- 7 Haziran 2010
- 1.372
- 3
-
- Konu Sahibi hidennisko
- #43.661
Ben hatirliyorum dikmedi sadece pesee takti demisti benimde aklim almiyor sadece peser tutmaz gibi geliyor gecmiste yurtdisindaki kiz yazmis cok kizalmis r.a doktoru dikmis peser takmis 35 mm uzamis bende anlamadim
merra cnm bi fikrim yok ..
kizlar besigimizi dun aldik:))
netten aldim ama birebir gormek gibi zevkli olmuyor markasi belis bebe..
yatagini arastirip almak istiyorum hem fiyati uygun olsun hem kaliteli olsun bana bu konuda yardimci olun kizlar ..
svly kargunesi efilum merra sizler aldinizmi peki ..
uyku setini annem alicakmis bende bi nevresim bi pike takimi aliyim diyorum baskada bi sey almiyim diyorum onemli seyleri simdi almak istiyorum eksigim varsa soyleyin annelerden yardim istiyorum..
Aslında okul 1 gün daha idare etse ne iyi olur. Eğer sen ilköğretimdeysen yanlış hatırlamıyorsam 24 nisan da tatil. Yani okul idare ederse perşembe de alabilirsin. Bu arada bir ara senin takvimde doğum tarihin 14 haziran mı yazıyordu ben mi yanlış hatırladım.
Kızlar olmadı yine regrete yazmıştır ne yapıyım.önümdeki hedefim Salı günü diyetisyene gidecem en az 15 kilo verip yaza mutlu ve formda girecem yazın bol bol dinlenip yeni evimin tadını çıkarıcam güneşlenip yüzecem ama önce kilo vermeliyim hem sağlık hem görsel anlamda artık sınırlarımı zorluyorum boyum 1.55 lerde kilom 70 oldu 2 senede ameliyat iğne ilaç yat kalk hormon bitti artık bu kısır döngüden çıkıyorum.ben gezmek gezmek gezmek ve zayıflamak istiyorum sizleri çok seviyorum okumadım geçmişi ama eminim benim kadar üzülenler oldu iyiki iyiki varsınız en azından bu ay bebek ve hamilelik adına birşey duymak istemiyorum.azıcık ben ara verecem topiğe girdikçe bebek hamile doğum bu olaydan kurtulamıyorum haziranda yine aşılama yaptıracam
ALINTI...
arkadaşlar peser taktırmam tamamen tesadüfi bir durum kı varlıgını bıle bılmıyordum dıkış dusunuyordum..hamıle kaldıgımı ögrenınce her 15 gun kontrole gıdıp rahım boyum ölçülüyordu çünkü kısalıgından süphelenılıyordu ki 18.haftamda 3.8 cm lık uzunlugun 2cm e dustugunu görduk..
dr um dıkıs atmamız gerektıgını fakat kendı hocasınında (prof.dr. aydan biri) benı görmek istedıgını soyledı.kabul ettım özel muayenehanesıne gıttık ölçüm yaptı ama dikiş yerine peser adlı bir uygulama oldugunu dikişi önermediğini söyledi gerekli acıklamaları yaptı kı oda şudur:
türkiyede henüz 3 yıldır kullanılan bır uygulama..devlet hastanelerınde yok..ve peser kullanan dr sayısı az.. uzman dr kullanmıyor yapanlarda prof.. yenı bır yöntem oldugu için cok fazla hastada kabul etmıyor geleneksele sadık kalıyor..ben dr uma cok guvendım arastırdım ve peser istedim...
genel anestesı seklınde 15dk lık bır amelıyat.. sonrasında hiç kanamam sancım agrım bu haftaya kadar olmadı.. ciddi enfeksıyon sıkıntısı yasamadım..antıbıyotık kullanmadım.. dikişte su kesının patlama ihtimalı var cok dusukte olsa ama bunda yok cunku peser dedıgımız bır lastık. ve ip olmadıgından enfeksıyon durumu yok..
dr um prof oldugundan ve özel muayenehanesı oldugundan ücreti 3250 tl ıdı.. dikiş yaptırsaydım kendı özel hastanemde oda 600 tl idi... aydan hoca koru hastanelerının sahıbı ve kontrollerını kendı muayenehanesınde yapıyo oldukca pahalı.. bu yuzden amlıyattan sonra rutin kontrollerde kendı dr uma geldım ve hala orda devam edıyorum.
ayrıca peser 1.5cm lık acık kala takıldı veoyle devam edıyor nasıpse 37 haftada peser cıkartılacak ve dogum beklenecek..
kızlar yanlıs anlamayın dıkıs kotudur demıyorum ben yenı bır yöntem kullandım bunu göze aldım..cevremde bunu duyan yoktu,kımseye soramadım nette bulamadım gözümü kapatıp kabul ettım ve memnun kaldım..sadece bunu ifade etmek isterim..
herkese saglıklı dogumlar dılıyorum.. aynı kaderı paylasan biri olarak...
Kızlar olmadı yine regrete yazmıştır ne yapıyım.önümdeki hedefim Salı günü diyetisyene gidecem en az 15 kilo verip yaza mutlu ve formda girecem yazın bol bol dinlenip yeni evimin tadını çıkarıcam güneşlenip yüzecem ama önce kilo vermeliyim hem sağlık hem görsel anlamda artık sınırlarımı zorluyorum boyum 1.55 lerde kilom 70 oldu 2 senede ameliyat iğne ilaç yat kalk hormon bitti artık bu kısır döngüden çıkıyorum.ben gezmek gezmek gezmek ve zayıflamak istiyorum sizleri çok seviyorum okumadım geçmişi ama eminim benim kadar üzülenler oldu iyiki iyiki varsınız en azından bu ay bebek ve hamilelik adına birşey duymak istemiyorum.azıcık ben ara verecem topiğe girdikçe bebek hamile doğum bu olaydan kurtulamıyorum haziranda yine aşılama yaptıracam
Merracim sagol arayip bulmussun hatirladigimiz gibi sadece peser uygulanmis aslinda benim gonlum schilkoord dikisten yana ama doktorum illa mcdonald atarim derse ozaman bu peseride soylerim dikisin uzerine taksin bu doktorlar bizim acilarimizi anlayamazlar esime alttan dikcez yetmezse birdahakine abdonomial demis illa kayip yasamamizi beklemeyin elinizden gelenin en iyisini yapin
Merracim sagol arayip bulmussun hatirladigimiz gibi sadece peser uygulanmis aslinda benim gonlum schilkoord dikisten yana ama doktorum illa mcdonald atarim derse ozaman bu peseride soylerim dikisin uzerine taksin bu doktorlar bizim acilarimizi anlayamazlar esime alttan dikcez yetmezse birdahakine abdonomial demis illa kayip yasamamizi beklemeyin elinizden gelenin en iyisini yapin
Ben de bebeğim için herşeyi dokunup görerek almayı istiyorum ama malesef bizler için çok zor. Benim bir yakınımdan bebek sepeti geldi onunla bir süre idare ettikten sonra kendim alırım diye düşünüyorum. Sadece sepetin içine nasıl bir nevresim alsam bilemiyorum. Sepete uygun saten süslü şeylerden düşünüyorum ama o da nerelerden alınır bilemiyorum. Daha büyük Karyola için nevresim takımı da arkadaşım almış. Bunların dışında annemler gardrop almışlar henüz evime gidip göremedim bile (annemlerde kalıyorum). Biz birkaç badi, havlu, battaniye vs almıştık. Yakınlarımızın bebeklerinden kalan şeyler var. Acil olan şeylerin çoğu var. Diğer eksikler de doğduktan sonra inşallah. Yalnız kendime pijama, terlik vs ihtiyacımı tamamlamadım. Sadece bir sabahlık pijama takımı var onun da sabahlığı çok ince. Ben şık bir pijama seti istiyorum. İstanbuldaki arkadaşlar nereden almışlar acaba?
CHNB cok sagol canim okudum gurbetcinin yazdigini buarada gecmisi okurken baktimki sende cok zorlu bir hamilelik gecirmissin canim neyseki ahmet ardamiz artik aramizda
umudum cnm benimde bu hamileligimde mide bulantim yoktu bana oglun olucak dediler kizim olucak insallah..
hayırlısı olsun canım; fıstık gibi olacaksın desenekilolu olmanın hamile kalmayı da etkilediğini okumuştum bir ara. Doğru bir karar vermişsin.
bu doktorlara sinir oluyorum. Bizi tavuk gibi her gün yumurtluyor zannediyorlar6 ay taşıyoruz biz o bebekleri, ne sıkıntılı anlar yaşıyoruz sabrediyoruz. Bebek kaybetmek kolay mı? Bu seferde olmadı, bir de şunu deneyelim, diyorlar. Bir dahaki sefere olur inşallah dediklerinde ağızlarına çakasım geliyor. sanki pazardan alıyoruz bebekleri? umudum gerekirse birkaç doktorla görüş; rahat bırakma doktorları. Hayırlısı Allah'tan ama sen de ısrarcı ol.
ben sana iizn verdim canıms en tatil yap çektim selatı tefficiyeyikızlaaaaar pazartesi 31+6 oluyorum allah nasip ederse, salı günü de resmi tatil
pazartesi gitsen doğum iznini alabilir miyim acep
rabbim 40 haftaları göstersin işşallahNe guzel merra canm 32 olmmssn bende 30oldm ona seviniyorm cok sukur 3le baslasn sayilara geldk 3un yaninada en guzel 8 yakisr insaallah 38olurz hepimz
rabbim yatırıp uyutmayı nasip etsin grbicim darısı bizlere olsun işallah resim isterimmerra cnm bi fikrim yok ..
kizlar besigimizi dun aldik:))
netten aldim ama birebir gormek gibi zevkli olmuyor markasi belis bebe..
yatagini arastirip almak istiyorum hem fiyati uygun olsun hem kaliteli olsun bana bu konuda yardimci olun kizlar ..
svly kargunesi efilum merra sizler aldinizmi peki ..
uyku setini annem alicakmis bende bi nevresim bi pike takimi aliyim diyorum baskada bi sey almiyim diyorum onemli seyleri simdi almak istiyorum eksigim varsa soyleyin annelerden yardim istiyorum..
canım umdnu kesme allah herşeyin hayırlısını veriri bnu bil fazla kilolarını ver bizlere katım misafir olaraktan istersen 7 takıma gel motive olrsn orda liseye giremezsin belkim ama sen bu konuyu düşünKızlar olmadı yine regrete yazmıştır ne yapıyım.önümdeki hedefim Salı günü diyetisyene gidecem en az 15 kilo verip yaza mutlu ve formda girecem yazın bol bol dinlenip yeni evimin tadını çıkarıcam güneşlenip yüzecem ama önce kilo vermeliyim hem sağlık hem görsel anlamda artık sınırlarımı zorluyorum boyum 1.55 lerde kilom 70 oldu 2 senede ameliyat iğne ilaç yat kalk hormon bitti artık bu kısır döngüden çıkıyorum.ben gezmek gezmek gezmek ve zayıflamak istiyorum sizleri çok seviyorum okumadım geçmişi ama eminim benim kadar üzülenler oldu iyiki iyiki varsınız en azından bu ay bebek ve hamilelik adına birşey duymak istemiyorum.azıcık ben ara verecem topiğe girdikçe bebek hamile doğum bu olaydan kurtulamıyorum haziranda yine aşılama yaptıracam
Kizlar benim diger hamileligimde midem cok bulaniyordu bunda daha birsey yok acaba erkenmi mide bulantisi icin
hayırlısı olsun canım; fıstık gibi olacaksın desenekilolu olmanın hamile kalmayı da etkilediğini okumuştum bir ara. Doğru bir karar vermişsin.
bu doktorlara sinir oluyorum. Bizi tavuk gibi her gün yumurtluyor zannediyorlar6 ay taşıyoruz biz o bebekleri, ne sıkıntılı anlar yaşıyoruz sabrediyoruz. Bebek kaybetmek kolay mı? Bu seferde olmadı, bir de şunu deneyelim, diyorlar. Bir dahaki sefere olur inşallah dediklerinde ağızlarına çakasım geliyor. sanki pazardan alıyoruz bebekleri? umudum gerekirse birkaç doktorla görüş; rahat bırakma doktorları. Hayırlısı Allah'tan ama sen de ısrarcı ol.
Canım 12. haftada uçakla bir kere Arda Beye gelmeni tavsiye ederim...
Canım ben netten pijama dünyasından aldım ankarada burası. ve çok düzgün esnaflar. Ellerinde yok diye 3 gün geç geldi yanına hediye koymuşlar:)) modeller de güzel...
Ah canım forumda hop oturduk hop kalktık. Gerçekten zordu şu an mavişim karşımda Allah size de nasip etsin. Eşimin göz rengi ela, benim kahve. Allahın bir lütfu ki ismini biz Arda beyin ismi verdik. Göz rengini de Arda beyle aynı verdi Rabbim. Baktıkça Arda beyi hatırlıyorum:)))
Canım 12. haftada uçakla bir kere Arda Beye gelmeni tavsiye ederim...
Canım ben netten pijama dünyasından aldım ankarada burası. ve çok düzgün esnaflar. Ellerinde yok diye 3 gün geç geldi yanına hediye koymuşlar:)) modeller de güzel...
Ah canım forumda hop oturduk hop kalktık. Gerçekten zordu şu an mavişim karşımda Allah size de nasip etsin. Eşimin göz rengi ela, benim kahve. Allahın bir lütfu ki ismini biz Arda beyin ismi verdik. Göz rengini de Arda beyle aynı verdi Rabbim. Baktıkça Arda beyi hatırlıyorum:)))
Evet canim bende sinir oluyorum bunada can derler bir hamile bir degil vucutta sasirdi artik merra nin doktorunada gidecegim ekstra bu sefer hersey yolunda gider insallah
senin acını anca ben anlarım kimse anlamaz akrabaların bile en yakınların bile anlamaz üzülme anası kız babası oglan gene olur derler bizmezki ana yüregimiz yanar