Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
ben coraspin kullanıyorum doktoruma sordum ne kadar kullanmam gerekli diye 6 aylık olana kadar falan kullanalım dedi daha önce 1 düşüğüm var sanırım beslenebilmesi için öyle dedi. sonra bırakılması gerekebilir. doğum için sormamıştım ben zaten. önemli olan bebek gelişsin de varsın sezeryan olsun.

Anladım canım demekki bunların çeşitleri de var bana biraz açıklarmısın donalt nasıl schrodkar nasıl klasik serklaj da 12-13. haftalarda hangisi uygulanıyor sıklıkla siz baya uzman olmuşsunuz :)

Canım mc Donald serviksin alt kısmından atılıyomdikiş diğeri daha üstten büzüp atıyolar.ama neden daha üstten atmak yerine alttan atıyolar bilmiyorum.tanın konmuşsa o haftalarda yaptırıyosun,ikisinin avantaj dezavantaj kıyaslamasını yap araştırıp drundan onu iste.bana acil atıldı bana serklaj atıcaz dediğinde bön bön bakmıştım:)çatala yatarım ordan dikiş atar demiştim ameliyathanede olucagını duyunca şok oldum.genel anesteziyle yapılıyo sonra bıraz ağrın oluyo o kadar

tam tahmin ettiğim gibisin :KK1: seni temiz, titiz, kıpır kıpır bir hatun olarak hayal etmiştim. haklı mıyım? Allah kocalarımıza sabır versin, hamile kalsak bir dert kalmasak ayrı bir dert :KK52: bazen bende acıyorum eşime...bir de arkadaşları çok densiz, habire kılıbıksın filan diyorlar. ben sinirleniyorum ama eşim sorun etmiyor. benim eşim kıymetli, ben ona çok zor kavuştum diyor :KK16: enişteye kızma; emin ol bizden fazla acı çekiyorlar ama belli edemiyorlar.

:KK1::KK1:aferim iyi düşünmüşsün dagınıklıga taamülüm yok vallahi kızımda bile hep yattım inan içim içimi yedi kaynanam ilgilendi bir müddet kızımı kaybettim evde temizlige başladım heryer bir yerde 1 ayda anca çıktım evin içinden okadar olur dip köşe temizligi seviyorm düşün abartmıyorm iç çamaşırşlaa günlük kıyafetlerine kadar ütülerim benle arkadaşlarım dalga geçer yatak pijamalarına kadar ütülüyorsun yatınca zaten kırışıyor diyorlar olsun diyorm ben ütülüyümde:KK9::KK9:eşim çok mülayimdir canım allahım var bugün ona süprüz yapıcem bir yemek konsunda kaçtır istiyor :KK16::KK16:şimdi üzüntüm annem 15 sonra gidicek memelekete ya :KK5:eşimide antalya işi olursa en az 20 gün yok tek kalıcam kardeşime giderim kesin kalmaya ben tek yatamıyorum korkyorm o 20 gün nasıl geçicek bana bilemiyorum :KK14::KK14:artık gece lambamı götürüm giderken tek yatamam evde tek kalamam geceleri bir önerin varmı korkmamak için ben 9 sendir panik atak hastasıyımda:KK14::KK14:
eşim le salat yemek yaparız temizlik yaparız birlikte millette der kılıbık diye olsn o benim kılıbıgım:KK16::KK16::KK16:allah başımızdan eksik etmeisn işşallah eşlerimizi bu eşimde paşaya pislik diye diye söyledi şimdi paşa pislik diye konuşuyor allahım birde güzel söylüyor:KK9::KK9:ıslık ötttürmeside cabası :KK9::KK9:

:KK43::KK43::KK43::KK48::KK48::KK48:duygular karşılıklı canım sagolasın :KK16::KK16::KK16::KK16:bende istiyorm herkezin bebesi olsn facen varsa eklemek isterim seni :KK53::KK53:özelime linkini at ekliyim konuşuruz:KK48::KK48:

canım özel mesaj atacak kadar mesajım yokmuş; ama adım özlem mutlu bahalı. facebook da aratırsan çıkar herhalde. hem buraya yazdım ki diğer arkadaşlar da ekleyebilirler. kara kuru çirkin bi hatun göreceksiniz beyaz şapkalı, ha işte o benim :KK1: ben de sizlerin gül cemalini görmüş olurum, içim açılır

Son düzenleme:
Anladım canım..Senin iğne kullanma sebebin neydi?Birde bu iğneyi kullanmaya başladıktan sonra kanın koyuluğunu ölçmek için tahlil yaptırıyormu doktorun?İnr falan?

Canım serklajdan sonra nefes darlığı yasadım bacaklarımdaki venlere akciğerlerime ultrasonla bakıldı pıhtı atmış bu nedenle cleksana başladılar.ayrıca pıhtılaşma testlerim yapıldı protein s eksik çıktı ki her gebede mevcutmuş.devamlı yatıyorum bebeğimde gelişme geriliği var.anlayacagın önlem amaçlı yapılıyo.tahlil filan yapmadılar.önermelimiyim acaba bende druma

canım özel mesaj atacak kadar mesajım yokmuş; ama adım özlem mutlu bahalı. facebook da aratırsan çıkar herhalde. hem buraya yazdım ki diğer arkadaşlar da ekleyebilirler. kara kuru çirkin bi hatun göreceksiniz beyaz şapkalı, ha işte o benim :KK1: ben de sizlerin gül cemalini görmüş olurum, içim açılır

Çok hoşsun arkadaşım:KK66:

Mlkyyy
Maşallah BarekAllah sende canım 32 doldurmuşsun.
Rabbim 38-40 haftalara gelmeyi nasip etsin.

Efullim. Canım senin takvimin yok kaç haftalık olsun şimdi.

fuzuli
ben eşimle 6 sene konştum kaynanam beni hiç istmedi malesef:KK14:sebebi aynı ilden olmamam ve kilolu olmam ben bunu komşularının agzından duydum eşime çok yalvarmış oglm sen o kızı bırak ben sana daha gzüelini alırım o çok kilol demiş yanına yanaşmıyor kaynanam biri ala ala bu kızımı aldım ogln sülün gibi kiz kilolu demişler sanki kilolu insanlar evlenemez:KK14::KK14:bir müdeet beni kabullenemedi hanım hoş şimdide belkim sevmiyor :KK14:

canım benden iyi gelin yoktur inan kışlıgını hazırlamaya giden ben bayramlarda evini dip köşe temizleyen ben tatlıısndan tutta dolmasına kadar yapan ben bir misafiri gelse gidip yardım eden ben hastalansa giden ben kaynım evlendi inan canım çıktı öteki eltim hiç birşey yapmadı neden çocugu vargenede helal olsn inan lafım yok zaten herkezde beni takdir ediyor yemin olsn bak yalanım yok bu mubarek günde bir komsusu kaynanamın dediki bana senin gibi gelinim olsun 100milyar borcum olsund edi okadar sevilirim ben burda beni görenler 100metre öteden gülerekten gelirler sevilen biriyim anlıcagın ama olmayınca olmuyor işte ne yaptıysamda yaranamıyorm mesela eltim erkek kardeşinin kızı onunla beni çok ayırıyorbenim kardeşlerim dogurdu bebek görme şuraya dursun gelmedi eymenin dogum gününe çagırdım gelmedi aramadımda neden gelmedi diye annemden dünyanın lafını yedim gelini aldı annem göz aydınlıgı vermedi 2 kere gelin hamileyken operasyon geçirdi geçmiş olsn diye aramadı gelin dogum etti göz aydınlıgı vermedi 40 çıktı mevlüdüne çagırdım gelmedi dogum gününe çagırdım gelmedi annem memleketten gelirdi hopş geldine aramadı ablam dogurdu bebek görmeye gelmedi ben ne yapayım bu kadını ben okadr ona koşoyorm o benim ailemi mesmeleye almıyor oda beni kırıyor kendi sülalesi olsa gidiyor kötü bir gelin olsam anlıcam vallahi ama kötü degilim ya adalet bum dünya sana soryorm ban karşı birşeyi yok allah var ama ailemle ilgili olaya kırılıyorm eşimede deidm artık bitti annen ne hakkı var aileme beni rezil ediyor soruyorm sana:KK14::KK14::KK14:
öyle bir yere düştümki ne sen sor ne ben söylüyüm eşime sayamadıgı lafları bana sayar kaynanam eşime gelince süt dökmüş kuzu
dün eltim aradı abim diyor antalyaya gidiyormu ee hadi iyisin 10 milyar alır kenara birşey atmışınızdır bu kız hep bu soruları sormadan bıkmadımı acaba ya bende isnirlendim dedim parasını sana verelim dedim istersen hep soruyorsn inan iyi olmamıızı istemez bizim evlerin yıkılma sornu var elimden ev gitse bir yerleriyle gzüel oh olsun der yeminle dügünüm oldu kolumdakileri hep bozdrdlar eltimin borcna gitti hanımın borcu bitti hanım kendi bilerzikleriyle çıktı soruyorums ana hakmı bu :KK14::KK14:dügün paralarından tutta altınlarıma kadar aldı kaynanam diger 2 kaynımında eline verdi altım paraları adalet bunu dünya:KK47::KK47::KK47:
hep ayrımcılık yapılmaktan yorldm ama bundan sonra kendimi kullandırmaya hiç niyetim yok bu böyle biline:KK47::KK47:

:KK1::KK1:aferim iyi düşünmüşsün dagınıklıga taamülüm yok vallahi kızımda bile hep yattım inan içim içimi yedi kaynanam ilgilendi bir müddet kızımı kaybettim evde temizlige başladım heryer bir yerde 1 ayda anca çıktım evin içinden okadar olur dip köşe temizligi seviyorm düşün abartmıyorm iç çamaşırşlaa günlük kıyafetlerine kadar ütülerim benle arkadaşlarım dalga geçer yatak pijamalarına kadar ütülüyorsun yatınca zaten kırışıyor diyorlar olsun diyorm ben ütülüyümde:KK9::KK9:eşim çok mülayimdir canım allahım var bugün ona süprüz yapıcem bir yemek konsunda kaçtır istiyor :KK16::KK16:şimdi üzüntüm annem 15 sonra gidicek memelekete ya :KK5:eşimide antalya işi olursa en az 20 gün yok tek kalıcam kardeşime giderim kesin kalmaya ben tek yatamıyorum korkyorm o 20 gün nasıl geçicek bana bilemiyorum :KK14::KK14:artık gece lambamı götürüm giderken tek yatamam evde tek kalamam geceleri bir önerin varmı korkmamak için ben 9 sendir panik atak hastasıyımda:KK14::KK14:
eşim le salat yemek yaparız temizlik yaparız birlikte millette der kılıbık diye olsn o benim kılıbıgım:KK16::KK16::KK16:allah başımızdan eksik etmeisn işşallah eşlerimizi bu eşimde paşaya pislik diye diye söyledi şimdi paşa pislik diye konuşuyor allahım birde güzel söylüyor:KK9::KK9:ıslık ötttürmeside cabası :KK9::KK9:

Allah kavuştursun canım; demek yalnız kalamıyorsun. ışıkları açık bırakınca uyuyabiliyor musun? Bende eskiden korkardım ama muş da çalışırken farkettim ki artık korkmuyorum. dışarda çatışma sesleri, evde tıkır tıkır fareler, kapımın önünde kurt ulumaları... dedim ki Allah a emanet, hangi birinizden kaçayım? bitti gitti böylece korkum, yattım uyudum. kuran okuyup uyusan paşam, belki faydası olur. panik atak için melisa çayı filan öneriyorlar, benim dedem yıllardır papatya çayı içer, 85 yaşında şuan. Allah ömür versin, ben bildim bileli panik atak hastasıdır. Allah şifa versin canım; ilaç alıyor musun?

eşinde yanındami beya zsaçlı face adreisni sil yasak bu arada haberin olsun ben ekledim kızlar benden eklerler:KK52::KK52:oysa arkadaşlık yollucam

Mlkyyy
Maşallah BarekAllah sende canım 32 doldurmuşsun.
Rabbim 38-40 haftalara gelmeyi nasip etsin.

Efullim. Canım senin takvimin yok kaç haftalık olsun şimdi.
Canım benım Allah razı olsun.32de bitti şükür.efulim benden 2gun ilerde 32+3olmalı şuan doğru hatırlıyosam

Allah kavuştursun canım; demek yalnız kalamıyorsun. ışıkları açık bırakınca uyuyabiliyor musun? Bende eskiden korkardım ama muş da çalışırken farkettim ki artık korkmuyorum. dışarda çatışma sesleri, evde tıkır tıkır fareler, kapımın önünde kurt ulumaları... dedim ki Allah a emanet, hangi birinizden kaçayım? bitti gitti böylece korkum, yattım uyudum. kuran okuyup uyusan paşam, belki faydası olur. panik atak için melisa çayı filan öneriyorlar, benim dedem yıllardır papatya çayı içer, 85 yaşında şuan. Allah ömür versin, ben bildim bileli panik atak hastasıdır. Allah şifa versin canım; ilaç alıyor musun?

benim ilaçım tespih namaz canım :KK14::KK14:inan ne yaptıysam olmadı peş peşe kayıp yaşadım ben annemem öldü peşine ilk oglmu kaybnettim sonra dedei teyzemi babannemi kayberttim bir ay araları yok sevdigim kişilerde öldü sonra babam felç geçirdi ona çok üzüldüm vs derken 3 evlat yitirdim oldum sana panik atak hastası ilaçla tedavide gördüm bu hastalık kafada bitiyor canım ama strese giryim üüzlüyüm hastalık geliyor iyi olnca hsatlıgım gelmiyor 29 mayıs ömürümün ölüm yıldönümü 2 sene olcak :KK43:

benim ilaçım tespih namaz canım :KK14::KK14:inan ne yaptıysam olmadı peş peşe kayıp yaşadım ben annemem öldü peşine ilk oglmu kaybnettim sonra dedei teyzemi babannemi kayberttim bir ay araları yok sevdigim kişilerde öldü sonra babam felç geçirdi ona çok üzüldüm vs derken 3 evlat yitirdim oldum sana panik atak hastası ilaçla tedavide gördüm bu hastalık kafada bitiyor canım ama strese giryim üüzlüyüm hastalık geliyor iyi olnca hsatlıgım gelmiyor 29 mayıs ömürümün ölüm yıldönümü 2 sene olcak :KK43:

başın sağ olsun paşam; Allah başka üzüntü vermesin. geldi mi sıra sıra geliyor zaten sıkıntı; herkese diyorsun ya "önce sen değerlisin" diye, sen de kendine söyle. baktın olmuyor, sen de şaplak bol, bir de kendine şaplak at :KK1: aileler hep dert, beni de hala arayıp da başın sağ olsun demeyen akrabalarım var. ne diyelim, canları sağ olsun. benim ailemde eşimi istemedi, beğenmedi. takma kafana, kısmetin önüne kimse geçemez. oh ya aldım oğlunuzu işte, de :KK35:

Canım benım Allah razı olsun.32de bitti şükür.efulim benden 2gun ilerde 32+3olmalı şuan doğru hatırlıyosam
sen bende kayıtlımısın merak ettim :KK5::KK5:
başın sağ olsun paşam; Allah başka üzüntü vermesin. geldi mi sıra sıra geliyor zaten sıkıntı; herkese diyorsun ya "önce sen değerlisin" diye, sen de kendine söyle. baktın olmuyor, sen de şaplak bol, bir de kendine şaplak at :KK1: aileler hep dert, beni de hala arayıp da başın sağ olsun demeyen akrabalarım var. ne diyelim, canları sağ olsun. benim ailemde eşimi istemedi, beğenmedi. takma kafana, kısmetin önüne kimse geçemez. oh ya aldım oğlunuzu işte, de :KK35:

:KK1::KK1:kaynanam birşey desin diyorum beni istemeye 4 kere geldinzi naber:KK35::KK35::KK35::KK35:inan benden kıymetlisi yok bundan sonra eşim ben artık ne benim ailem nede onn ailesi yok benim için annem 3 dogm yaptı gelmedi dogum ettim kapıya baktım öle bögüre bögüge anne diye allah var agladı aradı devamlı çocugum yok diyede çok aglar üzülür ama anne bu neticede kaynanam 3 dogmumdada kanıma kadar temizledi jhakkını yiyemem ama insanın anneisni tutarmı :KK14::KK14::KK14:şu borçlarım hayırlısıyla bitse daha birşey istemiyorm inan:KK76::KK76:

Canım mc Donald serviksin alt kısmından atılıyomdikiş diğeri daha üstten büzüp atıyolar.ama neden daha üstten atmak yerine alttan atıyolar bilmiyorum.tanın konmuşsa o haftalarda yaptırıyosun,ikisinin avantaj dezavantaj kıyaslamasını yap araştırıp drundan onu iste.bana acil atıldı bana serklaj atıcaz dediğinde bön bön bakmıştım:)çatala yatarım ordan dikiş atar demiştim ameliyathanede olucagını duyunca şok oldum.genel anesteziyle yapılıyo sonra bıraz ağrın oluyo o kadar

belki alttan atmalarının sebebi ; rahimi eğer daha üstten dikerseler genişleme alanını daraltmış olurlar. ne kadar aşağıdan dikerseler rahim o kadar esnemeye müsait oluyodur. nacizhane yorumum bu :)
ben pazartesi rıza mazadlı ya gidicem yani ben ne kadar araştırsam da bana uygun olan şeyi en iyi doktor bilir fazla da doktorluk yapmak istemiyorum. serviks uzunluğu iyi olsa bile ben attırmak istiyorum yarım rahimliyim sonradan 9 ay yatmak istemiyorum yada erken doğumdan Allah korusun bebeğimi kaybetmek. inşallah doktor da benimle aynı fikirde olur ilk defa gidicem çünkü.
genel anestezi ile yapıldığını öğrendim canım daha iyi yani acı hissetmekten se napalım. peki operasyondan sonra hastanede kaldın mı ağrı olur tabi ona razıyım da sonrasında toparlanıp günlük hayatına dönebiliyomusun yoksa yine de doğuma kadar yatmak mı gerekiyo?

X