Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
gurbetçi---abmaya ve mrymyldz var benim bildiğim.. haa bide ben varım.... birbirimizden haberdar olalım ....FACEDEN DE EKLEYELİM BİRBİRİMİZİ....
bu arada mrymyldz başın sağolsun...diyecek söz bulamıyorum....ben de 4. bebeğimi aralıkta kaybettim....mayısta doktora gidicem bende....özgür derene gidecem.... ama zekai tahirin perinatoloji servisi çok güzelleşmiş diyolar...süpermiş...NURİ DANIŞMANA AKLIM GİTTİ GELDİ benimde...zaten ben tüm testlerimi yaptıracam..ne kadar genetik varsa...hepsini ücret alınmayan bi hastaneden kadın doğumcudan isticem..hepsi elimde hazır bişekilde gidicem...gazi hastanesinde yada hacettepede randevu alıp kadın doğumcunun birine gidicem testleri yaptırmak için.....benim planım böyle...bakalım hayırlısı... 5. reglmi oldum...kontrolden sonra artık başlarız bizde evcilik oynamaya... :)

slm.senınde basın sagolsun Allah sabır versın sanada.ben mayısta dogum sonrası ılk kontrolume gıtecem ınsallah.kontrole gıttıgın zaman ıstenen tetkıklerı paylasıp ve karsılastırma yaparız hangı doktor ne ıstıyor.ben ılk etapda hacettepeye gıdecem kontrole tetkıklerıde orda yaptıracam ve sonra tetkık sonuclarıyla ıyı bır doktor bulup ona gıtecem Allah ın ıznıyle.ıns. hayırlısıyla en kısa zamanda hamıle kalırsın

bugun canım ayrı bır sıkkın aslında benden 3 ay once hamıle kalan bı arkadsım vardı cok sukur ıkı gun once sorunsuz bır sekılde dogumunu yaptı aldı bebegını getırdı evıne.hastaneden karnı ve ellerı bombos eve gelısım aklıma geldı.ne kadar kotu bır durumdu kadın dogum servısınden herkes bebegı kucagında cıkarken ben hastanenın onunde oturdum kaldım.3 gun sonra bebegımın cansız bedenın aldım cıktım.bugun tam 22 gun oldu

bugun canım ayrı bır sıkkın aslında benden 3 ay once hamıle kalan bı arkadsım vardı cok sukur ıkı gun once sorunsuz bır sekılde dogumunu yaptı aldı bebegını getırdı evıne.hastaneden karnı ve ellerı bombos eve gelısım aklıma geldı.ne kadar kotu bır durumdu kadın dogum servısınden herkes bebegı kucagında cıkarken ben hastanenın onunde oturdum kaldım.3 gun sonra bebegımın cansız bedenın aldım cıktım.bugun tam 22 gun oldu

Sende bigün bebeğinle çıkıcaksın inşallah hastaneden..doğum katındayım haliyle..bağıranlar bebek sesleri içime işliyo benım bı vaktım gelsın ağzımı açmıcam dıyorum.meleğin şefaatçin olucak allah sabır versin sana...

yok canım abdominal değil,shirodkar serklaj doğrumu yazdım bilmiyorum ama.mc Donald yapıldı tutmadı bı hafta sonra ikinciyi yaptı.kayıbım h?ç yok çok şükür.seninde gönlünde ne varsavonu versın rabbım inşallah.hergun sizlerede dua ediyorum

Anladim canim gurbetci arkadasimizinda schilkor onunda bir onceki gebelikte mc donald atmislar tutmamas bak bu sefer 32 icinde seninde birsey kalmamis merak etme canim bizimde dualarimiz seninle canim

Kizlar ben anladimki bu mcdonald tarzi dikis cok iyi tutmuyor bebegi bana oyle geldi schilkor daha iyi tutuyor gibi neden doktorlar mcdonald atiyorlarki direk schilkor atsin bizde ayni acilari tekrar yasamayalim kayiplara bakiyorumda sanki hep mcdonald dikis olanlar oluyor schilkorla kayip yasayan olmusmu hic kizlar yanlismi dusunuyorum

Sende bigün bebeğinle çıkıcaksın inşallah hastaneden..doğum katındayım haliyle..bağıranlar bebek sesleri içime işliyo benım bı vaktım gelsın ağzımı açmıcam dıyorum.meleğin şefaatçin olucak allah sabır versin sana...

insallah canım.ama gıden canımın parcasının acısı hep ıcımın bı kenarında duracak.yarın ınsallah gıdıp kuzumu zıyaret edecem.Allah kolaylık versın ınsallah sanada

Canim ya kiyamam cok aci verici bir olay allah kimseye evlat acisi yasatmasin benim tam 4 ay oldu ama inan hic gozumun yasi dinmedi pazartesi hamile oldugumu ogrendim tekrar oturdum hungur hungur giden bebegime agladim seni cok iyi anliyorum allah sabirlar versin bizler az tasimiyoruz hep 5ay 6aylik bebeklerimizi kaybettik insallah artik yuzumuz guler

Kızlar slm..Ben Arda Bey'e gidecektim kontrole ama ayarlayamadılar Mayıs ayına veriyorlardı bende istemedim Neyse çok nadiren gittiğim bir bayan Dr var ona gittim rahim ağzına bakmak için aletle açınca kanama oldu :KK43:(( çok moralim bozuldu dokunduğum an kanadı dedi :KK43:(( rahim ağzı kanserinde olurmuş böyle :KK43:(((((( uf ya nerden çıktı bu şimdi neyse sonra hergün coraspin kullandığımı söyleyince ondan da olabilir dedi normalde hiç kanamam yok aleti sokunca oldu 1 seneyi geçti en son smear yaptıralı bir daha smear aldı inşallah temiz çıkar ..Adetten sonra bu tarihi özellikle seçtimki yumurtam oluşmuşmu baksın diye adetin 1.gününden sonra bu gün 15. Günüm 15 milim bir yumurtam var bunun tam olgunluğa oluşması 4-5 günü bulur ,hamile kalmak istiyorsan 2 gün sonradan sonra gün aşırı ilişki dedi(bana bu durumda adetin 12 14 16 uymuyor yumurtlama geç oluyor ) ne zaman çatlayacağını tam bilemiyoruz dedi ben ovulasyon testi aldım ve doğruluğunu anlamak için bugün yaptım 2.cizgi baya çıktı o teste göre çalışma zamanı ama Dr a göre daha zamanı var yani teste çizgi çıktığı andan sonra gün aşırı en az 10 gün çalışma yapmak lazım ...İşin en kötü tarafıysa eşim acil olarak ailesinin yanına gidiyor :KK43:(( bu ayı değerlendiremiyoruz yani :KK43:(..Uf ya bugün benim bahtsız günüm hastalık şüphesi eşimin gitmesi..Güzel olan rahmin iyi gözüküyor polikistik over nerdeyse yok gibi gelişen bir yumurtan var dedi bugün çektiği Usg ile aylar önce çektiği Usg arasındaki farkı ben bile fark ettim PKO dan kaynaklı benekler yok gibiydi verdiğim kiloların karşılığını aldım :) ..Rahim ağzı için hamileliğin 10 haftasından önce bir şey söylenemez diyor ama rahim girişin (ağzı değil giriş ) normalden geniş dedi bunuda anlamadım Arda Bey yada Kılıç Bey den böyle bir yorum almadım haftaya salı gibi smear sonucu alıcam ona göre Arda Bey e giderim olmadı bende gelişmeler böyle

Canim ya kiyamam cok aci verici bir olay allah kimseye evlat acisi yasatmasin benim tam 4 ay oldu ama inan hic gozumun yasi dinmedi pazartesi hamile oldugumu ogrendim tekrar oturdum hungur hungur giden bebegime agladim seni cok iyi anliyorum allah sabirlar versin bizler az tasimiyoruz hep 5ay 6aylik bebeklerimizi kaybettik insallah artik yuzumuz guler

dedıgının gıbı Allah kımseye yasatması boyle acıları.ınsallah bu sefer sorunsuz bı gebelık gecırırsın.tekrar acı gormezsın.
bazen ıcım ogle daralıyorkı nefes alamıyorum sankı.tekrar gebelıkte gıden kuzum ıcın haksızlık yapacakmısım gıbı hısettırıyor bana.sımdı doktor arasıtıryorum ıyı bır merkez arastırıyorum aslında planlı bır gebelıktı oncekıde neden onda gebelık oncesı bı muayene olmadım bır sorun varmı yokmu neden baktırmadım dıye kendıme kızıp duruyorum.ama ıste bazı sorunlar bebek kayıplarıyla ortaya cıkıyor malesef.ne bılıyım ıste psıkolojım hıc ıyı degıl.sacmalayıp duruyorum bazen ne yaptıgımı bende bılmıyorum

Benimkide schilkor galiba,belkide her doktor bilmiyordur bu teknig

bence bilmeleri lazim yoksa hangisine karar verecegini nasil ayirt edecek bak seninde schilkor mus ben ozamanlara geleyim doktora soyleyecegim zaten boyle sismis balon gibi dusunuyorum rahimi en ucunda baglayincami daha iyi olur yoksa daha ust noktodan baglarsanmi bence daha ust noktadan mudahale etmek benim kafama daha cok yatiyor

Merra canm hic skma canini rahim agzida iyi haftanda rabbm nasip ederde insaallah vaktnde alirsn bebegni ben bebegn dikise baski yapmasni anlamiyorm benm doktorm hic oyle seylr soylemiyo yine demekki doktorn iyiki hem dikise baski yapiyo hem yat hem nidilt ic diyo benim doktorm nr dikise baski yapiyo dedi ki yapmadigini pek sanmiyorm ne kasilma icin nidilt verdi hatta yatma diyo bana kasilmalr varkn nasil doladacksm kasilmam artmadigi surece bu doktr benm rahim yirtlsa anlamz herhalde hepsi doktr hepsi tip okuyo ama tecrube cok farkli acil bisey olmzsa randevume daha var gidince sorarm dikise baski yapiyomu yapmiyomu

Kızlar slm..Ben Arda Bey'e gidecektim kontrole ama ayarlayamadılar Mayıs ayına veriyorlardı bende istemedim Neyse çok nadiren gittiğim bir bayan Dr var ona gittim rahim ağzına bakmak için aletle açınca kanama oldu :KK43:(( çok moralim bozuldu dokunduğum an kanadı dedi :KK43:(( rahim ağzı kanserinde olurmuş böyle :KK43:(((((( uf ya nerden çıktı bu şimdi neyse sonra hergün coraspin kullandığımı söyleyince ondan da olabilir dedi normalde hiç kanamam yok aleti sokunca oldu 1 seneyi geçti en son smear yaptıralı bir daha smear aldı inşallah temiz çıkar ..Adetten sonra bu tarihi özellikle seçtimki yumurtam oluşmuşmu baksın diye adetin 1.gününden sonra bu gün 15. Günüm 15 milim bir yumurtam var bunun tam olgunluğa oluşması 4-5 günü bulur ,hamile kalmak istiyorsan 2 gün sonradan sonra gün aşırı ilişki dedi(bana bu durumda adetin 12 14 16 uymuyor yumurtlama geç oluyor ) ne zaman çatlayacağını tam bilemiyoruz dedi ben ovulasyon testi aldım ve doğruluğunu anlamak için bugün yaptım 2.cizgi baya çıktı o teste göre çalışma zamanı ama Dr a göre daha zamanı var yani teste çizgi çıktığı andan sonra gün aşırı en az 10 gün çalışma yapmak lazım ...İşin en kötü tarafıysa eşim acil olarak ailesinin yanına gidiyor :KK43:(( bu ayı değerlendiremiyoruz yani :KK43:(..Uf ya bugün benim bahtsız günüm hastalık şüphesi eşimin gitmesi..Güzel olan rahmin iyi gözüküyor polikistik over nerdeyse yok gibi gelişen bir yumurtan var dedi bugün çektiği Usg ile aylar önce çektiği Usg arasındaki farkı ben bile fark ettim PKO dan kaynaklı benekler yok gibiydi verdiğim kiloların karşılığını aldım :) ..Rahim ağzı için hamileliğin 10 haftasından önce bir şey söylenemez diyor ama rahim girişin (ağzı değil giriş ) normalden geniş dedi bunuda anlamadım Arda Bey yada Kılıç Bey den böyle bir yorum almadım haftaya salı gibi smear sonucu alıcam ona göre Arda Bey e giderim olmadı bende gelişmeler böyle

Canim ya takma kafana bence sikintili bir durum yoktur adetin yeni gecmis belki kan birikmisti ondan kanama yapmistir canim pko gecmis bak ama sizin birarada olamamaniz sikinti oluyor iste esin hep disarlarda sonucunda temiz gelir canim canini sikma

dedıgının gıbı Allah kımseye yasatması boyle acıları.ınsallah bu sefer sorunsuz bı gebelık gecırırsın.tekrar acı gormezsın.
bazen ıcım ogle daralıyorkı nefes alamıyorum sankı.tekrar gebelıkte gıden kuzum ıcın haksızlık yapacakmısım gıbı hısettırıyor bana.sımdı doktor arasıtıryorum ıyı bır merkez arastırıyorum aslında planlı bır gebelıktı oncekıde neden onda gebelık oncesı bı muayene olmadım bır sorun varmı yokmu neden baktırmadım dıye kendıme kızıp duruyorum.ama ıste bazı sorunlar bebek kayıplarıyla ortaya cıkıyor malesef.ne bılıyım ıste psıkolojım hıc ıyı degıl.sacmalayıp duruyorum bazen ne yaptıgımı bende bılmıyorum

İnsallah canim allah kimseye yasatmasin boyle acilar kendine haksizlik etme bunu olay yasanmadan doktorlar anlayamiyorlar sende bu kotu gunleri atlatir ve bebisini kucagina alirsin insallah gidenler bizi cennette bekleyecek benimde iki kaybim var insallah artik hepimiz guleriz

dün kontrolüm vardı çok büyük bir sevinç ve heyecanla gitmiştim,ağlayarak döndü canım çok sıkıldı
dr ultrasonla bakarken kasılmalarım oldu,vajinal de bakmak istedi bebek dikişe tamamen dayanış hiç boşluk yolmuş ve dikişi çok zorluyormuş. serviks uzunluğu 22mm çıktı
onu da hiç beğenmedi nidilatı 2 saatte bir içeceksin mutlaka düzenli olarak dedi.nidilatın zararını düşünme bebek erken doğarsa çok daha kötü olur sonuçları dedi:KK43:
bebeğin kilo 1670 g. boyu 40cm haftasına göre normal dedi,burdaki haftadaşlarıma göre biraz düşük kiloda ...
evde kesinlikle artık yalnız kalmayacaksın,1 bardak su almaya bile kalkmayacaksın dedi.ve en kötüsü şimdiye kadar hep pozitif olan dr um ilk defa bukadar umutsuz konuştu
arabada ağlaya ağlaya döndüm eve...eşimde güleyim diye şebeklik yaptı bütün gece...
çok ağladım kızımı şimdiye kadar doya doya sevemediğimi farkettim korkularımdan dolayı...
allahım nolur onu ve arkadaşlarını koru,zamanında gelmelerini nasp et diyebildim bitek,elimden bişey gelmiyor:KK43:

Canını sıkma canım; bebeğinin haftası da kilosu da gayet iyi. İnşallah 38 leri görüp bir de hamiş olmaktan sıkılacaksın. Hadi artık doğsun diyeceksin :) Bilmem kendini iyi hissettirir mi ama hep dualarımızdasın.

ben gidiyimde abdestimi alıyımda namazımı kılıyım biraz hzra ihtiyacım var benim aglamam bitince işşallah dönerim aranıza vallahi canım çok sıkıldı bugün allahım kimsenin eline düşürmesin işşallah :KK43::KK43:

Oy paşam, sende benim gibisin. Bize anneden, kardeşten fayda yok kuzum. Kayınvalidem bakacak bana da bu gidişle ama o da temizlik hastası. Hamileyken geldiğinde ilk gün temizlik yapıp durdu; karnın aç mı diye bile sormadı. Eşim geldi de karnım doydu. :KK50: üstelik ben başkasının pişirdiği yemeği yiyemem, hele de kayınvaldem gibi tırnakları uzunsa... :KK1:yani paşam çocuk istiyorsak bize 3 maymunu oynamak düşer. Kocana da hiç acıma, utanma da kuzum. O çocuğa beraber karar verdiniz, öyleyse sana bakmak da öncelikle onun görevi olmalı. Haksız mıyım?

Benim de tam 1 ay oldu. Bazen daha dün gibi geliyor; bazense 1 yıl geçmiş gibi...:KK14: hiçbir söz yaramıza merhem olamaz biliyorum ama burada doğuran ve hamile kalanları okumak huzur veriyor bana. İnşallah en yakın, hayırlı zamanda bizler de hamile kalır ve bebeklerimize kavuşuruz.

canım okuyorum seni iki gündür ama elim yazmaya gitmedi.Başın saolsun diyebiliyorum bir tek.
anlattıkların öyle aynı ki..ben de doktor dogumu beklıces bebegi kaybedecegiz artık yapacak birsey yok deyip bir odaya yatırdı.
orada herkes cocuklarıyla yatıyordu.sezeryanlı kadınlar bir gece gözlemde kalıyorya onlardı sanırım.

hepsi dertleniyordu ah belim agrıyor,cocuk dogurmak ne zormus falan.inan agzımı acıp bişe diyemedim.
beni sordular annem anlattı ay yazıkkk falan dediler bana sonra dönüp cocuklarını sevdiler.

acın daha cok taze 22gün off:KK14: benm kaybım eylüldeydi 7ay gecti ama acım hala dinmedi.
Kizlar ben anladimki bu mcdonald tarzi dikis cok iyi tutmuyor bebegi bana oyle geldi schilkor daha iyi tutuyor gibi neden doktorlar mcdonald atiyorlarki direk schilkor atsin bizde ayni acilari tekrar yasamayalim kayiplara bakiyorumda sanki hep mcdonald dikis olanlar oluyor schilkorla kayip yasayan olmusmu hic kizlar yanlismi dusunuyorum

umudum bende aynı sen gibi düşündüm.serklaj için konustugunda doktorunla bundan bahsedermisin?
2teknigin farkları neler? bize ayrıntılı yazarsan sevinirim sonrasında :KK54:

Ragrete cnm bencede coraspirin kullaniyorsun ondan dr sinir oldum neden bisey belirtileri olsa dahi bu kadar onemli bi hastaligi hemen agzina almamali daha hol yok yumurta yok gicik sen bos ver yok oyle bisey .
Rahat ol cnm sen arda beye git bosver sen eften pusten dr..

Şu senin bebişin ismi ne kadar sıkıntı oldu ailende? Ne kadar isim meraklısı olmuş herkes? İstersen ailene benim hikayemi anlat canım. Beni de annem sıkıştırıp duruyordu; eşimle tam isimlerine karar verdik, birkaç hafta sonra kaybettik meleklerimizi...İsimlerini beklerdiler, derim bazen. Böyle bir arkadaş var desen, ismine ben doğunca karar veririm kızımın, siz kendinizi yormayın hiç desen. Olmaz mı? :KK1:Öpüyorum isimsiz bebişinden :nazar:

X