Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
:KK5: canim sıkıldı kizlar daldim oyle hemenn suyum azdi biliyosunuz yine az deyince dedim dr a acaba bobreklerinde mi problem var diye nitekim oyle 2 bobreginde de buyume biraz fazlaymis bundan sonra herhafta takip ediyoruz dedi dogar dogmaz da bobreklerini kntrl ettiriyoruz dedi kizlar sizinde basiniza gelmismiydi boyle birsey kafa olcumu ve kilosu 1 hafta onde cikti omurga olcumu haftasiyla uyumlu internetten biseyler okuyorum sacma sapan seyleer yazanda var rabbim hayirlisini versin herseyin en iyisini rabbim bilir

konu hakkında bilgim yok canım ama inş. çok önemli birşey değildir veya kolay tedavi edilebilecek birşeydir.
allah şifa versin.önde olması ii benimki de ölçümlerde 1 hafta geri çıktı.bugün hastaneye gittik izne ayrılmak için ordaki dr 1 hafta geri gibi ama çok önemli değil dedi.
+- 1 hafta olabilir dedi.

prof.özgür derenin kliniğini aradım..malesef sigortayla anlaşmaları yokmuş...ameliyat yaptığı hastanedede yokmuş....yani aslında hastanesinde varmış sigorta ama özgür deren buranın personeli değil dediler..o sadece ameliyat için burayı kiralar dedler...dolayısıyla sigorta karşılamaz ameliyatı felan dediler... dedim özel muayenesini arayım..ordanda en azından muayene ücretlerini az veririm heralde diye sorayım dedim..ama sekreter hiçbir sigortayla anlaşmamız yok dedi.. :KK43:

sahbamus

canım günleri nasıl geçirdiğimizi sormuşsun.
8.haftadan serklaja kadar yani 12.haftaya kadar 40 günlük rapor hakkından kullandım.daha sonra da heyet raporu aldım,bugünde izne ayrıldım yani çalışmadım
evdeyse wc hariç pek kalkmadım,çok sıkıldığımda 2 ay öncesine kadar arada eşim arabaya atar şöyle bir sahil turu yapar bişey yer dönerdik.2 ay önce onuda yasakladı dr.
son kontrolümüzde de artık evde yanlız kalmayacaksın 1 bardak bile kaldırmayacaksın dedi.
öncesinde bu süreci düşünüp kafanı yorma.hamileye ve bebeğin durumuna göre değişiyor hayırlısı olsun.öyle böyle geçiyor günler
yeterki onlar zamanında doğsun sağlıklı olsun dr ne derse yapacağız el mahkum.rabbim herkese kolaylık versin.devlette çalışıyorsun sanırım o da ayrı bir rahatlık,eşim diyorki özel de olsan şimdiye kovulurdun:)

sibel_duru doğum yaptı mı acaba aramak istiyorum ama uygunsuz bir zamansa rahatsız edersem diye de cesaret edemedim.inş. çok güzel bir süreç geçirirler ve duru bebek sağlıkla anneciğinin kollarına kavuşur.ay ne heyecanlı :nazar:

melek81 ve mulbery siz de durum nasıl kızlar hala tık yok mu:)))

gunaydin kizlar:)
yeni bi hafta insallah bu haftasiyda sikintisiz atlatiriz..
yeni uyandim desem inanirmisiniz kahvaltiyi yaptim 7 de 8 de uyudum yenice uyandim:)
dun aksam cok kasilmam vardi dualarla atlattim demekki cok yorulmusum..
edlin cnm rabbim anali babali buyutsun insallah..
asos cnm eylulgulununde azdi suyu ama bobrek problemi olmadi cocugun
uzme bebisi bol su ve meyve ye elinden meyve dusmesin eylulgulu oyle yapmisti sanirim..
sahbamus simdiden bunlari kafana takma cnm dur bi o zaman gelsin
senin testleride esim hep unutuyor cnm burada ben cok paylastim gecmis sayfalarda ararsan bulabilirsin belki..
sigorta isine gelincede geciyor cnm ak ve aksa sigorta hrs de de ozgurbey oranin hastasi olmadigi icin gecmiyor ama ozgur bey seni ordakilere rica ettirse yatarsan eger gecer:)
ozgur beye senden ve su tanesinden bahsettim cnm gelsin goruselim dedi senin icin:KK66:

sahbamus

canım günleri nasıl geçirdiğimizi sormuşsun.
8.haftadan serklaja kadar yani 12.haftaya kadar 40 günlük rapor hakkından kullandım.daha sonra da heyet raporu aldım,bugünde izne ayrıldım yani çalışmadım
evdeyse wc hariç pek kalkmadım,çok sıkıldığımda 2 ay öncesine kadar arada eşim arabaya atar şöyle bir sahil turu yapar bişey yer dönerdik.2 ay önce onuda yasakladı dr.
Son kontrolümüzde de artık evde yanlız kalmayacaksın 1 bardak bile kaldırmayacaksın dedi.
öncesinde bu süreci düşünüp kafanı yorma.hamileye ve bebeğin durumuna göre değişiyor hayırlısı olsun.öyle böyle geçiyor günler
yeterki onlar zamanında doğsun sağlıklı olsun dr ne derse yapacağız el mahkum.rabbim herkese kolaylık versin.devlette çalışıyorsun sanırım o da ayrı bir rahatlık,eşim diyorki özel de olsan şimdiye kovulurdun:)

hmm...seninkide bi ayrı geçmiş....yok ben özeldeyim...de ağustosta devlete geçicem inşallah.....heyet raporu alınca maaşların ödendimi merra peki...heyet raporunu kaç günlük veriyorlar nasıl oluyor...olaki devlete geçicem inşallah beni ne sıkıntılar beklicek bileyim :)

mrb canım nasılsın bikaç gündür yazmıyorsun merak ettim seni umarım iyisinizdir.
dün bir akadaşla konuştum 29-30.haftada çok yoğun kasılmayla hastaneye gitmiş ve dr plasentasının çürümeye başladığını bebeğin besin ve oksijen alımında sıkıntı olduğunu söylemiş hemen hastaneye yatmış iğneler ilaçlar derken 37 ye kadar durum devam etmiş ve bebeği almışlar.küveze bile girmemiş bebeği 3 kilo olarak doğmuş.
30.haftada gittiğinde 1200-1300 grammış.aklıma sen geldin sana umut olsun diye yazdım içini ferah tut sende inş. 36-38 leri göreceksin.allaha emanet olun

gunaydin kizlar:)
yeni bi hafta insallah bu haftasiyda sikintisiz atlatiriz..
Yeni uyandim desem inanirmisiniz kahvaltiyi yaptim 7 de 8 de uyudum yenice uyandim:)
dun aksam cok kasilmam vardi dualarla atlattim demekki cok yorulmusum..
Edlin cnm rabbim anali babali buyutsun insallah..
Asos cnm eylulgulununde azdi suyu ama bobrek problemi olmadi cocugun
uzme bebisi bol su ve meyve ye elinden meyve dusmesin eylulgulu oyle yapmisti sanirim..
Sahbamus simdiden bunlari kafana takma cnm dur bi o zaman gelsin
senin testleride esim hep unutuyor cnm burada ben cok paylastim gecmis sayfalarda ararsan bulabilirsin belki..
Sigorta isine gelincede geciyor cnm ak ve aksa sigorta hrs de de ozgurbey oranin hastasi olmadigi icin gecmiyor ama ozgur bey seni ordakilere rica ettirse yatarsan eger gecer:)
ozgur beye senden ve su tanesinden bahsettim cnm gelsin goruselim dedi senin icin:KK66:

amaann ne bilem gurbetçi..o diyor bu doktor bu diyor şu doktor kafam karıştı valla....şu aydan biriye kafam takıldı..koru hastanesinide aradımda...tüm tahlil ameliyat felan...acil bişey olsa hastanede yatabiliyomuşuz felan...aradımda...sigortaları varmış...ama diyor önce aydan biriye muayene olun ona sorun detayıyla sonra hemen sigorta yaparsınız diyorlar.....sigortayıda anlamadım..yok yarı yatış tam yatış ayaktan yatarak..bu ne yahu....

Benim istediğim sigorta şöyle olucak...acil bişey olduğunda rahatca hastaneye gidip yatabileyim..öyle senin ki gibi hacettepede problemlerim olmasın..gönlümce hastanede kalabileyim...tahliller tetkikler herşeyimi yaptırayım beni yormasınlar o hastane bu hastane....muayene si 300 tl imiş rutin kontroller 250 tl imiş felan...aradımda az önce...

sibel_duru doğum yaptı mı acaba aramak istiyorum ama uygunsuz bir zamansa rahatsız edersem diye de cesaret edemedim.inş. çok güzel bir süreç geçirirler ve duru bebek sağlıkla anneciğinin kollarına kavuşur.ay ne heyecanlı :nazar:

melek81 ve mulbery siz de durum nasıl kızlar hala tık yok mu:)))
bende sibeli merak ettim.yazmamış..en son msj da hastaneye gidersem msj la haber veririm demişti..
uygun olup plmadığını bilmediğim için aramadım bende.....

bugün kontrolüm var...
hafiften bel ağrım var ama doğum habercisimi bilemicem bide baş ağrım var..akşam uyuyamadım ondan olabilir..
bakalım doktorumuz ne dicek bugün...
yazarım akşama...
artık geleydi kızım iyiydi ama :KK34:

hmm...seninkide bi ayrı geçmiş....yok ben özeldeyim...de ağustosta devlete geçicem inşallah.....heyet raporu alınca maaşların ödendimi merra peki...heyet raporunu kaç günlük veriyorlar nasıl oluyor...olaki devlete geçicem inşallah beni ne sıkıntılar beklicek bileyim :)

maaşlar aynen yatıyor heyet raporun da kesinti olmuyor.30 gün şeklinde her ay yenileyerek verdiler heyet raporunu.
çok stres yapma zamanı gelince herşeyi öğreniyorsun canım :)

bende sibeli merak ettim.yazmamış..en son msj da hastaneye gidersem msj la haber veririm demişti..

bugün kontrolüm var...
hafiften bel ağrım var ama doğum habercisimi bilemicem bide baş ağrım var..akşam uyuyamadım ondan olabilir..
yazarım akşama...

doğumdan önce enerji patlaması oluyormuş,sen daha doğurmuyacaksın bence sevdi kızın göbişi :))):nazar:
hadi hayırlısı.kontrolünüz güzel geçer inş.

prof.özgür derenin kliniğini aradım..malesef sigortayla anlaşmaları yokmuş...ameliyat yaptığı hastanedede yokmuş....yani aslında hastanesinde varmış sigorta ama özgür deren buranın personeli değil dediler..o sadece ameliyat için burayı kiralar dedler...dolayısıyla sigorta karşılamaz ameliyatı felan dediler... dedim özel muayenesini arayım..ordanda en azından muayene ücretlerini az veririm heralde diye sorayım dedim..ama sekreter hiçbir sigortayla anlaşmamız yok dedi.. :KK43:
Gurbetçi burada bikere özgür derende sigorta geçerli demişti ama yanlış mı hatırlıyorum ki?

mrb canım nasılsın bikaç gündür yazmıyorsun merak ettim seni umarım iyisinizdir.
dün bir akadaşla konuştum 29-30.haftada çok yoğun kasılmayla hastaneye gitmiş ve dr plasentasının çürümeye başladığını bebeğin besin ve oksijen alımında sıkıntı olduğunu söylemiş hemen hastaneye yatmış iğneler ilaçlar derken 37 ye kadar durum devam etmiş ve bebeği almışlar.küveze bile girmemiş bebeği 3 kilo olarak doğmuş.
30.haftada gittiğinde 1200-1300 grammış.aklıma sen geldin sana umut olsun diye yazdım içini ferah tut sende inş. 36-38 leri göreceksin.allaha emanet olun
Bende merak ettim inş kendide bebeğide iyidir.

amaann ne bilem gurbetçi..o diyor bu doktor bu diyor şu doktor kafam karıştı valla....şu aydan biriye kafam takıldı..koru hastanesinide aradımda...tüm tahlil ameliyat felan...acil bişey olsa hastanede yatabiliyomuşuz felan...aradımda...sigortaları varmış...ama diyor önce aydan biriye muayene olun ona sorun detayıyla sonra hemen sigorta yaparsınız diyorlar.....sigortayıda anlamadım..yok yarı yatış tam yatış ayaktan yatarak..bu ne yahu....

Benim istediğim sigorta şöyle olucak...acil bişey olduğunda rahatca hastaneye gidip yatabileyim..öyle senin ki gibi hacettepede problemlerim olmasın..gönlümce hastanede kalabileyim...tahliller tetkikler herşeyimi yaptırayım beni yormasınlar o hastane bu hastane....muayene si 300 tl imiş rutin kontroller 250 tl imiş felan...aradımda az önce...
al bendende okadar kimine iyi gelen doktor kimine iyi gelmiyor bir arda bey hariç sanırım.

Aydan Biri'ye şimdi muayneye gitsek 300tl mi vercez yani rutin kontrol dediğin ne? Hamile olursak o kontrol mü?
Sende sigorta yok geliiba dimi yaptırcaksan en az 6 ay bekleme süresi var galiba sen okadar bekleyecek misin?

Gurbetçi burada bikere özgür derende sigorta geçerli demişti ama yanlış mı hatırlıyorum ki?

Bende merak ettim inş kendide bebeğide iyidir.

al bendende okadar kimine iyi gelen doktor kimine iyi gelmiyor bir arda bey hariç sanırım.

Aydan Biri'ye şimdi muayneye gitsek 300tl mi vercez yani rutin kontrol dediğin ne? Hamile olursak o kontrol mü?
Sende sigorta yok geliiba dimi yaptırcaksan en az 6 ay bekleme süresi var galiba sen okadar bekleyecek misin?

VALLA ABMAYA BEN AZ ÖNCE DOKTORA AYDAN BİRİYE MAİL ÇEKTİM ..UZUNCA HİKAYEMİ ANLATTIM....VE KENDİMLE GURUR DUYUYORUM NE AKILLI KARIYIM...YAPTIRMIŞ OLDUĞUM TESTLERİ FOTOĞRAFINI ÇEKTİM...MAİLDE YÜKLEDİM..BİDE RAHİM FİLMİM VARDI ONUDA CAMA YAPIŞTIRDIM CAMDAN NET GÖRÜNECEK ŞEKİLDE FOTOSUNU ÇEKTİM...ARDA LEMBENTE MAİL ÇEKERKEN NİYE AKLIMA GELMEDİ YA BU...HAYRET BİŞEY...ADAM DA BANA POSTALA DEDİYDİ BENDE FİLMİM KAYBOLUR DİYE POSTALAMAYA ÇEKİNDİM..NETİCEDE İSTANBULDA SÜREKLİ KONTROLE GİDECEK DURURMUM YOK YANİ...ANKARADA OLSAYDI ŞU ARDA LEMBENT NE VARDI SANKİ....velasıl öyle..zamanında doktorum programınada yazdım o doktorun asistanı aradıydı nasıl umutlandırdıydı beni....ne arayan var ne soraaann...az önce orayada mail çektim..beni unutmayın nolur dedim.....ÖNÜME GELEN İYİ DOKTORLARA MAİL ÇEKİYORUM.... :)

bu arada aydan biride heralde ilk muayene 300 sonra hamilelik kontrolleri 250 tl olsa gerek...ama önce doktora gitmeyi düşünüyorum...doktora herşeyi açık açık konuşacam...bana bişey olduğunda hastanenize her an istediğim vakit gelip yatabilirmiyim felan diyecem..ona göre yatak parası alıyomusunuz alıyosanız ne kadar..hangi sigorta nasıl karşılıyo bunu .....vs.....uzunca konuşacam doktorla ona göre sigorta yaptırıcam...bakarsın 6 ay içinde tutar gebelik bakarsın 6 ay sonra tutar...sigortada ne alakaysa bu bekleme bende anlamıyorum bu işleri.......niye bekliyomuşum ki????

Gurbetci canm gecms olsn ya bu kasilmalr ne olack aslinda nette okudm gecmste kadinlr kasilmayla ilgili cok sey yazmslar gunde 30kere kasilmasi olan bile 39da dogrmus onlr biraz umut oldu bende iki gece once cok kotu oldm babam bile anladi dun cok rahattm bugun yine var gunde simdiye kadar 15 kere oldu senin kackere oluyo
Merra canm sen saydn mi gunde kackez oluyi kasilman
Mulberry canm bende seni metak ettm dogrdn sandm daha melegn gelmaye niyeti yok galiba ben senii takio ediyorm canm senin kasilmalarnda cok okuyodu buna ragmn 39oldn sukur gunde kackez oluyodu kassilmn nidilt kullanmsmiydin

efilum cnm bende saymadim olunca hemen saatte bakiyorum dun aksam bi saatte 6 defa olmustu hemen nidilat aldim gecmefi iki saat sonra bi daha aldim o zaman gecti ..
kizlar benim dr izin vermiyor kontrole gidince dr sorarmisiniz nidilat bebekte kalp ve tansiyon hastasi yapiyormus sorarsaniz cok sevinirim..

kızlaaaar doğum iznine ayrıldım:))
evrakları okula teslim ettik.
inş. bebişlerimiz 36-38. haftaları görür ve sağlıcakla dünyaya gelirler.
kız ben sana iizn verdiydim be çalışma diye aferim çalışmada bebeginden önemli degilya:KK16::KK16:hayırlı dogumlar sana canım sende topiklerin yüz karaları gibi doguramıyormşn ay ne dalga geçerim senle:KK9::KK9:beceriksiz hatns enid er der drm işşallah işşallahta sende benle dalga geçersin :KK5::KK5:
O NE BEE..YASTIKLARLAMI YATTIN...YATANLARA SORALIM BAKALIM..SİZDE ORANIZA BURANIZA YASTIK SOKUŞTURUYONUZMU EY GÖBÜŞLÜLER :KK1::KK1::KK1:

sende abartmışsın be paşam...yoksa yatarken yatmanındamı bi adabı var...yüzüstü yatılmaz onu anlarım...normal soluna sağına dönüp yatma bide sırtüstü..daha başka nasıl olabilirki... SAKIN PAŞAM HAMİLE KALDIĞINDA AMAN KENDİN OTOBÜSLE METROYLA GİDEYİM DEME AMAN...sen yine boşver tedbiri elden bırakma...yattımda ne oldu diye düşünme...gene yat...ama evde arada otour rahat ol..azcık azcık gezele ..o kadar..madem paso yatmıyacan bunları yap evin içinde...ama dışarı kendi başına gitmezsin heralde doktora demi..mecbur özel arabayla gidecen...parası evet çok falza ..bide biz 15güne bir gimemiz lazım..e muayenehaneler 15 güne bir alıyor o parayı ...yani ayda 800 tl eder...evet dikiş parasıda bulur bi 8-10 milyarı....napalım başka çaremiz yok...

bu arada bu ne orucu anlamadım..adağın felanmı vardı kurban oruç felan....
şimdi gelelim sana:KK19::KK19::KK19:
ben adak adadım bana dedierki 3 gün karı koca oruç tutun kurban kesin olurda eksik dilek dilediysen yanlış dua ettiysen vs 2 kişinin bedduasını aldım oda kıskançlıktan orasını karıştırma şimdi burda yazsam sinirlerim zıplar şimdi zıpladıgı gibi:KK47::KK47::KK47:
gelelim yastık hikayesine:KK19:
sen demedinmi nasıl evre geçirdin diye bende yazdım işte ne yani yalanmı söylüyüm :KK19:
ben ilk ogluma 17 ay sonra hamile kaldım kaybettim 20 haftada cennete gitti
7 sene tedavi oldum bebegim olmadı oda gitti cennete sen benim ne çektigimi bilmedigin için koşuşuyorsun yastıgımı abartmışım ben hiç bilem doktor ne dediyse onu yaptım benim rahimin dikilmeden 3 cm açıklık vardı haberin varmıydı senin oglum bacaklarımın arasında son nefesini verdi :KK43:kızıma hamile kalınca korkmadan wc bile gidemedim aman dedim kızıma birşey olucak okadar iyi bir anneydimki sorma burdaki kaç kişi şahit:KK43:camdan bile bakmadım ben etlerim acıya açıya yattım bagıra bagıra kalktım yataktan yastıkalrıda onun için kullandım vucudumu rahat ettirsin diye dikişe gelince oturamak istesem dikişlerim sızılardı :KK43:sende denede gör ben bebeklerimde eziyeti çok çektim yastıgı abartmışmıyım insanın etleri açırsa hiç yerinden korkudan kalkmazsa ozaman zor kimse sana bakmazsa hep lafı sokarsa yerinden kalkamadıgın için malesef yastıklarla kardeş oldum özel yatagım vardıda benmi kullanmamdım acaba :KK19::KK19:şimdi diceksin ne dedimki kzılıcak kızıyorsun paşa diceksin burda benim bir rütpem var mertebem var canım kimse beni kıramaz :KK43: lafta birşey yok deme tekrar oku sana dogru gelebilir ama bana ters böyle yazılar haberin olsun :KK43:
arabaya gelince benim kimsem yok yardım edenim bile yok 1 adamın eline bakıyorm 3 yavrumdada taksiye bindimde ne oldu mecbur kalınca gidicem artık ablamın dedigi bir laf var oluruna bırak paşa :KK14:
şimdi gelelim bakılma meselesine benim bir allahım bir eşim var kimse bakmıcak bana kimseye laf söyletipte kendime laf ettiremem kendim bu sefer olursa allahıma bırakıcam yatsanda yatmasanda düşüyor allahım ne eylerse güzel eyler işşallah çok canım sıkkın zaten bu ara birilerinin kalbini kırmak istemiyorum yanlış anlama ama bazen uslüplerin çok kırıcı geliyor bana haberin olsun :KK43:yatma uslübünüde biliyorum
elhamdurillah kızıma yeteyim dedim yastık koyarsam altıma bebegimdeki baskıyı azaltırım dedim kötümü ettim zaten ne yaptıysam yetemedim kızıma olmadııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııı:KK43::KK43::KK43::KK43:

bugün kontrolüm var...
yazarım akşama...
topigin yüz karası seni delü dogrsana artık anca bekle sen :KK9::KK9::KK9::KK9:kızın yerini sevdi annesi galiba biri sibelin telini versin ban arıcem dogurdmu dogurmadımı diye merak ettim yaw:KK43::KK43:

Gunaydin sahbanus canm eylul gulune katiliyorm hamilelik seyri hepimzde farkli oldu bence senin durumunuda belirleyeck olan rahim agzi boyun mesela 3un altna duserse yatmk zornda kalabilirsn kanamn olmz ins.ozamnda mecburn yatarsn bide en onemlisi kasilmalr bence kasilmn olnca mebur yatisiyosn benim merranin ve gurbetcinin kasilmasi cok o yuzdn yatiyorz ama aramzdn en raht benm herhalde benimde fitratima yatmk cok aykirydi sirf icim raht etsn diye oturma odasina yatak serdrdm icinde uzanr vaziytte oturuyorm yatmk istedm ama mide yanmam cik oldugndn yatamadm kasilmalarm skkadmadn once daha rahattm evde dolasiyordm oturuyrdm simdi tualt namz vve su almk disinda yatagn icinde uzaniyirm simdidn yatamam diye kendini sartlama canm cok skintn olmzsa sende biraz taht davranrsn ama sunu unutma hicbir zaman norml hamile olamicz vucut agrin evin icinde az cok dolastign icin olmz merak etme

efulim merhaba senin rahim ağzı ölçümün kaç mrk ettimde

Gurbetci canm korkutma beni ya zaten nidilati kullanmk istemiyirm benm doktorm vermedi sorsm kizarmi bilmem ama mecburn aliyirz iste benmkide sklasti yarm saatte uckez oldu gecmezse doktora gidecm nidilt alali uc saat oldu tekrar almk istemiyorm

Svly88 canm valla en son iki ay oldu olculeli 2.9du kasilmam oldugnda olcmustu 2.5e dusmustu suan bilmiyorm gidersm tekrar soracm onceki kontrolmde hersey yolunda diye olcmemsti kasilmam cogaldi kisalms olabilir

X