Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
merra1----efulim46----kargunesi----- ve hatırlayamadığım arkadaşlar hamileliğinizi başından sonuna kadar nasıl geçiriyorsunuz anlatırmısınız...yani paso yatıyor musunuz...hiç oturmak yok mu??? evin içinde geziniyor musunuz arada sırada... gurbetçi seni biliyorum sana helal olsun zaten...nasıl azim istikrar..paso yatıyosun ya.... ondan....

ki merra sen okula gidip geliyomusun....sen ayaktamı geçiriyosun hamileliği.....çalışıyormuşsun ya ondan sordum..doğum izni felan yazınca...

KORKUM NE BİLİYO MUSUNUZ??? HEP YATACAKMIYIM HAMİLE OLDUĞUMDA....HERYERİM AĞRIR ..KENDİME GÜVENEMİYORUM YAA..ARADA OTURURUM HERALDE...OTURMAKTA SAKINCALIYMIŞ....ANNEM BAKAR BANA SORUN OLMAZ AMA SÜREKLİ YATMAK ...OFF DÜŞÜNEMİYORUM...banyo nasıl yapıcam ...şimdiden düşünüyorum bunları....ondan hamilelere sorayım dedim....

yazar mısınız.... evde nasıl geçiyor günleriniz...paso yatıyor musunuz sadece tuvalettemi kalkıyorsunuz...BEN HERALDE TUVALET BİLE YAPARKEN KORKARIM..YA ALTIMDAN DÜŞÜVERİRSE DİYE......

KIZLAR BEN KENDİ ÜRÜNLERİMİ ALMAK İÇİN turkobire üye oldum...5 tl karşılığında 17-18 firmanın kataloğu geldi bana (gerçi 30-35 firma varama 5 tl ye bu kadar katalog geliyor...nasılsa internette var hepsi...))))...ne ararsan var...takı--oyuncak--iç çamaşırı--gecelik--sabahlık....vs...ama fiyatlar o kadar uygunki....ben kendime şortlu takımlar sipariş ettim gecelikler sipariş ettim...

KOCAMA ÇORAP SİPARİŞ ETTİM ATTIM TÜM ÇORAPLARINI TANESİ 75 KURUŞ ÇORAPLARIN :)

BİLDİĞİNİZ MARKALAR VAR..KOM...DAGİ...YENİ İNCİ...SCHAFER MUTFAK....KARACA...FAKİR..... SİTEYE GİRİNCE BÜYÜK Bİ AVM GİBİ...GİRMEK İSTEDİĞİN MAĞAZANIN ÜSTÜNE TIKLIYORSUN MAĞAZAYA GİRİYOSUN ...ALIŞ FİYATLARI VAR VE SATIŞ FİYATLARI VAR....ÇEVRENE KATOLOGDAN SATARSAN 3-5 TL KAR Bİ ÜRÜNDEN... TABİ BEN SATIŞ İÇİN ALMADIM..AMA ÖĞRETMENLER ODASINA GÖTÜRDÜM TÜM ÖĞRETMENLER SALDIRDI...Bİ SİPARİŞ VERDİLER AKLINIZ DURUR...

MİSAL BEN ASKILI KISA KOLLU YAZIN EVDE GİYMEYE ŞORTLU TAKIMLAR ALDIM...18-20 TL...SATIŞI KATALOGDA 23-25 TL.......

size sitenin adresini yazayım....ürünlere bakın..tabi fiyatlarını göremezsiniz...üye olmak istediğinizde sizi üye yapıyım kendi ürünlerinizi alın..bebekler için çok cici şeyler de var...

SİTENİN ONLİNE KATALOGLARINA BAKIN....TABİ MAĞAZANIN İÇİNDE OLAN TÜM KATALOG YOK BURDA....ÜYE OLDUKTAN KULLANICI ADINIZ ŞİFRENİZLE TEMSİLCİ GİRİŞİ YAPINCA TÜM MAĞAZALAR ÇIKIYOR...fiyatları göremezsiniz ama bi göz atın ürünlere..ORSİMA VE BAYRAK İÇ GİYİM şimdilik ben bu ikisinden sipariş verdim...çok güzel uygun fiyatlar...

TÜRKOBİR | Türkiye Kobiler Birliği

TÜRKOBİR | Türkiye Kobiler Birliği

TIKLAYIN VE KENDİ BİLGİLERİNİZİ YAZIN.. İLERİ DEYİN...

SONRA AÇILAN SAYFADA Varsa Üst Üyeniz Referans Numarası kısmına JN0511958 yazın...

SONRA aşağıda 1 Adet İç Giyim Kataloğu (Kargo ücreti dahil 5 TL'dir.) kısmını İŞARETLEYİN.... ve kayıt olun...

1 adet dediğine bakmayın siz...
5 tl kargo karşılığı 18-20 tane farklı firmaların katalogları geliyor...DAHA FAZLA ASLINDA AMA ÜYE OLDUKTAN SONRA SİTEYE GİRİŞ YAPIP GÖREBİLİYOSUNUZ MAĞAZALARI İŞTE..30-32 TANE VAR FİRMA...

EMİN OLUN ÇOK BEĞENİCEKSİNİZ...benden size söylemesi hanımlar :) kolay gelsin...

hadi yaaa.... Yatmamış mı son gebeliğinde....28 haftalık olsaydı belkim yaşayabilirdi.....şimdi ameliyatlımı yani...çocuk yapmaya başlamış mı....

hep yatmış canım. evet şu an laparoskopik serklajı var ve hamile değil henüz...

Hamile değilim ama cevap yazmak istiyorum bence kesinlikle hamileliğin seyrine göre değişiyor bazılarımız cok sıkı yatak istirahiti yaparken bazılarımız daha gevsek olabiliyor ben meseala sabah yatağımdan kalkıp salondaki kanepeye geçersin esım sehpaya kahvaltımı suyumu meyvemi cerezimi koyardı açık büfe gibi aksama kadar idare ederdim aksamdan kalam yemek varsa esım mutlaka tabag hazırlar streclerdi bende öğlenleri dolaptan alir mikro dalgaya atardim o esnada wc ihtiyacımı karşılardim dönüşte alır salona geçerdim arada oturur vaziyette yatarsın hatta otururdum sikildimi evin icide tür atardim cam dan bakardım balkonda otururdum ama bneim kasilmam hiç olmazdı olsaydı bunlara cesaret edemezdim,hatta bı ara kanamam Lekenmem oldu o sıralar daha sıkı yattım 32. Haftadan sonra hiç yatmadım dışarda gezdim evde temizlik bile yaptım ve doguma 3 gün kala. Rahim azgzi uzunluğun sorduğumda doktor 4.5 cm dedi ki daha once 2cmlere kadar düşmüştü
Tuvalet olayı benide cok korkutuyordu ilk hamile oldugmu öğrendiğimde sevinememistim bile bırak tuvaleti iki adım atmaya korkuyordum sanki içimden kayıp düşecekmiş gibi hissediyordum wc ye gitmeye korkuyordum ama zamanla gecti korkularım

arada esneklikler yapmışsın....öyle sabah akşam hiç kalkmadan yatmamışsın....iyi bari...ben yatamam yaaa oofff

mrb cnm..neden memnun kalmamışlar acaba.. ne olmuş ki.. ben tekrar bebek düşünsem yine peser isterim..ya lastik gibi diyoruz da çok entersan bişey bu peser.. dr um 36.haftada peseri cıkardı.. bi çorba kasesi düşünün kasenin tabanı yok.. aynen öyle oval cukur koca birşeydi görünce çok şaşırdım.. 36.da peseri çıkarmamıza ragmen doğumu 38+3 de yaptım.. erken cıkardıkkı belki normal dogum olur açılma olur..ama yok açıklık olan rahım peserden sonra acılmadı.. DD

aslında 40.haftaya kadar beklerdık ama suyum azaldıgı için 38de spinal sezeryan oldum..ve iki gün sonra kırkımız çıkıyor..rabbim isteyen herkese nasip etsin..

Gunaydin sahbanus canm eylul gulune katiliyorm hamilelik seyri hepimzde farkli oldu bence senin durumunuda belirleyeck olan rahim agzi boyun mesela 3un altna duserse yatmk zornda kalabilirsn kanamn olmz ins.ozamnda mecburn yatarsn bide en onemlisi kasilmalr bence kasilmn olnca mebur yatisiyosn benim merranin ve gurbetcinin kasilmasi cok o yuzdn yatiyorz ama aramzdn en raht benm herhalde benimde fitratima yatmk cok aykirydi sirf icim raht etsn diye oturma odasina yatak serdrdm icinde uzanr vaziytte oturuyorm yatmk istedm ama mide yanmam cik oldugndn yatamadm kasilmalarm skkadmadn once daha rahattm evde dolasiyordm oturuyrdm simdi tualt namz vve su almk disinda yatagn icinde uzaniyirm simdidn yatamam diye kendini sartlama canm cok skintn olmzsa sende biraz taht davranrsn ama sunu unutma hicbir zaman norml hamile olamicz vucut agrin evin icinde az cok dolastign icin olmz merak etme

Bu peseri dikisin uzerine taksalar daha iyi korur gibi geliyor bana tek basina peser belki bizlere yeterli gelmez bu konuyu doktora danisacagim

aslında yerden göge kadar haklısın canım ben diyorm bir daha hamile kalırsam kesin strese girmicem baglanmıcam vs yalan ben zaten kronik panik hastsıyım şimdiden kontürlerini al koy kenara mümkünse hatlı telefon al benden çok çekicegin var çünkü hamile kalıncane yaparsan yap hiç birşeyin önüne geçemiyorz malesef olan oluyor
Pasa ben hamileyken panik atak oluyor bende erkenmi adetimin uzerinden 3 gun gecti bende dedim bebekte bir sikintimi var sonra arkadasim dedi daha erken diye
canım sen hamileyken panik atak olyorsn ben 8 senedir panik atak hastasıyım birde beni düşün kızımda haile kaldım başladı stresim korklarım dikişe gitigimde ameliyathanede kalp atım şeyi 200 gördüdoktor dedi korkma dedim elimde degil hastayım amam inan ölücegi hiç aklıma gelmedi dikişide iyi attırsan ilacıda içsem kaderinde o bebegi kucagına almak yoksa alamıyorsn ablam mesela ilk kızında kanamayla gitmiş doktor hep yatıcaksınd edim rahim 4 cm açılmış ona ragmen iş vs yaptı zamanında dogrd kızını düşün kader
canım görmemiştir merak etme bazen banada özel mesaj geliyor bakmasam öle bekliyor ONLARADA ÖLE OLMŞTR YOKSA NEDEN CEVAP VERMESİNLERÜZÜLME BAKIYIM
hadi yaaa.... Yatmamış mı son gebeliğinde....28 haftalık olsaydı belkim yaşayabilirdi.....şimdi ameliyatlımı yani...çocuk yapmaya başlamış mı....
CANIMD AHA ZAMANI VAR DİYE BİLİYORM BEN :44:
CANIM BEN RAHİMİ DİKTİRMEDEN YATTIM NE TEMİZLİK NE YEMEK YAPTIM 3 AY ANNEM GİTTİM O BAKTI BANA SONRA 2 HAFTA KENDİM EVİME GELDİM YATTIM EVİMDE TAMİR ETTİRDİYDİK EVİ TADİLATA VERDİK BEN DEDİM EŞİM YATTI DİKİŞE GELİNCE O KAHROLASI YATAKTAN KALKMADIM WC DIŞINDA GENE GİDEN GİTTİ SEN İSTER YAT İSTER KALK DRMAYINCA DURMUYOREŞİM HERŞEYİMİ HAZIRLAR STRESÇ YAPAR KOYARDI ÖNÜME AKLINA NE GELRİSE KOCAMAN BİR TEPSİM VARDI ONA KOYARDI BEN KALKINCA WC ALIRDIM HOŞ KALKTIGIMDA OLMADI HEP BAKILDIM AMA DİYORMYA DRMAYINCA DRMUYOR
MESELA ARDA BEYE GELELİM ARDA BEY BAN YATMANA GEREK YOK DEDİ CAM KAPI SİL DEMİYORUM AMA DEDİ YEMKELRİNİ YAPABİLİRSİN EVDE DOLANABİLRSİN TEMİZLİK YAPABİLİRSİND EDİ KENDİNİ YORMAMAK KAYDIYLA DEDİ YATTINDA GENE DÜŞTÜ DEDİ VUCUT YATMAYA ALIŞMASIN ZATEN KANDA PIRTILAŞMAN VAR DEDİ BANA DOLAŞIMDA LAIZMD EDİ MESELA ÖZEL ARABAYLA GELMENE GEREK YOK OTOBÜS METROYLA GELİCEKSİN BANA DEDİ ANLICAGIN BAN YATAK YASTIK YOK DEDİ EVDE DOLAN DUR CANIN BİR YEREME GİTMEK İSTİYOR DEDİ GİT KENDİNİ YORMUCAK ŞEKİLDE DEDİBENDE HAMİLE KALIYIM BAKALIM NE OLCEK BENİM BU HALİM YA GENE YATAGA ÇAILI KALICAM KORKDAN YADA DOLANIP DURCAM BAKICAZ GÖRÜCEZ
CANIM LİNK ATA BİR DAHA REKLAM ÜYELİGİ DİYE SENİ BİR KİTLERLER DEMEDİ DEME BU ARADA ÜYELİGİN YANAR YASAK BU SİTEDEKAZENCİK GÖRMESİN :18::18:

ALLAH ANALI BABALI BÜYÜTSÜN CANIM DARISI BİZLERE İŞŞALLAH ADINI NE KOYDM MERAK ETTİM

Belkide canım bende kayıp bir ama insan ne yapacağını bilmiyor çok zor bir karar.

Canım bebeğin hayırlı olsun, Allah sağlıklı sıhhatli, analı babalı ömür versin inş.
Ankara ünide ki doktor bana "bir hastamızda enfeksion yaptı memnun kalmadık" dedi bende tam tersi diye biliyordum dikişe göre enfeksiyon riski az sanıyordum ama o doktor öle birşey dedi demek ki hastadan hastaya farklılık yada doktor farkıda olabilir. belki aydan biri'nin yetenkeli olmasından sen bebeğine kavuştun belki de sen pesser için uygun hastaydın. Senin doktorunu ben hep düşünüyorum hamile kalırsam ama çok uzak bana.
Bu arada sen hamile kalmadan tahlilerimi zekai tahirde yaptırdım demiştin nelere bakılmıştı senin orada? birde ozaman rahim ağzı ile ilgili bir bilgi verdiler mi? bende rahim ağzının olması gerekenden biraz daha açık olduğunu söyledi bir doktor başka bir doktor da buji ile ölçüm yapıp rahim ağzının çok sıkı olmadığını söyledi. Bir de Zekai tahirde kime gitmiştin demiştin ama ben unuttum?

HMM...BEN 20 HAFTAYA KADAR 1 GRAM BİLE KASILMAM OLMADI..YADA OLDUDA BENMİ ANLAMADIM ACABA...bu gebelikten öncede 20.haftaya kadar kasılmam olmamıştı...dmeekki benim gebelikler kasılmasız geçiyor..20 haftadan sonra olurmu bilmem ....ve rahim ağzım normal gebelik geçirenlerde nasılsa o kadar uzunluktaydı...benim birdenmi kısalıyor anlamadım..çünkü düşüğüm süpriz bişekilde oluyor...hiç ağrı sızı çekmeden belirtilerini görmeden birden kanama ile oldu sonra 5- 6 saat sonra aşağıya düştü...

İNŞALLAH BİDAHA BU SIKINTILAR OLMAZ..İNŞALLAH KENDİMİ KASMAM RAHAT Bİ GEBELİK GEÇİRİRİM EVİN İÇİNDE...annem bakıcak annemde 5.katta oturuyo..asansör yok..kontrollerde nasıl gidicem...onu düşünür oldum şimdiden...acaba merdivenden ağır ağır inip gitsem bişey olurmu olmazmı bilmiyorum...
inşallah kucakta taşınmama gerek kalmaz....inşallah paso yatmam., Oturmam problem olmaz...

PAŞAM BEN LUSTRAL KULLANIYORUM ANTİDEPRESAN...KALP RİTİM BOZUKLUĞU ÇIKTI BENDE...TAM PANİK ATAK DEĞİLMİŞ...ÇOK ŞÜKÜR 2-3 HAFTA DIR YOK GEÇTİ..GALİBA ANTİDEPRESAN GEÇİRDİ..ÇÜNKÜ RİTM BOZUKLUĞU İLACININ FAYDASI OLMADI ATTIM ÇÖPE...AY NE KÖTÜYDÜ BUNDAN 2-3 AY ÖNCE...ŞÜKÜR İYİYİM ŞİMDİ...DOKTOR PSİKOLG FELAN TAM PANİK ATAK DEMEDİ ANKSİYETE BOZUKLUĞU KAYGI BOZUKLUĞU FELAN DEDİ..... ŞÜKÜR ANTİDEPRESAN İYİ GELDİ..BİDEKALP ATIŞLARIMI KAFAYA TAKMADIM...BARİZ RİTM BOZUKLUĞU VARDI...KAÇ HAFTA O ŞEKİLDE ÇARPINTILI YAŞADIM ...TAKMADIM KAFAYA İLAÇTA KULLANIYOM YA GEÇTİ ...BİDAHA OLURSA BİLİYORUMKİ GENE BÖYLE GEÇİCEK..TAMAMEN STRESTENMİŞ BUNLAR...

HAMİLEİKTE YATMA MEVZUSUNA GELİNCE....evet daha öncede yazmıştın sen..yattımda ne oldu demiştin...allahım vermeyince vermez...doğru....ama yerçekimi kuvveti kaçınılmaz demi...aşağıya sarkarsa rahim düşer...ama yatarsan sarkma gibi bişey olmaz hamilelik güzel geçer gibi....ama pıhtılaşmaya zarar olursa oda kötü....AYRICA ÇOK İYİ Bİ DOKTOR ARDA LEMBENT..ŞAŞIRDIM SANA DEDİKLERİNE...TEMİZLİK YAPACAKMIŞSIN...OTOBÜS METROYLA GİDECEKMİŞSİN MUAYENESİNE...puuufff...NEYE GÖRE BÖYLE YORUM YAPIYOLAR ANLAMIYORUM...bende son gebeliğimde...İŞTE DOKTORA YATIYIMMI DEDİM..YOK DEDİ YATMANA GEREK YOK DEDİ...SALAK DOKTOR YAT DESEYDİ YA BENDE YATSAYDIM .......

AY BEN LİNK ATMA MEVZUSUNU BİLMİYODUM..AMAN Bİ DAHA ATMAM..UYARDIĞIN İÇİN ÇOK SAĞOL..... :)

cnm kan idrar ulturasonda rahım boyu ölçümü yapıldı zekaıde..bak ben sana dıyorum sen aydan biriye git bi görün kadın işinin ehli..benım peser takılma vaktı gecmişti hafta olarak ona ragmen olumlu sonuç aldım..tabıkı hastada farkedebılır rahımler farklı..ama bunun içinde aydan hoca yol gösterir..dıyelım aydan hoca amelıyatını yaptı kontrollerını baska hocaya gıdersın..ben öyle yaptım..
zekaıde kı hocada BİNNUR ÖZAKŞİT...

vallahi dogr dedin bebem ama diyormya alnımızda ne yazıyorsa onu yaşarız arda bey mevzusna gelince arabayı düşünemiyorm bile param olrsa taksiyle olmazsa macbur metro otobüsle gidicem arabadad otryorn metrodada degişen birşey yok benim terk korktgm metroya binicegim yerin arası epey var on nasıl yapıcez oraya kadar gitsem metroya binsem orda inicek hemen otobse binicem arda beyim muayenesinin önünde inicem yürüme arası yokı allah yardım etsin canım ne diyim gidiş geliş 100 tl tutyor bnn 300 de muayenesi var ettimi sana 400 sigortamda yok olmadı yaptırıcazda oldda olmadı ilaçlarda girdimi sana haydi byr burdan yakl olucak bebem anlıcagın allahım emanetini bana yollarsa işşallah bereketiyle yollar yoksa arda bey hayal olur benim için muayen parasını geçtimde dikişe kaç para isticek:18:
Yatmayada gelince inan dikişim atıldı camdan bile bakmadım wc bile dadika ttyordm kabız olmamaya başladım canım yerçekimi demişsin oda ney benim yattıgım pozisyonu görseydin böle olurdun sen4 tane yastıkla yattım ben kafamda belimin altında bacagımın arasında dünyanın yastıgı vardı kardeşim strese girmiceksin yatmaya yatta hadi yatmadın otrrudmaltımdaki dikiş sızılardı olmayınca olmyor bnu kabul edelim önce onda anlaşalım canım bendede kaygı bozklugu kafayı herşeye takma var canım bende elhamdrillah frenliyorm kendimi bakıcaz artık stressiz bir gün diliyorum hepinize

kızlar
Ben söz verdigim gibi bebek orucuma başladım allah nasip ederse çarşambaya kadar tutucam tabi adet olmazsam :18::18:diyeyim dedim eşimi işe yolladım elhamdurillah iftara işşallah yetişir o işe gittigi için ttamıcam ben hamile kalırsam ignelere başlıcam tutamam işşallah şu antalya işi olsun kurbanımı kesicem sonrada bebegimi saglıklı bir şekilde taşıcam işşlallah allahım acılarını göstermeisn işşallah evlatlarımın
Regreteyle konuştm kızlar dün rahatsızlanmış besin zehirlenmesi gibi birşey oldm dedi arıcam birazdan bakalım neler yapıyor

canim sıkıldı kizlar daldim oyle hemenn suyum azdi biliyosunuz yine az deyince dedim dr a acaba bobreklerinde mi problem var diye nitekim oyle 2 bobreginde de buyume biraz fazlaymis bundan sonra herhafta takip ediyoruz dedi dogar dogmaz da bobreklerini kntrl ettiriyoruz dedi kizlar sizinde basiniza gelmismiydi boyle birsey kafa olcumu ve kilosu 1 hafta onde cikti omurga olcumu haftasiyla uyumlu internetten biseyler okuyorum sacma sapan seyleer yazanda var rabbim hayirlisini versin herseyin en iyisini rabbim bilir

kızlaaaar doğum iznine ayrıldım:))
evrakları okula teslim ettik.
inş. bebişlerimiz 36-38. haftaları görür ve sağlıcakla dünyaya gelirler.

O NE BEE..YASTIKLARLAMI YATTIN...YATANLARA SORALIM BAKALIM..SİZDE ORANIZA BURANIZA YASTIK SOKUŞTURUYONUZMU EY GÖBÜŞLÜLER

sende abartmışsın be paşam...yoksa yatarken yatmanındamı bi adabı var...yüzüstü yatılmaz onu anlarım...normal soluna sağına dönüp yatma bide sırtüstü..daha başka nasıl olabilirki... SAKIN PAŞAM HAMİLE KALDIĞINDA AMAN KENDİN OTOBÜSLE METROYLA GİDEYİM DEME AMAN...sen yine boşver tedbiri elden bırakma...yattımda ne oldu diye düşünme...gene yat...ama evde arada otour rahat ol..azcık azcık gezele ..o kadar..madem paso yatmıyacan bunları yap evin içinde...ama dışarı kendi başına gitmezsin heralde doktora demi..mecbur özel arabayla gidecen...parası evet çok falza ..bide biz 15güne bir gimemiz lazım..e muayenehaneler 15 güne bir alıyor o parayı ...yani ayda 800 tl eder...evet dikiş parasıda bulur bi 8-10 milyarı....napalım başka çaremiz yok...

bu arada bu ne orucu anlamadım..adağın felanmı vardı kurban oruç felan....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…