Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Mehaba kızlar.Gününüz aydınlık ve güzel olsun.PAŞAM MERRA evlilik yıl dönümleriniz kutlu olsun.Allah sizlere güzel bir ömür nasip etsin,mutlu mesut:)

Bugün doktor amcamızı ziyaret ettik.4 gün geriden geliyoruz.Tam 26 haftalık kızım.36 cm ve 868 gr.Biraz canım sıkılıdı.Kilosu az gibi geldi.Acaba sizinkiler bu haftada kaç gr'dı?Karın çevresi 6 gün geri.Doktorumuz endişelenecek bir şey olmadığını söyledi ama ben her şeyi sorun ediyorum.Aslında eşim de ben de minyonuz.Genetik çok önemli dedi.Çok iri bir bebek olmayacak dedi.

100'lük şeker yüklemesi yapıldı.İlk hamileliğimde 195 çıkmıştı 50'lik teste.Bu nedenle direk 100'liük yaptı.3 saat beklemek işkence idi.Acilin yatağında yatarak bekledim.Son bir saat açık havaya çıktım.Çok iyi geldi.

Kilosu az mı?Sizin 26.haftada nasıldı?Endişe etmeli miyim?Sen bize yardım ya Rabbim:KK43:
Canım ben bebeğin kilosunu hep not alıyorum 770grammış 26da.halada minyon bi bebek benimki.karın çevresi 2haftaya yakın geri:KK43:

Benim takibimi ypan dr.um yaptı.ustelik 1hafta içinde 2kez yaptı.güveneceğin birine yaptır.riskli gebelik uzmanları yapabiliyor

Anladım canım da neden 1 hafta içinde 2 kez yapıldı acil dikişmiydi? Kaçıncı haftada oldu? 10. Haftamdayım haftaya riskli gebelik uzmanındam randevumu aldım.

arkadaşlar pek giremiyorum..
daha bi düzene oturtamadık ..2 çocukla biraz zor oluyor...girip okuyamıyorum bile...
eslem uyuduğunda ancak ev işi yemek ve büyük kızımla ilgileniyorum..

inşalalh herşey yolundadır...

son okuduklarıma yorum yapmadan çıkmıyım :KK34:

melek 18 26.haftada 712 gr dı kuru kızım benim..hep geri gitti yazmıştım buradan..
34. haftadan sonra toparladı ancak..39+4 te 3790 gr doğdu..bence çok kafana takma..bazı bebekler baştan hızlı kilo alıp son haftalarda yavaşlarmış.bazı bebeklerde baştan yavaş gidip son haftalarda hızlı kilo alırmış.benim kuru kız gibi seninkide toparlar sonra inşallah...

millkyy banada 19 haftada dikiş atıldı..bak kızım sezeryanla 39+4 te doğdu geleceği yoktu..
dikişin erken yada geç atılmasıyla alakalı olduğunu düşünmüyorum nasip kısmet canım..

paşam ve mumu evlilik yıldönümleriniz kutlu olsun...nice seneler geçirmek nasip olsun inşalah

Anladım canım da neden 1 hafta içinde 2 kez yapıldı acil dikişmiydi? Kaçıncı haftada oldu? 10. Haftamdayım haftaya riskli gebelik uzmanındam randevumu aldım.

Canım 24te yapıldı bi hafta sonra kontrolde açılma iyice artmıştı.mc Donald yapmıştı schrodkara çevirdi.kesemde sarkmıştı üstelik.yarın 32+0oluyorum işte.allahım kısmet etti

Arkadaşlar kan sulandırcı kullananlar normal doğum yapamıyormuş..Bu konuda doktorunuz bir şey dedimi?

Bende aynı şeyi druma söyledim geçtiğimiz haftalarda yok öyle bişey 12 24saat önce kesilmesi yeterli dedi.cleksan 0,4luk vuruluyorum hergün.ancak aspirinde durum farklıymış baya önceden kesilmesi gerekiyomuş.nette hep normalın riskli olucagı yazıyo kafam karışmıştı.benım drun yorumu bu

arkadaşlar pek giremiyorum..
daha bi düzene oturtamadık ..2 çocukla biraz zor oluyor...girip okuyamıyorum bile...
eslem uyuduğunda ancak ev işi yemek ve büyük kızımla ilgileniyorum..

inşalalh herşey yolundadır...

son okuduklarıma yorum yapmadan çıkmıyım :KK34:

melek 18 26.haftada 712 gr dı kuru kızım benim..hep geri gitti yazmıştım buradan..
34. haftadan sonra toparladı ancak..39+4 te 3790 gr doğdu..bence çok kafana takma..bazı bebekler baştan hızlı kilo alıp son haftalarda yavaşlarmış.bazı bebeklerde baştan yavaş gidip son haftalarda hızlı kilo alırmış.benim kuru kız gibi seninkide toparlar sonra inşallah...

millkyy banada 19 haftada dikiş atıldı..bak kızım sezeryanla 39+4 te doğdu geleceği yoktu..
dikişin erken yada geç atılmasıyla alakalı olduğunu düşünmüyorum nasip kısmet canım..

paşam ve mumu evlilik yıldönümleriniz kutlu olsun...nice seneler geçirmek nasip olsun inşalah

İmrenerek okudum yazdıklarını.Allah eşlem kıza uzun sağlıklı ömürler versin inşallah.canım umarım senin kadar sanslı olurum.benim kızımda kuru ablası inşallah toparlar.

Kızlar
Ne olur ıcıme bır parça su serpın. Icım çok sıkıldı bugün gene tüm umudumu yıtırdım. Bılıyorum daha sadece 3 hafta oldu 21 hastalık kızımı kaybedelı ama benım acım azalmıyor çoğalıyor:KK43:((((((( bılıyorum bu forumda 2. Bebegını serklaj ıle kucağına alan çok var ve bu yüzden çok yardımı oluyor bana bu forumun. Doktor bana 3 ay sonra yenıden bır laporoskopı ve hısteroskopı amelıyatı ıcın gel dedı ondan sonra 3 ay korunma yanı 6 ay var daha denemelere bıle kı ne zaman hamıle kalırım Allah kerîm. Korkuyorum bu 2. Septum amelıyatı olacak bu daha da çok rahım yıpranması demek. Korkuyorum 2 septum amelıyatı acil serklaj erken dogum hıkayelerı sonrası bır daha bebegımı olacak mı? Ve sağlıkla kucağıma alabılecekmıyım sızce? Yasımda 32 :KK43:

Neden kimse cevap vermiyooorrrrrrrr?:KK43:((

canım ben o aya gelemedigim için bilemicem:KK43::KK43:arkadaşlar el atsınlar işşallah

kızlar hepinizden allah razı olsun işşallah seneye evladımla girerim :KK16::KK16:
eşim eve geldi bana ktlama için birşey almış hani mum koyyosnda üflüyosunuz:KK17::KK17:demiyim didim canınız çekmesin didim :KK9:neyse eşim beni bekliyor ben çıktım bu gece uzun olacak besbelli:KK9::KK9::KK9::KK9:

canım ben o aya gelemedigim için bilemicem:KK43::KK43:arkadaşlar el atsınlar işşallah

kızlar hepinizden allah razı olsun işşallah seneye evladımla girerim :KK16::KK16:
eşim eve geldi bana ktlama için birşey almış hani mum koyyosnda üflüyosunuz:KK17::KK17:demiyim didim canınız çekmesin didim :KK9:neyse eşim beni bekliyor ben çıktım bu gece uzun olacak besbelli:KK9::KK9::KK9::KK9:

şeker şey seni :))))
afiyet şeker olsun nice yıllara

Kızlar
Ne olur ıcıme bır parça su serpın. Icım çok sıkıldı bugün gene tüm umudumu yıtırdım. Bılıyorum daha sadece 3 hafta oldu 21 hastalık kızımı kaybedelı ama benım acım azalmıyor çoğalıyor:KK43:((((((( bılıyorum bu forumda 2. Bebegını serklaj ıle kucağına alan çok var ve bu yüzden çok yardımı oluyor bana bu forumun. Doktor bana 3 ay sonra yenıden bır laporoskopı ve hısteroskopı amelıyatı ıcın gel dedı ondan sonra 3 ay korunma yanı 6 ay var daha denemelere bıle kı ne zaman hamıle kalırım Allah kerîm. Korkuyorum bu 2. Septum amelıyatı olacak bu daha da çok rahım yıpranması demek. Korkuyorum 2 septum amelıyatı acil serklaj erken dogum hıkayelerı sonrası bır daha bebegımı olacak mı? Ve sağlıkla kucağıma alabılecekmıyım sızce? Yasımda 32 :KK43:

canım şuan geleceği çok fazla düşünmeden acını yaşa, bu acıyı dibine kadar yaşayıp tüket hafiflet.bağıra bağıra ağla tüm gün uyu içindekileri nasıl dökebiliyorsan onu yap.bol bol yaz.ben kaybettiğim bebeğimle konuşur gibi yazardım
bırak gerisini 3 ay sonra düşün hele bir ogün gelsin rabbim elbet bir kapı açar
şuan çocuk olayına ara ver düşünmeye.kul plan yapar kader gülermiş.
bana kızma nolur seni anlamadığımı düşünme çok iyi anlıyorum benim yağızımda aynı haftadaydı kaybettiğimde...
ama geleceği düşündükçe kendini daha çaresiz hissedersin şuanki psikolojiyle
rabbim sab ır versin.hele bir ogün gelsin rabbim inş. gölüne göre vercek

Kızlar

canım 4. bebeğimi kaybettim ben aynı yaştayız bende 32....ben umutla dimdik ayaktayım....sende öyle olucaksın..dikişe rağmen kaybettim son bebeğimi...yatmadım ama..yatsaydım belki dururdu bebeğim...pişmanlık var bende yatmadığım için....biraz dinlen sonra git doktoruna..laparoskopik olursun gerekirse...iyibi doktor bul???

Arkadaşlar kan sulandırcı kullananlar normal doğum yapamıyormuş..Bu konuda doktorunuz bir şey dedimi?

Canım demedi. Benim büyük oğlum sezaryendi ama 25 haftalık oğlum normaldi ama ben normal istiyordum Ahmet Ardayı. Serklaj şeklimden hiç normal konuşulmadı...

Kızlar

Canım aslında hiç geçmeyecek bu acı yalnızca bir yerlere gizlenecek ve en ufak bir uyarıcı da yeniden gizlendiği yerden çıkacak. Hep derim kayınvalidem 78 yaşında 50 küsür yıl önce doğduktan sonra 2 tane oğlunu kaybetmiş ikiz değil. Hala konu açılınca gözü dolar. Ki 9 tane çocuğu var şu an:KK43:(

Canım nice yıllara....

Sanırım Merranın da yıldönümü ona da nice yıllar...

selam arkadaşlar nasılsınız herkesi öpüyorum mutlu günler diliyorum. umarım bebeşini kucagına aldı bizi unuttu demiyosunuzdur çocuklar misafirler derken yeri geliyor bazen yemek yemeyi bile unutuyorum.hepiniz için bol bol dua ediyorum.yaşadıgım yorucu fakat çok güzel günler Allahım hepinize bu güzel günleri nasip etsin.paşam evlilik yıl dönümün kutlu olsun nice güzel yıllara inşallah gelecek sene kucagın dolu kutlarsın inşallah.

Canım maşallah size haklısın 2 bebeyle zor oluyordur...

Benim takibimi ypan dr.um yaptı.ustelik 1hafta içinde 2kez yaptı.güveneceğin birine yaptır.riskli gebelik uzmanları yapabiliyor

Canım senin 2 si de mc donals tekniği mi neden 2 kere attı bir haftada. Yazdıysan da kaçırdım sanırım...

paşama, sana VE eşlerınıze sağlıklı hayırlı uzun ömürler versın RAABİM

demekki evlilik yıldönümlerımız yakın

benımde

1 mayıs doğum günün

8 mayıs evlilik yıldönümü

12 mayısta anneler gununu kutlarsak kısmet olursa hediyeler benım bu ay

Allahım 38 leri nasip etsin seneye anneler gününde eşin kızın adına hediye alsın sana inşallah amin...

Kızlar hepiniz11 12haftalardamı serklaj yaptırdınız?benimki acil yapıldığı içinmi Dr.lar miada ulaşmaz dıyo.yanı 36diye hayal kurdurmuyolar bana :KK14:

Benim 13 artı 4 te atıldı. Yok canım bu forumda 29 da atılan gördüm ben sıkma canını 36 en az olur inşallah...

Arkadaşlar herkese merhaba! Nasılsınız? Benim özellikle geceli çok ağrılı, sancılı geçiyor. Ama şükürler olsun bugünlere geldik. Sizler pek dışarı çıkmıyorsunuz sanırım ama ben yavaş yavaş çıkmaya başladım. Geçenlerde pikniğe bile gittim, artık kendi evime geçtim ama iş miş yapmıyorum.Sağolsun annem geliyor. Beslenme ve bebek konusu konuşulmuş. Ben acaip beslenmeme dikkat ettim ama bebişin kilosu maalesef beslenmeme göre iyi değil. Hergün 2br günlük süt, 1-2 kase yoğurt, ceviz, yumurta, peynir, kımızı et, meyve vs tüketiyorum ama yapı meselesi. Doktorum ultrasondaki kilo ölçümünün çok da gerçeği yansıtmadığını ama boy ölçümünün daha gerçek olduğunu söylüyor. Benim bebişim 30 haftada 1500gr, 40 cm idi. bir hafta sonra kilo yine aynı boyu 42cm olmuştu. Belki de bebek gelişiminin yemekle çok da alakası yok.
Bu arada dr. bana göğüs ucu için bepanthene, lansinoh, garmastan gibi kremleri kullanmamı önerdi.Sizlere birşey önermedi mi?
Paşam! bebişlerinle, eşinle nice mutlu yıldönümleri diliyorum.
Milky benim serklaj 16+5. günde yapıldı.
Enny, Bade için sözün bittiği yer. Allah en kısa zamanda hayırlı evlatlar nasip etsin.
Murlberry, sibel ve melek 81'in de kendilerine ve bebişlerine sağlık, hayırlı uzun ömürler diliyorum.

Canım bana da Arda Bey doğumdan 1 saat önce 4100 gram dedi ultrasonda. 3700 doğdu hemşire de artı eksi 300 olabilir dedi. Sıkma canını...Yine de temkinli ol gezme fazla... Ben civil bebeye gittim taksiyle. kadıköye. dönüşte o yol kapalıymış trafiğe. Taksiye yürüdüm 10 dakkaya yakın bir hafta sonra doğurdum gerçi 1 gün önce bir olaya çok üzülüp çok ağlamıştım...

kızlar bu linkte gördüğüm fotoğraflar normal serklaj operasyonuna mı ait ?
hiç iç açıcı gözükmüyor canım hiç tatlı değildir acı eşiğim de oldukça yüksektir kana falan da bayıla bayıla bakarım meraklıyımdır benden iyi doktor olurmuş ama insanın orası söz konusu olunca içim bir tuhaf oldu. tabi bu arada genel anestezi olduğu için siz bişey duymuyosunuz dimi? peki operasyonsan sonra ağrı acı oluyor mu ilaç kullanmak gerekiyor mu hastanede yatmak gerekiyor mu? merak ettim. 10. haftamdayım yakın zamanda karar verilecek serklajıma :KK43:

Canım sen bir de laparoskopik serklaj videosu seyret ben zor baktım...
Benim epey oldu aynı sezaryen gibi ağrım oldu gaz sıkıntım oldu...

Kızlar

canım biliyorsun 24 haftalıkken ikiz oğullarımı kaybettim. 2 ay olacak 10 gün sonra...acın azalmayacak, geçmeyecek de...Ama biz o acıyla yaşamayı, yeniden umut etmeyi öğreneceğiz. Bu forumdaki herkes gibi...paşaya söylediğim herkes için geçerli: biz bebeklerini cennette büyüten analarız. ne ameliyatı ne de gelecekteki hamileliği düşünmemeye çalış. Biliyorum çok zor, şu an yaşadığımız gün acı veriyor, o yüzden geleceğe kaçmaya çalışıyoruz. Hep o günleri düşünüyoruz, bende aynıyım. Ama faydası yok. eğer güzel bir yerde oturuyorsan dışarı çık, bol bol yürü...bana iyi gelmişti, bir de özellikle yalnızken ağlamak gelirse içinden ağla...önceleri ben ağlayamadım, ne zaman ağlasam insanlar beni teskin etmeye çalışıyordu. ne söyleyebilirler ki...ağla ve dök içini, tek yapabileceğimiz bu... Allah sabır versin

Kizlar gunaydin dun baska bir doktora gittim suan kanama az sekilde icerde devam ediyormus dinlenince gecer dedi disariya zaten normale dondu akintim beyaz gibi insallah birdaha aktif kanamam olmaz simdi dun gittigim doktor 3 gunde bir prulotan depot 500mg vurdur dedi namik demire sordum oda agizdan aliyorsun gerek yok dedi tecrubeliler sizce vurdurayimmi bir sakincasi olmaz yarari olur diye dusunuyorum siz ne dersiniz

Kizlar gunaydin dun baska bir doktora gittim suan kanama az sekilde icerde devam ediyormus dinlenince gecer dedi disariya zaten normale dondu akintim beyaz gibi insallah birdaha aktif kanamam olmaz simdi dun gittigim doktor 3 gunde bir prulotan depot 500mg vurdur dedi namik demire sordum oda agizdan aliyorsun gerek yok dedi tecrubeliler sizce vurdurayimmi bir sakincasi olmaz yarari olur diye dusunuyorum siz ne dersiniz

canım geçmiş olsun; inşallah son olur bu...Bana sorarsan aynı gün kullanacaksan birini sabah, diğerini akşam al. ya da iğneyi vurdurduğun gün ilacı alma. İstersen doktor sitesi diye bir site var; gerçek doktorlar sorularına cevap veriyor. istersen bir de oraya sor. bana doktor aynı gün kullanma demişti, çünkü tansiyonumu düşürüyordu. sonra kanamam olunca depot vurmayı bırakmıştı galiba, ama günde 3 doz ilaç alıyordum.
sitenin linki: http://www.doktorsitesi.com/

Canım ben yazmıştım önceden benim de Hataydaki dr m kanama leke olunca başta her gün proluton iğne ve 3 kere vajinal hap, sonra azalınca 3 günde 1 proluton, sonra haftada 1 e dönmüştü. Normal dr ler düşük için böyle yapıyor.

Mesela Alper Mumcu var nette sitesi var. Diyorki erken haftalarda progestan işe yaramaz araştırma yapılmış düşecekse kullanılsa da kullanılmasa da düşermiş. Arda Bey de baştaki kanama lekeye prolutonu pek vermiyor aynı mantıkla. Ama ben kullandım çünkü senin gibi erken düşüğüm vardı ya tutarsa mantığıyla ve tuttu. Ama Ardadan önceki düşüğümde de kullandım ama yine de düşmüştü:KK43:( Bence kullan....

herkese merhabaaa,
yine arayı açtım giremedim nezamandır doğum yapan arkadaşlarımız olmuş inşallah bize de nasip olur o haftalarda doğurmak :KK66: ben 29+2 deyim burda okumuştum otuzdan sonra hızlı geçiyor diyenler olmuştu ahh keşke çabuk geçse gunler iki haftada bir ara beye gidiyorum şimdilik iyi diyor hatta gecen haftaki kontrolde 15 er dakikalık yuruyuşler önerdi ama ben korkuyorum.. zaten oğlumla ilgilenmekten pek yatamıyorum yuruyuş kalsın bence :KK66: rahim boyumu bazen ölçüyor bazen sadece bakıyor boyu iyi deyip karından bakmak istiyor bebeğe. geçen hafta 33 mm çıkmıştı. size daha önce bahsetmiştim kasılmayı anlayamıyorum diye dun akşam misafirler vardı biraz gerildim karnım taş gbi oldu dokundum ve farkettim kasılmayı sonra takip ettim bidaha olmadı çok şkür. sizde neler var neler yok bi bakayım geçmişe

X