Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
merhaba sibelcim kontrolümüziyi geçti kcaman olmuş oğlum renkli 4 boyutluda ayrıntılı usg ye girdim çok sağlıklı oğlum esniyor yüzünü saklıyor ama çok tatlıydı yakışıklı bir oğlum olacak sanırım dikişlerim sağlam ben bile gördüm vallahi cd ye de kaydetti izleyip duruyorum kilo alımımda iyi bebeğinki de iyi 1ay geçse de yine görsem diyorum sen nasılsın

merhaba sibelcim kontrolümüziyi geçti kcaman olmuş oğlum renkli 4 boyutluda ayrıntılı usg ye girdim çok sağlıklı oğlum esniyor yüzünü saklıyor ama çok tatlıydı yakışıklı bir oğlum olacak sanırım dikişlerim sağlam ben bile gördüm vallahi cd ye de kaydetti izleyip duruyorum kilo alımımda iyi bebeğinki de iyi 1ay geçse de yine görsem diyorum sen nasılsın
merhaba arkadaşim, siz hamile arkadaşlarin boyle güzel haberlerini aldikça biz sirada bekleyenler daha da bir umutlaniyor. Hamile kalabilirsem inşallah ondan sonra olacaklardan çok korkuyorum, ama sizleri böyle görünce heyecanlaniyorum,bir an önce olsa diyorum.arkadaşim,sen daha önce hamile kaldiktan 2 hafta sonra rapor kullanmaya başladim demişsin, bu yani hemen hemen kalp atişini duyduktan sonra oluyo değilmi?doktorun mu bu şekilde yönlendirdi,yoksa sen kendi isteğinle mi izin aldin? Cevabin için şimdiden teşekkürler.kendine iyi bak..

mrb tiwiks butterfly nin dediği gibi güzel haberlerinizi almak bizi cok sevindiriyor ve cok umutlandırıyor.hareketsiz kilo alımını nasıl ayarlayabiliryosun.ben diyorum yatarsam hamilelikte 30 kilo alırım herhalde:KK66:allah sağlıkla bebek versinde :Saruboceq:ne önemi var gerisinin.raporlar konusunda bilgilendirin bizi.

arkadaşlar vallahi yiyorum ama şimdilik kilo alımım normal şeker kullanmıyordum zaten arada sütlü tatlı ve nadir çikolota ekmek normal sınırda hamur işi yapan da yok zaten mecburen sebze meyve süt su Allah bu ya zor durumumda bile kendi kendime bakıyorum bana o gücü veriyor ev işi yok evde geziyorum ayakta kalmamaya çalışıyorum dr arada gezmeye gidebilirsin dedi ama cesaret yok bende kendi isteğimle rapor alıyorum kötü bir hikayem ve kanıtlanmış bir problemim var rapor almam zor olmadı bebeğim için işi bırakmaya bile razıydım Allah herkesin yolunu açık etsin 3.700 gr aldım ama sonrası ne olu bilmem 22. haftaya gireceğim İnşallah zor ama ne yapalım bebek için değer herşeye bir de çevre çok önemli bence insanlar çok ta yardımcı olmuyor verilen vaatler tutulmuyor herkes palavra atmış ben onu gördüm bence herşey biz de bitiyor kimsenin de umrunda olmuyor inşallah siz bunları yaşamazsınız Allah kimseye muhtaç etmesin herşey doğmuş bir bebeği sevmek kadar kolay değil önemli olan onu bu hayata kavuşturmak bebeğim bir doğsun o zaman hayat başlıyacak benim için öpüyorum sizleri

hihoyyytiwiks cim kaç gündür haberini sabırsızlıkla bekliyordum biliyormusun iyi olduğuna çok çok çok sevindim arkadaşım..haberlerin beni çok sevindirdi ve çok ümitlendirdi de bir o kadar sen böyle konuşunca hamile kalmak için sabırsızlanmaya başladım diyebilirim.. bebeğini gördünmü canım o belli belirsiz görüntünün içinde bile ne kadar güzel değilmi kim bilir yakından ne kadar güzeldir. rabbim sağlıklıca onu kucağına almayı nasıp etsin canım,:CüvCüv:inşallah sonuna kadar hep böyle gider dikişin dayanır canım cemil hoca ne diyor dikiş için daha dayanıklı galiba mc donalds a göre seni bilgilendirdiyse bende faydalanmak isterim..:kahve:

Son düzenleme:
arkadaşlar vallahi yiyorum ama şimdilik kilo alımım normal şeker kullanmıyordum zaten arada sütlü tatlı ve nadir çikolota ekmek normal sınırda hamur işi yapan da yok zaten mecburen sebze meyve süt su Allah bu ya zor durumumda bile kendi kendime bakıyorum bana o gücü veriyor ev işi yok evde geziyorum ayakta kalmamaya çalışıyorum dr arada gezmeye gidebilirsin dedi ama cesaret yok bende kendi isteğimle rapor alıyorum kötü bir hikayem ve kanıtlanmış bir problemim var rapor almam zor olmadı bebeğim için işi bırakmaya bile razıydım Allah herkesin yolunu açık etsin 3.700 gr aldım ama sonrası ne olu bilmem 22. haftaya gireceğim İnşallah zor ama ne yapalım bebek için değer herşeye bir de çevre çok önemli bence insanlar çok ta yardımcı olmuyor verilen vaatler tutulmuyor herkes palavra atmış ben onu gördüm bence herşey biz de bitiyor kimsenin de umrunda olmuyor inşallah siz bunları yaşamazsınız Allah kimseye muhtaç etmesin herşey doğmuş bir bebeği sevmek kadar kolay değil önemli olan onu bu hayata kavuşturmak bebeğim bir doğsun o zaman hayat başlıyacak benim için öpüyorum sizleri

haklısın canım insan böyle durumlarda daha iyi görebiliyor etrafındakilerin samimiyetini boşuna demiyorlar tırnağın varsa başını kaşıycaksın:çok üzgünüm:..kimseden fayda yok ailen yanında ise rahat edersin yoksa kimseden fayda yok. neyse canım çoğu gitti azı kaldı de dayan sonunda inşallah en güzel mükafatı bebişin sana gelerek verecek:hooray:

merhaba arkadaşim, siz hamile arkadaşlarin boyle güzel haberlerini aldikça biz sirada bekleyenler daha da bir umutlaniyor. Hamile kalabilirsem inşallah ondan sonra olacaklardan çok korkuyorum, ama sizleri böyle görünce heyecanlaniyorum,bir an önce olsa diyorum.arkadaşim,sen daha önce hamile kaldiktan 2 hafta sonra rapor kullanmaya başladim demişsin, bu yani hemen hemen kalp atişini duyduktan sonra oluyo değilmi?doktorun mu bu şekilde yönlendirdi,yoksa sen kendi isteğinle mi izin aldin? Cevabin için şimdiden teşekkürler.kendine iyi bak..

haklısın canım herşeye rağmen insan kaybetme korkusuyla bile yinede o güzel duyguyu yaşamak istiyor. bende burda :nazar:hamilelerimizin iyi gititğini :nazar:gördükçe heyecanlanıyor ve tekrar hamiş kalmak için sabırsızlanıyorum.Allah onlara bebişlerini sağlıkla kucaklarına almayı, bizlerede tekrar hamiş olmayı nasip etsin.:Saruboceq: bu arada senin ne kadar oldu canım ve ne kadar beklemeyi düşünüyorsun?

haklısın canım herşeye rağmen insan kaybetme korkusuyla bile yinede o güzel duyguyu yaşamak istiyor. Bende burda :nazar:hamilelerimizin iyi gititğini :nazar:gördükçe heyecanlanıyor ve tekrar hamiş kalmak için sabırsızlanıyorum.allah onlara bebişlerini sağlıkla kucaklarına almayı, bizlerede tekrar hamiş olmayı nasip etsin.:saruboceq: Bu arada senin ne kadar oldu canım ve ne kadar beklemeyi düşünüyorsun?
yaren arkadasim, benim tarih itibariyle 5 ayim doldu, bu aralarda 5.adetimi bekliyorum. Gittiğim 2 doktor 3 adet gecirmemin yeterli olacağini söylemişti. 3.adetimden sonra gittiğim doktor da beklememe gerek olmadiğini, 6 ay da beklesem 16 ay da beklesem sonucun ayni olacağini söyledi:)) ama biz eşimle 6 ayi tamamlamaya karar verdik. Sende durum nasil, ne zaman düşünüyosun?

arkadaşlar vallahi yiyorum ama şimdilik kilo alımım normal şeker kullanmıyordum zaten arada sütlü tatlı ve nadir çikolota ekmek normal sınırda hamur işi yapan da yok zaten mecburen sebze meyve süt su allah bu ya zor durumumda bile kendi kendime bakıyorum bana o gücü veriyor ev işi yok evde geziyorum ayakta kalmamaya çalışıyorum dr arada gezmeye gidebilirsin dedi ama cesaret yok bende kendi isteğimle rapor alıyorum kötü bir hikayem ve kanıtlanmış bir problemim var rapor almam zor olmadı bebeğim için işi bırakmaya bile razıydım allah herkesin yolunu açık etsin 3.700 gr aldım ama sonrası ne olu bilmem 22. Haftaya gireceğim inşallah zor ama ne yapalım bebek için değer herşeye bir de çevre çok önemli bence insanlar çok ta yardımcı olmuyor verilen vaatler tutulmuyor herkes palavra atmış ben onu gördüm bence herşey biz de bitiyor kimsenin de umrunda olmuyor inşallah siz bunları yaşamazsınız allah kimseye muhtaç etmesin herşey doğmuş bir bebeği sevmek kadar kolay değil önemli olan onu bu hayata kavuşturmak bebeğim bir doğsun o zaman hayat başlıyacak benim için öpüyorum sizleri
destek konusunda cok haklisin arkadaşim. Bu konuda en büyük görev eşlerimize düşüyor aslinda, onlarin bu dönemde çok anlayişli ve destekçi olmalari gerekiyor gerçekten. Diğer insanlar yani eş,dost bebeklerimizi kaybettiğimizde bile yeterli anlayişi,desteği gösterdimi ki?? Son gittiğim doktorum bile "bu süreçte bana bile güvenme, öncelikle kendine güven" dedi.kendimize kendimizden başka yardim edecek kimse yok arkadaşlar.güçlü,sabirli ve inançli olmak durumundayiz. Yaşadiğimizi aci olaylari atlatmamiz için de bu gerekli zaten. Bebeğimi kaybettiğim günlerde bir ablamin söylediği bir lafi aklimdan çikarmiyorum; "iyi bir anne olmak öncelikle güçlü bir kadin olmayi gerektiriyor."

Arkadaşlar gerçekten kimseye güvenmiyorum herkes bir ihtiyacın var mı diyececeğine tatil planları yapp bir de sana faydası olan insanları yanlarına yoldaş ediyor neyse benim sıkıntım tamamen konuyla alakasız herkes bebek kaybetmenin nasıl olduğunu bilemez ama önemli olan bilmek değil anlamaya çalışmak ben sadece Allaha sığındım ve elimden geleni yapıyorum ne olacak gezmesem varsın insanlar gezsin senin bir ihtiyacın mı var sormasın canım ne isterse bir tlf yeter anında getiriyorlar ev işi ne olacak olduğu kadar bir can taşımak kolay mı Hepimizi Allah yavrularımıza kavuştursun Amin Sibelcim Cemil hocaya senden bahsettim ayy biraz utandı sanırım internet reklamı gb oldu sanırım neyse dikişin kapı gibi olmuş tam istediğim gb dedi artık bu da fayda sağlamazsa yuh bana gb birşeyler söyledi ayakta kalma uzanarak istirahat et oturarak değil.ılık suyla banyo yap çok kilo alma dedi zaten bu gittiğimde beğendim görünüşünü dedi geçen gittiimde dikişte ve sonra annem değil eşim vardı o baktı bana eh annemde bayramda gelince sağolsun yedirdi de yedirdi şimdi böyle yalnız kalınca kim börek açacak bana kaynana zaten sana faydam olmaz diye kendince daha çağırmadan bahane buluyor kafam rahat dırdır yok kardeşim burda üniversite de çok marifetli olmasa da yoldaş işte bana arada yurttan kaçıp geliyor şimdi sizi buldum ya konuşurum dilim şişti yalnızlıktan hemen hamiş kalırsınız İnşallah siz de bu tatlı ve sıkıcı durumu tadacaksınız ama olsun yeni bebek yeni umut inanın bana

Arkadaşlar gerçekten kimseye güvenmiyorum herkes bir ihtiyacın var mı diyececeğine tatil planları yapp bir de sana faydası olan insanları yanlarına yoldaş ediyor neyse benim sıkıntım tamamen konuyla alakasız herkes bebek kaybetmenin nasıl olduğunu bilemez ama önemli olan bilmek değil anlamaya çalışmak ben sadece Allaha sığındım ve elimden geleni yapıyorum ne olacak gezmesem varsın insanlar gezsin senin bir ihtiyacın mı var sormasın canım ne isterse bir tlf yeter anında getiriyorlar ev işi ne olacak olduğu kadar bir can taşımak kolay mı Hepimizi Allah yavrularımıza kavuştursun Amin Sibelcim Cemil hocaya senden bahsettim ayy biraz utandı sanırım internet reklamı gb oldu sanırım neyse dikişin kapı gibi olmuş tam istediğim gb dedi artık bu da fayda sağlamazsa yuh bana gb birşeyler söyledi ayakta kalma uzanarak istirahat et oturarak değil.ılık suyla banyo yap çok kilo alma dedi zaten bu gittiğimde beğendim görünüşünü dedi geçen gittiimde dikişte ve sonra annem değil eşim vardı o baktı bana eh annemde bayramda gelince sağolsun yedirdi de yedirdi şimdi böyle yalnız kalınca kim börek açacak bana kaynana zaten sana faydam olmaz diye kendince daha çağırmadan bahane buluyor kafam rahat dırdır yok kardeşim burda üniversite de çok marifetli olmasa da yoldaş işte bana arada yurttan kaçıp geliyor şimdi sizi buldum ya konuşurum dilim şişti yalnızlıktan hemen hamiş kalırsınız İnşallah siz de bu tatlı ve sıkıcı durumu tadacaksınız ama olsun yeni bebek yeni umut inanın bana
evet canım yasadığım olayda en cok kardeşim ve eşim destek oldu bana .diğer insanlar çokta anlayamıyorlar.tekrar olur diyorlar .bilemiyorlarki biz onları hissetmiştik hayallerimiz vardı.canım sende boş ver unutma bebeğini eline alınca unutacaksın tüm zorlukları.bu zor günlerinde tanımış oldun böylece gercek dostlarınla dost olmayanları.keske ailelerimizle aynı sehirlerde olabilsek insan annesinin sıcaklığını böyle günlerde ne cok hissediyor dimi.dikişlerinin durumuna cok sevindim.dikiş yönteminin avantajları neler anlatırmısın

bende yaren gibi hamiş kalmak için çünkü twink kader arkdaşımı görünce gerçekten umutlandım inşallah sağlıcakla kucağına alır ya möutlu oıldum ben gerisini takmayın bebşinize bakın darısı başımıza ne olur Allah 'ım

ah ah haklısın canım kimse bizi anlayamaz sadece anlıyormuş gibi yaparlar.. ama önemli olan eşinin sani anlayıp destek olması, benim en büyük destekçim eşim bazen onun gibi anlayışlı bir insanı bulamıycağımı düşünüyorum etrafımdaki birçok örneği görünce, birde Allah uzun ömür ve sağlık versin ona tabiki annem bebeğimi kaybederken de o yanımdaydı beşgün yatalak bir hastaya bakar gibi bana baktı ve doğumumda bile yanımdaydı canım annem Allah onları başımdan eksik etmesin.:Saruboceq:eek:nlar varken kimseyi o kadar da aramıyorsun zaten..kayınvalidemler de aynı binada onlar da yardım ederler ama annem kadar onların yanında rahat olamam ihtiyaçlarımı gidermek zorunda kaldığımda.. olsun boşver yinede sen üzülme bunlar da geçer önemli olan insanın kendi kendine birşeyleri başarabilmesi sende bunu şu anda çok çok iyi yapıyorsun bence sen bebişine iyi bak yeter,:emir_bebek: demek bebişin hareketlerini cd ye kaydetti cemil hoca çok güzel yaa şimdi sen anlatıyorsun ya böyle benim için kıpır kıpır nasıl heyecanlanıyorum bir bilsen kendim gibi seviniyorum valla inşallah başarıcaksın canım ben inanıyorum..:sm_cool:cemil hocamada güveniyorum o zaten herşeyin iyisini yapmaya çalışır ve o dikişin sağlam diyorsa biliyorum ki sağlamdır canım hiç korkma..dediğin gibi kendisi mütevazidir utanmış olabilir bana bilinçli hasta der mesela zayıfla der bir dahaki gitmeme kadar zayıflarım sevinir övgüler yağdırıp seni tedavinde motive eder, bazen de internetten okuduklarımı sorarım o zaman da bana diyolarki deme sibel boşver diyolarkiyi... ben diyolarkiyle başlayan günde beşyüz tane soru cevaplıyorum der ama kızmadan ve usanmadan seni aydınlatır.onun gibi uzman ve tecrübeli bir doktorunun olması bile şu anda en büyük avantajın canım dediklerini aynen yap, yapıyorsundur da zaten eminim, kendini yormadan da sıkıldıkça yaz canım ben burdayım her akşam bakıyorum mesajlara gündüz işyerinde bilgisayarımın internet bağlantısı yok o yüzden bakamıyorum..:kahve: kendine ve bebişinde iyi bak canıma.s.

yaren arkadasim, benim tarih itibariyle 5 ayim doldu, bu aralarda 5.adetimi bekliyorum. Gittiğim 2 doktor 3 adet gecirmemin yeterli olacağini söylemişti. 3.adetimden sonra gittiğim doktor da beklememe gerek olmadiğini, 6 ay da beklesem 16 ay da beklesem sonucun ayni olacağini söyledi:)) ama biz eşimle 6 ayi tamamlamaya karar verdik. Sende durum nasil, ne zaman düşünüyosun?

canım benimde bir hafta sonra dört ayın dolmuş olacak. ben iki hafta önce dr uma gittiğimde şu anda herşeyin yolunda oldğunu yani bedenen hazır olduğumu söyledi.. ben tüp bebek yöntemiyle hamile kalmıştım ve şu anda da yedekte dondurulmuş yumurtalarım var onlar la deniycez tekrar ama doktorum, iki ay daha bekliyelim dedi sonuçta hazır yumurtalarımız var acele etmemize gerek yok kendini bu zaman zarfında daha iyi ruhen ve bedenen hazırlamış olursun sonrasını size bırakıcam dedi ama şimdilik iki ay daha beklememizde fayda var dedi yani bende altı ayı tamamlamış olucam bu zaman zarfında ama sonrasında bir sorun çıkmazsa hemen transferimi yaptırmak istiyorum tekrar hamile kalmak için sabırsızlanıyorum diyebilirim.. bazen çok garip geliyor banada insan birini kaybettiğine üzülürken diğer taraftan da herşeye yeniden başlamak için nasılda sabırsızlanıyor tekrar aynı şeyleri yaşama korkusuna rağmen, ama inanıyorum ki :Saruboceq:Rabbim bizimde yüzümüzü sonunda güldürecek bebişlerimizi sağlıklıca kucağımıza almayı nasip edecek..:1hug:

canım benimde bir hafta sonra dört ayın dolmuş olacak. Ben iki hafta önce dr uma gittiğimde şu anda herşeyin yolunda oldğunu yani bedenen hazır olduğumu söyledi.. Ben tüp bebek yöntemiyle hamile kalmıştım ve şu anda da yedekte dondurulmuş yumurtalarım var onlar la deniycez tekrar ama doktorum, iki ay daha bekliyelim dedi sonuçta hazır yumurtalarımız var acele etmemize gerek yok kendini bu zaman zarfında daha iyi ruhen ve bedenen hazırlamış olursun sonrasını size bırakıcam dedi ama şimdilik iki ay daha beklememizde fayda var dedi yani bende altı ayı tamamlamış olucam bu zaman zarfında ama sonrasında bir sorun çıkmazsa hemen transferimi yaptırmak istiyorum tekrar hamile kalmak için sabırsızlanıyorum diyebilirim.. Bazen çok garip geliyor banada insan birini kaybettiğine üzülürken diğer taraftan da herşeye yeniden başlamak için nasılda sabırsızlanıyor tekrar aynı şeyleri yaşama korkusuna rağmen, ama inanıyorum ki :saruboceq:rabbim bizimde yüzümüzü sonunda güldürecek bebişlerimizi sağlıklıca kucağımıza almayı nasip edecek..:1hug:
inşallah canim,allah hepimizin muradini verir dilerim. Bak ne güzel senin yumurtalarin hazirmis:)) bakalim benim de korkum hemen olacak mi bu sefer diye, bir de ben 35 yasimdayim yani olasilik giderek dusuyor:KK43:( ama bu sefer hepimiz için hayirlisi neyse o olsun diyorum. Ilk bebeğim hemen ilk denememizde olmuştu, ama sonuç hüsran oldu maalesef. Allah bu sefer hayirli ömürlüsünü verir inşallah.

merhaba kızlar...bugun seda sayanda ibrahim saraçoğlu..tüp bebeğe başlamadan önce soğan kürü uygulayın diyordu..allahın bize sunduğu mucizevi bir bitki diyordu...
rahimdeki intihaplı akıntıyı temizliyormuş..duyduklarım bukadar...
benim bugun adet olmam lazımdı ama olmadım...bakalım adetim başladığı zaman o soğan kürüne başlıcam suda kaynatılıp içiliyormuş....hepinize sevgiler....

selam kızlar.Hepinize merhaba.Şu anlık iyiyim.Dikişimde sorun yok.22.haftayı bitirdim.Haftaya yine kontrolüm var.İnşallah her şey yolunda gider.Şu 30.haftayı görsem en azından biraz rahatlıycam.Hepinizin iyi olmasına çok sevindim.Bizlere dua edin.

Edacim çok sevindim iyi olmaniza süpersiniz....sen inşallah 30 larida geçeceksin:nazar:..minoşlarla...:nazar:
Evet canim endişeni iyi anliyorum...sana dua ederiz tabi..canim...bebişlere kendine çokkk iyi bak eda...BİZDE SENİN İYİ OLMANA ÇOK SEVİNDİK...:1hug:

merhaba kızlar...bugun seda sayanda ibrahim saraçoğlu..tüp bebeğe başlamadan önce soğan kürü uygulayın diyordu..allahın bize sunduğu mucizevi bir bitki diyordu...
Rahimdeki intihaplı akıntıyı temizliyormuş..duyduklarım bukadar...
Benim bugun adet olmam lazımdı ama olmadım...bakalım adetim başladığı zaman o soğan kürüne başlıcam suda kaynatılıp içiliyormuş....hepinize sevgiler....
merhaba toprak, adetim olmadi demissin,acaba güzel bir haber gelecek senden?

X