Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
kızlar sizlerin serklajını gebelik takibinizi yapan doktorunuz mu yaptı ? yoksa bu iş için ayrı bir doktora mı gittiniz ?
yani her jinekoloğun uygulayacağı bir operasyonmudur bu ?

Benim takibimi ypan dr.um yaptı.ustelik 1hafta içinde 2kez yaptı.güveneceğin birine yaptır.riskli gebelik uzmanları yapabiliyor

nice yıllara:nazar: allah bir ömür mutlu mesut yaşamayı nasip etsin.inşallah evliliğiniz nurtopu gibi boy boy evlatlarla daha da şenlenir.allah gönlünüze göre versin

kızlar yarın da bizim evlilik yıldönümümüz :)))
kocama dün kahvaltı zaman nasılda geçiyor dedim umarım mesajı almıştır :))))))))))))

paşama, sana VE eşlerınıze sağlıklı hayırlı uzun ömürler versın RAABİM

demekki evlilik yıldönümlerımız yakın

benımde

1 mayıs doğum günün

8 mayıs evlilik yıldönümü

12 mayısta anneler gununu kutlarsak kısmet olursa hediyeler benım bu ay

Kızlar hepiniz11 12haftalardamı serklaj yaptırdınız?benimki acil yapıldığı içinmi Dr.lar miada ulaşmaz dıyo.yanı 36diye hayal kurdurmuyolar bana :KK14:

Kızlar hepiniz11 12haftalardamı serklaj yaptırdınız?benimki acil yapıldığı içinmi Dr.lar miada ulaşmaz dıyo.yanı 36diye hayal kurdurmuyolar bana :KK14:

siz tam bir mucizesiniz rabbim size 36-37leri de gösterecek canım canı gönülden inanıyorum
benim acil serklajım 16.haftada yapıldı ona rağmen çok geç kaldık dediler ve 20.haftada......
planlı serklajlar 12-13.haftada yapılıyor ikili taramanın ardından
sen yüreğini ferah tut rabbim seni ve bebişini korusun,doğduktan sonra kollarında uyusun kuzucuğun küveze girmeden sağlık sorunu olmadan evinize çıkmak nasip olsun.siz bu süreci hayırlısıyla tamamlayacaksınız ve burdaki herkese umut olacaksınız inşallah

benımde

1 mayıs doğum günün

oooh gelsin hediyeler....
tüm günlerin şimdiden kutlu olsun canım :)))

BUGÜN BENİM EVLİLİK YILDÖNÜMÜN KIZLAR:KK16::KK16::KK16:
eşimle evleneli 12 sene old koskoca 12 sene 3 bebegimi kaybettim anlıcagınız 12 senedir bebek yok 12 senedir anneler gününü tek kutluyorum 12 senedir babalar gününü tek kutluyorz bebegimiz yokki hediyeler alsın annecim anneler günün ktlu olsun babacım anneler günü kutlu olsun desin herkezi bebeleri var her sene seviniyorlar benim neden yokki:KK43:inanın anneler gününün gelmeisni bile istemiyorum dün eşimede diyorm anneler günü yaklaşıyor gene evlatsız geçiricem anneler gününü kimseden hediye görmedim her sene ablam alır yigidim alır anneler gününü kutlamaya okadar sveiniyormki anlatamam :KK16::KK16:

acaba anneler gününde hediye almak evladından nasıl birşey ben bu sevgiden mahrum olalı tam tamına bugün 12 sene oldu 21 yaşında evlendim şimdi yasım 33 bebek nerde:KK59::KK59:milet dogruyor paşa hediyeler alıyor götürüyor bebek görmeye bebek mevlüdüne içini çeke çeke evine geri geliyor aglamaya başlıyor ama diyor sabret paşam seninde olucak olucakmı acaba:KK59::KK59:içimdeki fırtınaları gören yok ah görseler ne vardı :KK5::KK5:ben artık ne anneler günü olsun ne babalar günü olsn gelmesini istemiyorum canım acıyor çünkü reklamlar tvde veriliyorya paşa aglıyor iç çeke çeke:KK43:

üzülmekten yoruldum beni kırmalarından yorudumbeklemekten yoruldum neyi bekledigimi bilmeden özlemektende yoruldum en çokta düşünmekten sumaktan yoruldum sürekli susp içimden avazım çıktıgı kadar haykırmaktan hep kendimle başbaşa kalıp hem kendime sıgınmaktan yoruldum:KK43::KK43:

anlıcagınız ne olcek benim bu halim bugün gzüel bir yemek hazılıyım diyorum ellerimle birşeyler yapıyım diyorm olmuyor içimden hiç birşey gelmiyor desem inanmazsınız 12oldu bu sene evleneli yavrularım evlatlarım nerdesiniz anneniz babanız sizleri çok özledi :KK14::KK14:
adam yerine koyulmamaktan yoruldum nedenmi söylüyüm cmartesi eymenin dogum günü vardı yavrum 1 yaşına bastı kaynanam dedim dogum günü var gel annem çagırıyor diye ne yap ne et gel çünkü hiç birşey gelmedi erkek kardeşim evlendi aramadı göz aydınlıga gelmedi kaynanam kardeşimin hanımı hamile kaldı aramadı göz aydını vermedi gelin 2 gere hamileyken kıl dönmesindenoperaosyon geçirdi deidm anne arada konuş annemle aramadı hadi onuda geçtim etmen dogdu göz aydınlıgı vermedi kran okuttular 40 kuranı onada dedim çagırdım gene gelmedi annem dediki ara dogum gününe gelsin hepsine bir laf bldm dogum gün dedim anne gel bak beni rezil etme vs bakarız dedi gelmedi herkez gitti kaldık annemle gelinle başbaşa sonrası malum laf yedik annemden vay efendim neden gelmedi bizimi beynemedi vs bir sürü laflar okadar kızdımki kaynanam inanın şuan gelse elime alır tekme tokat döverdim :KK47::KK47::KK47:okadar dedim üstüne basa basa anne gel beni mahçup etme diye amma aramadım eşim tuttu boşver diye arasın boykot edicem onu yiyorsa yanıma yanaşsın :KK47::KK47:ben ne bahsız kızım ya paşa herşeylerine koşar ama bunlarda öle birşey yok kardeşim sanki dış kapının dış mandalıyım ya içim yanıyor adam yerine koymadımı onamı yanayım yoksa kullanıldıgımamı yanayım halen sinirlerim tepemde:KK47::KK47:ne vardı geleydin 5 dakikayada razıyım neden benim ailemi istemiyorsun ablam dogurdu göz aydını vermedi kardeşimin karıs dogurdu gene yok neden bu akadar acımasızsın kaynana daha ne diyim sana cmartesinden beri sinirlerim tepemde:KK47::KK47:insanın ailesi neden istenemz ben onu anlamıyorum hadi benide sevmiyorsun oglnun karısıyım biraz saygı istiyorm çokmu ama drun siz artık bitti kaynanam yardım etmeler tarhana yapmaya başlar gidersen en adi şer,,,,,zim ben :KK47::KK47::KK47:artık bana böyle yapıyorsada bende böyle yaparım ona hadi bakalım ya herro ya merro hamilede kalsam istemiyorm yanımda kimseyi bu böyle biline:KK47::KK47:allahım kocamın tarafına işşallah beni mhtaç etmez işşallah annemin tarafınıda :KK47::KK47:ne vardı geleydinde annemmin lafını yemiyeydim ne olurdu :KK43::KK43::KK43::KK43:

NİCE NİCE SENELERE PAŞAM... EVLİLİKTE HERŞEY DÖRT DÖRTLÜK DEĞİL..MALESEF BİZLER BU ÇOCUK OLAYINDAN DERTLİYİZ..ALLAH EŞLERİMİZLE MUHABBETİMİZİ BOZMASIN ÖNEMLİ OLAN BU...HUZUR SAĞLIK OLSUN...YÜZÜMÜZ GÜLECEK MERAK ETME..UMUTSUZ OLMA CANIM.... :KK54::KK54::KK54:

ben şimdiye deniz sezonunu açardım:)
bebeğimi kucağıma alayım hayırlısıyla sağlıkla ilk işim denize gitmek... yürüyüş yapmak... eşimle akşam dışarı çıkıp birazcık dağıtmak :)))))))))))) ay daha çok şey var yapacak.
elif beste:nazar: zamanında gelsin sağlıkla atcam arabaya bol bol gezcem allah nasip kısmet ederse
ayyyyyyy heyecanladım kız

kıs daha 1-2 aylık bebeyle denizemi gidilir..güneş çarpar.....bu sene unut sen denizi bikerem mikrop kaparsın... :))

SENİNDE EVLİLİK YILDÖNÜMÜN ŞİMDİDEN KUTLU OLSUN MERRACIM...bende zafer bayramında evlendim....:KK52:

Arkadaşlar herkese merhaba! Nasılsınız? Benim özellikle geceli çok ağrılı, sancılı geçiyor. Ama şükürler olsun bugünlere geldik. Sizler pek dışarı çıkmıyorsunuz sanırım ama ben yavaş yavaş çıkmaya başladım. Geçenlerde pikniğe bile gittim, artık kendi evime geçtim ama iş miş yapmıyorum.Sağolsun annem geliyor. Beslenme ve bebek konusu konuşulmuş. Ben acaip beslenmeme dikkat ettim ama bebişin kilosu maalesef beslenmeme göre iyi değil. Hergün 2br günlük süt, 1-2 kase yoğurt, ceviz, yumurta, peynir, kımızı et, meyve vs tüketiyorum ama yapı meselesi. Doktorum ultrasondaki kilo ölçümünün çok da gerçeği yansıtmadığını ama boy ölçümünün daha gerçek olduğunu söylüyor. Benim bebişim 30 haftada 1500gr, 40 cm idi. bir hafta sonra kilo yine aynı boyu 42cm olmuştu. Belki de bebek gelişiminin yemekle çok da alakası yok.
Bu arada dr. bana göğüs ucu için bepanthene, lansinoh, garmastan gibi kremleri kullanmamı önerdi.Sizlere birşey önermedi mi?
Paşam! bebişlerinle, eşinle nice mutlu yıldönümleri diliyorum.
Milky benim serklaj 16+5. günde yapıldı.
Enny, Bade için sözün bittiği yer. Allah en kısa zamanda hayırlı evlatlar nasip etsin.
Murlberry, sibel ve melek 81'in de kendilerine ve bebişlerine sağlık, hayırlı uzun ömürler diliyorum.

benımde

1 mayıs doğum günün

aynı ayda doğmuşuz :KK16: benim doğum günüm 13 Mayıs. ne güzel bir ay olmuş senin için, hep kutlamayla dolu...

siz tam bir mucizesiniz rabbim size 36-37leri de gösterecek canım canı gönülden inanıyorum
benim acil serklajım 16.haftada yapıldı ona rağmen çok geç kaldık dediler ve 20.haftada......
planlı serklajlar 12-13.haftada yapılıyor ikili taramanın ardından
sen yüreğini ferah tut rabbim seni ve bebişini korusun,doğduktan sonra kollarında uyusun kuzucuğun küveze girmeden sağlık sorunu olmadan evinize çıkmak nasip olsun.siz bu süreci hayırlısıyla tamamlayacaksınız ve burdaki herkese umut olacaksınız inşallah

Canım çok teşekkür ederim iyi dileklerin duaların için..sanada en güzel doğum nasip olsun inşallah sağlıklı güzel kızına zamanında kavuşursun inşallah..ne kadar pozitifsin maşallah sana.ben felaket tellalıyım hep en kötüye adapte ediyorum kendimi çok yıprandım.30a gelmek bile hayaldi.hatta 28olurmuyumki diyodum,yıne bugünüme şükürler olsun.rabbim senide bebeğinide korusun

selam arkadaşlar nasılsınız herkesi öpüyorum mutlu günler diliyorum. umarım bebeşini kucagına aldı bizi unuttu demiyosunuzdur çocuklar misafirler derken yeri geliyor bazen yemek yemeyi bile unutuyorum.hepiniz için bol bol dua ediyorum.yaşadıgım yorucu fakat çok güzel günler Allahım hepinize bu güzel günleri nasip etsin.paşam evlilik yıl dönümün kutlu olsun nice güzel yıllara inşallah gelecek sene kucagın dolu kutlarsın inşallah.

selam arkadaşım benim serklajımı 14 haftada attı doktorum bebeğin organ oluşumu 14 haftada tamamlandıgı için anesteziden en az
y7etkilenecek zaman olarak 14. hafta demişti.bunlar kısmet işi birazda kötü düşünme herşey iyi olur inşallah 32 olmuşsun bundan sonrası sıkıntı olmaz kısmetse dogsada sıkıntı olmaz inşallah.ben 28+5 te dogum yaptım çok şükür bebeğim sağsalim kucagımda ufak tefek problemlerde zamanla gececek inş. sıkıntı etme artık sıkı bi idmana hazırlıklı olmaya başlasan iyi edersin

selam arkadaşım benim serklajımı 14 haftada attı doktorum bebeğin organ oluşumu 14 haftada tamamlandıgı için anesteziden en az
y7etkilenecek zaman olarak 14. hafta demişti.bunlar kısmet işi birazda kötü düşünme herşey iyi olur inşallah 32 olmuşsun bundan sonrası sıkıntı olmaz kısmetse dogsada sıkıntı olmaz inşallah.ben 28+5 te dogum yaptım çok şükür bebeğim sağsalim kucagımda ufak tefek problemlerde zamanla gececek inş. sıkıntı etme artık sıkı bi idmana hazırlıklı olmaya başlasan iyi edersin

Desteğin için teşekkür ederim canım.bebeğine allahım sağlık sıhhat versin inşallah sıkıntısız büyüsün kuzucuk

benımde

1 mayıs doğum günün

oo mşallah tüm günlerin kutlu olsun canım 8 mayıs benim eşimin dogum günü kısmet olsaydı oglumda bu günlerde dogacaktı bende al sana dogum günü hediyen dicektim ama aceleci çıkınca bide hediye almak gerekti şimdi:)

Sagımdaki ve solumdaki odada iki bebek dogdu.annelerini sedyeyle götürdüler 5dk sonra biri 15 dk sonra diğer bebek geldi.annelerinden önce.allahım bende yasarmıyım benim eşimde yasarmı bu durumu.küvez kapısına gitmeyi nasip etme rabbim:KK43:

Mlkyyy bende senin gibiym 4 gundr 5 bebek dogdu anneleri kucaklarina alip emzirdilr okadar imrendmki rabbm nolr bizede nasip et dedm
Pasam evlilk yil donumn kutlu olsn rabbm bidahaki evlilik yi l donumnde bebegni kucagna almayi nadip etsn

Mehaba kızlar.Gününüz aydınlık ve güzel olsun.PAŞAM MERRA evlilik yıl dönümleriniz kutlu olsun.Allah sizlere güzel bir ömür nasip etsin,mutlu mesut:)

Bugün doktor amcamızı ziyaret ettik.4 gün geriden geliyoruz.Tam 26 haftalık kızım.36 cm ve 868 gr.Biraz canım sıkılıdı.Kilosu az gibi geldi.Acaba sizinkiler bu haftada kaç gr'dı?Karın çevresi 6 gün geri.Doktorumuz endişelenecek bir şey olmadığını söyledi ama ben her şeyi sorun ediyorum.Aslında eşim de ben de minyonuz.Genetik çok önemli dedi.Çok iri bir bebek olmayacak dedi.

100'lük şeker yüklemesi yapıldı.İlk hamileliğimde 195 çıkmıştı 50'lik teste.Bu nedenle direk 100'liük yaptı.3 saat beklemek işkence idi.Acilin yatağında yatarak bekledim.Son bir saat açık havaya çıktım.Çok iyi geldi.

Kilosu az mı?Sizin 26.haftada nasıldı?Endişe etmeli miyim?Sen bize yardım ya Rabbim:KK43:

Melek canm 24 haftalikken 683 grdi benm bebegm az degl bence
Merra canm seninde mi evlilik yil donumndu tebrklr bidahaki evlilik yil donumnde bebegnle olursn ins
Az once babam alis verise cikmsti bebek bezi alms cok duygulndm ya gecende battaniyesini almsti hamile oldugmu duydugndada yigenime ayakkabi alrkn benmkinede akms cok dusuncelidr indn gordugmu kimsedn gormedm rabbm basmdn eksk etmesn

Efulim canım umarım dediğin gibidir.Ne yapacaksın işte rüzgardan nem kapıyoruz.Yazmayı unutmuşum rahim boyumuz üstten 2.6 mm çıktı.kızımın kafası orada doğru sonuç olmayabilirmiş.vajinal pek dokunmak istemedi.Rapor işini de hallettik.32.haftaya kadar yenileyecek.

Az önce şeker yükleme sonuçlarını aldım.çok yüksek çıktı.Açlık 90,1.saat 254,2.saat 194,3.sat 178:KK43:Doktorumuz ne diyecek bakalım.diyrt mi der artık ünsilinmi başlar.Bu kadar yüksek çıkan var mı içinizde?Moralimi bozmayacağımmmmmm:)

X