Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Ben hatirliyorum dikmedi sadece pesee takti demisti benimde aklim almiyor sadece peser tutmaz gibi geliyor gecmiste yurtdisindaki kiz yazmis cok kizalmis r.a doktoru dikmis peser takmis 35 mm uzamis bende anlamadim

ALINTI...

arkadaşlar peser taktırmam tamamen tesadüfi bir durum kı varlıgını bıle bılmıyordum dıkış dusunuyordum..hamıle kaldıgımı ögrenınce her 15 gun kontrole gıdıp rahım boyum ölçülüyordu çünkü kısalıgından süphelenılıyordu ki 18.haftamda 3.8 cm lık uzunlugun 2cm e dustugunu görduk..

dr um dıkıs atmamız gerektıgını fakat kendı hocasınında (prof.dr. aydan biri) benı görmek istedıgını soyledı.kabul ettım özel muayenehanesıne gıttık ölçüm yaptı ama dikiş yerine peser adlı bir uygulama oldugunu dikişi önermediğini söyledi gerekli acıklamaları yaptı kı oda şudur:

türkiyede henüz 3 yıldır kullanılan bır uygulama..devlet hastanelerınde yok..ve peser kullanan dr sayısı az.. uzman dr kullanmıyor yapanlarda prof.. yenı bır yöntem oldugu için cok fazla hastada kabul etmıyor geleneksele sadık kalıyor..ben dr uma cok guvendım arastırdım ve peser istedim...

genel anestesı seklınde 15dk lık bır amelıyat.. sonrasında hiç kanamam sancım agrım bu haftaya kadar olmadı.. ciddi enfeksıyon sıkıntısı yasamadım..antıbıyotık kullanmadım.. dikişte su kesının patlama ihtimalı var cok dusukte olsa ama bunda yok cunku peser dedıgımız bır lastık. ve ip olmadıgından enfeksıyon durumu yok..

dr um prof oldugundan ve özel muayenehanesı oldugundan ücreti 3250 tl ıdı.. dikiş yaptırsaydım kendı özel hastanemde oda 600 tl idi... aydan hoca koru hastanelerının sahıbı ve kontrollerını kendı muayenehanesınde yapıyo oldukca pahalı.. bu yuzden amlıyattan sonra rutin kontrollerde kendı dr uma geldım ve hala orda devam edıyorum.

ayrıca peser 1.5cm lık acık kala takıldı veoyle devam edıyor nasıpse 37 haftada peser cıkartılacak ve dogum beklenecek..

kızlar yanlıs anlamayın dıkıs kotudur demıyorum ben yenı bır yöntem kullandım bunu göze aldım..cevremde bunu duyan yoktu,kımseye soramadım nette bulamadım gözümü kapatıp kabul ettım ve memnun kaldım..sadece bunu ifade etmek isterim..

herkese saglıklı dogumlar dılıyorum.. aynı kaderı paylasan biri olarak...

Bizimde beşiği annem alacak eşim kraft ın oyun parkını istiyor.ilerde oda takımı alırız mobilya diyor.yatak uykuseti vs onlarla annem ilgileniyor
kayınvalidemde gecelik takımı alacakmış.ben geçen netten ıslak pamuk mendil,bebek bezi,göğüs kalkanı,göğüs kremi aldım.onun dışında ufaklığın 2 takım hastane çıkışı 1 takım pijaması battaniyeleri var başkada bişey yok...ben de kendim alışveriş yapmak istiyorum doğumdan sonra alırız diyorum hep de 40 günlük oladan pek çıkamazsın diyor anneler...bilmiyorum
sizin isim işi noldu:)))))

benim bildiğim adet tarihi ile ultrasonda çıkan farklı olunca karıştı
benim hesabıma göre 18 haziran
ultrasona göre 14 haziran doğum tarihi:)
ben de hangisine uyayım bilemiyorum:)))
neyse haziran içerisinde olsun da hangi gün olursa razıyız.yeterki kuzular en az 37 yi doldursun

Kızlar olmadı yine regrete yazmıştır ne yapıyım.önümdeki hedefim Salı günü diyetisyene gidecem en az 15 kilo verip yaza mutlu ve formda girecem yazın bol bol dinlenip yeni evimin tadını çıkarıcam güneşlenip yüzecem ama önce kilo vermeliyim hem sağlık hem görsel anlamda artık sınırlarımı zorluyorum boyum 1.55 lerde kilom 70 oldu 2 senede ameliyat iğne ilaç yat kalk hormon bitti artık bu kısır döngüden çıkıyorum.ben gezmek gezmek gezmek ve zayıflamak istiyorum sizleri çok seviyorum okumadım geçmişi ama eminim benim kadar üzülenler oldu iyiki iyiki varsınız en azından bu ay bebek ve hamilelik adına birşey duymak istemiyorum.azıcık ben ara verecem topiğe girdikçe bebek hamile doğum bu olaydan kurtulamıyorum haziranda yine aşılama yaptıracam

Canım senin için ne hayırlısıyla Rabbim onu nasip etsin.
Allah'a emanet ol. Güzel haberlerini beklediğimizi ve dualarımızda herzaman olacağını bil.

saftunc cnm tekrar buyuk gecmis olsun ..
bence de biraz topikten uzak kal burda kaldikca daha zor olur senin icin bende bi sene arav verdim oyle yazdim okudugum zaman gun gecmiyordu...
merra cnm elifin gule gule giysin cnm..
benimde usg ye gore bi hafta onde ama ben sata gore hesapliyorum cnm..

Merracim sagol arayip bulmussun hatirladigimiz gibi sadece peser uygulanmis aslinda benim gonlum schilkoord dikisten yana ama doktorum illa mcdonald atarim derse ozaman bu peseride soylerim dikisin uzerine taksin bu doktorlar bizim acilarimizi anlayamazlar esime alttan dikcez yetmezse birdahakine abdonomial demis illa kayip yasamamizi beklemeyin elinizden gelenin en iyisini yapin

hayırlısı olsun canım; fıstık gibi olacaksın desene kilolu olmanın hamile kalmayı da etkilediğini okumuştum bir ara. Doğru bir karar vermişsin.

bu doktorlara sinir oluyorum. Bizi tavuk gibi her gün yumurtluyor zannediyorlar 6 ay taşıyoruz biz o bebekleri, ne sıkıntılı anlar yaşıyoruz sabrediyoruz. Bebek kaybetmek kolay mı? Bu seferde olmadı, bir de şunu deneyelim, diyorlar. Bir dahaki sefere olur inşallah dediklerinde ağızlarına çakasım geliyor. sanki pazardan alıyoruz bebekleri? umudum gerekirse birkaç doktorla görüş; rahat bırakma doktorları. Hayırlısı Allah'tan ama sen de ısrarcı ol.

Canım 12. haftada uçakla bir kere Arda Beye gelmeni tavsiye ederim...

Canım ben netten pijama dünyasından aldım ankarada burası. ve çok düzgün esnaflar. Ellerinde yok diye 3 gün geç geldi yanına hediye koymuşlar:)) modeller de güzel...

CHNB cok sagol canim okudum gurbetcinin yazdigini buarada gecmisi okurken baktimki sende cok zorlu bir hamilelik gecirmissin canim neyseki ahmet ardamiz artik aramizda

Ah canım forumda hop oturduk hop kalktık. Gerçekten zordu şu an mavişim karşımda Allah size de nasip etsin. Eşimin göz rengi ela, benim kahve. Allahın bir lütfu ki ismini biz Arda beyin ismi verdik. Göz rengini de Arda beyle aynı verdi Rabbim. Baktıkça Arda beyi hatırlıyorum:)))

umudum cnm benimde bu hamileligimde mide bulantim yoktu bana oglun olucak dediler kizim olucak insallah..

Sagol canim biraz icim rahatladi yani simdilik oluruna birakayim daha keseyi gormedik kalp arisini duymadik ondan basladi bende panik atak normalde large bir insanim hamile kalinca ileri panik basliyor

Evet canim bende sinir oluyorum bunada can derler bir hamile bir degil vucutta sasirdi artik merra nin doktorunada gidecegim ekstra bu sefer hersey yolunda gider insallah

kızlaaaaar pazartesi 31+6 oluyorum allah nasip ederse, salı günü de resmi tatil
pazartesi gitsen doğum iznini alabilir miyim acep
ben sana iizn verdim canıms en tatil yap çektim selatı tefficiyeyi
Ne guzel merra canm 32 olmmssn bende 30oldm ona seviniyorm cok sukur 3le baslasn sayilara geldk 3un yaninada en guzel 8 yakisr insaallah 38olurz hepimz
rabbim 40 haftaları göstersin işşallah
rabbim yatırıp uyutmayı nasip etsin grbicim darısı bizlere olsun işallah resim isterim
canım umdnu kesme allah herşeyin hayırlısını veriri bnu bil fazla kilolarını ver bizlere katım misafir olaraktan istersen 7 takıma gel motive olrsn orda liseye giremezsin belkim ama sen bu konuyu düşün
Kizlar benim diger hamileligimde midem cok bulaniyordu bunda daha birsey yok acaba erkenmi mide bulantisi icin
allahım ben 2 oglumda bulantı olmadı kızımda çok oldu allah seni ne yapmasın daha erken kız

senin acını anca ben anlarım kimse anlamaz akrabaların bile en yakınların bile anlamaz üzülme anası kız babası oglan gene olur derler bizmezki ana yüregimiz yanar

Bizim ardamiz daha yakisikli gozleri daha guzel daha cok fotosunu koy canim bende cok istiyorum arda beye gitmek ama bende asiri ucak fobisi var normalde biniyorum ama hamileyken binmem acaba o bu tarafa falan isi duser gelirmi bana burda baksa arayip telefonla konussammi acaba izmirde isi vardir belki

mavişim benim
kız benim oglanın göz rengide olarmı acaba maviderim arda bey senden bana yadigar oglum kaldı ne gzüel baktıkça ardabeyi hatırla mavişim ya allah mavişimi bizlere yardım etsin diye yaratmışkız regrete giidcenya sen benide götür mavişe birlikte bakak görelim mavişi hayırlısıyla hamile kalsamda mavişimi görsem adanda şey var nasıl diyim güven

kızlar acil yardım lülfen help
şimdi tüp bebek yaptıranlar ve aşılama yaptıranlar bu konuya el atsınlar lütfen
benim bir arkadaşım var 6 senedir evli bebegi olmadı pko var kızda şimdi duydkki tüp bebek yaptırmak için sskada 3 kere aşılama şartmış olmadı tüp yapıyolarmış bu ne kadar dogru ne kadar yalan bilgi veiriseniz teşekür ederim birde aşılama istanblda aolanlar için soruyorum aşılama ne kadar istanbuldanda yaptırmayanlar deyiversin işşallah cevap çabuk verirsiniz bebeler
şimdiden herkeze teşekkür ederim hoş geçende kendim için bir sor sordm kimse deyivermedi banaben çıkıyorm giremem daha mutfagı toplucam namaz kılıcam vakti geçiyor
sibel hatun biri arasın ş kızı ya dogrdmu meraktayım :18::18::18:

Gurbetci canm hayrli olsn prensesn besigini almissn ben daha hicbisey almadm annemlrde kaliyorm ya dogmdn 20_40 gun sonra gidecm eve ozamn alirm besigide nevresimide annem gecen battaniyeyi susletmeye gidince nevresm takimi gorms alim dedim ama yatak yok olcusu tutarmi bilmem

efilum cnm bende o yuzden once besigi aldim:)
pasam darisi size olsun cnm:)
gelsin faceye koyarim buraya telden dolayi koyamiyorum

Evet canim bende sinir oluyorum bunada can derler bir hamile bir degil vucutta sasirdi artik merra nin doktorunada gidecegim ekstra bu sefer hersey yolunda gider insallah

inşallah herşey yolunda gidecek, adın gibi bize umut olacaksın
40 ları gömeyi nasip etsin Allah hepimize

senin acını anca ben anlarım kimse anlamaz akrabaların bile en yakınların bile anlamaz üzülme anası kız babası oglan gene olur derler bizmezki ana yüregimiz yanar

Bilmez miyim paşam, kimse anlamaz. Tam zamanında gelseydi ikizlerim Ramazan da doğuracaktım. o sıcakta, ramazanda ne yapacağız deyip duruyorlardı. bazen eşim bile unutmuş gibi geliyor, benimse hep aklımdalar ağlamayacağım artık, bir sürü hamile ve mucize bebiş gördüm burada. Sizleri tanıdım. Rabbime binlerce şükür. Elbet bize de merhamet eder. Geçen güzel bir dua öğrendim: " Allahım, başkasının merhametine muhtaç bırakmayacak şekilde sen merhamet et bana." Tam bizleri anlatıyor değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…