Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
ben de aynı soruyu soracatım... bende de rahim ağzı yemtezliği çıkmıştı bir anda... 23. haftamda dikiş atıldı... 30. haftamda d adoğum yapmıştım... devamını anlatmiyim...ocak ayında tekrar bebek düşünüyorum... eski doktoruma gitmek istemiyorum... doktorunun adını verirsen çok sevinirz... sevgiler...kaydirigubbakcemile3

fuşyamanya ege ünv.fuat akercanı duydunmu ben bir ara kontrole gittim ilgiliydi.ama bilgin varmı.bu arada namık demiri duymustum iyi diye.ssaslan tesekürederiz canım bilgiler için.
cok dikkat et kendine canım güzel haberlerini bekliyoruz.

merhaba arkadaşlar...çok üzücü ve çok kötü bir durum yaşadık:KK43:(( 10 ekim günü malesef bebeğimi kaybettim...17 haftalıkken düşük yaptım...:KK43:(((( herşeyim okadar normal ve yolunda gidiyordu kontrollerim çok iyidi...çok aniden oldu...birden kasılma gibi hafif ağrılar başladı ama çok şiddetli değildi.. önce gaz falan sandım sonra rahmin aşağıya doğru indiğini hissettim ve sıvı geldi hemen arkasından kanama başladı ve tüm bunlar çok kısa zamanda gerçekleşti... hemen arabay atladık ve hastane evimize çok yakın olduğu halde varana kadar kanama çoğaldı..ve malesef bebeği kaybettik...çok acı çok...:KK43:(( hala psikolojimi toparlayamadım...özlüyorum bebeğimi..karnımdaki halini çok özlüyorum:KK43:((( ve yeniden hamile kalmaktan çok korkuyorum....doktor düşük olayından sonra yapılan tüm testlerin normal çıktığını ve hiç bir sebep bulunamadığı söyledi....şimdi 3 ay sonra rahim kendini toparlayınca rahim filmi çekilmesini sitedi...

cok geçmiş olsun canım.seni cokkkkkkkkkkk iyi anlıyorum.bende iki ay oldu21. haftada kızımı kaybedeli.doktorun rahim ağzı yetmezliği ile ilgili birsey söyledimi?

merhaba arkadaşlar...çok üzücü ve çok kötü bir durum yaşadık:KK43:(( 10 ekim günü malesef bebeğimi kaybettim...17 haftalıkken düşük yaptım...:KK43:(((( herşeyim okadar normal ve yolunda gidiyordu kontrollerim çok iyidi...çok aniden oldu...birden kasılma gibi hafif ağrılar başladı ama çok şiddetli değildi.. önce gaz falan sandım sonra rahmin aşağıya doğru indiğini hissettim ve sıvı geldi hemen arkasından kanama başladı ve tüm bunlar çok kısa zamanda gerçekleşti... hemen arabay atladık ve hastane evimize çok yakın olduğu halde varana kadar kanama çoğaldı..ve malesef bebeği kaybettik...çok acı çok...:KK43:(( hala psikolojimi toparlayamadım...özlüyorum bebeğimi..karnımdaki halini çok özlüyorum:KK43:((( ve yeniden hamile kalmaktan çok korkuyorum....doktor düşük olayından sonra yapılan tüm testlerin normal çıktığını ve hiç bir sebep bulunamadığı söyledi....şimdi 3 ay sonra rahim kendini toparlayınca rahim filmi çekilmesini sitedi...

canım allah sabır versin
insanın bebeğini kaybetmesi çok zor ben 9 haftalık düşük yapmıştım daha önce bebeğini kaybedenleri anlıyorum diyordum ama insan hareketlerini hissetmeye başladıktan sonra daha da bağlanıyor
neyse ki senin sağlığın yerinde
umarım en kısa zamanda kendini toparlar ve sağlıkla bir bebiş annesi olursun

fuşyamanya ege ünv.fuat akercanı duydunmu ben bir ara kontrole gittim ilgiliydi.ama bilgin varmı.bu arada namık demiri duymustum iyi diye.ssaslan tesekürederiz canım bilgiler için.

rica ederim canım
inşallah sizlerin de güzel haberlerinizi alırız

duymadım canım... benim şu ana kadar iyi diye duyduğum doktorlar erol tavmergen, ömer südekan ve bir de arkadaşımızın bahsettiği doktor namık demir... ege ünide erol beyin kız kardeşi ege hanım varmış onun da iyi olduğunu duydum... ama erol bey, ömer bey ve namık beyler tescillenmiş durumda bizzat yaşayanlardan....

saolun arkadaşlar allah kimseye yaşatmasın.....en son kotrolümde doktorum rahim ağzını kontrol etmişti gayet güzel kapalı demişti..zaten herşeyim normaldi..gayet rahat geçiyordu... hiç aklım almıyor...kader işte..allah beterini göstermesin...rahim filmi çekilmesini istedi doktorum....üç ay sonra rahim kendini toparlayınca film çektiricem...ondan da çok korkuyorum..kimisi çok ağrılı diyor kimi çok hafif bir ağrı diyor...

arkadaşlar kendi derdime düştüm kusura bakmayın...sizlerede çok geçmiş olsun...çok zor bebeğini kaybetmek..allahım herşeyin hayırlısını ve sağlıklısını nasip etsin....

saolun arkadaşlar allah kimseye yaşatmasın.....en son kotrolümde doktorum rahim ağzını kontrol etmişti gayet güzel kapalı demişti..zaten herşeyim normaldi..gayet rahat geçiyordu... hiç aklım almıyor...kader işte..allah beterini göstermesin...rahim filmi çekilmesini istedi doktorum....üç ay sonra rahim kendini toparlayınca film çektiricem...ondan da çok korkuyorum..kimisi çok ağrılı diyor kimi çok hafif bir ağrı diyor...

a.s.öncelikle aramıza hoşgeldin ve çok çok geçmiş olsun arkadaşım bende 3,5 ay önce aynı şeyleri yaşadım, rahim ağzım açılmadan beş gün önce bende kontroldeydim ve herşeyin gayet iyi olduğunu söylemişti doktorum ama malesef seninde dediğin gibi herşey ne olduğunu anlamadan gelişiyor.. bütün hayallerinin bir an da yok olduğunu elinden hiçbir şey gelmediğini görüyorsun. ama bundan sonra yapacak birşeylerimiz var hamile kalmadan önce sorunlarımızı bulup önlemini alabiliriz canım, rahim filmi sandığın gibi zor birşey değil insan biraz tedirgin oluyor ama korkulacak ve acı verecek birşey yok.. Allah sana ve hepimize aynı şeyleri tekrar yaşatmasın, hepimizin yardımcısı olsun canım:Saruboceq:

bu arada hamişlerimiz tuubay, edamecrin ve tiwiks ne yapıyorlar siteyi takip edebiliyorlar mı acaba? inşallah hepimiz iyisinizdir.. kendinize ve bebişlerinize çok çok iyi bakın dualarım sizinle...

bu arada tiwiks yanılmıyorsam senin 3 kasımda cemil hocayla randevun vardı.iyi haberlerini sabırsızlıkla bekliyorum canım....

Merhaba arkadaşlar. Bende siteye yeni üye oldum tüm sayfaları okumaya çalıştım. Hepinize çok ama çok geçmiş olsun .Allah bidaha böyle bir acı yaşatmasın hiçbirimize. ÇOk acı gerçekten.

Bende 5 ay önce seyahate çıktıktan 1 gün sonra gece uyurken aniden suyum geldi.16 haftalıktım. bütün yatak ıpıslak oldu. O anı inanın hiç unutamıyorum. Hemen hastaneye gittik malesef hiç suyum kalmamış. Hemen serum suni sancı verdiler. 2-3 Saat sonra bebeğim kendiliğinden düştü. Hiç acı sancı çekmedim. Başka bi şehirde nöbetçi uyuz bi doktorun elinde kaldım eşim ve ben yanlızdık. Çok zor günler yaşadım. gün içinde ufak ufak sancılarım vardı. ben üşttüm heralde diye düşündüm gaz sancısı sandım. normalde de bana olur çünkü öyle. o yüzden hiç böyle bişey olacağını tahmin edememiştim. Çok büyük bir üzüntü yaşadım. yıkıldım resmen. Doktorum rahim açıklığı enfeksiyon olmuştur dedi. Bir süre daha bekliyicem. Yaza doğru Allah kısmet ederse yine düşünüyorum. Bundan sonrakinde bana da 3 aylıkken dikiş atılıcak ve sürekli yatıcam. İnşallah bundan sonrası güzel olur. Acılarımızı unututuz. Hepimize geçmiş olsun

Merhaba arkadaşlar. Bende siteye yeni üye oldum tüm sayfaları okumaya çalıştım. Hepinize çok ama çok geçmiş olsun .Allah bidaha böyle bir acı yaşatmasın hiçbirimize. ÇOk acı gerçekten.

Bende 5 ay önce seyahate çıktıktan 1 gün sonra gece uyurken aniden suyum geldi.16 haftalıktım. bütün yatak ıpıslak oldu. O anı inanın hiç unutamıyorum. Hemen hastaneye gittik malesef hiç suyum kalmamış. Hemen serum suni sancı verdiler. 2-3 Saat sonra bebeğim kendiliğinden düştü. Hiç acı sancı çekmedim. Başka bi şehirde nöbetçi uyuz bi doktorun elinde kaldım eşim ve ben yanlızdık. Çok zor günler yaşadım. gün içinde ufak ufak sancılarım vardı. ben üşttüm heralde diye düşündüm gaz sancısı sandım. normalde de bana olur çünkü öyle. o yüzden hiç böyle bişey olacağını tahmin edememiştim. Çok büyük bir üzüntü yaşadım. yıkıldım resmen. Doktorum rahim açıklığı enfeksiyon olmuştur dedi. Bir süre daha bekliyicem. Yaza doğru Allah kısmet ederse yine düşünüyorum. Bundan sonrakinde bana da 3 aylıkken dikiş atılıcak ve sürekli yatıcam. İnşallah bundan sonrası güzel olur. Acılarımızı unututuz. Hepimize geçmiş olsun

aramıza hoşgeldin arkadaşım, üzüntünü hepimiz yaşadığımız için seni anlıyabiliyoruz çok çok geçmiş olsun canım.inşallah bundan sonrası hepimiz için çok iyi olur ve hepimiz burda dertlerimizi paylaştığımız gibi, bebeklerimizi de sağlıklıca kucağımıza aldığımız güzel günlerimizi hep birlikte paylaşırız:1hug:

joliefr ve melay83çok geçmiş olsun... bu başlığı okuyan hemen herkes gibi siz de benzer şeyleri yaşamışsınız... çok zor bir durum geçekten... benim bebeğim çok zorlu bir süreçten sonra (kese içeri itildi, dikildi, erken doğum önlenmeye çalışıldı, yattım vs..) dünyaya geldi.. epidüral sezeryan olduğum.. oğlumu gördüm.. başına minicik bir öpücük kondurdum... sonra hemen küvöze... 10 günlük bir bekleyiş sonunda ise hastaneye görmeye gittiğimde ölüm haberini aldım.. ve sebep olarak da kalp damarlarının ters olduğunu söylediler... erken doğum vs.. değil yani... fetal eko çektirdiğimiz doktoru aradık.. % 15 yanılma payı olabilir dedi kapattı... sonrasında ise bebeğimin yattığı hastane (tepecik eğitim) bir günde 13 bebek ölümüyle tvlere taşındı.. doktorumuz o dönemde enfeksiyondan da olabilir demişti... otopsi yaptırabilirsiniz demişlerdi tepeciktekiler.. nasıl yaptırırsınız? kısaca herşey muallak....
şimdi bebeğimin minicik bir mezarı var avunduğum... çok zor günlerin ardından toparlandım ama.. acısını unutmasam da hayata tutunuyor insan bi şekilde.. yeniden bebek sahibi olmayı bile düşünebiliyor...
Allah herkese sağlıklı bir hamilelik ve sağlıklı bir evlat versin... hepinizin kaygılarını çok iyi anladığımı belirtmek istiyorum... sevgiler...

bu arada hamişlerimiz tuubay, edamecrin ve tiwiks ne yapıyorlar siteyi takip edebiliyorlar mı acaba? inşallah hepimiz iyisinizdir.. kendinize ve bebişlerinize çok çok iyi bakın dualarım sizinle...

bu arada tiwiks yanılmıyorsam senin 3 kasımda cemil hocayla randevun vardı.iyi haberlerini sabırsızlıkla bekliyorum canım....

evet sibelcim yarın kontrol var şimdili iyiyim bugün yemek bile yaptım tabii masada oturarak malzemeleri doğradım kardeşim de yanımdaydı ama korkuyorum bebeğim iyice hareketlendi 21.haftaya da girdik biraz üzgünüm bu aralar azıcık onun sıkıntısı var yarın gelince haberleri veririm canım sevgiler

Selam kızlar.Çok fazla internete giremiyorum.Ben iyiyim.bebişlerde iyi.Dün doktora gittik şu anlık herşey yolunda görünüyor.rahim ağzıda normal.artık daha zor hareket ediyorum.bu yüzden de internete fazla giremiyorum.ama elimden geldiği kadar sizi bilgilendiricem.hepinizi çok öpüyorum.
Bu arada"fuşyamanya,joliefr ve melay83 arkadaşlarım.Sizlerede çok geçmiş olsun...Allahım hepinize sabırlar versin

joliefr ve melay83çok geçmiş olsun... bu başlığı okuyan hemen herkes gibi siz de benzer şeyleri yaşamışsınız... çok zor bir durum geçekten... benim bebeğim çok zorlu bir süreçten sonra (kese içeri itildi, dikildi, erken doğum önlenmeye çalışıldı, yattım vs..) dünyaya geldi.. epidüral sezeryan olduğum.. oğlumu gördüm.. başına minicik bir öpücük kondurdum... sonra hemen küvöze... 10 günlük bir bekleyiş sonunda ise hastaneye görmeye gittiğimde ölüm haberini aldım.. ve sebep olarak da kalp damarlarının ters olduğunu söylediler... erken doğum vs.. değil yani... fetal eko çektirdiğimiz doktoru aradık.. % 15 yanılma payı olabilir dedi kapattı... sonrasında ise bebeğimin yattığı hastane (tepecik eğitim) bir günde 13 bebek ölümüyle tvlere taşındı.. doktorumuz o dönemde enfeksiyondan da olabilir demişti... otopsi yaptırabilirsiniz demişlerdi tepeciktekiler.. nasıl yaptırırsınız? kısaca herşey muallak....
şimdi bebeğimin minicik bir mezarı var avunduğum... çok zor günlerin ardından toparlandım ama.. acısını unutmasam da hayata tutunuyor insan bi şekilde.. yeniden bebek sahibi olmayı bile düşünebiliyor...
Allah herkese sağlıklı bir hamilelik ve sağlıklı bir evlat versin... hepinizin kaygılarını çok iyi anladığımı belirtmek istiyorum... sevgiler...
canım ben bu durumunu bilmiyordum.başın sağolsun.allah sana sabır versin.dediğin gibi bir şekilde hayata tutunmak gerekiyor.insallh yeni bebeğini sağlıkla alırsın kucağına.

Selam kızlar.Çok fazla internete giremiyorum.Ben iyiyim.bebişlerde iyi.Dün doktora gittik şu anlık herşey yolunda görünüyor.rahim ağzıda normal.artık daha zor hareket ediyorum.bu yüzden de internete fazla giremiyorum.ama elimden geldiği kadar sizi bilgilendiricem.hepinizi çok öpüyorum.
Bu arada"fuşyamanya,joliefr ve melay83 arkadaşlarım.Sizlerede çok geçmiş olsun...Allahım hepinize sabırlar versin
mrb edamecrin senin güzel haberlerini aldığımızda hepimiz çok mutlu oluyoruzhihoyyytsen kendine dikkat et .arada haberlerini vermeyi unutma.ilaçlara devam ediyormusun.

canım ben bu durumunu bilmiyordum.başın sağolsun.allah sana sabır versin.dediğin gibi bir şekilde hayata tutunmak gerekiyor.insallh yeni bebeğini sağlıkla alırsın kucağına.

sağol canım... insan farkında olmadan o kadar çok hayal kuruyo ve o kadar çok herşeye heves ediyor ki.. hepiniz biliyorsunuz bu duygyu... hayal kırıklığı çok kötü bişey... evin her yerinde farkında olmadan hayal kuruyorsun ve sonrasında o hayaller geliyor aklına en küçük şeyde... beni en çok mutlu eden şey bebeğimin cennette olduğundan emin olmak... tuhaf gelebilir belki ama öbür dünyaya inananlar için bu bir teselli olabilir.. bebeklerimiz orada ve çok rahatlar .... hiç acı çkmiyorlar... belki bizleri görüyorlar....

Allah isteyen herkese.. hepimize.... sağlıklı bebekler versin...

joliefr ve melay83çok geçmiş olsun... Bu başlığı okuyan hemen herkes gibi siz de benzer şeyleri yaşamışsınız... çok zor bir durum geçekten... Benim bebeğim çok zorlu bir süreçten sonra (kese içeri itildi, dikildi, erken doğum önlenmeye çalışıldı, yattım vs..) dünyaya geldi.. Epidüral sezeryan olduğum.. Oğlumu gördüm.. Başına minicik bir öpücük kondurdum... Sonra hemen küvöze... 10 günlük bir bekleyiş sonunda ise hastaneye görmeye gittiğimde ölüm haberini aldım.. Ve sebep olarak da kalp damarlarının ters olduğunu söylediler... Erken doğum vs.. Değil yani... Fetal eko çektirdiğimiz doktoru aradık.. % 15 yanılma payı olabilir dedi kapattı... Sonrasında ise bebeğimin yattığı hastane (tepecik eğitim) bir günde 13 bebek ölümüyle tvlere taşındı.. Doktorumuz o dönemde enfeksiyondan da olabilir demişti... Otopsi yaptırabilirsiniz demişlerdi tepeciktekiler.. Nasıl yaptırırsınız? Kısaca herşey muallak....
şimdi bebeğimin minicik bir mezarı var avunduğum... çok zor günlerin ardından toparlandım ama.. Acısını unutmasam da hayata tutunuyor insan bi şekilde.. Yeniden bebek sahibi olmayı bile düşünebiliyor...
Allah herkese sağlıklı bir hamilelik ve sağlıklı bir evlat versin... Hepinizin kaygılarını çok iyi anladığımı belirtmek istiyorum... Sevgiler...
merhaba arkadasim, hosgeldin. Yasadiklarimiz gercekten uzucu ve cok benzer seyler. Bunlari gercekten yasamayan da halini hic anlamiyor dogrusu. Ben burda arkadaslarimizin yasadiklari uzuntulerin ardinda güzel seyler de yaşadiklarini gördükçe mutlu oluyorum, umutlaniyorum.tabiki cennete giden bebeklerimizi hicbir zaman, hatta bir gün gelip yaşli nineler olduğumuzda bile hiç unutmayacağiz.onlar bizim ilk göz ağrilarimiz olacak hep ve bir gün gelip biz de o dünyaya gittiğimizde kavuşacağiz onlara.allah inşallah onlari görmeyi bize nasip edecek.
Aciyi veren allah sabrini da veriyor gerçekten, unutmuyorsun olanlari ve kaybettiğini, ama hayat gayesi insani sarip sarmaliyor bir şekilde.
Senin ne kadar oldu bebeğini kaybedeli canim?

merhaba canım..paylaşımın için sağol.. benim tam bir yıl oldu bebeğim vefat edeli.. geçtiğimiz 23 ekim yıldönümüydü.......................

evet sibelcim yarın kontrol var şimdili iyiyim bugün yemek bile yaptım tabii masada oturarak malzemeleri doğradım kardeşim de yanımdaydı ama korkuyorum bebeğim iyice hareketlendi 21.haftaya da girdik biraz üzgünüm bu aralar azıcık onun sıkıntısı var yarın gelince haberleri veririm canım sevgiler

kaydirigubbakcemile3merhaba tiwikscim kontrolün nasıl geçti canım inşallah herşey yolundadır..iyi haberlerini bekliyorum canımsositososito

X