Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
canım benim benim ilk gebeliğimde düşük thlikesi vardı ama bişey olmadı terminasyon yani gebeliğ son verildi 26 haftada suni sancıyla.bebkde hidrosafali vardı ileri derecedemiş yani doğsada yaşamaz demişlrdi.rahim operasyonları gçirdim sonra tekrar hamile kaldım.ilk bebeğim erkekdi 2 ci kız...herşey yolundaydı 22 haftada işe gitmek için hazırlanmiştım v tuvalette giittim ne ağrı ne kanama bişey yoktu.bişeyin indiğini farkettim elime değiyordu yani o kadar korkmuştumki...allahtan kardeşim evdydi apar topar hastaney giittik ve kese aşşağıya doğru sarkmıştı.ertesi gün çok düşük bir şansla ameliyata girdim önce göbekten amniyo sıvısından 34 tüp sıvı boşalttılar nedenide dikiş snasında ağırlık yapmasın diye.dikiş başarılı geçti 3 hafta hiç kalkmadan hastande yattım herşey yolundaydı ağrı kanama kasılma yoktu 2 gün sonra veve göndereceklerdi evde yatacaktım ama rahim ağzından o nişan dediklri kanama geldi sonrada ağrılarım başladı nidilat verdiler ama kesmedi.senağlamabebeğim doğdu790 gr ve yaşamaz dediler 6 gün yaşadı kızımı kaybettim.sonra 3 gbliğim 1 yıl ara verdikten sonra 11 haftada dikiş atıldı ondada çalışmadım ama sürkli yatmadım evde dolanıyordum yada kısa yürüyüşler yapıyordum doktoruma sormuştum.onda hafif lekelenmler oldu 24 haftada hastaneye gittim açıklık olmuş sadece dikiş tutuyordu ağrım olmadı kasılmamda(buda oğluşumdu) 1 hafta sonra yine nişan denilen kanama va ağrılarla doğum grçeleşti 5 hafta yaşadı küvezde başrsın biyede adını başar koymuştum hapsi normal doğumdu...senağlamaartık hamile olmaktan bu sıkıntıları yaşamaktan o kadar bıkmıştımki herkesin bana üzülmesine üzülüyordum...son olanını biliyorsun süpriz bir hamillikti kendime başka doktor başka hastane bulddum banada şanslı gldi. barışta 31 haftada direk suyum geldi açıklık olmadı.hastaneye yatmıştım dikişlri alıncada ağrılarım arttı.barışta sezeryan oldum.bbeğin zorlanmasını istemedim.artık bu son şansım demiştim kendime..işte sıkıntılar hepaynı.ben inanıyorum sn başaracaksın bundan sonra...daha önce demiştim benim çok olumsuzluklar varken oldu birçok doktora gittim hpsi zor dedi 30 haftayı göremezsin dediler rahim ağzı çok parçalanmış dediler. ama ben rekorumu kırdım 31 gördüm çok şükür barışımında bi sıkıntısı yok inşallah olmaz...seninde olmıycak sen bana bir kız daha yaparsınarkadaşım ama öpüyorum seni...

canım ilk gebelikte sorun bebekte ,ikinci gebelikte bilinmediği içn dikiş atılmamış.peki üçüncü gebelikte dikjiş atılmasına rağmen yine sorun rahim ağzı yetmezliğinden mi kaybettin bebeğini yoksa başka bir şeyden mi.
kaybettiğin bebeklerin için tekrar başın sağolsun.allah barışa uzunnn ömürler versin sağlıkla.

canım ilk gebelikte sorun bebekte ,ikinci gebelikte bilinmediği içn dikiş atılmamış.peki üçüncü gebelikte dikjiş atılmasına rağmen yine sorun rahim ağzı yetmezliğinden mi kaybettin bebeğini yoksa başka bir şeyden mi.
kaybettiğin bebeklerin için tekrar başın sağolsun.allah barışa uzunnn ömürler versin sağlıkla.

Sağol canım...evet dediğin gibi 3 de dikiş atıldı ama olmadı yine ...enson yine dikiş atıldı ve hiç kalmadan yattım ancak 31 haftaya kadar durdu işte(barışşşş)

Zaman akıp gidiyor dur demek olmaz
Sarılıpta geçmişe avunmak olmaz
Ne sen kalırsın nede ben bu dünyada
Umudun kaybedip pes etmek olmaz
Bir kez olsun çevir yüzün bak şu toprağa
Her gün bir çiçek açıyor diyor merhaba
Bütün geceler mecbur varır sabaha
Umudun kaybedip pes etmek olmaz
Gönül isterdi ki hep iyi olsun,çok iyi olsun
Bütün acılar bitip her an hoş olsun
Ama ne yaparsın insanoğlusun
Acı olmayınca tatlıda olmaz :KK43: :KK43: :KK43: :KK43:

canım benim şu an okadar üzüldümki anlatamam böyle bi durumda ne denilebilirki allah sabır versin acını çok iyi anlıyorum,yaşadığın olay çok acı aynı acıyı bende 8 ay önce yaşadım 5 aylık kızımı kaybettim ve şuan 5 haftalık hamileyim ve hiç sevinemiyorum çünkü çok yoruldum hep aynı korku ve endişe,nolur üzülme kendi sağlığını düşün ben kızımı kaybettikten sonra ruh sağlığımı kaybettim o yüzden diyorum nolur kendini düşün etrafındaki seni seven insanları düşün yıkılma olmayacak bişe değil yine hamile kalırsın sonuna kadar savaşıcaz olana kadar bak dibircik arkadaşımız neler yaşamış bence o bir örnek hepimize ayakta kalmak için.......kendine çok iyi bak arkadaşım

EDAMECRİNNNNNNNNN canım gerçekten çokkkkkkkk üzüldüm

aynı şeyleri yaşamış biri olarak yazında gönül okşayıcı umut verici cümleler kullandığın için teşşkür ediyorum

üzüntünü yaşarken asil yaşıyorsun canım

inşALLAH hayırlısıyla rabbim bebeklerimize kavuşmammızı kucağımıza almamızı sevip koklayacağımız günleride yaşatır

gerçekten ne yazacağımı bilemiyorum çokkkkkkkkkkkkk acı ama birgün bizlerde meleklerimize kavuşuruz

edamecrin başın sağolsun arkadaşım. allahım sabırlar versin. inşallah bir gün kucağına alacaksın sen bebeğini arkadaşım. annelik çok zor ve meşakkatli ve sen gerçekten çok güçlü bir annesin canım. allahım sana ve eşine ömürler versin.allahın izniyle bir gün mutlaka olacak...

selam kızlar.Hepinizin destekleri için teşekkürler...Sizinle konuşmak beni rahatlatıyor.tabiki bu üzüntüyüde atlatıcam.Onun içinde elimden geleni yapıyorum.Üzülmenin hiç kimseye faydası yok.En azından önümüzdeki bebek için iyi olmam gerekiyor.Bugün doktoruma gidiyorum onunlada bir konuşucam.Gerçi burdaki çok benimsediğim bir doktor değil ama doktor işte deyip görüşlerini alıcam.Benim kafama takılan rahimağzı yetmezliğinde sancının gelmemesi gerektiğini biliyorum. Ama benim inatla sancım geliyor.Bu konuda bir bilginiz var mı kızlar.Bunu benimle paylaşırsanız sevinirim.Gerçi dibircik seninde sancın gelmiş.Ama rahimağzım açılmamıştı genede niye sancı geldi ki acaba.Bunu nasıl öğrenebilirim sizce.Mumudihaba arkadaşım.Sende bursalısın.Yalçın Kimya ya gittiğini biliyorum daha önceden.Bundan sonra ona mı gitsem diyorum sen ne diyorsun.Nasıl bir adam.Biraz bana bilgi verirmisin onun hakkında.En azından sorunumu bulsun.Aslında istanbuldaki doktorumdan çok memnunum.Ama ne yazıkki istranbulda.Sürekli gidemiyorum.
Tekrar hepinize teşekkürler.

CANIM SENİN BU KADAR DRENÇLİ OLMAN ÇOK GÜZEL GERÇEKLERDEN KAÇMAMK DEĞİL CÖZÜM ARAMANI ÇOK TAKDİR ETTİM BEN DE SENİN GİBİYİM HİÇ GERİYE BAKMAM İLERİYE HEDEFE BAKARIM

PROF DR YALÇIN KİMYA YA DÜŞÜK İLK BEBEĞİM DÜŞTÜKTEN SONRA BENDE PROBLEMİN NE OLDUĞUNUN TANISI KONULMASI İÇİN GİTTİM

AMA İYİKİ GİTMİŞİM ÇOK MEMNUN KALDIM BENİ GERÇEKTEN ÇOK İKNA ETTİ
KONUŞMA TARZI DAVRANIŞLAR BİR BABA GİBİ KIZIM BAK ŞÖYLE OLURSA BÖYLE OLUR KIZIM ÜZÜLME HİÇ ÖNEMLİ DEĞİL GİBİ KONUŞMA TARZI GÜZEN VERİYOR

AKLINDA KALACAĞINA GİT CNM HATTA GİDEBİLDİĞİN YERE KADAR GİT KAFANDA SORU İŞARETİ BIRAKMA

BANA DR TAVSİYE ETMİŞTİ YALÇIN BEYİ HASTANEDEN ÇIKIŞIMA İZİN VERİP RANDOVU AYARLAMIŞTI

BİLİYORSUNDUR DÜŞÜKLER KONUSUNDA YALÇIN BEY BURSADA EN İYİ DR DENİLEBİLİR

GERÇİ TERÇİH SENİNDİR AMA BİZLER GİBİ PROBLAEMLİ HAMİLELİĞİ OLANLAR İÇİN EN YAKIN DR EN İDEALDIR CNM

RABBİM İNŞALLAH HAYIRLISIYLA BİRGÜN BİZLERİNDE ANNE OLMASINI NASİP EDER:Saruboceq:

Sevgili mumudihaba arkadaşım.Pes etmek hiç mi hiç içimden gelmiyor açıkçası.Eşimde zaten bu duruma çok şaşırıyor.3 günlük ağrıdan sonra doğum olunca gece eşim hastaneyegelemedi.Biz telefonla görüştük onunla o zaman.Bende ona kaç ay bekleriz< sence deyince sana inanamıyorum ne kadar çabuk yine bebek düşünebiliyorsun dedi.Bu annelik ne manyak birşeymiş dedi.Sende bu hissi anlarsın zaten.
Şebnem Ferah ın sil baştan şarkısını biliyorsundur.Nakaratı sanki benim için yazılmış diyorum.
SİL BAŞTAN BAŞLAMAK GEREK BAZEN
HAYATI SIFIRLAMAK
SİL BAŞTAN SEVMEK GEREK BAZEN
HERŞEYİ UNUTMAK

ben müzik öğretmeniyim arkadaşım her halde bu yüzden şarkılardan çok etkileniyorum.Ben şimdiden 4.yavrumu sevmeye hazırlanıyorum.Ayrıca şunu düşünüyorum ben çok mutlu bir kadınım.eşim,eşimin ailesi herşey çok iyi.Rabbimde demekki beni bebeklerle sınıyor.
1.kaybımdan sonra bir gece namaz kılıp rabbim banada ikiz ver diye çok dua etmiştim ve gerçektende rabbim ikiz verdi.İllaki kucağıma da nasip edecektir diye düşünüyorum.Yalnızca biraz daha sabretmeliyim.Öyle veya böyle benim 3 tane kızım var.bunu hissetmek bile çok güzel.Bu bile bir şans bence.
Yalçın kimya yı mutlaka deniycem 2-3ay sonra.Bugün doktoruma gittim.Muayene oldum.Kadın gene kabus gibiydi.Herkes doktor olamıyor işte.O yüzden İstanbulda ki doktorumdan hiç vazgeçemiyorum.Benim kadar o da yıkıldı.O yüzden Yalçın Kimya ve istanbuldaki doktorumla beraber yeni gebeliğimi götürmek istiyorum.Ama 1 sene beklemem gerekiyormuş sanırım.

SİL BAŞTAN BAŞLAMAK GEREK BAZEN
HAYATI SIFIRLAMAK
SİL BAŞTAN SEVMEK GEREK BAZEN
HERŞEYİ UNUTMAK
çok dinledim bu şarkıyı ama birde senin dediğin gibi düşünerek dinledim
birkez daha etkilendim hiç sevmem duygu somurusunu onun için bendensin cnm

eğer RABBİM bizlere bunları yaşatıyorsa bizler için en hayırlısı böyle olduğundandır ben inanarak yaşıyorum bütün olayları

yaşadığım olumsuzlukarı anlatsam belkide kitap olurdu
bana bizseni böyle mutlu görünce hiç derdin tasan yok gibi geliyor derler ama yıkılmak yok
mutluyum herşeye rağmen
sağlılkıyım herşeye rağmen
dirençliyim her olumsuzluğa rağmen

seni çok taktir ettim inşALLAH birgün bizlerde mükafatımızı alacağız hayırlısıyla
ayrıca benimde 3 tane meleğim cennette kısmetse 4. meleğim hayırlısıyla doğup sağlıklı olmasını istiyorum yaradandan

sevgili TİWİKS uzun zamandır kendinden bahsetmiyorsun, nasıl gidiyor hamileliğin canım inşallah iyisindir!

TUUBAY sende iyisindir inşallah mesaj atmışsın ama kendinle ilgili yazmamışsın hamileliğin nasıl gidiyor?

kendinize ve bebişlere çok çok iyi bakın kızlar iyi haberlerinizi bekliyorum..

sevgili TİWİKS uzun zamandır kendinden bahsetmiyorsun, nasıl gidiyor hamileliğin canım inşallah iyisindir!

TUUBAY sende iyisindir inşallah mesaj atmışsın ama kendinle ilgili yazmamışsın hamileliğin nasıl gidiyor?

kendinize ve bebişlere çok çok iyi bakın kızlar iyi haberlerinizi bekliyorum..

canım iyiyiz şükür.evde dinlenmeye devam sadece bugün eşimin aldığı pijama ve gecelik takımlarını değiştirmek için 1 saatliğine dışarı çıktım oda arabayla oldu.haftaya kontrol var 1 ay daha geride kalıyor inşallah 25.haftama gireceğim .edadan sonra birşeyler yazmak içimden gelmedi ne yalan söyleyeyim.moralim bozuldu.:çok üzgünüm:şimdilik herşey yolunda sen nasılsın seninde geriye sayımın başladı transferini haber ver mutlaka:1hug:bir de rahat olmaya çalışıyorum endişelenmekten stresten bıktım artık

canım iyiyiz şükür.evde dinlenmeye devam sadece bugün eşimin aldığı pijama ve gecelik takımlarını değiştirmek için 1 saatliğine dışarı çıktım oda arabayla oldu.haftaya kontrol var 1 ay daha geride kalıyor inşallah 25.haftama gireceğim .edadan sonra birşeyler yazmak içimden gelmedi ne yalan söyleyeyim.moralim bozuldu.:çok üzgünüm:şimdilik herşey yolunda sen nasılsın seninde geriye sayımın başladı transferini haber ver mutlaka:1hug:bir de rahat olmaya çalışıyorum endişelenmekten stresten bıktım artık

iyi olmama çok sevindim :nazar:maşallah :nazar:diyeyim nazar değmesin sana :nazar:çok iyi gidiyorsun:nazar: canım..ben bu hafta adet oldum hocanın verdiği bir hap var daha önce bahsetmiştim ona başladım bugün iki ay kullanıcam tam olarak 10 ocakta bitmiş olacak ondan sonra adet olunca cemil hocayı arıycam.. bir aksilik çıkmazsa transferimi yapacak inşallah bende iyice sabırsızlanmaya başladım :dance:canım bir an önce yılbaşı gelsin diyorum şimdi..bu yıl benim için çok zorlu ve bir o kadar da yıkıcı geçti 2009 inşallah uğur getirir transferimede diyorum..sanada bebeğini kucağına almayı nasip etsin vakitlice canım..sende kontolden sonra mutlaka yaz haberlerini bekliyorum canım. Allaha emanet ola.s.

edacım arkadaşım benim..senin güçlü durman...benim gibi çabuk pes eden birine bilmeden ders veriyorsun...senin bu duruşundan çok etkilendim.... şebnem ferahın şarkısı dinlemiştim ama sizlerden duyunca birde sizin düşüncenizle dinleyince...süper.
HAYAT BİZE OYUN OYNUYOR OLABİLİRMİ?
YORGUN GİBİ BİR HALİN VAR
DUYGULARIN KARIŞIK OLABİLİRMİ...SİL BAŞTANa.sa.sa.s:1hug: PES ETMİCEZ ARKADAŞIM BU YOLA BAŞ KOYDUK..KUCAĞIMIZA ALANA KADARDA YILMICAZ....

YARENCİM NASILSIN UZUN ZAMANDIR KONUŞAMIYORUZ....SEN NASILSIN ZAMAN ÇABUK GEÇİYOR ARKADAŞIM....OCAK AYINI ÇABUK GELSE DEMİŞSİN..İNŞALLAH OCAK AYINA GELMEDEN İSTEDİĞİN DİLEKLERE KAVUŞURSUN....

Son düzenleme:
arkadaşlar hamile kalmadan önce rahim ağzı yetersizliği tanısı histeroskopi ameliyatı sırasın da farkedilebilir mi

beklemek çok zor geliyor insana
benimde yarın dr kontrolum var
evde yatalı 6.haftaya gırıyorum
2 hafta once 1 haftamı hastanede gecırdım
rahim agzı yetmezlıgınden sonra suyum geldi bir miktar,zeynep kamilde yattım.1 hafta sonra taburcu oldum
rahimimde su an 5,5 cm cıvarı acık
ne olucak ne edıcek bılemıyorum
şükür ki suyum gelsede geri kalan su yeterli
anne olmak cok zor

beklemek çok zor geliyor insana
benimde yarın dr kontrolum var
evde yatalı 6.haftaya gırıyorum
2 hafta once 1 haftamı hastanede gecırdım
rahim agzı yetmezlıgınden sonra suyum geldi bir miktar,zeynep kamilde yattım.1 hafta sonra taburcu oldum
rahimimde su an 5,5 cm cıvarı acık
ne olucak ne edıcek bılemıyorum
şükür ki suyum gelsede geri kalan su yeterli
anne olmak cok zor

canım inşallah iyi haberlerle dönersin
benim kontrolüm 4 aralıkta kısmeetse
29+4teyim 9.5 hafta geçti benim yatışımdan beri
sanırım alıştım artık

edacım arkadaşım benim..senin güçlü durman...benim gibi çabuk pes eden birine bilmeden ders veriyorsun...senin bu duruşundan çok etkilendim.... şebnem ferahın şarkısı dinlemiştim ama sizlerden duyunca birde sizin düşüncenizle dinleyince...süper.
HAYAT BİZE OYUN OYNUYOR OLABİLİRMİ?
YORGUN GİBİ BİR HALİN VAR
DUYGULARIN KARIŞIK OLABİLİRMİ...SİL BAŞTANa.sa.sa.s:1hug: PES ETMİCEZ ARKADAŞIM BU YOLA BAŞ KOYDUK..KUCAĞIMIZA ALANA KADARDA YILMICAZ....

YARENCİM NASILSIN UZUN ZAMANDIR KONUŞAMIYORUZ....SEN NASILSIN ZAMAN ÇABUK GEÇİYOR ARKADAŞIM....OCAK AYINI ÇABUK GELSE DEMİŞSİN..İNŞALLAH OCAK AYINA GELMEDEN İSTEDİĞİN DİLEKLERE KAVUŞURSUN....

toprakcim merhaba canım dün seninle aynı anda sayfadaydık sana cevap yazarken birden sayfa kapandı ve mesajımı gönderemedim.sositososito ben iyiyim işte canım sayfayı takip ediyorum hergün yazmasamda..:kahve: haklısın zaman çabuk geçiyor ama önüne bir süre konunca sanki hiç geçmiyecekmiş gibi geliyor insana..yeniyılı yeni bir umut olarak bekliyorum içimde bir kıpırtı oluyor bazen sanki yakın zamanda çok güzel şeyler olucakmış herşey yoluna girecekmiş gibi geliyor.:dance: inşallah yeni yıl hepimize uğur getirir ve bizi dileklerimize, hayallerimize :emir_bebek: mucizelerimize kavuşturur..:1hug:

arkadaşlar hamile kalmadan önce rahim ağzı yetersizliği tanısı histeroskopi ameliyatı sırasın da farkedilebilir mi
arkadaşım ben hamile kalmadan 2 ay önce rahmimde polip olduğu için histereskopi yaptırmıştım. Bu operasyonda ve sonrasında bana hiçbir sorun olmadığı ve hamile kalabileceğimi söyledi doktorum. Ama maalesef bebeğimi rahim ağzı yetmezliği nedeniyle kaybettim:KK43:(

daha sonra gittiğim başka bir doktor bujilerle rahim ağzını kontrol etti ve kısa olduğunu söyledi. Yani histereskopide teşhisin neden konulamadığını ben de anlayamadım aslında. Doktor kayıp olmadan bunun anlaşılamadığını söyledi ama artık kime inanacağımı ben de bilemiyorum.

Sadece ve sadece allahıma sığınıyorum ve ona güveniyorum.

mrb arkadaşlar hamilelerimiz inşallah iyisinizdir.kelebek41 canım geçmiş olsun.ama yılma canım bak ne güzel 30larabirsey kalmamıs.ssaslan kendine iyi bak güzelim. bizi haberdar edin ,haberlerinizi eksik etmeyin kızlar.

yarencim seninde dediğin gibi yeni yıl yeni umutlar getirir inşallah.gerçi bundan 3 ayöncesine kadar sabırsızlıkla 2008 sonunu bekliyordum ama .............neyse .........canım transferinle ilgili güzel haberleri alırız inşallah.

toprakcım sen nasılsın soğan kürünü uyguluyormusun.nasıl gidiyor.

edacım sen nasılsın . araştırmalara başladınmı canım neler yapıyorsun .kendine cok iyi bak.

X