Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Kizlar bu dikis yontemlerinde mc usulunu ben dahi dikerim rahim agzini cepe cevre dikis iste biseysi yok..
Ama bu schicord yontemi rahmin en tepe noktasidir orayi dikerken cok dikkatli olunmali igne bebegin kesesini patlatabilir gebelik sonlana bilir bu yuzden tecrubesi olan kendinden emin dr bu yontemi atiyor yani bi op. Gidip atarsa eline yuzune bulastirir bu yuzden en kolayi olan mc usulunu atiyorlar ..
Dikitinizmi evet diktik..
Mc mi peki ..
Evet :p
Onu bende dikerim:)

haklısın sahbamus bencede ankarılar olarak birbirimize destek ekibi kuralım. Ben zekai tahirin perinatolojisindeydim iyiydi ama ben bebeğimi kaybetim diye birdaha gitmeye korkuyorum.

canım sen bayağıdır hastanede yatıyormuşssun özel sigortan var mı?

iyidir canım ben seni takip ediyorum, bende ara ara yazıyorum ama sanırım sana denk gelmedim.
:KK53::KK53::KK53:evet canım denk gelememişindir ama artık brdayım işşallah herzaman beklerim :KK76::KK76::KK76:
bugun canım ayrı bır sıkkın aslında benden 3 ay once hamıle kalan bı arkadsım vardı cok sukur ıkı gun once sorunsuz bır sekılde dogumunu yaptı aldı bebegını getırdı evıne.hastaneden karnı ve ellerı bombos eve gelısım aklıma geldı.ne kadar kotu bır durumdu kadın dogum servısınden herkes bebegı kucagında cıkarken ben hastanenın onunde oturdum kaldım.3 gun sonra bebegımın cansız bedenın aldım cıktım.bugun tam 22 gun oldu

bilmemmi o hissi kızımda dogum ettim doktor asisitanına yazık burya yatırmayın bebekler var üst kata servise yatırın demişti birinin sana acıması nede zor :KK43::KK43:dogum ettim kızımda eşim kaynanam vardı birde dayısının oglu geldi bizi almaya neyse eşim valizimi aldı atıcak bagaja kaynanam bindi arabaya bende arkamı döndüm öyle baktım hastanenin o kıpkırmızı yazısına yazıklar olsun gene yaptın yapıcagını canımın parçasını aldın benden dedim çöktüm yere ne aglama yerden zor kaldırdılar beni miielti gördüm ellerinde bebekleriyle eşime dedimki eve gelince gene 2 kişi kaldık canım :KK43::KK43::KK43:kaynanam okadar agladımki dediki ben gidiyorm eve ne haliniz varsa görün aglamanıza dayanamıyorm dedi okadar kötü olmştmki eve geldigimde ne sen sor nede ben söylüyüm heleki kkya girince arkadaşların brda yazdıklarını okuyunca içim acıdı gözyaşlarım sel old öyle böyle degil şimdi içimdeki umdmn sönmesine dayanamam ölürüm biterim :KK43::KK43:allahım kimseye evlat acısı göstermesin işallah çok zor:KK43::KK43:bir başına gelen birde çeken bilir acısını başkada birşey demeye gerek yok sözün bittigi yerdeyim ben kızımda dogum ettim mayısın 29 da kardeşimin dügünüde 22 haziranda oldu düşün yarı kırkım yeni çıkmıştı herkez oynamadaydı dügünde bende aglamakla mejgldüm hep dedim allahım benim burda ne işim var rabbim ben şimdi evde yatıyor olcaktım evladım karnımda olucaktı dedim agladım şimdi erkek kardeşimle kız kardeşimin çocukalrı var onlara sarılıp annelik özlemimi dindiriyorm daha elimden birşey gelmiyor malesef:KK59::KK59::KK59:

Kizlar ben anladimki bu mcdonald tarzi dikis cok iyi tutmuyor bebegi bana oyle geldi schilkor daha iyi tutuyor gibi neden doktorlar mcdonald atiyorlarki direk schilkor atsin bizde ayni acilari tekrar yasamayalim kayiplara bakiyorumda sanki hep mcdonald dikis olanlar oluyor schilkorla kayip yasayan olmusmu hic kizlar yanlismi dusunuyorum

benim ilk bebeğimde 16.haftada acil serklaj yapıldı ege ünv.nde mcdonald tarzı ve 20 de bebeğimi kaybettim suyum geldi sürekli yatmama rağmen bir de dikiş atılırken 3cm açıklık vardı.
şimdi 12.haftada atıldı özelde schilkor tarzı ve rabbimin izniyle 31.haftadayız.buteknikle dikiş daha geriden atılıyor ve dikiş esnasında kesenin delinme ihtimali bile var herkes cesaret edemiyor sanırım.
dr una kesinlikle sor canım hangi tekniği kullanacağını

Merra canm hic skma canini rahim agzida iyi haftanda rabbm nasip ederde insaallah vaktnde alirsn bebegni ben bebegn dikise baski yapmasni anlamiyorm benm doktorm hic oyle seylr soylemiyo yine demekki doktorn iyiki hem dikise baski yapiyo hem yat hem nidilt ic diyo benim doktorm nr dikise baski yapiyo dedi ki yapmadigini pek sanmiyorm ne kasilma icin nidilt verdi hatta yatma diyo bana kasilmalr varkn nasil doladacksm kasilmam artmadigi surece bu doktr benm rahim yirtlsa anlamz herhalde hepsi doktr hepsi tip okuyo ama tecrube cok farkli acil bisey olmzsa randevume daha var gidince sorarm dikise baski yapiyomu yapmiyomu

bazen dr lar ciddiye almıyor durumumuzu sen dr una bakma elinden geleni yap.kasılmalarını durduramazsan rahimi parçalar bile dikiş öyle dedi benim dr
azıcık bir kasılmayı ciddiye almalıymışız.şimdi 2 saatte bir içiyorum nidilatı ama kafamı kaldıramıyorum,ağırlık ve aşırı ağrı yapıyor hamdolsun yeterki kuzularımız ii olsun

Kızlar slm..Ben Arda Bey'e gidecektim kontrole ama ayarlayamadılar Mayıs ayına veriyorlardı bende istemedim Neyse çok nadiren gittiğim bir bayan Dr var ona gittim rahim ağzına bakmak için aletle açınca kanama oldu :KK43:(( çok moralim bozuldu dokunduğum an kanadı dedi :KK43:(( rahim ağzı kanserinde olurmuş böyle :KK43:(((((( uf ya nerden çıktı bu şimdi neyse sonra hergün coraspin kullandığımı söyleyince ondan da olabilir dedi normalde hiç kanamam yok aleti sokunca oldu 1 seneyi geçti en son smear yaptıralı bir daha smear aldı inşallah temiz çıkar ..Adetten sonra bu tarihi özellikle seçtimki yumurtam oluşmuşmu baksın diye adetin 1.gününden sonra bu gün 15. Günüm 15 milim bir yumurtam var bunun tam olgunluğa oluşması 4-5 günü bulur ,hamile kalmak istiyorsan 2 gün sonradan sonra gün aşırı ilişki dedi(bana bu durumda adetin 12 14 16 uymuyor yumurtlama geç oluyor ) ne zaman çatlayacağını tam bilemiyoruz dedi ben ovulasyon testi aldım ve doğruluğunu anlamak için bugün yaptım 2.cizgi baya çıktı o teste göre çalışma zamanı ama Dr a göre daha zamanı var yani teste çizgi çıktığı andan sonra gün aşırı en az 10 gün çalışma yapmak lazım ...İşin en kötü tarafıysa eşim acil olarak ailesinin yanına gidiyor :KK43:(( bu ayı değerlendiremiyoruz yani :KK43:(..Uf ya bugün benim bahtsız günüm hastalık şüphesi eşimin gitmesi..Güzel olan rahmin iyi gözüküyor polikistik over nerdeyse yok gibi gelişen bir yumurtan var dedi bugün çektiği Usg ile aylar önce çektiği Usg arasındaki farkı ben bile fark ettim PKO dan kaynaklı benekler yok gibiydi verdiğim kiloların karşılığını aldım :) ..Rahim ağzı için hamileliğin 10 haftasından önce bir şey söylenemez diyor ama rahim girişin (ağzı değil giriş ) normalden geniş dedi bunuda anlamadım Arda Bey yada Kılıç Bey den böyle bir yorum almadım haftaya salı gibi smear sonucu alıcam ona göre Arda Bey e giderim olmadı bende gelişmeler böyle
canım rabbim hakkında hayırlıısnı versin işşallah yeni abdeslendin ondanda olmuştr zorlamadan yani canını sıkma:KK48::KK48:eşim sana gelemiyorsa sen eşine git kzm nbu kadar basit degil ama bebek için eşine ihtiyacın var bebek işi bnu yapan iki kişi demişler :KK17::KK17:
Canını sıkma canım; bebeğinin haftası da kilosu da gayet iyi. İnşallah 38 leri görüp bir de hamiş olmaktan sıkılacaksın. Hadi artık doğsun diyeceksin :) Bilmem kendini iyi hissettirir mi ama hep dualarımızdasın.

Oy paşam, sende benim gibisin. Bize anneden, kardeşten fayda yok kuzum. Kayınvalidem bakacak bana da bu gidişle ama o da temizlik hastası. Hamileyken geldiğinde ilk gün temizlik yapıp durdu; karnın aç mı diye bile sormadı. Eşim geldi de karnım doydu. :KK50: üstelik ben başkasının pişirdiği yemeği yiyemem, hele de kayınvaldem gibi tırnakları uzunsa... :KK1:yani paşam çocuk istiyorsak bize 3 maymunu oynamak düşer. Kocana da hiç acıma, utanma da kuzum. O çocuğa beraber karar verdiniz, öyleyse sana bakmak da öncelikle onun görevi olmalı. Haksız mıyım?

Benim de tam 1 ay oldu. Bazen daha dün gibi geliyor; bazense 1 yıl geçmiş gibi...:KK14: hiçbir söz yaramıza merhem olamaz biliyorum ama burada doğuran ve hamile kalanları okumak huzur veriyor bana. İnşallah en yakın, hayırlı zamanda bizler de hamile kalır ve bebeklerimize kavuşuruz.
canım ben bir allahıma kaldım galiba ablamın kızı var yeni evlendi şbatta dügününe gittimya sen üzülme teyze dedi sen bana çok annelik yaptın dedi senin dikişin olsn eşime derim ben gelirim dedi annemle geliriz dedi yani büyük ablamla eymenin dogum gününe geliceklerdi gelmicekler ben sana bakarım hastanede dedi üzülme riskli haftaların geçsin biz kalırız dedi ben gelirsemde annem bakar sana dedi ablam büyük olanı burda olsa allah var herşeyime gelri bakar yada hiç olmadı kendi kendime bakıcam :KK43::KK43:
eşime gelince demin sizden sonra kavga ettik gitti dışarı nereye gitti allah bilir :KK43::KK43:neyse ben namazı kılıyım dönerim aranıza :KK55::KK55:
rabbim duy sesimi bizlere öyle bir hamilelik verki bizleri kimseye mhtaç etme işşallahta öle olr kızlar arda bey bana artık yapmana gerek yok yemeklerini yapabilirsin rtin işlerini yapabilirsin dedi yatıncada vucutta kan gitmez oda zararlı dedi bakalım artık yatak yastık yok :KK76::KK76:bu sefrde öle denicem kendi yemegimi yaparım işşallah kendi yemegimide hazırlar yerim işşallah temizligide eşim yapar temem bu iş:KK76::KK76:bu sefrde paşa böyle denesin ne kaybederim hoş yatsanda yatmasanda bebek düşüyor bu böyle biline yat kardeşim nereye kadar ara sıra yatarım ara sıra kalkarım 9 ay işşallah allahın izniyle biter sonra mutlu son işşallah :KK16::KK16::KK16:bu sefer
kilo verdim
ilaçlara başladım
ignelerimi vurndm
düşük ignelerinide vurnucam
birazda stresten uzak durucam temem bu iş:KK76::KK76::KK76:
umdszlk yok oglum muhammed eminimi dünyaya getiricem işşallah saglıklı bir şekilde onu ak sütümle emziricem işte okadar rabbim acısın hepimize işşalah :KK43::KK43:

merra arkadaşım sen hiç moralini bozma..
doktorlar bazen daha dikkatli olunması içinde abartıyor..
inşallah daha duracak kızın..22mm gayet iyi bence..bak metale nerdeyse 0 uzunlukla kaçıncı haftalara gelip doğum yaptı..
ayrıca haftanda iyi.doğsa belki bikaç sorun olabilir ama yaşar Allah nasip ettiyse...
daha dikkatli ol en azından 34 ü sonra 36-38 leride gör inşallah..
bak bu günlere geldin Allahın izniylee..
moral çok önemli..

bak sibelle bize bu günlere geldik..
ocak geçse,subat bitse,mart gelse derken Allahın izniyle 39 haftam doluyor..dikiş alınalı 7 gün oldu ses seda yok...
32 den sonrası çok çabuk geçiyor..artık günleri unutuyorum..kaç haftalığım takip etmiyorum..günleri saymaktan kafayı bozacaktı 28-30 lu haftalarda...

dualarımdasın inşallah allahım bu sefer yüzünü güldürecek

sizleri düşünüyorum:nazar: zaten çıkmaza girdiğimde benim neden öyle olmasın diyoru iyiki varsınız.
çoook güzel geçer inş. doğumunuz kolay ve az ağrılı bebişinizi ilk öptüğünüzde bizide kalbinizden geçirin kızlar rabbi bizlere de nasip etsin

bugun canım ayrı bır sıkkın aslında benden 3 ay once hamıle kalan bı arkadsım vardı cok sukur ıkı gun once sorunsuz bır sekılde dogumunu yaptı aldı bebegını getırdı evıne.hastaneden karnı ve ellerı bombos eve gelısım aklıma geldı.ne kadar kotu bır durumdu kadın dogum servısınden herkes bebegı kucagında cıkarken ben hastanenın onunde oturdum kaldım.3 gun sonra bebegımın cansız bedenın aldım cıktım.bugun tam 22 gun oldu

canım benim başın sağolsun acın daha çok taze inş. bugünler de geçecek ve bir gün sende bebişini kucaklayacaksın bak burda çok güzel,umut verici hikayelere şahit olduk

Canını sıkma canım; bebeğinin haftası da kilosu da gayet iyi. İnşallah 38 leri görüp bir de hamiş olmaktan sıkılacaksın. Hadi artık doğsun diyeceksin :) Bilmem kendini iyi hissettirir mi ama hep dualarımızdasın.

Oy paşam, sende benim gibisin. Bize anneden, kardeşten fayda yok kuzum. Kayınvalidem bakacak bana da bu gidişle ama o da temizlik hastası. Hamileyken geldiğinde ilk gün temizlik yapıp durdu; karnın aç mı diye bile sormadı. Eşim geldi de karnım doydu. :KK50: üstelik ben başkasının pişirdiği yemeği yiyemem, hele de kayınvaldem gibi tırnakları uzunsa... :KK1:yani paşam çocuk istiyorsak bize 3 maymunu oynamak düşer. Kocana da hiç acıma, utanma da kuzum. O çocuğa beraber karar verdiniz, öyleyse sana bakmak da öncelikle onun görevi olmalı. Haksız mıyım?

Benim de tam 1 ay oldu. Bazen daha dün gibi geliyor; bazense 1 yıl geçmiş gibi...:KK14: hiçbir söz yaramıza merhem olamaz biliyorum ama burada doğuran ve hamile kalanları okumak huzur veriyor bana. İnşallah en yakın, hayırlı zamanda bizler de hamile kalır ve bebeklerimize kavuşuruz.

çok sağol canım duaların için onlar güç veriyor bize
inş. seninde güzel haberlerini okuyacağız burda doğru zaman geldiğinde.önce göbişin dolacak sonra kolların inş.
ve eğer rabbim nasip ederde cennete gidersek evlatlarımızın abi-ablalarını da göreceğiz.çok zor bir imtihan takdiri ilahi böyleymiş.benim kayın validem 9 aylık bebeğini normal zamanında doğurmuş ama bebek enfeksiyon kapmış hastanede kalmışlar 3.gün ölmüş.hala bizim bebeğin konusu açıldığında o da kaybettiği kızına ağlar ki üzerinde 30 yıldan fazla geçmiş...
ne deseler ne desem boş sen önce acını yaşayacaksın ve sonra hormonların tekrar hazır hissedecek anneliğe.ben 1 yıl korundum daha sonra uykumdan bebek kokusuyla uyanmaya başladım.resmen bebek kokuyordu dedimki tamam vakti gelmiş vücutta hazır sonra çalışmalara başladım.
hakkınızda hayırlısı olsun ,nş. en kısa zamanda bu zor günleri atlatır ve zamanı geldiğinde burda müjdeyi bizimle paylaşırsın.
senin ve isteyen tüm arkadaşların önce hamilelik sonra doğum haberlerini okuruz inş.
hep birlikte 37-38 leri görmek dileğiyle....

Mlkyyy arkadaşım öncelikle başın sağ olsun birçoğumuz benzer şeyler yaşadık.
Benim de 5 gebeliğim oldu.
1. si 8 haftalık düşük.
2. si düşük tehdidi, 29 artı 4 te 4 cm açıkla tokoliz tedavisi, ciğer geliştiriciiğne 35 e dek sürekli yatma 38 de doğum(9 yaşında oğlum)
3. sü 2 haftalık erken doğum(3 gün yaşadı oğlum)
4.sü 8 haftalık düşük
5. si 12 artı 4 te 1.8 cm r.a . uzunluğu nedeniyle laparoskopik serklaj sürekli yatma ve 36 artı 4 te acil sezaryen. 5 aylık bir oğlum daha var.

Bizde ayrıca eşimde kromozom sorunu var 47 xyy mozaik.
Bende pıhtılaşma r.a. yetmezliği var.
biz genetik sorundan pgt li tüp denedik kısmet olmadı doğal oldu şükür sağlıklı oğlum...

regrete arayacağım seniiii...

benim ilk bebeğimde 16.haftada acil serklaj yapıldı ege ünv.nde mcdonald tarzı ve 20 de bebeğimi kaybettim suyum geldi sürekli yatmama rağmen bir de dikiş atılırken 3cm açıklık vardı.
şimdi 12.haftada atıldı özelde schilkor tarzı ve rabbimin izniyle 31.haftadayız.buteknikle dikiş daha geriden atılıyor ve dikiş esnasında kesenin delinme ihtimali bile var herkes cesaret edemiyor sanırım.

canım benimki mesterize tapeydi dikişimin adı yani mc danıls benimde 2.5 cm açıklık vardı ama diyorumya zamanındada dikilidi durmadı durmayınca drmuyor kardeşim bu kader işi şans işi:KK43::KK43:şimdikine bakıcez önümüze bakalım sskya gidiyordum ben çok zor olyor özele giidnce ölemi canım hemen sıran geliyor giriyorsn ben doktora gidnce karşısına otrudumki beni görsünde çagırsın diye ne günler geçiridm ben allahım bir daha acı gün göstermeisn işşallah hiç birbiirmize:KK43:ben bugün muslkları çok açtım saga sola sataşasım var:KK43:

1. si 8 haftalık düşük.
2. si düşük tehdidi, 29 artı 4 te 4 cm açıkla tokoliz tedavisi, ciğer geliştiriciiğne 35 e dek sürekli yatma 38 de doğum(9 yaşında oğlum)
4.sü 8 haftalık düşük
5. si 12 artı 4 te 1.8 cm r.a . uzunluğu nedeniyle laparoskopik serklaj sürekli yatma ve 36 artı 4 te acil sezaryen. 5 aylık bir oğlum daha var.

biz genetik sorundan pgt li tüp denedik kısmet olmadı doğal oldu şükür sağlıklı oğlum...

3. sü 25 haftalık erken doğum 4 gün yaşadı oğlum...

Kızlar slm..Ben Arda Bey'e gidecektim kontrole ama ayarlayamadılar Mayıs ayına veriyorlardı bende istemedim Neyse çok nadiren gittiğim bir bayan Dr var ona gittim rahim ağzına bakmak için aletle açınca kanama oldu :KK43:(( çok moralim bozuldu dokunduğum an kanadı dedi :KK43:(( rahim ağzı kanserinde olurmuş böyle :KK43:(((((( uf ya nerden çıktı bu şimdi neyse sonra hergün coraspin kullandığımı söyleyince ondan da olabilir dedi normalde hiç kanamam yok aleti sokunca oldu 1 seneyi geçti en son smear yaptıralı bir daha smear aldı inşallah temiz çıkar ..Adetten sonra bu tarihi özellikle seçtimki yumurtam oluşmuşmu baksın diye adetin 1.gününden sonra bu gün 15. Günüm 15 milim bir yumurtam var bunun tam olgunluğa oluşması 4-5 günü bulur ,hamile kalmak istiyorsan 2 gün sonradan sonra gün aşırı ilişki dedi(bana bu durumda adetin 12 14 16 uymuyor yumurtlama geç oluyor ) ne zaman çatlayacağını tam bilemiyoruz dedi ben ovulasyon testi aldım ve doğruluğunu anlamak için bugün yaptım 2.cizgi baya çıktı o teste göre çalışma zamanı ama Dr a göre daha zamanı var yani teste çizgi çıktığı andan sonra gün aşırı en az 10 gün çalışma yapmak lazım ...İşin en kötü tarafıysa eşim acil olarak ailesinin yanına gidiyor :KK43:(( bu ayı değerlendiremiyoruz yani :KK43:(..Uf ya bugün benim bahtsız günüm hastalık şüphesi eşimin gitmesi..Güzel olan rahmin iyi gözüküyor polikistik over nerdeyse yok gibi gelişen bir yumurtan var dedi bugün çektiği Usg ile aylar önce çektiği Usg arasındaki farkı ben bile fark ettim PKO dan kaynaklı benekler yok gibiydi verdiğim kiloların karşılığını aldım :) ..Rahim ağzı için hamileliğin 10 haftasından önce bir şey söylenemez diyor ama rahim girişin (ağzı değil giriş ) normalden geniş dedi bunuda anlamadım Arda Bey yada Kılıç Bey den böyle bir yorum almadım haftaya salı gibi smear sonucu alıcam ona göre Arda Bey e giderim olmadı bende gelişmeler böyle

ay ne şom ağızlıymış o doktor,sen kafana takma coraspinden olmuştur canım bir de zorladıysa.
sen arda beye git o seni rahatlatır.iyi gelişmelerde varmış sevindim inş. herşey yolunda gider ve en kısa zamanda hayırlısıyla alırız müjdeni.

canım benimki mesterize tapeydi dikişimin adı yani mc danıls benimde 2.5 cm açıklık vardı ama diyorumya zamanındada dikilidi durmadı durmayınca drmuyor kardeşim bu kader işi şans işi:KK43::KK43:şimdikine bakıcez önümüze bakalım sskya gidiyordum ben çok zor olyor özele giidnce ölemi canım hemen sıran geliyor giriyorsn ben doktora gidnce karşısına otrudumki beni görsünde çagırsın diye ne günler geçiridm ben allahım bir daha acı gün göstermeisn işşallah hiç birbiirmize:KK43:ben bugün muslkları çok açtım saga sola sataşasım var:KK43:

sinirlerin iyice bozulmuş canım.bak hamile olabilirim yazmıştın hamileysen yeğenimizi üzüyorsun yersin şaplağı:)
inş. bu kez herşey yolunda gidecek canım,herşey çok güzel olacak ve bebişini zamanında kucaklayacaksın dualarımız sizinle

Merra canım şimdi nasılsın?bir rahatsızlıgın varmı?yemegini yedin mi?
bende seni merakla bekledim dün..
öle kötü haberle gelmişsin üzüldüm ama bence sen bu sekilde de en az 2-3hafta idare edeceksin.
ama eminimki sorunsuzca tamamlıcaksın haftalarını:KK16:

sakın stresse girme elifimizide sıkıntıya sokma canm.hersey güzel olacak..

1. si 8 haftalık düşük.
4.sü 8 haftalık düşük

chnb kuzummmm mlkyyy arkadasımızınla mrymyldz ı karıstırdınmı acaba..
mlkyyy hastane de yatıyor 29haftasında kaybı yok die biliyorum.
ya da ben mi karıstırdım acabaaa...

bu arada beni de ara beni de ara:KK1::KK1:

canım okuyorum seni iki gündür ama elim yazmaya gitmedi.Başın saolsun diyebiliyorum bir tek.
anlattıkların öyle aynı ki..ben de doktor dogumu beklıces bebegi kaybedecegiz artık yapacak birsey yok deyip bir odaya yatırdı.
orada herkes cocuklarıyla yatıyordu.sezeryanlı kadınlar bir gece gözlemde kalıyorya onlardı sanırım.

hepsi dertleniyordu ah belim agrıyor,cocuk dogurmak ne zormus falan.inan agzımı acıp bişe diyemedim.
beni sordular annem anlattı ay yazıkkk falan dediler bana sonra dönüp cocuklarını sevdiler.

acın daha cok taze 22gün off:KK14: benm kaybım eylüldeydi 7ay gecti ama acım hala dinmedi.

umudum bende aynı sen gibi düşündüm.serklaj için konustugunda doktorunla bundan bahsedermisin?
2teknigin farkları neler? bize ayrıntılı yazarsan sevinirim sonrasında :KK54:

Canim hic merak etmeyin benim doktorum basina benim gibi bir bela aldi:KK66: ama ben hicbirzaman bosuna konusmam ogun gittigimizde tersledi beni yine sen benimi dinleyeceksin kafana goremi takilicaksin dedi sonra bosa konusmadigimi anladi mutasyon testlerimin eksik oldugunu farketti ben simdi bir kalp atislarini duyayim bu serklaj konusunun ustunde duracagim benim doktorda baya iyi bir doktor heryerden hastasi var yabancilar bile geliyor bakalim konusayim haber veririm

Kizlar bu dikis yontemlerinde mc usulunu ben dahi dikerim rahim agzini cepe cevre dikis iste biseysi yok..
Ama bu schicord yontemi rahmin en tepe noktasidir orayi dikerken cok dikkatli olunmali igne bebegin kesesini patlatabilir gebelik sonlana bilir bu yuzden tecrubesi olan kendinden emin dr bu yontemi atiyor yani bi op. Gidip atarsa eline yuzune bulastirir bu yuzden en kolayi olan mc usulunu atiyorlar ..
Dikitinizmi evet diktik..
Mc mi peki ..
Evet :p
Onu bende dikerim:)

Canim iyiki actim bu konuyu okudum simdi dahada iyi anladim mc ise yaramiyor ben carsamba gidince bir sorarim belki namik demire iyi bir doktor ona cok guveniyorum bence schilkor tarzi dikis atabilcek tecrubesi fazlasiyla var ben bu dikisi istiyorum bebegimi riske atamam

Canım sakın hemen üzülme..Allahın izniyle hiç bir şey çıkmayacak..Bencede asprinden..Canım yumurta günde 2mm büyüyor..Ama istisina olup 1mm de büyüdüğü oluyor..Ama sen 2mm den kabul etsen 15-17-19-21-23te çatlayacak(yani adetin 19.günü) büyük ihtimal..Gün aşırı ilişki..spermde 72 saat yaşıyor diyorlar..Eşin gitmediyse değerlendirin..Yok gittiyse kısmet canım..İnşallah bir dahaki sefere..

Canim seninde schilkor demek kim atti dikisini birde kac paraya maloldu bak bebisini tutuyor ama bu dikis mc olsaydi bence tutmayabilirdi bebegi benim doktor namik demir ikinci bir doktor daha istiyorum senin onerebilecegin birileri varmi birde namik prof. Olmus butun dikis yontemlerini biliyordur sanirim

chnb kuzummmm mlkyyy arkadasımızınla mrymyldz ı karıstırdınmı acaba..
mlkyyy hastane de yatıyor 29haftasında kaybı yok die biliyorum.
ya da ben mi karıstırdım acabaaa...

bu arada beni de ara beni de ara:KK1::KK1:

Evet tatlım karıştırdın sanırıö.kaybım yok çok şükür

X