Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Pişt gece kuşu olmuşuz ikimizde :KK1::KK1::KK1: yok mu bu gece evcilik :KK1::KK1::KK1::KK1::KK1:

canım çiçekler açmadı malesef canım sıkkın misafirim vardı yeni gitti bir ara ararsın konuşruz sana sorucaklarım varda:KK53::KK53: her akşam olomiyi biliyinmi insan robot gibi oluyor kız ama gecenin ne getireci belli degil :KK37::KK37:olabülüde olmayabülüde:KK53::KK53:
işşallah bu listede hepimizde olucez sonra hamilelere geçicez sonra anne bölümüne :KK43::KK43:dayan yüregim dayan elbet gelicek zaman :KK48::KK48::KK48:

evet canım salı günü gittim 20 dk durdum dilekçe verdim pzt ye kadar idare edecekler.
pzt. 31.haftanın sonu salı 32.hafta başlıyor inş. doğum iznini alabilirmiyim pzt. dr a gitsem

Canım 31 artı 6 dan sonraki gün alınıyor.

:KK17::KK17::KK17:şey kem küm :KK17:birde söz alıyım senden ben neye hevesleniyorum biliyormusun hevesim var senden şaka bir yana hiç birşey istemiyorms aglıklı verelimde kiloları bebem tek istedigim bogaza karşı oturp çay içmek :KK16::KK16::KK16:o bana yeter
işşallah bebegim benledir bugün adet olucam gibi kasıklarım rahimim agrıdı:KK14:bugün kukimi yıkarken:KK17:elime ymurta beyazı gibi akıntı geldi hiç gelmezdi birde evcilikten sonra geldi acaba diyorum yumurtladımmı işşallah bu ay oldu olmadı yılmak yok yola devam kanımın son damlasına kadar denicem allahım hayırlı haberler vermemi nasip etsin işşallah :KK16::KK16:

canıms enin adına sevindim aferim 2 sıpayla iyi gidiyorsn burda olsaydın keşke birlikte yürürrüz pazartesi havalar güzel olsun işşallah yürüyüşe gidicem akşam sabah:KK76::KK76:

evladımın kokusu yavaş yavaş burnuma geliyor teyzesi herşey evlatlarım eşim için :KK16::KK16::KK16:okadar özledimki tekmelerini evladımın diyorm çok düşme paşa gene gitti gözüyle bak diyorum baglanma ama bazende diyorum bu sefer hamile kal elini karnına koy sev oglnu hep oglan diyorm allahmı söyletiyor acaba:KK16::KK16:rabbim hayırlısını versin bu ay ya adet olrsam çok üzülürüm 33 yaşında dogururum olmadı 34 dogrucam yaşlandık yeminle annem benim yaşımda oglnu dogurmuş:KK5::KK5:

:KK69::KK69::KK69:canım kızımla bir bütünsün işte allahım ayırmasın sonrada dogrsun nasıl olsa ne demişler bir dogum bir ölüm beklemez:KK5:hayırlı dogumlar diliyorm hepinize sibel hatun ne yaptı acaba:KK53::KK53:

Ne güzel yürürdük:))

HAMİLELİK HABERİ BEKLEDİKLERİMİZ

Adı-----------------------Müjdeyi vereceği tarih
Regrete----------------------
paşam3405------------------
feryal37---------------------
Mmery----------------------
Sutanesi1982---------------
saftunc---------------------
burcim----------------------
diloş04----------------------

Aylardır şu listede birinci sıradayım Bu ay da kısmet olmadı :KK49: Mayıs ayında Hamileyim yazmak istiyorum ben artık :KK49:

Mayısta ben de bekliyorum:)) Güzel olacak:)

Canım 31 artı 6 dan sonraki gün alınıyor.

Ne güzel yürürdük:))

Mayısta ben de bekliyorum:)) Güzel olacak:)
canım dogumlarımdanmı ney göbegim çok kaldı kilo bir tarafa tabi insan kendi bedenini biliyor ondan dedim
kızlar sebil hatn dogrdmu acaba ses versede görsek:KK53::KK53::KK53::KK53::KK53:
duru kız ne bekletiyon teyzelerini çabk dog bakıyım allahım bende böyle olrmyum acaba be dikişleri aldırıyormşm doktor bekle diyormş haydi paşa bebegin dogmasını bekle ne eylenceli olur ilk eşim dalga geçer benle yeminle:KK9::KK9:
Kızlar bakın geçmişten ne buldum
ben bebeklerimi kaybettigim haftalar kız şimdi bu oluyorki bendenmi strestenmı gidiyor ::KK43:

HAMİLELİK HABERİ BEKLEDİKLERİMİZ

Adı-----------------------Müjdeyi vereceği tarih
Regrete----------------------
paşam3405------------------
feryal37---------------------
Mmery----------------------
Sutanesi1982---------------
saftunc---------------------
burcim----------------------
diloş04----------------------

Aylardır şu listede birinci sıradayım Bu ay da kısmet olmadı :KK49: Mayıs ayında Hamileyim yazmak istiyorum ben artık :KK49:

Regrete----------------------:KK49::KK49:
paşam3405------------------:KK49::KK49:
feryal37---------------------:KK49::KK49:
Mmery----------------------:KK49::KK49:
Sutanesi1982---------------:KK49::KK49:
saftunc---------------------:KK49::KK49:
burcim----------------------:KK49::KK49:
diloş04---------------------- :KK49::KK49:
allah hepimizi işşallah böyle yapar tez zamanda:KK48::KK48:sonra artık kademe kademe çıkarız yukarı:KK76::KK76::KK76:günaydın hatun istanbulda hava berbat çayıd emledim benim kociş uyanıcekte bende görücem :KK31::KK31:

Son düzenleme:
kızlaaaaar pazartesi 31+6 oluyorum allah nasip ederse, salı günü de resmi tatil
pazartesi gitsen doğum iznini alabilir miyim acep

Ne guzel merra canm 32 olmmssn bende 30oldm ona seviniyorm cok sukur 3le baslasn sayilara geldk 3un yaninada en guzel 8 yakisr insaallah 38olurz hepimz

Kizlar gecmise biraz gozattim vajinal pessary diye birsey varmis dikisten sonra rahim agzina takiliyormus galiba r.a boyunu uzatiyormus gecmiste bir arkadas yazmis yurtdisinda yasayan sizce turkiyede boyle birsey varmidir bilgisi olan varmi

merra cnm bi fikrim yok ..
kizlar besigimizi dun aldik:))
netten aldim ama birebir gormek gibi zevkli olmuyor markasi belis bebe..
yatagini arastirip almak istiyorum hem fiyati uygun olsun hem kaliteli olsun bana bu konuda yardimci olun kizlar ..
svly kargunesi efilum merra sizler aldinizmi peki ..
uyku setini annem alicakmis bende bi nevresim bi pike takimi aliyim diyorum baskada bi sey almiyim diyorum onemli seyleri simdi almak istiyorum eksigim varsa soyleyin annelerden yardim istiyorum..

umudum cnm peseri biliyorum bi halka seklinde bi sey ..
burda bir iki ay once ankara sincandan bi arkadas vardi adi aklima gelmiyor o peserle 34. haftadaydi dogum yapmistir simdiye dr pek kullanmiyor ..

çarşamba al canım...

Kizlar gecmise biraz gozattim vajinal pessary diye birsey varmis dikisten sonra rahim agzina takiliyormus galiba r.a boyunu uzatiyormus gecmiste bir arkadas yazmis yurtdisinda yasayan sizce turkiyede boyle birsey varmidir bilgisi olan varmi

canım gurbetçi yazmış...

yatagini arastirip almak istiyorum hem fiyati uygun olsun hem kaliteli olsun bana bu konuda yardimci olun kizlar ..
uyku setini annem alicakmis bende bi nevresim bi pike takimi aliyim diyorum baskada bi sey almiyim diyorum onemli seyleri simdi almak istiyorum eksigim varsa soyleyin annelerden yardim istiyorum..

ben abimizinkini kullanıyorum. büyüyen beşik. ama gerek yok bence...
konuştuk ihtiyaç duyunca doğduktan sonra al bence...

Aslında okul 1 gün daha idare etse ne iyi olur. Eğer sen ilköğretimdeysen yanlış hatırlamıyorsam 24 nisan da tatil. Yani okul idare ederse perşembe de alabilirsin. Bu arada bir ara senin takvimde doğum tarihin 14 haziran mı yazıyordu ben mi yanlış hatırladım.

Ben de bebeğim için herşeyi dokunup görerek almayı istiyorum ama malesef bizler için çok zor. Benim bir yakınımdan bebek sepeti geldi onunla bir süre idare ettikten sonra kendim alırım diye düşünüyorum. Sadece sepetin içine nasıl bir nevresim alsam bilemiyorum. Sepete uygun saten süslü şeylerden düşünüyorum ama o da nerelerden alınır bilemiyorum. Daha büyük Karyola için nevresim takımı da arkadaşım almış. Bunların dışında annemler gardrop almışlar henüz evime gidip göremedim bile (annemlerde kalıyorum). Biz birkaç badi, havlu, battaniye vs almıştık. Yakınlarımızın bebeklerinden kalan şeyler var. Acil olan şeylerin çoğu var. Diğer eksikler de doğduktan sonra inşallah. Yalnız kendime pijama, terlik vs ihtiyacımı tamamlamadım. Sadece bir sabahlık pijama takımı var onun da sabahlığı çok ince. Ben şık bir pijama seti istiyorum. İstanbuldaki arkadaşlar nereden almışlar acaba?

umudum cnm peseri biliyorum bi halka seklinde bi sey ..
burda bir iki ay once ankara sincandan bi arkadas vardi adi aklima gelmiyor o peserle 34. haftadaydi dogum yapmistir simdiye dr pek kullanmiyor ..

Benim sey dikkatimi cekti bu rahim agzini uzatiyormus yaziyor gecmiste birde gecmiste dikisin ustune uygulamis doktor yurtdisinda onu merak ettim canim bende ankaradaki bayani hatirliyorum ama ona doktoru sadece peser uygulamisti dikissiz yanlis hatirlamiyorsam

CHNB cok sagol canim okudum gurbetcinin yazdigini buarada gecmisi okurken baktimki sende cok zorlu bir hamilelik gecirmissin canim neyseki ahmet ardamiz artik aramizda:KK66:

umudum cnm ben hamile kalmadan once arastirmistim..
hem dikis hem peser takan drlarda var cnm istersen dr sor cnm..

Evet canim bende doktora sormayi dusunuyorum okadar korku icindeyimki ayni seyi yasamak istemiyorum cnm surekli arastiriyorum suan en kafama yatan shilkord veya laparoskopik cunku ben her turlu zorluga raziyim yeterki ona birsey olmasin benim doktorda biraz aksi bakalim biraz soylediklerimi dikkate alicakmi mc donald dikis istemiyorum ben

ayni anda yazmisiz cnm evet ankaradaki sadece peser takmisti belki dikiste vardi ama yazmamisti boyle biseyi ..
bende anlamadim sade peserle nasil tutuyor rahim agzini ..
ama benim bildigim bilgi hem dikiyorlar uzerinede peser takiyorlar..
rahim agzini uzatiyor demissin mantikli gelmiyor cnm bilimsel olarakta bilmiyorum..
kargunesi benim de esim kimseden ikinci el almiyor ben almak isterim ama esim kesinlikle alirsan atarim diyor ..
benimde soyle sik bi gecelik ve sabahlik almak istiyorum ama nerde bi dr gidiyorum geri eve geliyorum esim hic durdurmuyor arabayi anca 34 den sonra insallah 34 geceriz..
merra cnm bende senin takvimi anlamadim cnm eger dedigin gibiyse gunlerimiz ayni cnm bende yarin 31+6 oluyorum allahimin izniyle:)

Hayırlı olsun canım. Kuzun içinde sağlıkla uyuyup büyüsün.
Şöyle bi baktım altında çekmecemi olanlardn aldıysan onları bayağı kullanırsın. Ayrıca şimdi yatak Alman'a gerek yok.
Daha sonra istediğin gibi geze geze görerek alırsın.

saol metal ablacim insallah :)
evet altinda iki tane cekmecesi var 6-7 yasina kadar kullanir kizcem ..
yatagida nette guvenemedim zaten en iyisi dogunca aliyim ama kizi nerde yatiracam ana kucagimi aliyim hem kayinbabam gile gidince gotururum kiz onun icinde uyur..

ayni anda yazmisiz cnm evet ankaradaki sadece peser takmisti belki dikiste vardi ama yazmamisti boyle biseyi ..
bende anlamadim sade peserle nasil tutuyor rahim agzini ..
ama benim bildigim bilgi hem dikiyorlar uzerinede peser takiyorlar..
rahim agzini uzatiyor demissin mantikli gelmiyor cnm bilimsel olarakta bilmiyorum..
kargunesi benim de esim kimseden ikinci el almiyor ben almak isterim ama esim kesinlikle alirsan atarim diyor ..
benimde soyle sik bi gecelik ve sabahlik almak istiyorum ama nerde bi dr gidiyorum geri eve geliyorum esim hic durdurmuyor arabayi anca 34 den sonra insallah 34 geceriz..
merra cnm bende senin takvimi anlamadim cnm eger dedigin gibiyse gunlerimiz ayni cnm bende yarin 31+6 oluyorum allahimin izniyle:)

Ben hatirliyorum dikmedi sadece pesee takti demisti benimde aklim almiyor sadece peser tutmaz gibi geliyor gecmiste yurtdisindaki kiz yazmis cok kizalmis r.a doktoru dikmis peser takmis 35 mm uzamis bende anlamadim

saol metal ablacim insallah :)
evet altinda iki tane cekmecesi var 6-7 yasina kadar kullanir kizcem ..
yatagida nette guvenemedim zaten en iyisi dogunca aliyim ama kizi nerde yatiracam ana kucagimi aliyim hem kayinbabam gile gidince gotururum kiz onun icinde uyur..

Ana kucağı uzun süreli yatışlarda çok sağlıklı olmaz canım. Rabbimîn iziyle çıkıp alırsın inşallah.

X