bende de var
ben hiç bir problem yaşamadım doktor söyleyince fark ettim
ne tür sorunlar yaratıyo
tedavisi nedir
dikkate almalı mıyım
birde bebeklerde etkisi var mı
ikiz gebeliğe sebep olabilir mi
aydınlatın beni kızlar
selam herkese bende hep ıkız bebeklerım olsun dıye ıstıyordum tup bebeklede ıkızlerım oldu suan 18 haftalık hamıleyım ama stresı gercekten cok fazlaymış bende rahım agzı yetmezlıgınden ve erken dogumdan korkuyorum
size sormak ıstedıgım rahım agzı yetmezlıgı nasıl anlaşılıyor vajınal muayanemı olmak gerekıyor haftaya doktora gıttıgımdede sorucam ama cok kafama takıldı bunu nasıl tespıt edebılır dıye
sehercim sen tedbirini al cnm ama bir problem varsa dr seni uyarırıdı
inş hayırlısıyla bizlerde birgün anne olmak istiyoruz
arkadaşım geçmiş olsun
herşey gönlüne göre olur inşallah
ben ipi kendim almadım
hastaneden verildi
AMA İLK BEBEKTE KENDİM ALDIM
ALMAN ÜRETİMİ BİR İPTİ
PROFESÖR İSTEMİŞTİ
BU SENE OCAK AYINDA 65 -70 CİVARI BİR İPTİ
BİLDİĞİN İPTİ
KALIN FALAN DEĞİLDİ
ZATEN DİKİŞİ DE TUTMADI
merhaba salihacım, şu anda sayfadasın sende sevindim,canım senin enfeksiyon neden oluyordu bir de onu merak ettim bilinebiliyor mu bir önceki gebeliğinde de olduğunu söylemişsin neden olduğu bilinmiyor mu yoksa?[/
merhaba yaren,ikizlerimde hiç test yaptırmamıştım.doktor hatası enfeksiyon neden oldu dedi.gerekli bir sçıklsms yapmadı.önemsemedi.şu an idar yollarımda enfeksiyon var yine.doktor bazı hastalarda ilaç etki etmez diyor.bende ilaç kullandım geçmedi.bol su içerek yine tahlil yaptırdım kalmamış arada bir tekrarlıyor yine ama artık yoruldum.bu hamileleiğimde sorunlu oldu.hep aşağıda basınç hissediyorum .rahat değilim. birazda pipirikliyim galiba.
istirahat önemli.ben doktorun dediklerinin daha fazlasını yaptım.çok korkulu günler ayaşadım.halada 1 gün fazla kalsa kar diyorum.
inşallah sende sıkıntılarını unutturacak bebeğine sahip olursun.bebeklerime bende üzülüyorum ama her işte bir hayır vardır.her şey istediğimiz olacak ama zamanı var.
eda, doktorun ne dedıkı sen pko olmaktan şüphelendin? Bildiğim kadarıyla pko'da adet düzensizliği,gebe kalamama gibi sorunlar oluyomus. Sen kendiliğinden gebe kalmıştın bildiğim kadarıyla değil mi?