Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Zaten 1senedir korunuyorum gecen ay klomenle kimyasal gebelik oldu, bu ay normal takip yapilirken 12.gunu yumurtlama olmadigini soyledi doktorum ve o gun ondan sonraki 4 gun pembe kahverengi akinti geldi gecince doktora gitmedim bugun 24.gunu yine.kanama lekelenme tarzinda var internette polip,yara,enfeksiyon,kanser falan yaziyor canim cok sikildi birde birliktelikten 1gun sonra oluyor onumuzdeki ay bebek istiyorum coook endiseliyim 1 yil korundum suandada basima hep birsey geliyor biktim artik... Hamile bile kalamiyorum

canım internetteki şeyleri çok da okuma,orda iyisi de yazıyo en kötüsü de. dr.a gidince için rahatlar ancak.eminim bir kaç ay içinde hamile de kalırsın.

benim de rahim ağzı yarası geçmişti ama şimdi kasık ağrım var hafif.off yine ya..yoksa enfeksiyondan mı anlamadım.fitillerin bitmesine de 4 gün kaldı ama hala tam iyi değilmişim gibi geliyor.dr.a gidiyorum bebek yap diyor.ben de anlamadım bu işten bişi.geçen hafta da idrar yolu enfeksiyonu olmuşum üsütünce,hafif bi ilaçla geçti.

p.tesi günü 4 saat temizlik yaptım,ondan beridir kasık ağrısı başladı.kendimi o kadar yordum ki yara tekrarladı mı diye korkuyorum ben de.oysaki mayıs sonuna doğru bebiş çalışmalarına başlayacaktım ama niye hala düzelemiyorum.ben de yoruldum bıktım artık.benden çok sonra evlenenler bile evlatlarını kocaman etti,ben de hala yok yaraydı enfeksiyondu valla çıldırcam artık yaa:KK43:

Zaten 1senedir korunuyorum gecen ay klomenle kimyasal gebelik oldu, bu ay normal takip yapilirken 12.gunu yumurtlama olmadigini soyledi doktorum ve o gun ondan sonraki 4 gun pembe kahverengi akinti geldi gecince doktora gitmedim bugun 24.gunu yine.kanama lekelenme tarzinda var internette polip,yara,enfeksiyon,kanser falan yaziyor canim cok sikildi birde birliktelikten 1gun sonra oluyor onumuzdeki ay bebek istiyorum coook endiseliyim 1 yil korundum suandada basima hep birsey geliyor biktim artik... Hamile bile kalamiyorum

Canim bence kafana takma korkulacak birsey yoktur gecengun burda regrete arkadasimizinda oyle kanamasi oldu doktoru korkuttu onu hattta sonra smear yapti temiz cikti yani ufak tefek sorunlarda yapabilir boyle kanamalar ama yinede bir git doktora smear alir en yakin zamanda hamile kalirsin daga yeni birakmissin korunmayi belki yara olabilir bendede olmustu yara doktor yakti hic sorun etme ama doktora gitmeyide ihmal etme hepimizin tek arzusu bebek sahibi olabilmek bu konuda cok tecrubelendim cok yazilar okudum valla yari doktor olduk hepimiz:KK66:

aryamia cok tesekkur ederim tatlim:)
darisi sana olsun cnm senin de olucak bunu hic unutma sende yazacaksin inan istersen gecmisi oku bak ..
burdaki tum arkadaslar cugunlukta once kaybettigi bebegini yazar dertlesir destek bulur sonra hamile kalinir tebrik mesajlari:)sonra dikis sonra ay niye kipirdamiyor kasilmam var hastaneye gidiyorum :)30 dan sonra artik yavas yavas bebek esyalari konusulur hangi marka falan filan sonra bebeginin dogdugunu hastanede oldugunu sonrada eve geldigini veeeeee sonrada yazamiyorsun bebekten dolayi arkadaslar niye yazmiyon diyecek sende bunlarin hepsini yasayacaksin hazir ol:KK66:

hiiii canım benim ne güzel şeyler yazmışsın.çoook mutlu oldum.gerçekten olacak mı benim de bebeğim!senin fikirlerin çok önemli.ben hamile kalırsam sana soracağım çok şey olacak,şu an ben seninkilere bişi yazamıyorum bilgim olmadığı için.sen yine arada girersin bizi bırakmazsın dimi bebişimiz doğunca.

Canim bence kafana takma korkulacak birsey yoktur gecengun burda regrete arkadasimizinda oyle kanamasi oldu doktoru korkuttu onu hattta sonra smear yapti temiz cikti yani ufak tefek sorunlarda yapabilir boyle kanamalar ama yinede bir git doktora smear alir en yakin zamanda hamile kalirsin daga yeni birakmissin korunmayi belki yara olabilir bendede olmustu yara doktor yakti hic sorun etme ama doktora gitmeyide ihmal etme hepimizin tek arzusu bebek sahibi olabilmek bu konuda cok tecrubelendim cok yazilar okudum valla yari doktor olduk hepimiz:KK66:

aa canım sende de vardı dimi yara.niye benimkini yakmadı ki.şimdi tekrarladı diye korkuyorum.
demek bebiş artık annesinin mide bulantılarını başlattı yaramaz:KK66:yazdıklarını okuyorum fakat yine çok bilgim olmayınca bişi yazamıyorum.

Aynen agliyorum kac saattir biktim enfeksiyondan ondan bundan bu arada benimde sol kasigim aylardir agriyo bisey cikmadi katlaniyorum agrisina.... teyzemin kizi 2. Bebegini dogurcak yakinda digeride obur ay dogurcak .okulda 42 yasinda arkadas ziplaya oynaya hamilelik geciriyo vallahi bende cildircam doktorlarada inancim kalmadi devlet hastanesine.gitcem yarin bakalim ne diyecek. İnan benimde sabrim kalmadi esimde benim kaderimi yasiyorya en cok o sinirimi bozuyo
keske benden once evlenmis olsaydi bir cocugu olsaydi

Kızlar hepınız perınatolog ıle mı takıp ettırdınız başarılı hamılelıklerınızı? Istanbulda özel hastanede gıdebılecegım en ıyı doktorlar kımler fıkır verebılır mısınız? Bır de erken dogum sonrası rahım fılmı cektıren oldu mu? Ne kadar süre gecmesı gerek bu fılmın cekılebılmesı ıcın? Son soru:) erken dogum ıle kaybınız sonrası kanamalarımız ne kadar sürdü, ne zaman adet oldunuz?
Tesekkurler

aryamia cnm bak gor sana yazicam umudumda bende senin haftalari gorurmuyum diyor onada yazicam:)
birakmam insallah cnm bu kadar sik girmesemde birakmam ama emin ol kimse birakamaz cunku burda cok sey paylastik :)
bettybo cnm benim dr perinatolog genelde hep perinatologa gidiyorlar benim son kaybimda kanamam adet gorururgibi geldi tas catlasin 10 gun sonra kesildi bi ay sonra da adet oldum...

Son düzenleme:
aa canım sende de vardı dimi yara.niye benimkini yakmadı ki.şimdi tekrarladı diye korkuyorum.
demek bebiş artık annesinin mide bulantılarını başlattı yaramaz:KK66:yazdıklarını okuyorum fakat yine çok bilgim olmayınca bişi yazamıyorum.

Evet canim doktorum yakti sonra birdaha onunla ilgili hicbirsikintim olmadi sonra birinci bebege hamile kaldim doktor kurtaj dedi kurtaj sirasinda enfeksiyon kaptirmis ozel yerdi birde sonra sikintilar basladi ates falan bir ay oyaladi beni birsey yok diye sonra ben baska doktora gittim enfeksiyon dedi bakterial vaginosiz tam 6 ay ugrastim gezmedigim doktor kalmadi iyice rahimin icine yayildi sonra yarayi yakan doktora gittim o kadin hastaliklari konusunda iyidir diger doktorlarin geciremedigi enfeksiyonu 15 gunluk igneyle gecirdi yani enfeksiyondan muzdaripseniz ilaci bende soyleyebilirim doktorunuza sorarsiniz onaylarsa kullanirsiniz benim sorma midem berbat ikinci bebektede boyleydi bu ucuncu allah isteyen herkese nasip etsin gercekten anne olamamak cok zor birsey birde etrafinda herkes anne olmussa allah hepimize yardim etsin

aryamia cnm bak gor sana yazicam umudumda bende senin haftalari gorurmuyum diyor onada yazicam:)
birakmam insallah cnm bu kadar sik girmesemde birakmam ama emin ol kimse birakamaz cunku burda cok sey paylastik :)
bettybo cnm benim dr perinatolog genelde hep perinatologa gidiyorlar benim son kaybimda kanamam adet gorururgibi geldi tas catlasin 10 gun sonra kesildi bi ay sonra da adet oldum...

İnsallah canim yazarsan bizi cok mutlu edersin cunku cogu kisi dogum yapip birdaha hic girmiyor bile bir chnb bir hidenisko hic birakmamis topigi valla bana hayal gibi geliyor senin haftalarini gormek ya yeminle 34 goreyim burdaki herkesin adresine bebek sekerlerimden gondericem:KK66:

Aynen agliyorum kac saattir biktim enfeksiyondan ondan bundan bu arada benimde sol kasigim aylardir agriyo bisey cikmadi katlaniyorum agrisina.... teyzemin kizi 2. Bebegini dogurcak yakinda digeride obur ay dogurcak .okulda 42 yasinda arkadas ziplaya oynaya hamilelik geciriyo vallahi bende cildircam doktorlarada inancim kalmadi devlet hastanesine.gitcem yarin bakalim ne diyecek. İnan benimde sabrim kalmadi esimde benim kaderimi yasiyorya en cok o sinirimi bozuyo
keske benden once evlenmis olsaydi bir cocugu olsaydi

canım benim ya.. ben de bazen öyle diyorum,başka biriyle evlenseydi şimdiye çocukları olurdu aşkımın diye ama o biz çocuk yapmak için evlenmedik vs diyor.diyor da aslında o da benden çok istiyor çünkü erken yaşta babasını kaybetmiş,en azından kendi baba olabilse.
okulda karşı sınıfımdaki kız hamile,kuaförümün çırağı hamile,karşı komşumun gelini hamile,eşimin 3 arkadaşının eşi hamile vs...herkesler hamile...herkes de çok rahat.hep de öyle olsunlar ama biz de olalım:KK43:
enfeksiyon tam geçmediği halde hamile kal diyor dr.um.ben de korkuyorum.yani biraz akıntı oluyor bazen,dün de işte kasık ağrısı başladı.içime sinmiyor.

Evet canim doktorum yakti sonra birdaha onunla ilgili hicbirsikintim olmadi sonra birinci bebege hamile kaldim doktor kurtaj dedi kurtaj sirasinda enfeksiyon kaptirmis ozel yerdi birde sonra sikintilar basladi ates falan bir ay oyaladi beni birsey yok diye sonra ben baska doktora gittim enfeksiyon dedi bakterial vaginosiz tam 6 ay ugrastim gezmedigim doktor kalmadi iyice rahimin icine yayildi sonra yarayi yakan doktora gittim o kadin hastaliklari konusunda iyidir diger doktorlarin geciremedigi enfeksiyonu 15 gunluk igneyle gecirdi yani enfeksiyondan muzdaripseniz ilaci bende soyleyebilirim doktorunuza sorarsiniz onaylarsa kullanirsiniz benim sorma midem berbat ikinci bebektede boyleydi bu ucuncu allah isteyen herkese nasip etsin gercekten anne olamamak cok zor birsey birde etrafinda herkes anne olmussa allah hepimize yardim etsin

benim dr doğum öncesi yakmak istemedi,neden hepsi birbirinden farklı şeyler söylüyor!enfeksiyon için bi antibiyotik vermişti geçen ay.o çoktaan bitti.şimdi 2.kez fitil verdi o da bitmek üzere.baya geçti ama tam değil.nedir ki canım o ilaç,adını yazar mısın,dr.uma sorarım.
amin canım allah hepimize yardım etsin,bizi de mutlu etsin artık inşallah.

Evet canim basladi dun baya kustum bugun kusmadim sukur sendede oluyormu canim bulanti ben maalesef daha kalp atislarini duyamadim cuma dedi doktor cuma olsa duysamda rahatlasam biraz senin nasil gidiyor hamilelik

Çok şükür iyi gidiyor canım.Hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin rabbim.

umudum bak unutma ha bizde o sekerleri kizimla oturup yiyecez o zaman buyur artik:KK66:
banada hayal gibi geliyor inanirmisin ama bak bende geldim 34. haftaya...
darisi bu topikte evlat acisi cekmis herkese olsun insallah ..
benim hic umidim yoktu cunku dikise ragmen kaybetmistim ama senin umidin olsun hicte kaybetme burayi buldugun icin sukret:)

canım benim ya.. ben de bazen öyle diyorum,başka biriyle evlenseydi şimdiye çocukları olurdu aşkımın diye ama o biz çocuk yapmak için evlenmedik vs diyor.diyor da aslında o da benden çok istiyor çünkü erken yaşta babasını kaybetmiş,en azından kendi baba olabilse.
okulda karşı sınıfımdaki kız hamile,kuaförümün çırağı hamile,karşı komşumun gelini hamile,eşimin 3 arkadaşının eşi hamile vs...herkesler hamile...herkes de çok rahat.hep de öyle olsunlar ama biz de olalım:KK43:
enfeksiyon tam geçmediği halde hamile kal diyor dr.um.ben de korkuyorum.yani biraz akıntı oluyor bazen,dün de işte kasık ağrısı başladı.içime sinmiyor.

benim dr doğum öncesi yakmak istemedi,neden hepsi birbirinden farklı şeyler söylüyor!enfeksiyon için bi antibiyotik vermişti geçen ay.o çoktaan bitti.şimdi 2.kez fitil verdi o da bitmek üzere.baya geçti ama tam değil.nedir ki canım o ilaç,adını yazar mısın,dr.uma sorarım.
amin canım allah hepimize yardım etsin,bizi de mutlu etsin artık inşallah.

Canim bende agir enfeksiyon varmi ama hicbir doktor t am olarak geciremedi ne ilaclar ne fitiller kullandim en son bana doktor igne verdi antibiyotik ama oyle kafaya gore kullanilacak birsey degil recetesiz vurmuyorlar clin ve genta ama mg hatirlamiyorum ikisini bir enjoktorde karistiriyorlardi cok yakiyor sabah aksamdi ama gercekten kokunu kuruttu canim doktoruna sor

umudum bak unutma ha bizde o sekerleri kizimla oturup yiyecez o zaman buyur artik:KK66:
banada hayal gibi geliyor inanirmisin ama bak bende geldim 34. haftaya...
darisi bu topikte evlat acisi cekmis herkese olsun insallah ..
benim hic umidim yoktu cunku dikise ragmen kaybetmistim ama senin umidin olsun hicte kaybetme burayi buldugun icin sukret:)

Valla dogsa yeminle gonderecegim herkese sende otur fistikla ye artik evet canim burda cok bilgi edindim kaybetmemek icin elimden ne gelirse yapacagim canim

Allah bağışlasın oğlunu canım:) bu arada 6 ay çok uzun degıl mı bekleme ıcın? Ben arada hısteroskopı laporoskopı olacağım ıcın 6 ay dedı ama normalde 3 ay yeterlı degıl mı?
Bence kızlarımız bızı beklıyor orada ben hep Dedeman kucağında benı beklıyor dıye dusunuyorum
Âmin canım Allah sanada nasip etsin ben ozel saglik sigortası yaptırdım şartları gereg 6 ay korunmam gerekiyordu yoksa doktrum 3 ay yeter demişti

Saat 12 dn bu yana 20 dk 30 dk da bir kasilmam var dusunmiyim kafaya takmiyim diyorm olmuyo hayrlisyla su mayis sonunu getrsm rahtlicm rabbm sana signdm

Canım 2 oglusunla çok mutlu bı hayatın olsun. Benım septum amelıyatımı yapan erbıl yağmur dü bahcecıden sonrasında Gürkan arıkan ıle devam ettım yanı hamılelık donemım ve kaybım b donem oldu. Yalnız benım açılmam çok anı oldu ben 7. haftadan 17. haftaya kadar haftada 1 sonrasında 2 haftada bır muayeneye gıdıyordum. BIr Cumartesı muayenedeydım rahım agzı boyu olculmustu ve normaldı Pazar gunü açılma oldu gece 2 de jınemed acıle gıttım doktor vajınal bakmadan bebek ıyı suyu da ıyı dedi sakın ol dedı bır de benımle dalga gectı her mınık kanamada bısey mı olur dıye ama kendı doktoruma telefonla ulasınca gece sabah gel bana dedi ve sabah gıttıgımde tamamen açılma olmuş ve ben pazar gunü yaşadığım ıslaklık ve çok hafıf pembe kanama dışında hıcbısey hıssetmedım:KK43:
Arda Beyt'i celbinden aradım ve mesaj attım ama dönüş olmadı, bakalım olmazsa turkıyeye gelıcem 1 ay ıcınde kontrol ıcın o zaman soyledıgın gıbı yapıcam sanırım.

Çok teşekkür ederim. R.a.yetmezliğinde birden gelişebiliyor her şey. öncesi ölçüm yapıyorsa dr ihmali değil o zaman. Bu sefer serklajını yapıp rahat edersin inşallah...
Femicalde dr ye sor bölümü var. oradan yaz istersen....

Kızlar hepınız perınatolog ıle mı takıp ettırdınız başarılı hamılelıklerınızı? Istanbulda özel hastanede gıdebılecegım en ıyı doktorlar kımler fıkır verebılır mısınız? Bır de erken dogum sonrası rahım fılmı cektıren oldu mu? Ne kadar süre gecmesı gerek bu fılmın cekılebılmesı ıcın? Son soru:) erken dogum ıle kaybınız sonrası kanamalarımız ne kadar sürdü, ne zaman adet oldunuz?
Tesekkurler

Canım bu topikte mery ara ara dr listesi yayınlıyor...Bak istersen. İstanbulda çoğunluk Arda bey ve cemil akgül ağırlıklı gitti. Başka dr ler de var... Bu arada özel sağlık sigortası yaptırırsan rahat edersin işlemler epey pahalı yoksa...

Ben çektirdim 3 ay bile olmadan çektirdim rahim filmi sorun çıkmadı...
benim kanamam 53 gün kesilmedi. hormanal kist olmuş. doğum kontrol hapı ile geçti. Ben hemen sonraki ay oldum.

X