Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
merhaba toprak, adetim olmadi demissin,acaba güzel bir haber gelecek senden?

butterfly cim benim adetlerim 3 gün atlıyor....yani 32 günde bir oluyorum....
o yüzden bugun bekliyorum ama halen olmadım...hamileyimdir diyemiyorum..çünkü hep hayal kırıklığı oluyor..bakalım 5 gün geçmeden bişey diyemiyorum...ama çokkkkk istiyorum burada bende hamileyim demeyi......
kolay kolay hamile kalanlardan değilim...mağlesef .. mucize olur benim için.hihoyyyt..
birde daha önceki hamileliklerimde göğüs ağrısı olurdu.. şimdi öyle bi belirti yok o yüzden ümidim de yokkk...fisfisfis
sen neler yapıyorsu butterfly

O yüzden bugun bekliyorum ama halen olmadım...hamileyimdir diyemiyorum..çünkü hep hayal kırıklığı oluyor..bakalım 5 gün geçmeden bişey diyemiyorum...ama çokkkkk istiyorum burada bende hamileyim demeyi......
Kolay kolay hamile kalanlardan değilim...mağlesef .. Mucize olur benim için.hihoyyyt..
Birde daha önceki hamileliklerimde göğüs ağrısı olurdu.. şimdi öyle bi belirti yok o yüzden ümidim de yokkk...fisfisfis
hayirlisi olsun toprak, ben 5.adetimi bekliyorum simdi. 6 ayi tamamlayacagiz biz.ondan sonra deneyecegiz bakalim, gerisi allaha kaldi artik.ben de korkuyorum, bakalim ne zaman tutturacagiz ve sonrasinda neler olacak??..ama tabi herseyin hayirlisi olsun diyorum hep.

selam kızlar.Hepinize merhaba.Şu anlık iyiyim.Dikişimde sorun yok.22.haftayı bitirdim.Haftaya yine kontrolüm var.İnşallah her şey yolunda gider.Şu 30.haftayı görsem en azından biraz rahatlıycam.Hepinizin iyi olmasına çok sevindim.Bizlere dua edin.[/
canım seninvebebişlerinin güzel haberlerine çok seviniyoruz.kontrol sonrasıda güzel haberlerini bekliyoruz.30larıda sağlıkla atlatıcaksın inşallah.dularımız seninle.

o yüzden bugun bekliyorum ama halen olmadım...hamileyimdir diyemiyorum..çünkü hep hayal kırıklığı oluyor..bakalım 5 gün geçmeden bişey diyemiyorum...ama çokkkkk istiyorum burada bende hamileyim demeyi......
kolay kolay hamile kalanlardan değilim...mağlesef .. mucize olur benim için.hihoyyyt..
birde daha önceki hamileliklerimde göğüs ağrısı olurdu.. şimdi öyle bi belirti yok o yüzden ümidim de yokkk...fisfisfis
mrb topraktut canım her hamilelite belirtiler farklı oabiliyormuş.belki bu hamileliğinde belirtiler farklı olur.belkide mucizen gercekleşir canım inşallah.ayrıca şu sogan kürünü duymuştum iltihaplanmalar için .her dönemde uygulanabiliyormu acaba.

selam arkadaşlar
bugün kontrolüm vardı
iyi geçti şükür
drumuz mucize bebeğimiz nasıl diye soruyor
senin durumunda kese vajinaya inmiş olarak gelip serklaj olanlarda pek başarı sağlayamıyoruz en başta enfeksiyon kapıyorlar ve kese deliniyor dedi
biz 27+5 teyiz 1110 gr olduk önce 32 sonra 34 hedefimiz dedi
fakat yataktan kalkmam halen yasak çünkü 23mm miş uterus yani bebiş dikiş sayesinde duruyor
34. haftadan itibaren biraz yataktan kalkma izni verebiliriz dedi
bebişim sağlıklı olsun da ben yatağa mahkum kalayım önemli değil

merhaba toprakcım benimde adetim 32 günde bir oluyor benimde yarın 32. günün yani bende adet olmayı bekliyorum ama ben adet olunca bir hap kullanıcam yumurtalıklardan kaynaklanan bir lekelenmem var onun için.. :sm_cool:ama umarım senin beklentin boşa çıkmaz mucize seni bulur canım bütün kalbimle bunu diliyorum:dance:a.s.

merhaba arkadaşlar şubat ayında hpvye bağlı rahim azğı kanserinnde ameliyat oldum birinci aşamada olduğu için rahim ağzını bir kısmın ı aldılar şuanda 14 haftalık hamileyim ameliyatımı yapan dr serklaja gerek yok dedi dün çapa tığ fakültesindeydim orada bir arkadaşımın özel hastanede çalışan drunu aradık dr üzerine basa basa serklaj uygulanmalı dedi.çünkü rahim ağzı iki testere ucu gibidir buraya bir işlem yapıldığı zaman birdaha eski haline dönmez dedi.ameliyatımı yapan dr karından usg ile rahim ağzı ölçümü yaptı gerek yok dedi diğer drda bu ayda noraml ölçülebilir ama bebek büyüdükçe orası küçülücek ve bebeği taşıyamıycak dedi.çapaya yönlendirdi ama oradada uzman bir dr bulamadık asistanlar yapıyormuş ameliyatı özel hastanede çalışan dr ameliyat riskli ben üstlenemem dedi.zaten fiyatlar çok yüksek bebeğimin sağlığından öenmli değil ama olmayıncada olmuyor işte.şmdi nabıcamı bilmiyorum son haftam nolur bana bir fikir verin bu durumu yaşayan varmı aranızda en son kaç haftalıkken yapıldı 6 hafta sonra doğum yapmak istemiyorum benim ikinci meleğim şuan için sağlıklı ikili testimiz normal çıktı herşey güzel kızımda çok çektim hastalık konusundan bu bebeğimi kaybetmek istemiyorum heleki bildiğimiz halde nolur cevap yazın hepinize kucak dolusu öpücükler sevgiler hayırlısıyla alırız nşallah meleklerimizi kucağımıza.

selam arkadaşlar
bugün kontrolüm vardı
iyi geçti şükür
drumuz mucize bebeğimiz nasıl diye soruyor
senin durumunda kese vajinaya inmiş olarak gelip serklaj olanlarda pek başarı sağlayamıyoruz en başta enfeksiyon kapıyorlar ve kese deliniyor dedi
biz 27+5 teyiz 1110 gr olduk önce 32 sonra 34 hedefimiz dedi
fakat yataktan kalkmam halen yasak çünkü 23mm miş uterus yani bebiş dikiş sayesinde duruyor
34. haftadan itibaren biraz yataktan kalkma izni verebiliriz dedi
bebişim sağlıklı olsun da ben yatağa mahkum kalayım önemli değil

CANIM MAŞALLAH SANADA BEBİŞİNEDE ÇOK SEVİNDİM HERŞEYİN YOLUNDA OLMASINA hihoyyyt ALLAHIM YARDIMCIN OLSUN NE GÜZEL İNŞALLAH SONUNA KADAR GÖTÜRECEKSİN HAMİLELİĞİNİ CANIM... BEN BUNA İNANIYORUM.

merhaba arkadaşlar şubat ayında hpvye bağlı rahim azğı kanserinnde ameliyat oldum birinci aşamada olduğu için rahim ağzını bir kısmın ı aldılar şuanda 14 haftalık hamileyim ameliyatımı yapan dr serklaja gerek yok dedi dün çapa tığ fakültesindeydim orada bir arkadaşımın özel hastanede çalışan drunu aradık dr üzerine basa basa serklaj uygulanmalı dedi.çünkü rahim ağzı iki testere ucu gibidir buraya bir işlem yapıldığı zaman birdaha eski haline dönmez dedi.ameliyatımı yapan dr karından usg ile rahim ağzı ölçümü yaptı gerek yok dedi diğer drda bu ayda noraml ölçülebilir ama bebek büyüdükçe orası küçülücek ve bebeği taşıyamıycak dedi.çapaya yönlendirdi ama oradada uzman bir dr bulamadık asistanlar yapıyormuş ameliyatı özel hastanede çalışan dr ameliyat riskli ben üstlenemem dedi.zaten fiyatlar çok yüksek bebeğimin sağlığından öenmli değil ama olmayıncada olmuyor işte.şmdi nabıcamı bilmiyorum son haftam nolur bana bir fikir verin bu durumu yaşayan varmı aranızda en son kaç haftalıkken yapıldı 6 hafta sonra doğum yapmak istemiyorum benim ikinci meleğim şuan için sağlıklı ikili testimiz normal çıktı herşey güzel kızımda çok çektim hastalık konusundan bu bebeğimi kaybetmek istemiyorum heleki bildiğimiz halde nolur cevap yazın hepinize kucak dolusu öpücükler sevgiler hayırlısıyla alırız nşallah meleklerimizi kucağımıza.

canim sanada çok geçmiş olsun
sorunun hakkinda bir bilgim yok ama
2. Dr.un dediği gibi rahim ameliyatlarindan sonrada serklaj yapilmasi gerektiğini duymuştum , ki senin rahim ağzinin bir kismi alinmiş, bebeği taşimama riski var bence,
şunu yap diyemem ama ben senin yerinde olsam bebeğimi sağlama alir ve serklaj yaptirirdim,
anladiğim kadariyla bir bebeğini kaybetmişsin zaten bir daha bu riske atmazdim hamileliğimi
allah bebeğini sağlikla, zamaninda kucağina almayi nasip etsin inşallah

merhaba arkadaşlar şubat ayında hpvye bağlı rahim azğı kanserinnde ameliyat oldum birinci aşamada olduğu için rahim ağzını bir kısmın ı aldılar şuanda 14 haftalık hamileyim ameliyatımı yapan dr serklaja gerek yok dedi dün çapa tığ fakültesindeydim orada bir arkadaşımın özel hastanede çalışan drunu aradık dr üzerine basa basa serklaj uygulanmalı dedi.çünkü rahim ağzı iki testere ucu gibidir buraya bir işlem yapıldığı zaman birdaha eski haline dönmez dedi.ameliyatımı yapan dr karından usg ile rahim ağzı ölçümü yaptı gerek yok dedi diğer drda bu ayda noraml ölçülebilir ama bebek büyüdükçe orası küçülücek ve bebeği taşıyamıycak dedi.çapaya yönlendirdi ama oradada uzman bir dr bulamadık asistanlar yapıyormuş ameliyatı özel hastanede çalışan dr ameliyat riskli ben üstlenemem dedi.zaten fiyatlar çok yüksek bebeğimin sağlığından öenmli değil ama olmayıncada olmuyor işte.şmdi nabıcamı bilmiyorum son haftam nolur bana bir fikir verin bu durumu yaşayan varmı aranızda en son kaç haftalıkken yapıldı 6 hafta sonra doğum yapmak istemiyorum benim ikinci meleğim şuan için sağlıklı ikili testimiz normal çıktı herşey güzel kızımda çok çektim hastalık konusundan bu bebeğimi kaybetmek istemiyorum heleki bildiğimiz halde nolur cevap yazın hepinize kucak dolusu öpücükler sevgiler hayırlısıyla alırız nşallah meleklerimizi kucağımıza.[/QU

mrb levestoriy bu konuda bir bilgim yok ama dikiş atılacaksa bu haftalarda mutlaka karar vermelisiniz.ayrıca özel doktor naasıl oluyorda ben bu riski üstlenemem diyebiliyorki anlamadım.benim doktorum böyle bir durum olmamasına rağmen ikincide her durumda dikiş atarız zaten bir kayıp var ölçüm bile yapmaya gerek yok demişti.her doktorun bakış açısı farklı demekki.bence bu haftalarda bir kaç doktorla daha görüş. kızını hastalığın nedeniylemi kaybetmiştin canım.sana ve bebeğine sağlıklar.

konuyu çok kaçırmışım arkdşlr ama aklıma takıldı sorup rahatlamak istiyorum... bu rahim ağzı yetmezliğini nasıl anlarsınız? 13haftalık hamileyim bi sıkıntım yok ama bilgimde yok. böyle bir riskin olup olmadığını nasıl anlayabilirim bilgi werirmisiniz özetle. ya doktor buihtimali göz ardı ederde farketmezse ? muayene falan olmuyor neticede vajinadan... inanın bilmeyi çok istiyorum şimdiden sağolun

arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler sanırım tam ifade edemedim kızım şuanda 29 aylık ona hamileyken böyle bir problemim yoktu ama o bir ay erken doğdu yemek borusundan ameliyat oldu kalpte 2 delik reflü vs.bir ürü hastalığı vardı hastalık konusundan çok çektik.ama şükürki rabbim meleğimi bize bağışladı şimdi çok tatlı birkaç rahtsızlığımız dışında çok iyi bu hafta karar vermemiz gerekiyor ama ben bir türlü doğru dürüst bir doktor bulamadım hepsi paracı olmuş devlet hastanesinde yapmıyorum ekipman yok ama özelimde yapıyorum diyor en uygun özelde bize çok uzak sabah ameliyata alıcak akşam üzeri taburcu edicek o şekilde 3 vasıtayla yolculuk yapmam riskli değilmi nabıcam bilmiyorum.

arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler sanırım tam ifade edemedim kızım şuanda 29 aylık ona hamileyken böyle bir problemim yoktu ama o bir ay erken doğdu yemek borusundan ameliyat oldu kalpte 2 delik reflü vs.bir ürü hastalığı vardı hastalık konusundan çok çektik.ama şükürki rabbim meleğimi bize bağışladı şimdi çok tatlı birkaç rahtsızlığımız dışında çok iyi bu hafta karar vermemiz gerekiyor ama ben bir türlü doğru dürüst bir doktor bulamadım hepsi paracı olmuş devlet hastanesinde yapmıyorum ekipman yok ama özelimde yapıyorum diyor en uygun özelde bize çok uzak sabah ameliyata alıcak akşam üzeri taburcu edicek o şekilde 3 vasıtayla yolculuk yapmam riskli değilmi nabıcam bilmiyorum.

cnm çok geçmiş olsun RABBİM yardıncın olsun

bebeğinin en kısa zamanda sağlığına kavuşmasını nasip eder

konuyu çok kaçırmışım arkdşlr ama aklıma takıldı sorup rahatlamak istiyorum... bu rahim ağzı yetmezliğini nasıl anlarsınız? 13haftalık hamileyim bi sıkıntım yok ama bilgimde yok. böyle bir riskin olup olmadığını nasıl anlayabilirim bilgi werirmisiniz özetle. ya doktor buihtimali göz ardı ederde farketmezse ? muayene falan olmuyor neticede vajinadan... inanın bilmeyi çok istiyorum şimdiden sağolun

nursistçim cnm dr sormalısın benim 3 bebeğimin düşmesinin nedeni rahim ağı yetmezliğinin olması

fark edilmeyebiliniyor ama dr süphelenirlerse alttan muayene ile anlaşıabiliyor

cnm sen dr sor ama zaten öyle bir şüphelenecek durum varsa tedbiri alırlar

endişe etme mutlu ol meleğine kavuşacağın güzel günleri hayal et

canımm bilmiyordum bunu çok geçmiş olsun ama şu takıldı kafama 3 bebek diyorsun farkedilmedimi yada önlem neden alınmadıki üçünüde bu şekilde kaybetmene izin werildi. bilmiyormuydunuz ilk düşükten sonra ortaya çıkmadımı..kaçıncı aylarda oluyor bu??offf allahın korusun herkezii. inşallah allahım hep seninle kalıcak we herşeyiyle sizi mutlu edicek bi bebek werir..

mrb topraktut canım her hamilelite belirtiler farklı oabiliyormuş.belki bu hamileliğinde belirtiler farklı olur.belkide mucizen gercekleşir canım inşallah.ayrıca şu sogan kürünü duymuştum iltihaplanmalar için .her dönemde uygulanabiliyormu acaba.

canım hamile falan değilim hatta size bişey söylüm bu eczane testlerine güvenmeyin benceyasakkelime..ben tets aldım ikinci tets çok az silik çıktı...2 gündür acaba hamilemiyim dedim...bugun kan tetsti verdim sonucu yarın alacam ama eve gelince adetim başlamış:çok üzgünüm::çok üzgünüm:....
soğan kürüne gelince bugun az miktarda geliyor kanamam ...yoğun geldiği zaman başlıcam soğan kürüne ..denemekte fayda var...15 gün içecem salihascım:içelim:...

merhaba toprakcım benimde adetim 32 günde bir oluyor benimde yarın 32. günün yani bende adet olmayı bekliyorum ama ben adet olunca bir hap kullanıcam yumurtalıklardan kaynaklanan bir lekelenmem var onun için.. :sm_cool:ama umarım senin beklentin boşa çıkmaz mucize seni bulur canım bütün kalbimle bunu diliyorum:dance:a.s.

canım beklentin boşa çıktı mağleseff....inşallah sen olmasssın adette senin hamişliğine seviniriz yarencim yaa.....
yumurtalıkta lekenme neden oluyor yarencim..fisfisfis

canımm bilmiyordum bunu çok geçmiş olsun ama şu takıldı kafama 3 bebek diyorsun farkedilmedimi yada önlem neden alınmadıki üçünüde bu şekilde kaybetmene izin werildi. bilmiyormuydunuz ilk düşükten sonra ortaya çıkmadımı..kaçıncı aylarda oluyor bu??offf allahın korusun herkezii. inşallah allahım hep seninle kalıcak we herşeyiyle sizi mutlu edicek bi bebek werir..

aslında ilk bebeği kaybettikten sonra yada hiç kaybetmeden de anlaşılabiliyor

benimki çokkkkkkkkkk uzun hikaye herşey kısmet ben dikiş atılsın diye gitmiştim dr ama kapıdan içeri girmeden suyum geldi ve düşük yaptım

yani şans dr güvenmelisin cnm

canım beklentin boşa çıktı mağleseff....inşallah sen olmasssın adette senin hamişliğine seviniriz yarencim yaa.....
yumurtalıkta lekenme neden oluyor yarencim..fisfisfis

:1shok:hadi yaaa.. boşver sağlık olsun canım Allahtan ümit kesilmez hep beraber bekliyoruz işte. beni sorarsan 35.güne girdik hala adet olmadım ama his sorarsan hiçbir his yok bende günüm şaştı herhalde diyorum ama hafta sonunda olmazsam pazartesi test yaptırmayı bende düşünüyorum benim için böyle birşeyin olması biraz olaaaaaaaaağaaan üstünün üstü gibi olduğundan gelin güvey olmayı tercih etmiyorum şu an için:asigim: lekelenmem var işte bu aradada oda pcos olduğum içinmiş dr diyor bir hap verdi hormonları düzenliyormuş adetin üçüncü günü başlıycaz dedik olmadı ki onada başlayalım anlıyacağın işler bu ara bende karışık neler oluyor bende anlanış değilim :sm_confused:hakkımda hayırlısı ne deyim canım kendine iyi bak.. Yüce Rabbim tiz zamanda hepimizin yüzüne baksın ne olur:Saruboceq:

tiwiks... tiwiiiiiikkkksssssss ordamısın hiç yazmıyorsunnnnnnnnn merak ettim valla nerelerdesiiiiinnnn...

bu arada edamecrin ve tuubay sizde durumlar nasıl iyi haberlerinizi bekliyorum arkadaşlarım...

X